• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni mezunların iş sorunsalı

Gulbahcesii96

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2018
1.045
1.180
133
29
Merhabalar,

Üniversiteden yeni mezun oldum. Tabii bu süreçte internetten bir sürü işe başvurdum. Daha demin Yapı Kredi Direkt Satış Temsilciliği için aradılar. Telefonda kısa bir mülakata tabii tutuldum. Bu işi kendinize uygun görüyor musunuz? Seyahat engeliniz var mı? Vs.

Benim merak ettiğimse bu işin maaşının ne kadar olduğu internette aradım ama bulamadım.
Bu iş hakkında bilgisi olan biri lütfen bana bi fikir verebilir mi? Çok ihtiyacım var fikirlerinize. Teşekkür ederim.

Çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olacaksın satış yapmaya çalışacaksın.Ben de sormak istiyorum bu işi kendine uygun görüyo musun gerçekten?mezuniyetten sonra girilen ilk iş çok çok önemlidir çünkü kariyerine yön verir...

Çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olacaksın satış yapmaya çalışacaksın.Ben de sormak istiyorum bu işi kendine uygun görüyo musun gerçekten?mezuniyetten sonra girilen ilk iş çok çok önemlidir çünkü kariyerine yön verir...
Ahh ahh keske cagri merkezi olsa fakat degil sahada yani avm'de kampüste kredi kartı satıcam

Ahh ahh keske cagri merkezi olsa fakat degil sahada yani avm'de kampüste kredi kartı satıcam
Aynen oyle yapacaksin ve sabit maas da yok sattiginin üstünden prim usulu kazanacaksin. Bende ilk yilimda merak edip mulakatlara gitmistim ama sonra anladim ki olacak is degil kapi kapi kredi karti satmak icin okumadim onca sene..

Aynen oyle yapacaksin ve sabit maas da yok sattiginin üstünden prim usulu kazanacaksin. Bende ilk yilimda merak edip mulakatlara gitmistim ama sonra anladim ki olacak is degil kapi kapi kredi karti satmak icin okumadim onca sene..
Evet bende olacak iş değil diyorum fakat bir yerden de baslamak lazım diye düsünüyorum. Kafam çok karışık.

Asgari Ücret + prim şeklinde olur genelde .
Ne okudun ne mezunusun bilmiyorum ama eğer özel sektör düşünüyorsan kendine önce bir kariyer hedefi çiz .
Evvela KPSS ye çalış olmazsa özel düşün derim.

Evet bende olacak iş değil diyorum fakat bir yerden de baslamak lazım diye düsünüyorum. Kafam çok karışık.
Ayni kafa karisikligini bende yasadim. Yeni mezunlara hep aynisi olur zaten bolumu onca sene okursun sirf tecruben yok diye almazlar seni ise.. ondan sonrada boyle islerden medet umar hale gelirsin. Biraz daha bekle ve arastir istersen :)

Ayni kafa karisikligini bende yasadim. Yeni mezunlara hep aynisi olur zaten bolumu onca sene okursun sirf tecruben yok diye almazlar seni ise.. ondan sonrada boyle islerden medet umar hale gelirsin. Biraz daha bekle ve arastir istersen :)
Çok haklısınız :) ama insan tezcanlı oluyor boyle konularda. Is bulabilecek miyim bulamayacak miyim korkusu oluyor.

Çok haklısınız :) ama insan tezcanlı oluyor boyle konularda. Is bulabilecek miyim bulamayacak miyim korkusu oluyor.
Bende aynen senin gibi ama halkla iliskiler okudum hazirlikla beraber 5 yil. Ilk senemde degil ama ikinci senemde aradigim isi buldum sonra evlilik cocuk derken calisma hayati geri planda kaldi biraz benim icin :) yani demem o ki tez canli olursan ordan oraya surunur durursun tecrubeyle sabit :)

Bende aynen senin gibi ama halkla iliskiler okudum hazirlikla beraber 5 yil. Ilk senemde degil ama ikinci senemde aradigim isi buldum sonra evlilik cocuk derken calisma hayati geri planda kaldi biraz benim icin :) yani demem o ki tez canli olursan ordan oraya surunur durursun tecrubeyle sabit :)
O zaman sizin tecrubelerinize dayanarak bende biraz bekleyeyim, gordugum her ise atlamayayim :)

Çok zorlanırsın, bizim okula da çok geliyorlardı kredi kartı vermek için. Kendilerini acındırıyorlar, insanların bam teline dokunarak satmaya çalışıyorlardı işte "İstediğiniz an iptal edebilirsiniz" falan diye yalan söylüyorlardı. Ne bileyim, zor iş, değecek mi uğraşına? Anketörlük yapabilirsin, üniversitedeyken yaptım ben. O zamanlar 1000 tl dahi kazandığım oluyordu, okulum ve sınavlarım olmasına rağmen.

Merhaba,
bu yaz kendinize CV yapın. O kağıdı dolduracak her şeyi yapın.
Yabancı dil , 2. yabancı dil , bilgisayar eğitimleri , ön muhasebe , sertifikalar vs.
Sonrasında da mutlu olacağınız işlere başvuru yapın.

Back
X