yeni işyerim ( bakmadan geçmeyin :) )

A kurum demesen bızım ıs yerı derım :)
Bızım ısyerındede böyle, ılıskıler cok mesafelı. Cok eskıler sadece cok eskılerle arkadaşlık edıyor, yenıler ıse sadece yenılerle.
Kafana takma görmemeye duymamaya calıs, bende herkese her dakıka merhaba dıyemıyorum , sıze karsı olan bısey degıl

eskiler eskilerle yeniler yenilerle burdada aynı şekilde ama benden başka yeni yok şu an :)

benim de takılacak arkadaşlarım olsa sorun etmezdim yani dolayısıyla

Bir an yazıyı ben yazdım sandım. Yaklaşık 2 ay oldu kamu kurumunda işe başladım. İşe girmeden önce tanıştırıldığım bayan arkadaş gördükçe ufak tefek konuşurduk bulunduğu kuruma geldim ayrı bir oda verildi bana tanımazdan geldi... kurumdaki memurlar hoşgeldin dediler o 15 gün odamın dibinden geçiyo ters ters bakıyo selam dahi vermiyor... sonra durdur yere selam verdi konuştu devamı yine bıçak gibi kesti...
Sürekli kaşlarını kaldırarak yanımdan geçiyor... selam veriyorum zor alıyor. Geçen sabah mutfaktaydım o da girdi bana bakıyo ama günaydın yok biraz durdum günaydın dedim... bu nedir? Bana kurumda böyle çirkin tripli haller çok saçma geliyor ve açıkcası etkileniyorum da naaıl davranmam gerektiğini bilmiyorum

bence günümüzde bu durum gitgide artıyor özellikle kamuda

zira herkes etiket üzerinden yaşıyor

siyasi ya da onun tanıdığı modu ile bir yerlere gelmek yahut bir yerlerde yükselmek normal göründüğü için insanlar yeni gelenden uzak duruyor önce bir anlamaya çalışıyor kimlerden acaba diye

onlardan değilseniz ve sizinle yakın olurlarsa hoşlarına gitmeyen şeyler olabilir

siz kendinize zaman verin güzelce işe gidin ve gelin

bu arada bu kişiler uzun yıllardır orada iseler yemekhaneyi tuvaleti göstermeyi ya da çay vs yi hatırlatmayı unuturlar

onlar bir makinanın parçası olmuşlardır rutin aynı şeyleri yaptıkları için o yerlerin size yabancı olduğunu bile fark etmezler

şimdi sizin kurumdan birine sorsak böyle böyle imiş diye çoğu fark etmemiştir bile o nedenle kişisel algılamayın

bir de anekdot anlatayım da gülün

40-50 kişinin çalıştığı bir ofiste çalışıyordum bina 3-4 katlı ama herkes aynı yerde yemek yiyor çay içiyor vs

arkadaşın biri hamile ve böyle dar giyiniyor yani hamileliği gayet de görünüyor

erkek arkadaşlardan biri sormuş işte X hanım hamile mi vs diye evet demişler o esnada bizden yaşça küçük bayanlardan birisi de varmış masada

o da öğrenmiş hamile olduğunu, hayırlı olsun diyeyim X ablaya diye düşünmüş

neyse aşağıda koridorda görmüş hamile olan arkadaşı ve hayırlı olsun demeden yanından geçmiş

neden mi utanmış

bir baktım diyor kadının hamile olduğu ayan beyan ortada haftalardır her gün gördüğüm iş için konuştuğum kadının hamile olduğunu görmemişim, şimdi dalga geçer gibi olur X abla hayırlı olsun demek diye susmuş

yani insanlar bir çok şeyi de bakar ama görmez bu olaydaki arkadaşın da hiç kötü niyeti yok o hamile olanı da sever ama hiç ona alıcı gözle bakmamış bile

bence günümüzde bu durum gitgide artıyor özellikle kamuda

zira herkes etiket üzerinden yaşıyor

siyasi ya da onun tanıdığı modu ile bir yerlere gelmek yahut bir yerlerde yükselmek normal göründüğü için insanlar yeni gelenden uzak duruyor önce bir anlamaya çalışıyor kimlerden acaba diye

onlardan değilseniz ve sizinle yakın olurlarsa hoşlarına gitmeyen şeyler olabilir

siz kendinize zaman verin güzelce işe gidin ve gelin

bu arada bu kişiler uzun yıllardır orada iseler yemekhaneyi tuvaleti göstermeyi ya da çay vs yi hatırlatmayı unuturlar

onlar bir makinanın parçası olmuşlardır rutin aynı şeyleri yaptıkları için o yerlerin size yabancı olduğunu bile fark etmezler

şimdi sizin kurumdan birine sorsak böyle böyle imiş diye çoğu fark etmemiştir bile o nedenle kişisel algılamayın

bir de anekdot anlatayım da gülün

40-50 kişinin çalıştığı bir ofiste çalışıyordum bina 3-4 katlı ama herkes aynı yerde yemek yiyor çay içiyor vs

arkadaşın biri hamile ve böyle dar giyiniyor yani hamileliği gayet de görünüyor

erkek arkadaşlardan biri sormuş işte X hanım hamile mi vs diye evet demişler o esnada bizden yaşça küçük bayanlardan birisi de varmış masada

o da öğrenmiş hamile olduğunu, hayırlı olsun diyeyim X ablaya diye düşünmüş

neyse aşağıda koridorda görmüş hamile olan arkadaşı ve hayırlı olsun demeden yanından geçmiş

neden mi utanmış

bir baktım diyor kadının hamile olduğu ayan beyan ortada haftalardır her gün gördüğüm iş için konuştuğum kadının hamile olduğunu görmemişim, şimdi dalga geçer gibi olur X abla hayırlı olsun demek diye susmuş

yani insanlar bir çok şeyi de bakar ama görmez bu olaydaki arkadaşın da hiç kötü niyeti yok o hamile olanı da sever ama hiç ona alıcı gözle bakmamış bile

evet orada eski oldukları için farkında bile olmayabilirler haklısınız

ama sizin anekdotdaki arkadaşınız kadar masum olduklarını sanmıyorum : )

