• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni nesil kızlarımız...

Hayırlı geceler hanımlar

Uzun zamandır dikkatimi çeken ve de beni üzen durumlar var. Paylaşmak istiyorum. Çünkü toplumu şekillendiren kadınlardır. Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum demektir.

--- Dünya güzeli 14-15 yaşında kızlarımız ben çok çirkinim. Ölmek istiyorum. (Malum ergenlik tipin fazlasıyla tabiri caizse kaydığı dönem.)

----Daha sürat oturmadan estetik olma kaygısı. Maalesef. Sürekli depresif, müthiş derecede dış görünüş kaygısı. ( Ergenlik dolayısı ile orta kararı normaldir. )

--- Kendini ispatlamak için (beğenildiğini ) yaşlı, evli farketmeden erkeklere beğendirme çabası. Hatta en samimi arkadaşlarının flörtlerine göz dikme.

---- Histerik bir şekilde hayal dünyası. Ölmeyi çok sık düşünme gibi. Biz bu kızlarımıza nasıl hayatı sevdirebiliriz. Ve şimdiki kızlarımız ergenliğe bir giriyor bir daha çıkmıyor. Hayata hep umutsuz ve acımtırak bakıyorlar. Üretmeyi sevmiyorlar.

Nasıl hayata adapte etmeliyiz. Karakterin önemli olduğunu mümkün değil kabul etmiyorlar. Kişisel gelişimlerini nasıl yönlendirmeliyiz???
Teyzecim zamana bırak. Ergenlik bitince toplanıyolar azıcık sabret

Ergenlik çağı, zaten başlı başına bi ayılma-anlamlandırma, keşif ve dışarıya uyanma çağı.
Ben bu çağın ancak doğru iletişim ve ergene katılma-onu yarı yarıya "Öğretici" konumuna alma ile kontrollü aşılabileceğini düşünüyorum. Size bırakın kendi çağının ergenliğini öğretsin, öğrencisi olun bir süre; en çok hangi müziği dinliyor dinlerken nasıl hissediyor, en sevdiği kıyafeti nedir, vücudunun en beğendiği-beğenmediği yeri sebepleri, en çok hangi konularda tersleniveriyor vb... Yargılamadan, dehşete kapılmadan, nasihate bağlamadan önce tanıyın.

Kendi ergenlik zamanımı hatırlıyorum, çok olaylı geçti; otorite mi, annemin tek bakışı insana kendini bk gibi hissettirmeye yeter, öyle bir keskinlikte öyle "-dır, -dir" katılığında ve kısıtlayıcıydı ve ben de "Otoriteyi başka yollardan delmeyi iyi bilen" bir çocuktum. Lisenin yarısından sonrasını annem bilmez, 2ye ayırdım,
1)Annemin-babamın duymak-görmek istediği Gangsta
2)Gerçek Gangsta

6-7 yılı çocuklarını tanımadan geçirdiler, sebebi "İletişim eksikliği ve hakimiyet kurma çabası" ..
Onlara hakimiyet kurdukları Gangsta görüntüsünü vererek, alttan ne işler çevirdim ne işler, aklıma geldikçe verilmiş sadakam varmış derim. Bizimkileri uyutup gece çıkıp, uyanmadan geri dönerdim mesela bu en basit somut örnek.
Ha sonrası da var, annemin adı "Dedektif x" olmuştu ben ve arkadaşlarım arasında. Beni gizli takip ettiğini düşünürdü ama haberim olur, görmesi gereken yerlerde bulunur devamında atlatırdım. (Uzun hikaye bunlar neyse)

Yani bu işin "Höt söt" ile olmayacağını, "Otoritenin korku ile sağlanmayacağını" net söyleyebilirim, her gence sökmez, gizleme yoluna sokabilir. "Tanıma-katılma-katılarak yönetme" en sağlam yol. Şu sözü hatırlayın, kaçınız annesine-babasına kullandı/Kullanmak istedi aklından geçirdi: Sen hiç genç olmadın mı?!!
Herkes oldu, alttan alta farklı düşündünüz, hak verirken bile isyanı yaşadınız bazen. Duygular aynı, sadece çağ farklı.

