Yeni iş ve maaş meselesi

Aynen bende sok oldum bunları okuyunca kımsenın eskı isyerımı aradıgını sanmıyorum
hatta suana kadar kımse eskı ısyerımı dahı arastırmadı yanı
cok degısık yorumlar okuyorum burda ne oluyoruz falan dedım bende:)

Emek piyasasında ücret aralıkları bellidir, firma da bunu bilir. Böyle ilkel hareketlere ne gerek var? Bunu yapan firma kredisini düşürür bence.

Özel sektör pazarlığa açıktır. Neden eski iş yerinizdeki maaşa çalışacaksınız ki. Öyle bir kural yok yani. Aklınızda olanı isteyin. Diretin. Maaş zamları sonra o maaşa göre oluyor. Yani düşükse hep düşük gider çok halden anlayan bir patron yoksa.

Emek piyasasında ücret aralıkları bellidir, firma da bunu bilir. Böyle ilkel hareketlere ne gerek var? Bunu yapan firma kredisini düşürür bence.

Ama bırsey söylımmı cnm referansla girmek cok farklı oluyo galıba :)
yüksek maaslı işyerlerıne bu sekılde giriyorlar bence
normal basvuru yapıpta görüşmeye gittiğimde cok düşük söyluyorlar maasları
o yüzden süreklı kendimizi geliştirmemiz lazım kendimizi

Ama bırsey söylımmı cnm referansla girmek cok farklı oluyo galıba :)
yüksek maaslı işyerlerıne bu sekılde giriyorlar bence
normal basvuru yapıpta görüşmeye gittiğimde cok düşük söyluyorlar maasları
o yüzden süreklı kendimizi geliştirmemiz lazım kendimizi

Tahmin edebiliyorum. Eee, boşuna "Bu ülkede kim olduğun değil, kimi tanıdığın önemli." demiyorlar. Çok acı.

Sgk hiznet dokumunu Milletin eski maaşını görmek için istiyor uyanıklar. Ayrıca tavan ustunde ücreti varsa anlaşılmaz gerçekte ne kadar aldığı.
İyi de sgkyı eksik yatırıp maaşının yarısını elden veren yada avans gibi yatıran işeyerleri çoğunlukta .
Maaşın yarısını elden alıyorum der öyle birşey olursa

Özel sektör pazarlığa açıktır. Neden eski iş yerinizdeki maaşa çalışacaksınız ki. Öyle bir kural yok yani. Aklınızda olanı isteyin. Diretin. Maaş zamları sonra o maaşa göre oluyor. Yani düşükse hep düşük gider çok halden anlayan bir patron yoksa.

İşte tam düşüncem benim de bu. İlk maaş düşük oldu mu sonra bekle ki yükselsin. Hayal yani. Şimdi aldım aldım. Yoksa burdaki gibi aza kanaat ettiğim halde, her işe koştuğum halde hakaret de cabası olur

Selamlar güzeller güzeli KK hanımları :)
Size mini bir sorum olacaktı. Özel sektördeyim ve sevdiğim bi yerde çalışıyorum ama başka bi işten haber geldi gelecek. Ayrılma sebebim de patron olacak adamın hiç hak etmediğim lafları kendinde hak görüp bana söylemesi... Klasik özel sektör.

Her neyse. Şimdi ben bu müstakbel işyerime, eski işyerinden X tl maaş alıyordum desem (çünkü maaşım düşük ve asla hakkımı almıyorum) yani biraz yüksek söylesem ki düşük bi maaşı bana hak görmesinler. Bunu öğrenme şansları var mı? Diğer işyerimdeki maaşımı... Yalancı durumuna düşmek istemiyorum. Artık sadece biraz da olsa hakkımı almak istiyorum.
Evet öğrenirler o nedenle x tl alıyordum yeni iş arayaşımın bir nedeni de zaten maaş
yetersizliğinden dolayı idi dersin hem dürüst olup hem daha fazla istediğini belirtmiş olursun

İyi de sgkyı eksik yatırıp maaşının yarısını elden veren yada avans gibi yatıran işeyerleri çoğunlukta .
Maaşın yarısını elden alıyorum der öyle birşey olursa
Bu ciddi bir suç, mevzuata aykırı. Hiç bir iş yerini hele ki yalan yere bu şekilde göstermemelisin. Özel sektörde herkes herkesi tanır.

Şu Sgk dan öğrenmeleri de çok sağlıklı olmuyor . Çünkü benim igrenc ve lanet iş yerim asgari yatırım devamını elden veriyordu. Yani ögrenmeleri konusuna pek şans vermiyorum bu durumda

Selamlar güzeller güzeli KK hanımları :)
Size mini bir sorum olacaktı. Özel sektördeyim ve sevdiğim bi yerde çalışıyorum ama başka bi işten haber geldi gelecek. Ayrılma sebebim de patron olacak adamın hiç hak etmediğim lafları kendinde hak görüp bana söylemesi... Klasik özel sektör.

Her neyse. Şimdi ben bu müstakbel işyerime, eski işyerinden X tl maaş alıyordum desem (çünkü maaşım düşük ve asla hakkımı almıyorum) yani biraz yüksek söylesem ki düşük bi maaşı bana hak görmesinler. Bunu öğrenme şansları var mı? Diğer işyerimdeki maaşımı... Yalancı durumuna düşmek istemiyorum. Artık sadece biraz da olsa hakkımı almak istiyorum.
öğrenemezler ve bunun için uğraşmazlar bile.her pozisyon için düşünülen bir rakam var.o rakama yakınsa uygunsunuz demektir.

Back
X