• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni okulum ve korkularım

mellifluous

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2018
748
366
33
Merhaba ablalarım ben 17 yaşındayım. Bu sene başka bir liseye geçtim çünkü bizim okulumuzda dil bölümü yoktu. Şimdi yeni okulumda sorun yaşamaktan korkuyorum. Çünkü ordakiler büyük ihtimalle birbirlerini tanıyanlar olacak yani orda tek yeni ben olabilirim:KK16:Nasıl uyum sağlayabilirim sizce, bir de derslere katılırken sürekli yanlış yaparsam insanlar ne düşünür vs gibi saçma sapan kaygılarım var ve eski okulumda bu yüzden sıkıntılar yaşamıştım zaten kendi içimde, şimdi yeni bir okula gitmişken bu sorunumu da aşayım diyorum ama nasıl yapacağım ki.. Derse utanmadan çekinmeden katılmak istiyorum hocalar benim adımı bilsin diye çünkü orda tek tanınmayan öğrenci ben olurum herhalde :63:Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum:halay:

Okula giderken kitap, dergi alın yanınıza. Aralarda okur, vakit geçirirsiniz. Bir süre öğrencileri gözlemleyin. Direkt arkadaşlık kurmak iyi bir fikir değil. Zamanla aranızda sohbet oluşur. Sizinle tanışmaya çalışırlar. Yeni gelen öğrencileri dışlamamak için kahve içelim filan diye çağırırdım ben mesela. Sonra arkadaşlığımız yakınlaşırdı ya da onlar yeni arkadaşlık kurardı.

Ders konusunda da önceden hazırlıklı gidin. Günlük işlenecek konuya önceden araştırma yapın. Derse katılmanın en iyi yolu soru sormaktır. Yanlış, doğru fark etmez cevap verin. Okula zaten öğrenmeye gidiyoruz değil mi?

Siz rahat olursanız güzel geçer.

sürekli tahtaya kalkan öğrencinin adı bilinir.
sınıfa ilk gittiğinde herkesle tanış tek tek kendini tanıt bizim sınıfa da yeni birisi gelmişti lisede iken kendi yıllardır tanışıyormuşuz gibi davrandı tüm sınıfla arası iyiydi

Dersler için ön hazırlık yap, arkadaşlar içinse Güleryüzlü ve hoşsohbet davran, gerisi gelir.
Sınıfa girerken günaydın desen laf lafı açar zaten. Çekinecek bir şey yok, merak etme :)

Rahat olun sizde insansınız onlarda..kendinize güvenin cesareti olun.. kendinizi gösterin..eminim uyuşabileceğiz arkadaşlarınız olacaktır..stres yapmayın boşuna.. herşey kendiliğinden gelişecek zaten..

Son senen değil mi? Zaten herkes sınav odakli olur, sen de çok herkese kendini sevdirmeye çalışma. Cool takıl, herkes gizemli olanı merak eder. Millet seninle takılmak istesin. :) Başarılar.

Benim senenin ortasında gelen bir öğrencim vardı. Maşallah o kadar dikkatli ve katılımcı idi ki sınıfın gözde öğrencilerinden oldu birkaç ayda.

cok tesekkur ederim hepinize :KK200: cok haklisiniz dediklerinizde. sinifta bir olay olursa ve rezil olursam en büyük korkum herhalde :) yani öyle anlarda salak salak kalıyorum ve tüm sinif sanki bana her baktiginda o rezilligi hatirlayacakmis gibi hissediyorum
Ay insallah bu sene farkli olur :anneadayı:

Back
X