‘Yeni Türkiye’ ifadesi büyük tepki topladı

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
142.029
214.091
1.423
60
Edinburgh Havalimanı'nda döviz kurlarını gösteren tabeladaki 'Yeni Türkiye' (New Turkey) ibaresi tartışmalara yol açtı

Seda TÜRKOĞLU / sozcu.com.tr

Bir Facebook kullanıcısının, dün İskoçya’nın başkenti Edinburgh’ta, havalimanında görüntülediği tabela sosyal medyada tartışmalara yol açtı.

Dün sabah erken saatlerde, Londra’ya seyahat etmek üzere Edinburgh Havalimanı’nda bulunan kullanıcı, döviz kurlarını gösteren tabelada Türkiye yerine ‘Yeni Türkiye’ yazıldığını görünce hayrete düştü. Diğer ülkelerin isimlerinde herhangi bir değişiklik yapıldığı görülmezken, Türkiye yerine neden ‘Yeni Türkiye’ yazıldığı ise bilinmezliğini koruyor.

Sosyal medyada tepki çeken bu görüntüler üzerine birçok yorum yapıldı. 3 açıdan kaydedilen görüntülere, bir dönem para birimi olarak “Yeni Türk Lirası” kullanılmasının neden olabileceği ileri sürüldü. Ancak yine de Yeni Türk Lirası yerine “Yeni Türkiye” yazılması büyük tepki çekti.

Gelen yorumlar üzerine fotoğrafları paylaşan Facebook kullanıcısı, durumu Türk Hava Yolları Edinburgh ofisine bildirdiğini ve anında müdahale edilip değişiklik talebini ilgililere ilettiklerini aktardı.
http://sozcu.com.tr/2014/dunya/yeni-turkiye-ifadesi-buyuk-tepki-topladi-673317/

Acaba al bayrağımızın kıpkırmızı rengi de turkuaz olacak mı!
Törenlerdeki resmi kutlamalardaki kırmızı renkteki halı/benzeri simgeler kırmızıdan turkuaza döndü ya!
Ay çok pis bileniyorum ben!!!!!!
Şehitlerimizin bizler için akan kanından almış şanlı bayrağımız rengini...
T.C nasıl kalktı ve millet nasıl sustu uyutuldu!

Herşey beklenir!

Onu oy verenler düşünsün megim,hala adeta ilah gibi görüyorlar adamı..
Sanki kolaydı özerklik hakkını elde etmek..

Hazmedemiyorum ben de. İyice ali kıran baş kesen oldular. Yazık!!

Bence orada çalışan insanların beceriksizliği.

Türkiye bu kadar olaya bulaşmamış olsa ülkenin adını duymayanlar var dünyada.

Haritada yerini bilmeyenler var adını duymuş dahi olsa.

Buraya manuel giriliyor bu yazılar. Bence insan hatası.

Onların oyu bizi de çekiyor dibe onu napicaz...

Akıllanacaklar başka yolu yok....

Gitmez abla o gitse k.pekleri gelir

Gitsinler artık yıllardır insanları ayrıştırma içindeler..

İpekcim İngiltere gibi bir ülkede maunel ile yazılsada Türkiye'yi bilmemesi mümkün değil yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…