• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni sahipleneceğim köpüş hakkında

babybergen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2021
12
13
3
24
Merhaba günaydın herkese 🌸
Bu hafta bir ailenin köpeğini sahipleneceğim, ilk köpeğim olacağı için bazı sorularım olacak size

Öncelikle pekinez cinsi ve 8 aylık yavru olduğunu belirtmek istiyorum yorumlarınızın buna göre değişebileceğine inandığımdan

Ailesinden ayrıldığını fark edip muhtemelen bize geldiğinde üzgün olacak onu o ruh halinden en kolay nasıl kurtarabiliriz

Söylediğim gibi ilk köpeğimiz olacağı için isim koymaya hevesliyiz aslında henüz yavru ama ismini değiştirmemiz onun açısından problem olur mu yoksa zamanla alışır mı

Öneri ve uyarılarınız beni çok mutlu eder 🙏🏻

Hayırlı olsun şimdiden, 11 yıl pekinez kızım vardı melek oldu.
İsmi sizi çok rahatsız etmiyorsa değiştirmeyin derim, 8 ay onlar için yetişkinliğe yakın afallayabilir çocuk.

Çok üstüne gitmeden yavaşça size alışmasını beklemelisiniz, ortama alışıp sevildiğini hissettiğinde rahatlayacaktır.
İlk afallaması her şartta olacak diye düşünüyorum

3 yaşındayken köpeğim ismini değiştirsem mi diye fikir gelmişti, vet.ine sormuştum sıkıntı olur mu diye, "hiç de olmaz, ama ben eski ismini tutarım kayıtta, seviyorum çünkü" demişti. Sonuç olarak değiştirmedim ama bilgi bilgidir.

Barınaklardan da sahiplenilen tüm köpeklerin ismi bilinmiyor ki sonuçta, yeni isimle devam ediyorlar.

Bu arada 8 ay genç yazmış biri, sakın ha, hala yavru 8 ay, mama kullanımı açısından yavru maması tüketmesi açısından önemli bu. Hatta kimi evciller çeşitli sebeplerden tam gelişim sağlayamamışsa, besinsiz kaldıysa 1,5 yaşına kadar yavru maması ile beslenebiliyor.

Bol bol sevip ilgileneceksiniz, ilk zamanlar elbette ilk sahiplerini arayacak, alıştığı evi, kokuları arayacak, sizi tanıdıkça, size güvendikçe geçecek bu.

Tuvalet eğitimini sorun, evde yalnız kalabiliyor mu, arabaya biniyor mu, diğer evcillerle arası nasıl, insanlarla, çocuklarla arası nasıl bunları sorun muhakkak.

Köpekler süt içmemeli, yanlışlıkla süt vermeyin, ishal oluyorlar.
Ev yemeği vermeyin, mama yemek istemiyorlar sonra, ayrıca yemeklerdeki salça, soğan zararlı.

Kaliteli mama kullanırsanız tüy dökümü azalır, gelişimi de güzel olur.

Şunlara boşa dünyanın parasını vermeyin: Pro Plan, Royal Canin, Hill's (reçeteli mamaları hariç)
Bunlar yerine Brit Care, N&D, Naturea gibi mamalara odaklanın, imkan varsa Acana da olur, Orijen'e hiç bulaşmayın hem aşırı saçma fiyatı hem de Acana ile aynı fabrikadan çıkıyorlar.

Tahılsız mamalar çok yaygın, ancak dışkıyı biraz cıvık yapabiliyorlar, bir de henüz kanıt olmasa da bazı hastalıkları tetikliyor olabilir diye bir düşünce var, henüz kesin bulgu yok, takip ettiğim için biliyorum.

Tahılsız yerine az tahıllı tercih edebilirsiniz, mısır olmasın kesinlikle, sindiremiyorlar çünkü mısırı. Mesela yesin mısır, ertesi gün dışkısında tane tane görebilirsiniz.

Peynir, yumurta, et, balık faydalı (elbette kılçıksız)
Haşlanmış kemik vermeyin, özellikle tavuk kemiği ince olduğu için bağırsak yırtılmasına sebep olabiliyor. Tavuk kemiği haşlanmış, közlenmiş hiç fark etmez, pişmiş hiçbir kemik yok. Salt et verebilirsiniz, ancak tavuk ve tavuklu mamalar özellikle yazları evcillerde deri problemi yaratabiliyor, bu yüzden daha çok serin zamanlarda tercih edilmeli.

Back
X