- 17 Mart 2016
- 5.762
- 9.233
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haksız değilsin.Şu sözü getirdin aklıma.katılıyorum, yetiştirme tarzı anne babanın yaklaşımı çok önemli.misal ben de özellikle anneme karşı bazen sert veya saygısız oluyorum. küçüklüğümde annem iyiyken iyiydi ama sinirlenince gözü dönerdi. beni çok döverdi.çocuğuz daha,kuzenlerimle çocukça şeylerden tartışırız mesela, teyzemler onlara hiçbir şey demezler ama annem yaka paça döverdi beni onların yanında.neymiş? anneannem ve teyzelerim X çocuk yetiştirmeyi bilemiyor, ne biçim yetiştirmiş bunu demesinler diyeymiş..
saçma sapan insanlar yüzünden döverken boğazımı sıkmışlığı var.daha neler neler..
büyüdükçe bunlar bana koymaya başladı, anneme karşı içimde şiddetli olmasa da bir öfke oluştu yinede, mutlaka dışarıya karşı davranışlarıma da yansıyordur bu.belki çenem veya çok bilmişliğimle bıktırdığım insanlar oluyor ama çocukluğumda çok ezildim, karanlık banyolara kapatılıp cezalandırıldım.çıkarın beni diye ağlarken yan komşular duyuyordu rezillikti tam.
o yüzden kim ne derse desin, suç ebeveyndedir. çocuk şımarıksa da ,akılsızsa da, kendini beğenmiyorsa, psikopatsa da vs.da herşey evebeynde biter.erkek çocuklarının pislik olma sebebi de yine annelerine bağlı.böyle ergen çağdaki çocukların eleştirilmesi bana çok cahilce geliyor.
Alkışlıyorum sizi, fazlasıyla da katılıyorum. Ergenlik döneminin de elbet etkisi olabilir ama her şeyi ergenliğe atarak çocukta yanlış bulamamak çözüm değil. Yokluğu bilmemek , her şeyi elde edebileceği düşüncesine getiriyor çocukları. Doğru ya da yanlış yolla farketmez. Çocuklarımızı yetiştirirken sınır koymaysak onlar da istediklerini almak için sınırsız yaşayacaklardır.Ben başka bir konuya değineceğim. Dün komşumuzun evinde aile faciası yaşandı. 16 yaşındaki kızları, geceyi izin almadan bir arkadaşının evinde geçirmiş. Telefonlarına da bakmamış. Aile çok korkmuş haliyle. Abisi geldiğinde hesap sorunca, oldukça edepsiz ve kışkırtıcı cevaplar verdi. Şiddete evet karşıyım lakin o cevaplara kim olsa dayanamazdı. Abisi de zıvanadan çıkıp vurdu kardeşine. Apartman inledi tabi. Kız bağıra bağıra apartmana çıktı vs. O kadar Terbiyesiz ve üslubu bozuk ki, iki tane de ben çakmak istedim ağzına sinirden. Oturdum izah ettim, konuştum. Şiddetin doğru olmadığını ama 16 yaşında böylesine başına buyruk olamayacağını, üniversiteyi kazanıp kendi parasını eline aldığında dilediğini yapabileceğini söyledim. Yaparım istediğimi kimseyi ilgilendirmez cevabını aldım.
Şimdi gelelim bu çocukları bu hale getiren unsura. Ben babamdan hiç dayak yemedim. Ama inanılmaz çekinirdim. Asla sesimi yükseltmedim ne anneme, ne de babama. Şimdiki ergenler anne babalarına "geri zekalı, mal" diyor avazı çıktığı kadar bağırıyorlar. Neden? Ergenler çünkü. Çok afedersiniz ağzımı bozacağım mıçarım onların ergenliğine. Biz de ergen olduk, ergenlik ahlaksızlık hakkı vermez çocuğa.
Aman çocukların psikolojileri bozulmasın, aman arkadaş gibi olun, aman incinmesinler, aman sizden korkmasınlar diye diye rezil bir hale geldiler hepsi. Korksunlar, mümkünse anne babadan korksunlar. Arkadaş da olmasınlar. Ben ailemden korkardım, dayak yiyeceğim için değil. Onlar benim için saygı duyulması gereken otoritelerdi. 31 yaşındayım hala çekinirim babamdan. Bu yüzden psikolojim de bozulmadı. En azından babama bağırmamam gerektiğini öğrendim.
