- 21 Temmuz 2018
- 7.175
- 21.641
- 348
- Konu Sahibi agresifkiz
Onca insanin canini tehlikeye atmayin, ben bilmiyorum yapamam yanima birisini verin öğrenene kadar deyin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konu sahibinin üzerine gidenlerin sağlıkçı olmadığı ne kadarda belli..
Kolay kolay sinirlenmem fakat abartmadınız mı bayanlar ?
Kız sonuna kadar haklı.
Okumuş olması a dan z ye her şeyi bildiğini göstermez..
En ufak örnek sağlık okuyanlar farmakoloji görür misal parasetomolun etken maddeleri ne işe yaradığını yan etkileri vs vs ama hastanelerde aynı etkili olup farklı isimli bir ton ilaç vardır yani bunları tek tek okulda öğretmeleri İMKANSIZ zamanla öğrenilicek bir durumdur..
Yoğun bakımda damar yolu açılıp enjeksiyon yapıldığını mı sanıyorsunuz ?? Entübe hasta bakmak nedir haberiniz var mı o hastaya bakım yapmak nedir haberiniz var mı veya o hastanın kalp ritmini takip etmek nedir bilir misiniz ?
Kaç tane ritim çeşidi var okulda istediğin kadar öğren ayırt etmen için tecrübe kazanılması lazım..
Solunum cihazı diye duyduğunuz o ventilatörün okulda nasıl ayarlancağı öğretilmiyor çünkü hastaya göre ayarlanan bişey ve bunu ayarlamak tamamen tecrübede biter..
Hemşirelik enjeksiyon damar yolu pansumandan ibaret değildir sürekli gelişen bir tıp ve dipsiz kuyudur..
Pardonda kim yeni mezun olduğunda işin ehli olabilir okulda öğrenmedin mi diyorsunuz ?
Onca staj yaptın nasıl damar yolu açmadın diyenler stajyer kan alıcağı zaman aa tabi al böyle böyle öğrenceksiniz Diyor musunuz ?? Bilinci kapalı hastayı beslemek hakkında istediğin kadar okulda öğren onu yapmak ne kadar zor ince bir iş biliyor musunuz ??
Entübe lafı ve solunum cihazını öğrendikten sonra herkes sağlıkçı kesiliyor başımıza maşallah..
Sağlık sistemi hiç bir şeye benzemez herşey dışardan gözüktüğü gibi damar yolu açıp kan almakla bitmiyor malesef..
Alkış olsa alkışlayacaktım beğeni yerineAy ülkemizin eğitim sistemini bilmiyormuş gibi bir de kıza yüklenmişler ya. Kızcağızın da derdi bana millet canını emanet ediyor ya bir aksilik olursa.
Okulda öğretilmiyor mu diyenler teorik ile pratik aynı şey mi? Ayrıca stajlarda çoğu şeyi yaptırmazlar hatta yasaklarlar. Bir de iş yeri hemşiresiyle yoğun bakım hemşiresini karşılaştıran olmuş ikisinde karşılaşılan durumlar çok çok farklı. Bu kız da biliyordur damar yolu açmayı ama pratiği olmadığı için korkuyor.
Allah razı olsun çok güzel açıklamışsınız zaten moralim bozuktu cevap verecek gücü bulamadım. Neyse ki çalıştığım yerde ki bir hemşire daha bana destek çıktı bir haftalık birinden bu kadar şey bekleyemezsiniz dedi, yarın sorumlu tekrar konuşalım birini alabiliriz isteyebiliriz dedi.
Ne okuduğum okulum ne de meslek bilgim kaldı insanlar çok acımasız. Evet damar yolu da açtım kanda aldım ama anlatamıyorum insanlara. Henüz yeni başladım ve pratiğim çok az. Üstelik dediğiniz gibi yoğun bakım bambaşka bir alan kan almak damar yolu değil olay. Aspire etmeyi monitör okumayı alt değiştirmeyi daha bir sürü şeyi burda öğrendim öğreneceğim çok da şey var üstelik. Ne diyeyim ki insanlar çok anlayışsız. Çok sağ olun.
Canım dert erme hiç o kötü yorumları burada her konuya elinde sopasıyla gelen bi kaç arkadaş var dünyanın en kusursuz hatunları onlar. Sen hiç o yorumlara aldırış etme sorununda sanırım çözülmüş çok sevindim.Allah razı olsun çok güzel açıklamışsınız zaten moralim bozuktu cevap verecek gücü bulamadım. Neyse ki çalıştığım yerde ki bir hemşire daha bana destek çıktı bir haftalık birinden bu kadar şey bekleyemezsiniz dedi, yarın sorumlu tekrar konuşalım birini alabiliriz isteyebiliriz dedi.
Ne okuduğum okulum ne de meslek bilgim kaldı insanlar çok acımasız. Evet damar yolu da açtım kanda aldım ama anlatamıyorum insanlara. Henüz yeni başladım ve pratiğim çok az. Üstelik dediğiniz gibi yoğun bakım bambaşka bir alan kan almak damar yolu değil olay. Aspire etmeyi monitör okumayı alt değiştirmeyi daha bir sürü şeyi burda öğrendim öğreneceğim çok da şey var üstelik. Ne diyeyim ki insanlar çok anlayışsız. Çok sağ olun.