Bir an yazıyı ben yazdım sandım. Yaklaşık 2 ay oldu kamu kurumunda işe başladım. İşe girmeden önce tanıştırıldığım bayan arkadaş gördükçe ufak tefek konuşurduk bulunduğu kuruma geldim ayrı bir oda verildi bana tanımazdan geldi... kurumdaki memurlar hoşgeldin dediler o 15 gün odamın dibinden geçiyo ters ters bakıyo selam dahi vermiyor... sonra durdur yere selam verdi konuştu devamı yine bıçak gibi kesti...
Sürekli kaşlarını kaldırarak yanımdan geçiyor... selam veriyorum zor alıyor. Geçen sabah mutfaktaydım o da girdi bana bakıyo ama günaydın yok biraz durdum günaydın dedim... bu nedir? Bana kurumda böyle çirkin tripli haller çok saçma geliyor ve açıkcası etkileniyorum da naaıl davranmam gerektiğini bilmiyorum

Bence o arkadaş özellikle öyle yapıyor size karşı bir çeşit ego tatmini

Ben kamu çalışanıyım tayin aldım çalıştığım kurumun merkez teşkilatına yani genel müdürlüğüne işe de başlayalı 2 hafta oluyor. Ben burda yeniyim henüz alışamadım ama buradaki insanlar çok soğuk tabiki sıcak olmak zorunda değiller ama yeni gelmişim ve güleryüzle merhaba, günaydın dememe bile zoraki cevap alıyorum.

Annelerine küfretmişim gibi bakıyorlar halbuki sadece ''merhaba'' dedim .

Hiç böyle alışkın değildim en azından yeni olduğum için ufak bazı konularda yardım bekledim( kendi şubemdekilerden yaşca da benden büyükler hemen hemen iki katım yaşımda insanlar )mesela en azından ilk gün yemekhaneye giderken çağırmalarını vs ama çağırmıyolar ben mi çok şey bekliyorum en azından yemekhane şurada der insan ben bu zamana kadar böyle görmüştüm hep. Burda çok dışlanmış hissediyorum .

Yani yeni bir ortam ve insanlar böyle çok zorlanıyorum daha beni tanımadan direk dışladılar diyebilirim siz olsanız nasıl başa çıkardınız ?

kamuda calistigin yer buyudukce mesafe de kitalar arasi kadar artiyo

beklentiniz normal ama genelde mudurluk vs gibi yerler soguk ve mesafeli olur, zamanla alisirsiniz

orda da zamanla arkadas edinirsiniz. ama belli cizgiyi asmayin kamu kurumu dedikodu yuvasi gibi oluyo zira:bicak:

bu arada hayirli olsun yeni yeriniz

eskiler eskilerle yeniler yenilerle burdada aynı şekilde ama benden başka yeni yok şu an :)

benim de takılacak arkadaşlarım olsa sorun etmezdim yani dolayısıyla
Bence o arkadaş özellikle öyle yapıyor size karşı bir çeşit ego tatmini

Umarım siz de bir an önce adapte olursunuz çok zor gerçekten
O kişi üst yönetime oldukça yakın ve tutulan biri.. kişilik olarak da çok hırslı başarılı biri kurumda tek diyebilirim ondan genç yok hep yaşlı memurlar var.ben gelince bana oda verilmesini hazmedemedi. Yaş olarak aynı sayılırız ve daha önceden iş geçmişim tecrübem var. Sanırım beni kendine rakip gördü. Kelim yok topalım yok beni görmezden gelme çabalarında.. dediğiniz gibi ego tatmini...
Geçen onunda olduğu toplu ofislerine girdim yan paravandaki memurla idi işim ona da günaydın diyerek geçtim... böyle bön bön baktı ilk kez biri ona günaydın demiş sanki... yaa ne yaptım ben nee? Siz olsanız nasıl tavır alırsınız bu durumda merak ettim doğrusu?

Ben bir keresinde ikizler burcu ve nişanli 3 kadınla aynı odadaydim:rolleyes:
Sabahtan ceyiz-alyans-gorumce başlıyorlardı konuşmaya... Hiç susmuyorlardi
Neyse ki kovuldum :confused:

Umarım siz de bir an önce adapte olursunuz çok zor gerçekten
O kişi üst yönetime oldukça yakın ve tutulan biri.. kişilik olarak da çok hırslı başarılı biri kurumda tek diyebilirim ondan genç yok hep yaşlı memurlar var.ben gelince bana oda verilmesini hazmedemedi. Yaş olarak aynı sayılırız ve daha önceden iş geçmişim tecrübem var. Sanırım beni kendine rakip gördü. Kelim yok topalım yok beni görmezden gelme çabalarında.. dediğiniz gibi ego tatmini...
Geçen onunda olduğu toplu ofislerine girdim yan paravandaki memurla idi işim ona da günaydın diyerek geçtim... böyle bön bön baktı ilk kez biri ona günaydın demiş sanki... yaa ne yaptım ben nee? Siz olsanız nasıl tavır alırsınız bu durumda merak ettim doğrusu?

Sen de onu görmezden gel yokmuş gibi davran ben öyle yapardım

Back
X