yeniden aşk yanlış mı bilmiyorum..

hamis

her işimi kendim yaparım .
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2009
3.553
2.772
698
Tc
merhaba kızlar 4 yıla giren bi ilişkim vardı çok konular açtım bununla ilgili..
bitti ayrıldık 10 ay oldu..
şubattan beri avm de bi işe başladım satış danışmanı olarak..
ilk aylardan itibaren avm de bi fastfood firmasında kasiyer olan bir çocukla bakışmaya başladım
ben onu farketmemiştim arkadaşlar farketti söyledi bende görünce gülümseyip önüne dönü..
bu bakışı hoşuma gitti bende karşılık verdim gülümsedim ama sevgili olmak,aşk yaşamak niyetinde değildim.
çünkü kalp kırıklığım vardı güvenemezdim..
bu çocuk geldi bana açıldı 2 aydır görüşüyoruz
2 hafta öncede sevgilisi olmayı kabul ettim.ilk zamanlar evlilik bilmem ne konularını açtı öyle bi niyetim olmadığını,istemediğimi söyledim.
beni sevdiğini,çok bağlandığını,hayatında başkakimse olmasını istemediğini,gelecekle ilgiline yapılması gerekirse yapacağını söyledi filan.
ama ben kırmak istemiyorum biz farklıyız çocuk bana göre muhafazakar kalıyor eğitim seviyesi olarak fazla fark yok o lise mezunu ben 2 yıllık muhasebe mezunuyum ama aile yapılarımız,yetiştirilme tarzımız farklı ve ben bu çocukla devam edersem mesela evlenirsem filan alışık olduğum hayattan çok farklı bi hayat sürmemi isteyeceğini biliyorum.mesela denize havuza gitmemi istemeyeceğini filan söylüyor.ayrıca kürt ben insanları asla bu tarz şeyler için yargılayıp küçük görmem ama farklıyız işte bilmiyorum sizde şimdi bizden ne söylememizi istiyorsun diyeceksiniz ama fikirlerinizi bilmek istiyorum.
ne yapmalıyım durum bu onu sevdiğimi söyledim ama çok yoğun duygular beslemiyorum ayrılırsam bencillik,garanticilik mi etmiş olurum ?
lütfen yorumlarınızı yazın kızlar teşekkürler..
:31:

Aklında soru işaretleri varsa, hiç başlama derim... Duygusal davranma, mantığınla hareket et bence.. ;)

canım bence sen bu çocuğu sevmiyorsun çok fazla, sevsen hiç düşünmezdin üzerinde, o yüzden bence yol yakınken ayrıl... iki taraf da fazla acı çekmez o zaman.

Duygularından emin olmadığın bir ilişkiye başlamasan iyi olurdu... Bir şiir var geçen başka bir topikte yazmıştım:
“Bir gün kaldığın yerden başlayacaksın
Biri seni bulacak
Önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan
Biraz ürkeceksin.!
Ne kadar dirensen de nafile.
İnsansın sonuçta, seveceksin
Eski acılara bakıp da küsme sevdalara
Gâvura kızıp da oruç bozulmaz.!
Sök at kafandan acaba’ları.!
BİR KEMİK AYNI YERDEN İKİ DEFA KIRILMAZ…”

O biri bu insan değil... İyi düşün, en doğru kararı vereceğine eminim:)

aile yapılarımız,yetiştirilme tarzımız farklı ve ben bu çocukla devam edersem mesela evlenirsem filan alışık olduğum hayattan çok farklı bi hayat sürmemi isteyeceğini biliyorum.mesela denize havuza gitmemi istemeyeceğini filan söylüyor.ayrıca kürt ben insanları asla bu tarz şeyler için yargılayıp küçük görmem ama farklıyız işte bilmiyorum sizde şimdi bizden ne söylememizi istiyorsun diyeceksiniz ama fikirlerinizi bilmek istiyorum.
ne yapmalıyım durum bu onu sevdiğimi söyledim ama çok yoğun duygular beslemiyorum ayrılırsam bencillik,garanticilik mi etmiş olurum ?
]
:31:

Ne yapacağınız ortada... Zorlamanın alemi yok...

Ortak amaçlarınızın, yaşam tarzı ve aile yapılarınızın olmadığı bir insanla gelecek düşünmemek neden garanticilik, bencillik olsun ki? İki taraf da aşkından divane olsa farklılıklar sineye çekilebilir ama sizin durumunuzda mücadele vermeye lüzum yok... Farklı kültürde yaşayıp deli gibi sevdiği için evlenenler bile ne sorunlar yaşarken sizin bu denli köklü bir sevginiz olmadığı düşünülürse ortak bir hayat cehenneme dönebilir...

Madem yoğun bir sevginiz yok ikiniz de birbirinizinkiden farklı hayatlarınıza ayrı ayrı devam edin... :51:

Ne yapacağınız ortada... Zorlamanın alemi yok...

Ortak amaçlarınızın, yaşam tarzı ve aile yapılarınızın olmadığı bir insanla gelecek düşünmemek neden garanticilik, bencillik olsun ki? İki taraf da aşkından divane olsa farklılıklar sineye çekilebilir ama sizin durumunuzda mücadele vermeye lüzum yok... Farklı kültürde yaşayıp deli gibi sevdiği için evlenenler bile ne sorunlar yaşarken sizin bu denli köklü bir sevginiz olmadığı düşünülürse ortak bir hayat cehenneme dönebilir...