Malesef eğitim sistemimizin suçu 4 yıllık lisans hayatımda sadece 1 gün yoğun bakım stajı yaptım onda da gözlem yaptırdılar sadece.Lisans hemşirelere malesef stajda fazla pratik yapma şansı vermiyorlar öyle olunca siz de birşey yapamıyorsunuz.Cevap verecekseniz alıntı yapsaydınız keşke. İş yeri hemşiresi değil işe aldığımız kişi. Yaşlı bakım evi hemşiresi. Yoğun bakım da var kurum bünyesinde.
Ve evet eğitim sistemimiz kötü ama kan almayı, damar yolu açmayı öğrenmeden mezun olmanın eğitim sisteminin suçu olduğunu sanmıyorum.
Bizim meslekte en önemli şey vicdandır görüyorum ki sende bu var.Elinden geldiğince pratik yapmaya ve öğrenmeye çalış ama hakkını da her zaman savun.Tek başına bırak yeni başlayan hemşireyi kaç yıllık hemşire bile yapamaz yoğun bakımda. O yüzden haklısın.Arkadaşlar ben yeni işe başlamış bir hemşireyim ve yoğun bakımda başladım. Şöyle ilk iş tecrübem ve ilk kez yoğun bakımda çalışıyorum. Daha ikinci haftamda beni tek bırakmışlar nöbet listesinde çok asabım bozuldu. İş öğrenmeden ben ne yapacağım bilmiyorum. Normal serviste bile iki ay iş öğrenirsin öyle sana tam güvenir hasta verirler. Yanımda soracak birisi olsa mesela hem sorar bilmediklerimi hem çalışırım ama yalnızım bildiğin ve bir şey bilmiyorum bile. Çok sinirim bozuldu biriyle konuşsam söylesem işten kaçıyormuş gibi gözükeceğim ama öyle değil öğrenmek için elimden geleni yapıyorum çok çabalıyorum ama çok erkek gibi geldi ne yapsam bilmiyorum.
Bizim meslekte en önemli şey vicdandır görüyorum ki sende bu var.Elinden geldiğince pratik yapmaya ve öğrenmeye çalış ama hakkını da her zaman savun.Tek başına bırak yeni başlayan hemşireyi kaç yıllık hemşire bile yapamaz yoğun bakımda. O yüzden haklısın.
Kız gelmiş burda açık açık diyor ki bilmiyorum ; hangi okuldan mezun olduğu ,diplomayı nerden aldığının ne önemi var şuanda ;sanki eğitim sistemimiz muhteşem de gelip burda herkes ahkam kesmiş maşallah .Okuldan yeni mezun biri gelip sizden kan almaya kalksa ama ortalığı ayağa kaldırırsınız yada o yoğun bakımda yatan sizin yakınınız olsa ortalık ayağa kalkar .
Konu sahibesi ben sizi çok takdir ettim ve açık bir şekilde yapamayacağınızı belirterek yardım istemenizi ekstradan alkışlıyorum çünkü ülkemizde bilmediği halde ortalıkta bilmişlik taslayan çok .
Umarım istediğiniz şekilde yardım edecek birini verirler yanınıza .
sadece tebrik etmek için yazıyorum.
ne güzel insansınız.
babam için sabaha çıkmaz demişti bir doktor gece yapayalnız başında beklemiştim yoğun bakım hemşireleri benimle bile o kadar ilgilendi ki panik atağımı konuşarak atlatmama yardımcı olmuşlardı. şükür ki babama da iyi baktılar.
hala minnettarız onlara baba kız. çünkü bir yandan babamın da psikolojisi de bozulmuştu çünkü doktor ona da durumun zor demiş
sadece işi çok iyi bilmek değil yoğun bakım hastalarında ölüm korkusu oluyor ve hemşirelerin rahatlatıcı tavırları sayesinde hayata tutunabiliyorlar.
görebiliyorum ki siz de böyle bir hemşiresiniz![]()
ayrıca her meslekte öğrenciyken teoriyi alırAllah razı olsun çok teşekkür ederim çok güzel geldi sözleriniz. Ben çok seviyorum insanlara faydam dokunmasını, onlara bakmayı. Canlarını bile yakmaktan çok korktuğun için çok narin yaklaşmaya çalışıyorum. Yanlış anlaşılmak istemiyorum zaten işten kaçmaya çalışmıyorum aksine daha iyi olmaya tam hakim olup güzel hizmet vermeye çalışıyorum. Çok korkuyorum yanlış bir şey yapıp birinin hayatına mal olurum ailesini kahrederim diye. Her hastaya yaklaşırken kendi ailem orda yatıyormuş gibi düşünüyorum çünkü hepimiz orda olabiliriz.
Dilerim babanız ve aileniz hep sağlıkla sizinle olur :)