yeni üye olduğum halde gurbet ellerde en samimi dostlarım siz tanımadığım insanlarsınız

ymnmhmtbsr

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
156
46
31
Denizde kum bende dert o yüzden burada takılmak o kadar hoşuma gidiyor ki. Şu birkaç gündür kafama taktığım şey çevremdeki insanların yaşam şekli... Ben adalet MYO mezunuyum. İki kere katiplik sınavına girdim olmadı. Bu yıl da kpss günü doğum yaptım diğer kpss sınavına kadar başvuru hakkım da yok. Şu an çevremdeki herkes memur tek ev hanımı benim. Geçen gün bi arkadaşta kaldım. Evi o kadar güzel ki güle güle otursun öyle beğendim ki benim evimde 3 kanepe bir yatak odasından ibaret çünkü tek maaşla geçiriyoruz buna da çooook şükür tabi ki ama düşünüyorum ben de çalışıyor olsaydım benim de evim öyle olurdu hayatım daha güzel olurdu ne bileyim çalışan bir bayan olurdum var mı ötesi o kadar zoruma gidiyor ki sizinle dertleşmek istedim

Anlıyorum seni. Ev hanımlığı benim tercihim olduğu halde bazen benimde zoruma gidiyor. Bir de ben seçtim evde kalmayı. Yine de çok şükür çocuğum annesiyle büyüyor.

Olsun canım hiçbirşey bitmiş değil.. Seneye girersin bu arada bebişini büyütürsün.. İnan şükretmeyi bilen kula Allah herşeyin daha güzelini veriyor.. Gece aç karnına yatan aileler var yatacak yatağı olmayanlar var.. Varsın 2 kanepe 1 yatağın olsun senin dünyalar güzeli bir evladın var :KK200::nazar::emir_bebek:

Tek tesellim zaten yavrumuz büyütüyor olmam

Sanki istersem çalışamazmışım gibi bazı insanların söylemleri zoruma gidiyor. İşte benim kızım bilmem ne oldu işte benim kızım doktor öğretmen şu kadar maaş alıyor falan. Ben mi yanlış yapıyorum? Ev de çocuk bakmak bu kadar basit bir iş mi ufaltılıp alçaltılıyor?

Sanki istersem çalışamazmışım gibi bazı insanların söylemleri zoruma gidiyor. İşte benim kızım bilmem ne oldu işte benim kızım doktor öğretmen şu kadar maaş alıyor falan. Ben mi yanlış yapıyorum? Ev de çocuk bakmak bu kadar basit bir iş mi ufaltılıp alçaltılıyor?
Kesinlikle hayır dünyanın en zor şeyi çünkü bir yerden bir işten sorumlu değiliz bir candan sorumluyuz ve hiç bitmeyen bir mesaimiz var

Denizde kum bende dert o yüzden burada takılmak o kadar hoşuma gidiyor ki. Şu birkaç gündür kafama taktığım şey çevremdeki insanların yaşam şekli... Ben adalet MYO mezunuyum. İki kere katiplik sınavına girdim olmadı. Bu yıl da kpss günü doğum yaptım diğer kpss sınavına kadar başvuru hakkım da yok. Şu an çevremdeki herkes memur tek ev hanımı benim. Geçen gün bi arkadaşta kaldım. Evi o kadar güzel ki güle güle otursun öyle beğendim ki benim evimde 3 kanepe bir yatak odasından ibaret çünkü tek maaşla geçiriyoruz buna da çooook şükür tabi ki ama düşünüyorum ben de çalışıyor olsaydım benim de evim öyle olurdu hayatım daha güzel olurdu ne bileyim çalışan bir bayan olurdum var mı ötesi o kadar zoruma gidiyor ki sizinle dertleşmek istedim

Yinede şüketmen hoşuma gitti.. Sabrın sonu Selamet..

elhamdullilah durumum iyi eşimle.. Yalnız büyük bi hasret çekiyoruz ,ne para ne mobilya ne de iş konumu doldurur bu boşluğumuzu.. herkesin hayatı kendine kıymetli ve değerli..

çok da takma bence hayırlı bi zamanda istediğin işe girersin.

Güzel di
Olsun canım hiçbirşey bitmiş değil.. Seneye girersin bu arada bebişini büyütürsün.. İnan şükretmeyi bilen kula Allah herşeyin daha güzelini veriyor.. Gece aç karnına yatan aileler var yatacak yatağı olmayanlar var.. Varsın 2 kanepe 1 yatağın olsun senin dünyalar güzeli bir evladın var :KK200::nazar::emir_bebek:
Kesinlikle için çok teşekkür ederim haklısın tabi ki ama insanın zoruna gidiyor işte :KK43:

Yinede şüketmen hoşuma gitti.. Sabrın sonu Selamet..

elhamdullilah durumum iyi eşimle.. Yalnız büyük bi hasret çekiyoruz ,ne para ne mobilya ne de iş konumu doldurur bu boşluğumuzu.. herkesin hayatı kendine kıymetli ve değerli..

çok da takma bence hayırlı bi zamanda istediğin işe girersin.
Neden hasretlik çekiyorsunuz :KK43:

ya milletin ne dediğine takılma ben çalışıyorum da noluyor laf edecek illaki birşey buluyorlar kariyer yapmaya kalkıyorsun daha evlenmedin mi evimde çocuğuma bakıyım deyip işi bırakıyorsun ee çalışmayacak mısın sana birşey diyim mi bu insanlar tarihi belli olsa ee ne zaman ölecektin sen diye sorarlar

ömer hayyam ne güzel demiş

Mal mülk düşkünleri rahat yüzü görmezler,
Bin bir derde düşer, canlarından bezerler.
Öyleyken, ne tuhaftır, yine de övünür,
Onlar gibi olmayana adam demezler.