Yeni nesil terbiyesiz efendim. Hiçbir sınırları yok. Büyüğe saygı nedir bilmiyorlar. Küçüğe şefkati bilmiyorlar. Bunun nedeni de "çıcığın psikilijisi bizilmisin" diye diye her hareketini hoş görmemizi sağlayanlar. Bozulsun, toplumun yapısı bozulacağına; boş, düşünmekten aciz bir nesil oluşacağına azıcık bozuluversin psikolojisi. Ben babamdan çekinirdim derse ileride hiçbir şey kaybetmez. Lakin nerede duracağını bilmeyen, asalak gibi bir nesil yetişirse bu toplum çok şey kaybeder.
Kizlari ve hatta erkekleri bu duruma surukleyen aileler bence ilk basta.Kendini seven bir anne babaya herseyi iyi yonden dusunen bir cevreye sahip olsalar bu durum olmaz.Fazla tv izleme interneti kullanmada hep birbirlerini etkilemelerine sebep oluyor.Hayırlı geceler hanımlar
Uzun zamandır dikkatimi çeken ve de beni üzen durumlar var. Paylaşmak istiyorum. Çünkü toplumu şekillendiren kadınlardır. Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum demektir.
--- Dünya güzeli 14-15 yaşında kızlarımız ben çok çirkinim. Ölmek istiyorum. (Malum ergenlik tipin fazlasıyla tabiri caizse kaydığı dönem.)
----Daha sürat oturmadan estetik olma kaygısı. Maalesef. Sürekli depresif, müthiş derecede dış görünüş kaygısı. ( Ergenlik dolayısı ile orta kararı normaldir. )
--- Kendini ispatlamak için (beğenildiğini ) yaşlı, evli farketmeden erkeklere beğendirme çabası. Hatta en samimi arkadaşlarının flörtlerine göz dikme.
---- Histerik bir şekilde hayal dünyası. Ölmeyi çok sık düşünme gibi. Biz bu kızlarımıza nasıl hayatı sevdirebiliriz. Ve şimdiki kızlarımız ergenliğe bir giriyor bir daha çıkmıyor. Hayata hep umutsuz ve acımtırak bakıyorlar. Üretmeyi sevmiyorlar.
Nasıl hayata adapte etmeliyiz. Karakterin önemli olduğunu mümkün değil kabul etmiyorlar. Kişisel gelişimlerini nasıl yönlendirmeliyiz???
Sizdiniz sanıyorum sınırsız harcıyorum,ben lüksü seviyorum değişemem diyen.Bunları kime yazıyorsunuz?Elinizden düşmeyen telefonlar tabletler yedi yirmi dort izlenen diziler beyin uyusturan magazin programları ne bekliyoruz bence çocuk eğiten anneyi babayı eleştirmek lazım
Nasıl çocuk isterseniz öyle ebeveyn olun bu kadar basit sonra suçlu çocuklar herkes mi kötü neden iyi arkadaşları olmuyor sebep önce biziz yetiştiren insanlar siz son model telefon aldırmak için kocaniza yada millete hava atmak için o kadar didinip satarken bir sürü zarara ugrayacakken o kadar para verin
Kusura bakmayın herkes insan için yaşar olmuş hep gösteriş yoksa neden bozulmadan yeni telefon almaya gidiyoruz biz böyleyken çocukların mükemmel olmasına bekleyemeyiz mesela kitap okuyan çocuk istiyorsanız siz de okuyacaksınız cocugunuzdan memnun değilseniz suçlusu tabii ki de sizsiniz
Hayırlı geceler hanımlar
Uzun zamandır dikkatimi çeken ve de beni üzen durumlar var. Paylaşmak istiyorum. Çünkü toplumu şekillendiren kadınlardır. Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum demektir.
--- Dünya güzeli 14-15 yaşında kızlarımız ben çok çirkinim. Ölmek istiyorum. (Malum ergenlik tipin fazlasıyla tabiri caizse kaydığı dönem.)
----Daha sürat oturmadan estetik olma kaygısı. Maalesef. Sürekli depresif, müthiş derecede dış görünüş kaygısı. ( Ergenlik dolayısı ile orta kararı normaldir. )
--- Kendini ispatlamak için (beğenildiğini ) yaşlı, evli farketmeden erkeklere beğendirme çabası. Hatta en samimi arkadaşlarının flörtlerine göz dikme.
---- Histerik bir şekilde hayal dünyası. Ölmeyi çok sık düşünme gibi. Biz bu kızlarımıza nasıl hayatı sevdirebiliriz. Ve şimdiki kızlarımız ergenliğe bir giriyor bir daha çıkmıyor. Hayata hep umutsuz ve acımtırak bakıyorlar. Üretmeyi sevmiyorlar.
Nasıl hayata adapte etmeliyiz. Karakterin önemli olduğunu mümkün değil kabul etmiyorlar. Kişisel gelişimlerini nasıl yönlendirmeliyiz???
