Yeni kısmetim... görüşmelimi?

Tek amacı sadece ve sadece evlenmek olan,21. Yaş doğumgününde evlilik teklifi alan kızın hayranlikla övülüp kıza özenildiği, erkek olsun taştan olsun düsturuyla kendisini döven sevgiliden bile vazgeçilemeyen, görücü usulü çocuktan önce çocuğun annesiyle buluşan insanlarla dolu bir ofiste çalışıyorum.
O yüzden şaşirmam valla. Bazı insanların gözünü gelinlik bürümüş:KK31:
(Bu mesajım konu sahibine değil tabii ki. O mesleğini eline almış,kendi parasini doya doya harcamış,bekarliktan sıkılana kadar evlenmemis birisi. Benim içinde bulundugum çevrenin hayattaki tek amacı evlilik)
Evlenmek belli bir zamandan sonra doğal bir istek , evlenmek isteyene saygı duyuyorum evlenmek istemeyene de saygı duyuyorum.
ama küçücük yasta robotik yapılmış evliliklere karsıyım , onun parası var onun güzelliği var vs gibi.
Bir de toplum baskısı kısmı var tabi en çok yanlışı o yaptırıyor zaten.

genelde kapalı çevrelerde yaşayan Kişiler tercih ediyor bu tip evlilikleri ( konu sahibi yanlış anlama sakın senin için demiyorum tabi ki )
Benim okuldan arkadasım vardı mesela 22 yasına kadar hiç sevgilisi vs olmamıştı kızın. Görücü usulü ile bir akrabasını buldu evlendi.
Hem de o yasta.
Hiç çalışmadı , gezmedi , evde çocuğunu büyütüyor.
Bana göre çok sıkıcı bir yaşam.
Ama başta dediğim gibi kapalı çevrede yaşayan Kişiler ilk tanıdığı kişiye ilk gösterilen kişiye aşık oluyor , mutlu da oluyor.
Üniversitedeyken bi arkdaşin aile ortamına gitmiştim, yaşca bizden baya kucük kizlar vardı, sanırım ortaokul filan terk yaslarında.

Sürekli görücü gelme/gitme söz nişan vs muhabbeti yapmışlardı.

O kadar havalılardı ve mutlu görünüyorlardü ki anlayamamiştım.

En fazla 16 17 yaşlarındaki o "hava" , o cevrede en verimli piyasa zamanlarını yasamalarındandı.

Günlük hayatında tek başına sokağa çıkmayan kizlardı ve bir erkekle konuşmak ilişki kurmak toplumun da onaylaması onlar için büyük tatmindi.

Bu tatmini ve mutlu/ havaları yaşayacakları kısıtlı zamanları vardı ve o yüzden o firsatı kaçırmak istemiyorlardı.

"Ilk tanıstığı kişi" kavramı aslında "ilk yasam deneyimi", " ilk kendini degerli hisstme", "ilk adına törenler duzenlenmesi" ,"ilk pahalı alisverişler" , " ilk karşı cins farkındalığı".... vs diye değıstirilirse anlasılır oluyor.

Evet, epey bi kapalı cevrenin kizları idiler.

Üniversitedeyken bi arkdaşin aile ortamına gitmiştim, yaşca bizden baya kucük kizlar vardı, sanırım ortaokul filan terk yaslarında.

Sürekli görücü gelme/gitme söz nişan vs muhabbeti yapmışlardı.

O kadar havalılardı ve mutlu görünüyorlardü ki anlayamamiştım.

En fazla 16 17 yaşlarındaki o "hava" , o cevrede en verimli piyasa zamanlarını yasamalarındandı.

Günlük hayatında tek başına sokağa çıkmayan kizlardı ve bir erkekle konuşmak ilişki kurmak toplumun da onaylaması onlar için büyük tatmindi.

Bu tatmini ve mutlu/ havaları yaşayacakları kısıtlı zamanları vardı ve o yüzden o firsatı kaçırmak istemiyorlardı.

"Ilk tanıstığı kişi" kavramı aslında "ilk yasam deneyimi", " ilk kendini degerli hisstme", "ilk adına törenler duzenlenmesi" ,"ilk pahalı alisverişler" , " ilk karşı cins farkındalığı".... vs diye değıstirilirse anlasılır oluyor.

Evet, epey bi kapalı cevrenin kizları idiler.
Onlar başka ortam ve yaşam tarzı görmediği için de ilerleyen yaşlarında da (35-40 )tercihlerinden pişmanlık duymuyorlar.

Daha iyisini bilmeden yasıyorlar çünkü.

Daha güzel hayatların varlığından habersiz.

35 yaşındaki kadınla 43 yaşındaki adam birbirine denk değildir enerji aynı değil bir kere. Erkek 8 yaş büyük diye size sen de genç değilsin diyenlere bakmayın yani 27 yaşında biri deseydiniz de size layık bulmazlardı kafalar erkek çünkü 🤷🏻‍♀️

Burada önemli olan sizin beğenmeniz beğenmediyseniz görüşmeye gerek yok. 43 yaşında ailesiyle yaşayan adamdan ne köy olur ne kasaba zaten 😏

Onlar başka ortam ve yaşam tarzı görmediği için de ilerleyen yaşlarında da (35-40 )tercihlerinden pişmanlık duymuyorlar.

Daha iyisini bilmeden yasıyorlar çünkü.

Daha güzel hayatların varlığından habersiz.
Ben bunu biraz da ilk is deneyimlerine benzetiyorum.
Mezun olunca ilk defa bir iş teklifi geliyor ve çok iyi bir teklifmis gibi hissesip atliyorsun.