Bizden daha öncekiler radyo dinledi, hayal etti kafalarının içinde yaşadı imrene imrene, biz tv izledik moda dergileri ile tanıştık izledik gördüğümüzü uygulamaya kalktık, şimdi sosyal medya internet ile çocuklar gördüklerine katılım sağlıyor, uygulama kısmını geçip "Kanıtlama" kısmındalar. Buraları yara almadan geçmeleri için, anne-baba olarak daha da kucak açmak gerekiyor ki sizden gizli işlere kalkışmasınlar. Her şartta her an "Sevgiyi" vurgulamak gerekiyor, makyaj yapınca eleştiriden önce "Yakışmış ya hu" deyip dünyasına girmek, oradan "Aslında şöyle daha hoş duracak" diye yönetmek gerekiyor, evli bir adamı mı takmış kafaya önce "Dinleyin, katılın" ... Nesinden etkilendin? Şöyle mi hayal ettin? Peki sence o hayal ettiğin adam olabilir mi o? birkaç hikaye "Böyle bi kız vardı eski mahallemizden biz 15-16 iken" filan uydurun bir şeyler oralardan verin örnekleri vb. yargılamadan gerçeğe açın gözünü. Ergenlik döneminde özetle, her anneye bir tutam sinsi olmak düşüyor, ileri geçip set olmaya çalışmak değil, bir adım gerisinden takipte kalmak her zaman iyidir.

Son düzenleme:
Instagram çılgınlığı...
Kadınların illa güzel olması gerektiğine inandırılmaları.
Avam kayınvalidelerin gelinlerinin ne kadar bilgili ya da eğitimli olduğuyla değil, güzellikleriyle komşularına hava atmaları.
Kadının cicileri, güzelliği, hamaratlığı en çok 3.sınıf toplumlarda konuşulur.
“Gelin evi” programı misal: Bir kadının çeyizi, marifetleri, evinin dekoru tamsa iş bitmiştir. Duvardaki Albert Einstein portresini tanımaman normaldir.
Öğretmen olmama rağmen, kadın meslektaşlarımın bir araya geldiğinde kitaplardan, bilimden, felsefeden konuştuğuna neredeyse hiç şahit olmuyorum. Maalesef herkes birbirinin cicisinde, güzelliğinde, malında, mülkünde takılı kalmış ..
+1000
Geçen burada bir üye bana 38 beden üstü kadın asla güzel olamaz ancak zayıf kadını kıskanır dedi

Büyük kadınlarımız böyleyse niye genç kızlara kılık kıyafete makkaja estetike dikkat ediyor diye kızıyoruz ki

Burada 50 yaş üstü kayinvalideler gelinlerine hamileyken kilo alma baskısı yaptıklarını laf sokusturduklarini okumuyor muyuz
Onların yetiştirdiği genç kızlar ışte

Ve ilave edeceğim; ergenlikte başkasından işitmek daha etkilidir.
Anne-babanın dediğinin tesiri 2 ise, bir ablasının, bir başka tanıdığının dediği 10 etkilidir.
Anne-baba olarak ergenin çevresi ile iş birliği içinde olmak işi daha kolaylaştırır, söylemek istediklerinizi, bir başka ağız ile söylettirirseniz 10 etkiyi almanız daha olası. Bu da ergen bugu olarak burada dursun. :D

Ve ilave edeceğim; ergenlikte başkasından işitmek daha etkilidir.
Anne-babanın dediğinin tesiri 2 ise, bir ablasının, bir başka tanıdığının dediği 10 etkilidir.
Anne-baba olarak ergenin çevresi ile iş birliği içinde olmak işi daha kolaylaştırır, söylemek istediklerinizi, bir başka ağız ile söylettirirseniz 10 etkiyi almanız daha olası. Bu da ergen bugu olarak burada dursun. :KK70:
Haha annem bunu yapardı ama ben anlardım annemin soylettigini

Açıkçası dış görünüş olayının sadece ergenlik çağındakilerle sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Ülkemiz kadınlarına çok fazla bir şekilde güzellik ,çirkinlik dayatması var.