İyi bir devlet okulunda öğretmenim. Lisedeyim. Tam da dediğiniz yaş grubunun öğretmeniyim. Benim öğrencilerimin tek amacı iyi bir üniversiteyi kazanmak. Sosyal medyanın kendilerini çok oyaladığını fark edip tüm hesaplarını kapatan, kendini kitap okumaya, spora, tiyatroya, müziğe, yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmaya adamış öğrencilerim var. Bu çocuklar şöyle düşünüyorlar: Böyle yapmazsm ilerleyen yaşlarımda bu hayattan elenen ben olurum. Bu düşünce çok önemli. Ancak empatiyle kazandırabilirsiniz bu bilinci o çocuklara. Ayrıca, sorun sadece kızlarda mı sizce? Çok cinsiyetçi ve ayrımcı bir bakış gibi geldi sizinki bana. Burada yorum yapanların bazıları da kızların terbiyesiz olmalarından dem vurmuş. Merak ettim, kızlar böyleyken erkekler çok mu terbiyeli acaba? Yoksa bu tarz ergen çıkışlar erkeklerde tolere edilirken kızlarda terbiyesizlik olarak mı algılanıyor???
İyi bir devlet okulunda öğretmenim. Lisedeyim. Tam da dediğiniz yaş grubunun öğretmeniyim. Benim öğrencilerimin tek amacı iyi bir üniversiteyi kazanmak. Sosyal medyanın kendilerini çok oyaladığını fark edip tüm hesaplarını kapatan, kendini kitap okumaya, spora, tiyatroya, müziğe, yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmaya adamış öğrencilerim var. Bu çocuklar şöyle düşünüyorlar: Böyle yapmazsm ilerleyen yaşlarımda bu hayattan elenen ben olurum. Bu düşünce çok önemli. Ancak empatiyle kazandırabilirsiniz bu bilinci o çocuklara. Ayrıca, sorun sadece kızlarda mı sizce? Çok cinsiyetçi ve ayrımcı bir bakış gibi geldi sizinki bana. Burada yorum yapanların bazıları da kızların terbiyesiz olmalarından dem vurmuş. Merak ettim, kızlar böyleyken erkekler çok mu terbiyeli acaba? Yoksa bu tarz ergen çıkışlar erkeklerde tolere edilirken kızlarda terbiyesizlik olarak mı algılanıyor???
Bu yeni nesil sıkıntısk değil genel bir ergen davranışıdır...tarzı degişir şekli değişir ama hissedilenler hep aynıdır...farklı şeyler okuyup farklı şeyler izleyecekler...dizilerden uzak tutmakla başlayabiliriz mesela
Yani toplumumuz cinsiyetci. Erkekler de ayni derecede boskafali ve yuzeysel yetisiyor bence ama bu boskafa etiketi nedense sadece kadinlara yapisip kaliyor. Erkeksen akilli gorunmek icin cok da caba gostermeye gerek yok, buildin olarak akilli gorunuyorsun toplum tarafindan. Ama kadinsan akilli oldugunu ispat etmeye ihtiyacin var!
Hayır bence kadınlar çok daha akıllı. Mesela siz. Gerçekçi bir bakış açınız var. Kendinizi parçalıyor musunuz? Hayır. Konuşmanız ya da yazmanız yeterli.
Sanmana gerek yok benim konuların bunlar senin soyledigin sadece kaçış yolun annemle babam ayrilan kadar inanılmaz lüks içinde yaşadım ben bir dediğim iki olmazdı herkes bir barbie bebek için olurken benim bir oda dolusu bebeğim ve istediğim herşeyim vardı her dediğim alinirdi babamla boşanan kadar kolejlerde okudum benSizdiniz sanıyorum sınırsız harcıyorum,ben lüksü seviyorum değişemem diyen.Bunları kime yazıyorsunuz?
Ayrıca herkeste ana babasından öğrenmiyor davranış biçimini.Örneğin anneniz büyüklerinin suratına hiç bir zaman para çarpmamıştır ama siz yapmışsınız bunu anneannenize.
Çocuğumun her hareketinde ben suçlu olamam,eğitim ve terbiye de bir yere kadar etkili...