Maaş kavramı, iş ortamı kavramı vs aklinı çeliyor.Baska Iş bulamam, bosa vakit gecirmeyim korkusuyla hemen kabul edeyim diyorsun.
Sonra sonra tecrubeyle anliyorsun ki daha guzel hayatlar/işler varmıs.🤔

Allahtan iş değıstirmek eş degistirmekten kolay😁

Herkese günaydınlar öncelikle eski konumdan beni hatırlayanlar eniştemin yegeni,sizi dinleyip Yok demiştim.arkadasimin eşinin arkadaşı varmış illa görüş diyor bense kararsızım adam için önce 41 dediler sonra ki gün 43 imiş.yas olarak bana büyük geldi resim bı tane attı ondada çok yaşlı duruyordu yani beğenmedim arkadaş dedi resimde öyle çıkmış aslında iyi dedi resimden.yani nekadar daha iyi olabilir ki adam ziraat mühendisi imiş yarı ozel yarı devlet kurumunda çalışıyormuş bunu da pek anlamadım yani bir şirket mi oluyor.adam ailesi ile yaşıyormuş.cok iyi bir insanmış bilmiyorum bu korona olmasa iş yerine gider gizliden adama bir bakardım resimde çok yaşlı duruyordu.bir yandanda yanlış mı yapıyorum zaten kismetim çıkmıyor aramızda sekiz yaş fark var.kararsiz kaldım hani ilerde pişman olur muyum korkuyorum.birde bu işi yarı devlet yarı özel kafamı karıştırdı mühendis diploma si var ama başka iş mi yapıyor acaba? Fikirleriniz önemli biliyorsunuzki sizi dinledim daha önce ve yine dinleyeceğim bana akıl verin lütfen yorumlarınızı bekliyorum
Sacmalamayin lutfen yasiniz daha genc oyle yasli degilsiniz. Kendi yasitiniz birini mutlaka bulabilirsiniz.

Begenirseniz asik olursaniz yas farki sorun degil. Yani sonucta 25 yasinda degilsiniz. Gayet olgun bir yastasiniz.

Ama begenmediginiz, meslegine bu kadar takıldığınız, yasi aklinizi karistiran kişiyle bu corona ortaminda neden goruşesiniz?

Kör kütük asik olup issiz gucsuz insanla evlenmek nasil yanlissa sizin suan sordugunuz sorular da öyle. Bir isi ve geliri olmasini beklemeniz cok normal ama devlet miymis yari ozel neymis yoksa sirket miymis?
Bunlar ilk etapta soru isaretiyse sizin icin, o evlilik sizi mutlu etmez. Adam yarin hasta olup calisamayadabilir. Bunlari goze alabileceginiz biriyle evlenin.

35 yasindasiniz hayatinizda hic yari ozel yari devlet kurum duymadiniz mi? Cok ilginc. 43 yas fazla degil,siz de 20 yasinda olmadiginiz icin elbette. Ama su donemde ancak sosyal medyadan gorusup tanisabilirsiniz. Sizin meslek nedir?

35 yaşındaki kadınla 43 yaşındaki adam birbirine denk değildir enerji aynı değil bir kere. Erkek 8 yaş büyük diye size sen de genç değilsin diyenlere bakmayın yani 27 yaşında biri deseydiniz de size layık bulmazlardı kafalar erkek çünkü 🤷🏻‍♀️

Burada önemli olan sizin beğenmeniz beğenmediyseniz görüşmeye gerek yok. 43 yaşında ailesiyle yaşayan adamdan ne köy olur ne kasaba zaten 😏

Ben katiliyorum. Yani 30-38 denk olabilir, 32-37 denk olabilir ama 43 cok. 35 hala enerjinin yerinde oldugu genc bir yas, 43 ise evde pijama terlik muhabbeti yasi. Konu sahibesi yasiti birini baksin bence. Devir degisti, yasiti kadinla olmak isteyen erkek cok. kendinden 5 yas buyuk kadinla olan arkadasim var, kendisi 32 yasinda bir erkek.

Görüşmeden bilemezsiniz, pandemi bitmeden görüşemezsiniz, bu durumda konu kapanmıştır. Bulunduğu alan dışına pek çıkabileceğini sanmıyorum sonuçta 43 senedir çıkamamış, biraz daha bekler.

Şu virüs muhabbeti varken Brad Pitt kapıya dayansa görüşmeyin bence. Markete maskeyle gidiyoruz. Virüs işi çözülünce gidip bir görün. 43 e yaşlı diyorsunuz ama siz de 35 i devirmişsiniz. ( yanlış anlamayın. Yaşlısınız demiyorum. Sizin bakış açınızdan bakmaya çalışıyorum) görüşmeden Kestirip atmazdım ben olsam. Beğenmezseniz bir daha görüşmezsiniz.
Yorumunuzu çok beğendim özellikle Brat Piit :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Mesele yaş farkından çok enerjilerin uyması, ben 33 yaşındayım benden 8 yaş büyük birisi var, gayet enerjim uyuyor ama bu karşındakine bağlı. Bunu da görüşmeden bilemezsin.
Ben prensip olarak çok çok itici gelmediyse bir kere yüz yüze görüşüyorum. Mesela ben boya takılırım, boyunu bildiğim ve bu açıdan istemeyeceğim biriyle görüştüm, belki bi gülüşü bi sözü hali tavrı hoşuma gider diye. Çok amca gibi durmuyorsa en azından bir kere fırsat ver.

8 yaş çok değil, siz de kucuk degilsiniz ama yaşlı duruyorsa fiziksel olarak hosunuza gitmediyse gorusmeyin yani yasiniz buyuk diye begenmediginiz insanla gorusmek zorunda degilsiniz. Bazi 30 yasindaki adamlara bakiyorum onlar bile yaşlı duruyor yani mevzu sadece yas degil. 🙄

Back
X