Aynen durumum bu.

Yutdisindayim esimin isinden dolayi burdayi evim super, esyalar guzel..buranin en iyi yerinde oturuyorum...gel gor ki ozledigim cok sey var turkiyeye dair..ozellikle arkadaslarim evi vatanim ...

Esya ev cok fazla bisi ifade etmiyo aslinda...zamaninda eski esyalar kotu bi evle daha mutluydum ben..cunku etrafimda sevdigim insanlar vardi..ait oldugum yerdeydim..

Ama is konusunda sana katiliyorum..issizlik psikolojisi kotudur ve bu donemdeyken depresyona giren cok insan var...ama umut da var...sonucta gelecek sene yine kpss yapilacak...yola devam..

Hayır eskiden analarımız evde oturuyormuş kimsede aaayy ev hanımımı demiyormuş.Ne oldu anlamadım. Çalışmayınca salak aptal oluyor artık kadınlar. Çalışmayınca cahil oluyorlar modern olmuyorlar geri kafalı oluyorlar. Eziliyorlar artık.. Çalışmıyorum deyince aa olur mu hiç çalış çalış.. Kime ne. Önce beni ilgilendirir bu durum. Belki rahatsızlığım var belki hastayım.

Önce meslek sonra eş gelir.
Adam çok piyasada ama mesleği eline almak kolay değil.
Akıllıca davranılacak.
Senin gibi insanların cesaretine hayranım.
İşini gücünü eline almadan bir erkeğe güvenip evlenmek ve üstüne bir de hala işsiz güçsüzken çocuk doğurmak mantığıma aykırı.
Evleniyorsun bari çocuğu ertele ve iş için didin.
Sonra tabii ki de başkasının evinde olan ama sende olmayan eşyalar için üzülürsün.
Şikayet etmeye hakkın yok. Çocuğun sorumluluğu bende, çok zor iş falan diyerek de evde oturmayı yüceltmeyin.
Bir kadına yakışmıyor.
Bundan sonra ne yapıp et bir yerlerden derslere asıl. Gittikçe zorlaşan sistem daha da rezalet hale gelmeden işini eline almayı hedefle.

eşimle ben çalışıyoruz benim evimdede bir oturma odası bir yatak odası var çocuk odamda eşimin bekarken kullandığı eşyaları var bir odam boş çeyizlerim duruyor ama ben çok mutluyum ve huzurluyum. dilerim sende işe başlarsın

Hayır eskiden analarımız evde oturuyormuş kimsede aaayy ev hanımımı demiyormuş.Ne oldu anlamadım. Çalışmayınca salak aptal oluyor artık kadınlar. Çalışmayınca cahil oluyorlar modern olmuyorlar geri kafalı oluyorlar. Eziliyorlar artık.. Çalışmıyorum deyince aa olur mu hiç çalış çalış.. Kime ne. Önce beni ilgilendirir bu durum. Belki rahatsızlığım var belki hastayım.
Bu kadar celallenmeyin bence. İnsanlar sizin iyiliğiniz için söylüyordur. Kenarda köşede tonlarca paranız varsa tamam evinizde oturun; bir gün olur da kocanız yamuk bir şey yaparsa ya da Allah korusun başına bir iş gelirse sizin tek başınıza ayakta kalma gücünüz olur. Ama yoksa ve yarın öbür gün bir aksilik olursa görürsünüz siz tembellik etmek mi iyiymiş yoksa çalışmak mı. Geçmiş zamanla günümüz arasındaki farkın bile bilincinde değilsiniz. İnşallah her zaman her şey iyi olur sizin için ve sıkıntı yaşamazsınız iş hayatına atılmadığınız için. Ama bunun garantisi yok tabii.
Sadece dua.
Yalnız ilerde kızınız olursa ona mulakameslek edinmesini tavsiye edip destekleyin.

Aynen ev hanimligini abartiyolar yaa ilginc...ulen evde oturuyon yani..ben ucretsiz izindeyim evde oturuyom suan yurtdisinda...yemek desen basit is..twmizlik desen halledilir..cocuk desen yaptiysan bakcan 1 tane, eskiler 3 5 taneyi bi arada bakiyolardi...ogleye kadan da yatiyodur cogu benim gibi...bes sene calistim valla muhendis olarak devlette...calisan bayanlarin isi zor...

Te
Bu kadar celallenmeyin bence. İnsanlar sizin iyiliğiniz için söylüyordur. Kenarda köşede tonlarca paranız varsa tamam evinizde oturun; bir gün olur da kocanız yamuk bir şey yaparsa ya da Allah korusun başına bir iş gelirse sizin tek başınıza ayakta kalma gücünüz olur. Ama yoksa ve yarın öbür gün bir aksilik olursa görürsünüz siz tembellik etmek mi iyiymiş yoksa çalışmak mı. Geçmiş zamanla günümüz arasındaki farkın bile bilincinde değilsiniz. İnşallah her zaman her şey iyi olur sizin için ve sıkıntı yaşamazsınız iş hayatına atılmadığınız için. Ama bunun garantisi yok tabii.
Sadece dua.
Yalnız ilerde kızınız olursa ona mulakameslek edinmesini tavsiye edip destekleyin.
Tembellik edip pes etmedim ki doğumuna iki hafta kala adliye köşelerinde sınavlardaydım bu tembellik değil çaba ve tekrar uğraşmak için sınavı bbekliyorum ama bu süreçte moral bozuluyor işte

X