yeni türkce örendim

Rachel1986

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
49
4
38
slm millet,
belki biraz uzun olcak ama buraya yasmak istedim.
ben 29 yasinda almanyada dodum ve büydüm. evet, Burda söylemek gerekn birsey var, ben bir türk annesinden babasindan dodum ama beni evlatlik verdiler.
ve bugüne Kadar öz ailemi sadece birsefer gördüm ve bu bana yetti. beni evlatlik Alan aile musevidi, fakat ben 4 yasindayken annem evi terk etti ve ben babamla kaldim.beni sadece babam bu yasa getirdi ve ona canimi verzem asdir. Babam isleri yogun olmazina ragmen , beni hic ihmal etmedi ve ben babamin isinden gittim ve onun okudu bölümü bir bucuk sene önce bittirdim. bunun yaninda türkce ögrenmek istedim ve 4 zenedir kursa gidiyorum. lütfen affedin Burda basi yanlislarim olabilir.
asil derdim benim , gecen öz annem benim yasadim yeri buldu ve benden para istior. ben ama cok kararsizim, cünkü benim babam (evlatlik Alan) taninan biri bu demek yani durmu iyi.ben türkleri fazla tanimiyom öz anneme nasil davranmaliyim. bir yanlis yapmak istemiom. akil veren olurmu?

selamlar Rachel

Para verip vermemek senin vicdanına kalmış bir şey. Eğer öz annenin gerçekten paraya ihtiyacı olduğunu düşünüyorsan ver ama annen bunu alışkanlık haline de getirebilir anneni tanımıyorum fazla yorum yapamayacağım.

bunu öz annenle vakit geçirmeden bilemezsin.eğer iki lafından biri paraysa taviz verme ve dilersen görüşme.
Türkçe için de diyeceğim ''ğ''harfini kullanmaya çalış.

ben olsam kesinlikle dayanamaz verirdim ama bu ne kadar doğru bilmiyorum. Ver bence ama bi defalığına olduğunu söyle. Vicdanen rahat olursun hem ilerde keşke verseydim demezsin

Ver ama lafını da esirgeme. Hatta babanla konus, yani seni büyüten gercek babanla, o versin. Sen muatap olma, biyolojik annenin içine otursun. Basının gözünün sadakası olsun.

tesekür ederim yazdiniz icin, cok mulu oldum. ama hala karar vermis deylim, beni büyüten babam( artik burda yazdimda gercek babam dicem) bana birakdi, kizim sen istedikden sora , istedikleri miktari veririz diyor

Vermeyin, derdinin para olmadığını sizi bulduktan sonra durumunu siz farkedip yardım etmek isteseydiniz söyleyebilirdim ama bu haliyle, eğer sizi bulup fakir olduğunuzu görseydi, anneniz olduğunu bile söylemezdi gibime geldi.

Senin parandan yararlanmak istiyor..Şimdiye kadar aklı neredeymiş..Tabiki yine anneniz ama önce biraz vakit geçirin bakalım derdi neymiş..İyi niyetinizi suistimal ettirmeyin babanızın durumunun iyi olduğunu bildiğinden sana yanaşıyor ve anneliğini kullanıyor gibi geldi:KK12:

Bence vermeyin. Belliki para için bulmuş. Babaniz da ne iyi insanmış. Ama sakin 1 lira bile vermeyin cünkiui bir kere verirseniz devami gelir ve durmadan para ister.

Ne kadar zamandır gorusuyorsunuz?
Parayi ne zaman ve ne için istedi ?
Durumun hep iyi miydi yoksa sonradan mi iyi oldu ?

verme bence .. buyuk ihtimalle gerisi gelmeyecek bu isteklerin
dogurmakla anne olunmuyor sadece ,madem senden vazgeçebilmis silebilmis seneler once simdi senden paar istemeye yuzu olmamasi lazim .. bu kadar yuzsuzsede alistirdigin takdirdi çok çekersin bu kadindan ..

Bunca yıl sonra sizi para istemek için mi bulmuş. Paran olmasa bulmayacakmıydı. Bence bir defalık ver ancak bunu alışkanlık haline getirir sürekli isterse verme. Çünkü bu durum da demektir ki seni paran için bulmuş ve sana bunun için yaklaşıyor. Bu arada türkçen gayet iyi.

Son düzenleme:
Sizi bulan kadın anneniz felan değil, annelik öyle olmuyor kusura bakmasında... Minicik çocuğu evlatlık verecek sonra da bulup para isteyecek hangi yüzle...

Para filan verme.. Sana önce bunca yıl neredeymiş onu açıklasın..

Son düzenleme:
X