Tesekkur ederim.
Dunyada herseyin caresi vardir çünkü bence :) kendi hayatimda da boyleyim, yani hic mi bir alternatif olmaz? Bu durumla nasil basa cikilir?
Dogumgunu konusunda da...
iki sene once (ilk mesajda belirttigim,masrafa değmeyecegine inandigim icin ayrildigim) cocugun dogum gununde birseyler yapmak istedim. Dili gec,onun ulkesinin alfabesini bile bilmiyordum o zamanlar. Ama uzaktan uzaga kutlamaya icim el vermedi..
Ilk cozum olarak internette,facebooktaki gezgin yardim gruplarindan o ulkenin cicek sepeti-getir vs uygulamalarini sordum, ne yazsam bulacagimi ogrendim.
Ama asiri pahalliydi ve 100 tlye yakin bir para olmasi gerekiyordu evlere servis icin.
Yeni bir alternatif aradim o sehri yazdim internete,zamaninda o şehirle ilgili soru soran,belli ki orada okuyan bir kiz buldum derdimi anlattim. Hani cocugun ilçesinden pastane falan mi ayarlasam,nasil yapsam..
Kiz da bana yardim etmeyi cooook istediğini, sevgilisinin hala o ulkede olduğunu, halden anladigini soyledi. Sonrasinda benimkinin adresini paylastim. Kizin sevgilisi dogum gununde 2 metro değiştirip bir cicek bir pasta ile benim cocugun evine gitti! (Üstelik dunyada iyi insanlar da oldugu icin benden para kabul etmedi)
Butun bunlar olurken benim cocuk ev adresini bana verdiğini bile bilmiyordu çünkü sinsi sinsi aylar once mektup atmak icin almistim :)))
Olaylar olaylar yani.. ben de bilirdim "oha onlarin alfabesi bile farkli, nasil kutlayacagim evini bilmiyorum ki, coook uzakta,nasilsa bir ay sonra bulusucaz,o zaman kutlarim" demeyi amaaa alternatifler aradim,buldum🎖
Bence insan hayatindaki kisiler icin sınırlarını zorlamali. He olmuyorsa da yol vermeli