Kesinlikle çok haklısınız.. Ben de bir genç olarak söylüyorum sürekli fiziksel eleştiri almak özgüvensizliğe sebep oluyor. Psikolojik bunalımlar da boşluktan, uğraş bulamamaktan. Yani bana göre.

Kural baskı demek değildir, bahsettiğim yaşlar 14-15 yaşlarım, o yaşta bir çocuk için de yazlık yerde gece 11 e kadar dışarıda olmak az bir şey değildir, bugün o yaşlarda çocuğum olsa 11 e kadar bile bırakmam şu devrin şartlarında, sizin başınıza bir şey gelmemiş olması herkes için aynı olacaktır sonucunu getirmez, benim fikrim çocuk ebeyninin verdiği saatte evde olmalı. Annemin kuralları var diye bomboş geçirmedik o yılları, hepimizin güzel anıları var =)
Katılıyorum.Okuldan çıktığımızda babamın işyerine giderdik bazen,babam orada o an olmasa da, çalışanlarla zaman geçirir,tabii ki el üstünde tutulduğumuz için çokta mutlu olurduk.
Fakat eve dönünce annemi sokağın başında endişeyle beklerken bulur,bir güzel de azar işitirdik.
Bunların hep gereksiz kısıtlama olduğunu düşündüm çogu zaman,fakat çocuklarım büyüdükçe,annemin aslında olmayan bazı suçlarını birer birer affediyorum.
Kimbilir çalışanların taciz etmesinden nasıl da korkuyordu.
Ya da yolda izde başımıza birşey gelmesinden.
Bu korkusuyla bizi bir çok etkinlikten alıkoydu.Ben korkularımın esiri olmamaya çalışıyorum,kızımı korka korka da olsa izci kampına vs gönderiyorum,ama artık annemi birebir anlıyorum:110:

Öyle bir de bir önceki gün kendi söyler bakarim ertesi gün komsu ayşe teyze söyler nasıl anlamayasin

Öyle birkaç şey yemişliğim var hatırlıyorum. Annem sonradan çok gülmüştü "Ben desem totona dinlerdin bak Sedef ablan dedi değiştirdin" diye... Demeden, renk vermeden dedirterek çakallık yapmak lazım, dayanamayıp söylediklerini yemedim. :)

Aynen katılıyorum
Ben çocuğun ebeveyniyim okul arkadaşı değil bu kadar
Hayırdan anlamayan çocuklar doyumsuz ve şımarık oluyor, anne babanın tepesine çıkıyor. Cücük kadar boylarıyla 2 yetişkini parmaklarında oynatıyorlar komedi yani.
İnsanı deniyorlar resmen,ne kadar söz geçirebileceklerini vs.
Evde kararlaştırılmamış bir emrivakiyi kabul etmeyeceğim bile bile kızım okul çıkışı arıyor,anne X arkadaşıma gidebilirmiyiz?
Hayır,eve geliyorsun.
Öf anne,Y ve Z gidiyor ama,sen hep böyle yapıyorsun.
Ben de 1000ci defa tekrarlıyorum ki,onları kendi anneleri düşünsün,benim kızım sensin,sadece senden sorumluyum.
Aileyi tanıyor bile olsam güvenilirlik kaçta kaç ihtimal...