Sanmana gerek yok benim konuların bunlar senin soyledigin sadece kaçış yolun annemle babam ayrilan kadar inanılmaz lüks içinde yaşadım ben bir dediğim iki olmazdı herkes bir barbie bebek için olurken benim bir oda dolusu bebeğim ve istediğim herşeyim vardı her dediğim alinirdi babamla boşanan kadar kolejlerde okudum ben
Ben küçükken annemi inanılmaz sarhoş olmuşken hatırlıyorum meğer başka hesapları varmış içinde anlatsam sana baya uzun bir hikaye
Anneannem her zaman kırgınım zaten oturup kalkıp sürekli benim para la geçiriyorsunuz benim sayemde bu eve 2 bin lira para geliyor çıkamazsınız diye bize sürekli söylenen bir kadın o ayrıca annemin mutsuzluktan kaynaklanan bana davranışlarının tek sebebi de o annemi benim arkamdan dolduran söylediği şeyleri duysan bana hak verirsin yapmamak gerekirdi ama çok sinirliydi evden de gittim ışte bir ay erkek arkadaşımın yanında kaldım
Evet sonuna kadarlafının arkasındayım eğer bir çocuğum hata yaparsa bunun tek suçlu benim ve kocam kimse kendini sıyrılmaya çalışmasın
Ayrıca ben her yeri morarana kadar dayak yemiş bir çocuğum annem benim 4 aydır deli gibi mesajlastigim zil zurna aşık olduğum insanla nisanlanmisti daha ne anlatayım sana
Beni benimle vurmaya calismissin ama yapma kimin içinden ne çıkacağını bilemezsin
Sonuna kadar katılıyorum.Yani toplumumuz cinsiyetci. Erkekler de ayni derecede boskafali ve yuzeysel yetisiyor bence ama bu boskafa etiketi nedense sadece kadinlara yapisip kaliyor. Erkeksen akilli gorunmek icin cok da caba gostermeye gerek yok, buildin olarak akilli gorunuyorsun toplum tarafindan. Ama kadinsan akilli oldugunu ispat etmeye ihtiyacin var!
Bir de su vra tabi kizlar hanim hanimcik olsun, kizlar yumusak olsun, kizlar ses etmeyip evde otursun ama erkek cocugu yapinca aman pek afacan, erkektir o gezer oluyor. Kizlarini gezmesine tepki gosteren aileler erkek cocuklarina ayni tepkiyi verir miydi acaba? Disari ciktigi icin azarlanan kizin verdigi tepkiyi erkek cocuk verseydi ayni derecede terbiyesiz olarak gorulur muydu? Sanmiyorum. Erkek adam kufur edebilir, aman kadin ederse cok kotuye gelirdi olay.
Altina imzami atarim. Simdiki instagram fenomenleri ya da olmaya calisanlarin ellerinde surekli telefon ve cocugu hep bir malzeme yapma derdinde. Cocuk artik birinin elinde telefon gorunce hemen poz vermeye basliyor. Daha besikten cocuga etrafin begenisinin cok gerekli oldugunu empoze ediyorlar. Mesela daha 40 i cikmamis cocuklarin suratina emoji koyma furyasi var. e paylasma o zaman. Olur musun yapmasan??? Ama yok ben yaptim ben ben bak ne kadar mutlu bi aileyiz mesaji vermeden olmaz. Cocuk anne babadan ne gorurse oyle yetisiyor. ( eger icinde varsa zaten o baska da) mesela anne eline kitap almamis, evde kutuphane yerine sacma bir vitrin var pembis takimlarin sergilendigi, ama kizim neden okumayi sevmiyor? Neden acaba?+1000000000000000
Her konuda yazıyorum, psikoloji diye diye manyak ettiler çocukları
Tüm suçu sosyal medyaya, çevreye atıp rahatlıyor herkes
Evde terbiye kalmadı, 7-8 yaşında çocuğuna topuklu ayakkabı giydirip, allayıp pullayıp süsleyen anne gördü bu gözler
Çocuk olmadan, genç kız olmadan kadın oluyorlar sonra da arkası geliyor
41 yaşındayım rahmetli anneme dua ederim hep, otoriteydi başımızda, 20 yaşıma kadar makyaj yapmadım, yazlığımız vardı herkes sabaha kadar sokakta kalırken bizim eve dönüş saatimiz vardı, saygı vardı. Bazen komşular yapma x hanım hepimiz dışarıdayız derdi hayır derdi benim kızlarım şu saatte evde olacak. Bugün düşünüyorum en iyisini yapmış, biz dört kız annemle her şeyi konuşabilirdik, aşık olduğumda söyledim, sigara içtiğimde söyledim, bir sıkıntım olduğunda söyledim ama saygı çerçevesini aşmadan. Bir de ben giyemedim o giysin ben gezemedim o gezsin modelleri var ki akla zarar, totosunun yanakları meydanda gezmesin efendim, bu özgürlük değil. 16-17 yaşına gelmiş çocuk, sorumluluğu bilsin, evinde bir rolü olsun, giyinmeyi oturup kalkmayı bilsin, ergendir diye psikoloji diye her yaptıkları mazur görülmemeli.