O dediğin babadan korkan nesil çok iyi olsaydı ülke olarak bu noktada olur muyduk?
her türlü pislik, hırsızlık gırla. bunu yapanlar da o kızgın ergenler değil gençken ''babasından korkan'' tiplerdi. yani korku politikası bir halta yaramıyor aksine yeni sorunlar doğuruyor.

gençler yaşadıkları ülkeden memnun değiller.
batıdaki akranlarını görüyorlar. onların kendilerinden kat kat özgür yaşadığını görüyorlar haliyle bir kızgınlık oluyor.
adam ne güzel gezip tozarken ben burda tıkılıp kaldım diye düşünüyorlar.
bu geçici bir dönem.
Hiç böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum,insanların ergen de olsa aklı ve vicdanı var.Ben mükemmel değilim ama iyi bir insan olmaya çalıştım .Batıdakiler güzel şartlarda yaşıyorlar diye niye kendim saçma sapan davranacağım ki .
Bu günümüzün problemi ,insanlar sosyal medya sayesinde hep bir alternatif olduğunun farkına vardı ve bu sebeple insanları takmayan,kitap okumayan ,araştırma yapmayan ,kendini eşine ,karşı cinse sürekli beğendirme amacı güden kişiler ortaya çıktı ve bu bence çok saçma

Bence herşeyi mahvetme arşına çıkaran “instagram” oldu sadece çocukların değil birçok insanı da etkilediğini düşünüyorum ,ek olarak aileye çok sorumluluk düşüyor böyle durumlarda

Elinizden düşmeyen telefonlar tabletler yedi yirmi dort izlenen diziler beyin uyusturan magazin programları ne bekliyoruz bence çocuk eğiten anneyi babayı eleştirmek lazım
Nasıl çocuk isterseniz öyle ebeveyn olun bu kadar basit sonra suçlu çocuklar herkes mi kötü neden iyi arkadaşları olmuyor sebep önce biziz yetiştiren insanlar siz son model telefon aldırmak için kocaniza yada millete hava atmak için o kadar didinip satarken bir sürü zarara ugrayacakken o kadar para verin
Kusura bakmayın herkes insan için yaşar olmuş hep gösteriş yoksa neden bozulmadan yeni telefon almaya gidiyoruz biz böyleyken çocukların mükemmel olmasına bekleyemeyiz mesela kitap okuyan çocuk istiyorsanız siz de okuyacaksınız cocugunuzdan memnun değilseniz suçlusu tabii ki de sizsiniz

Olur mu canim anasına babasına saygısızlık yapan kiz suçlu bir de kızlarımız diyor sanki erkek çocukları pek duzgunmus gibi ananin babanın kabahati olur mu hic

katılıyorum, yetiştirme tarzı anne babanın yaklaşımı çok önemli.misal ben de özellikle anneme karşı bazen sert veya saygısız oluyorum. küçüklüğümde annem iyiyken iyiydi ama sinirlenince gözü dönerdi. beni çok döverdi.çocuğuz daha,kuzenlerimle çocukça şeylerden tartışırız mesela, teyzemler onlara hiçbir şey demezler ama annem yaka paça döverdi beni onların yanında.neymiş? anneannem ve teyzelerim X çocuk yetiştirmeyi bilemiyor, ne biçim yetiştirmiş bunu demesinler diyeymiş..
saçma sapan insanlar yüzünden döverken boğazımı sıkmışlığı var.daha neler neler..
büyüdükçe bunlar bana koymaya başladı, anneme karşı içimde şiddetli olmasa da bir öfke oluştu yinede, mutlaka dışarıya karşı davranışlarıma da yansıyordur bu.belki çenem veya çok bilmişliğimle bıktırdığım insanlar oluyor ama çocukluğumda çok ezildim, karanlık banyolara kapatılıp cezalandırıldım.çıkarın beni diye ağlarken yan komşular duyuyordu rezillikti tam.
o yüzden kim ne derse desin, suç ebeveyndedir. çocuk şımarıksa da ,akılsızsa da, kendini beğenmiyorsa, psikopatsa da vs.da herşey evebeynde biter.erkek çocuklarının pislik olma sebebi de yine annelerine bağlı.böyle ergen çağdaki çocukların eleştirilmesi bana çok cahilce geliyor.

Back
X