Madem yoğun bir sevginiz yok ikiniz de birbirinizinkiden farklı hayatlarınıza ayrı ayrı devam edin... :51:

dün akşamdan beri söyledim ayrılmak istiyorum yürütemeyecez dedim ne dedinde yapmadım,sorun evlilikse seni hemen isteteyim evlenelim diyor ama bu çocuk daha askere gitmedi.ayrıca 22 yaşındayım daha evlenmeyi düşünmüyorum zaten.ne dersen yapayım ben seni sevdim hayatımda başka kimse olmadı seni aldatmadım,yalan söylemedim senin de bana duyguların var ayrılmayalım dedi içim acıdı ama devam edersem onun üzülmemesi için devam etmiş olacam ve bu da çok yanlış bişey.

bi de bi konuşma esnasında bi kızım olsa okumasını çok fazla desteklemem,istemem demişti şoka uğradım.sonra çevirdi tabiki tek başıma karar veremem ortak karar alırız dedi.istediğin hiçbişeye yok demem sana karışmam kısıtlamam diyor ama bu zaten aklıma direkt köprüyü geçene kadar meselesi geldi.vicdan azabı duymalımıyım,bu çocuğun günahına mı girdim içim bi garip :50: sanki ah aldım hayatım boyunca mutlu olamayacam gibi gel,iyor :59:

aşk konusunda bu 2. oldu şimdi terkeden konumunda ben oldum günahkar mıyım çok aptalca mıo düşünüyorum bilmiyorum :50:

dün akşamdan beri söyledim ayrılmak istiyorum yürütemeyecez dedim ne dedinde yapmadım,sorun evlilikse seni hemen isteteyim evlenelim diyor ama bu çocuk daha askere gitmedi.ayrıca 22 yaşındayım daha evlenmeyi düşünmüyorum zaten.ne dersen yapayım ben seni sevdim hayatımda başka kimse olmadı seni aldatmadım,yalan söylemedim senin de bana duyguların var ayrılmayalım dedi içim acıdı ama devam edersem onun üzülmemesi için devam etmiş olacam ve bu da çok yanlış bişey.

bi de bi konuşma esnasında bi kızım olsa okumasını çok fazla desteklemem,istemem demişti şoka uğradım.sonra çevirdi tabiki tek başıma karar veremem ortak karar alırız dedi.istediğin hiçbişeye yok demem sana karışmam kısıtlamam diyor ama bu zaten aklıma direkt köprüyü geçene kadar meselesi geldi.vicdan azabı duymalımıyım,bu çocuğun günahına mı girdim içim bi garip :50: sanki ah aldım hayatım boyunca mutlu olamayacam gibi gel,iyor :59:

aşk konusunda bu 2. oldu şimdi terkeden konumunda ben oldum günahkar mıyım çok aptalca mıo düşünüyorum bilmiyorum :50:

Kesinlikle köprüyü geçinceye kadar, bu böyle devam etmeyecek bana kalırsa.
Aptal düşünmenizden ziyade yanlış düşünüyorsunuz. Ona her gün "seni seviyorum." yalanını söylemeniz daha büyük günah olur fikrimce.

Son düzenleme:
canım kültür farkı oldu mu o işten pek hayır gelmiyor ne yazık ki. sana normal gelen ona tuhaf, sana tuhaf gelen ona normal gelecek. istekleriniz farklı olacak, hayata bakışınız farklı olacak. sadece hoşlandın ya da hadi aşık oldun diye mantığını bir kenara bırakma. dışardan konuşması kolay belki ama sen de farkındasın zaten birşeylerin. o yüzden bu soru işaretlerin. kafanda bunlar oluştuysa emin ol o işten hayır gelmez.

teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için.evet haklısınız vicdanımı kalbimi dinledim ama yanlış yapıyordum gerçekten seviyorsa bile ben bağlanamadım zaman geçtikçe daha çok acı çekecekti onuda düşünerek hareket ettim.ilerde mutsuz bi birliktelik olmasındansa böyle bitmesi daha uygundu evet sadece içim rahat etmiyor gibi ama ya sanırım birilerinin beni sen kimsenin günahını almadın gece gece saçmalıyorum sanırım mesaim tutmuyor fazla giremyorum da artık..

mutlu olmak istiyorum sadece hayat ne kadar zor ya :59:
bi insanı mutsuz ettim
ben çok karışığım ya biliyorum saçmalıyorum
artık ya neden böyle ya ben nerde hata yapıyorum

mutlu olmak istiyorum sadece hayat ne kadar zor ya :59:
bi insanı mutsuz ettim
ben çok karışığım ya biliyorum saçmalıyorum
artık ya neden böyle ya ben nerde hata yapıyorum

Önceki ilişkinizdeki hatıraları silmek için yeni bir macera yaşamanıza gerek yok...

İlişki istemediğiniz halde gülümseyişine karşılık verdiğiniz biriyle evlilik düşünmediğinizi söyleyerek beraber olmak ne kadar sağlıklı ki? Bunun gerekçesi olarak da "Güvenemezdim, kalp kırıklığım vardı" diyorsunuz... Elbette ömür boyu mazinin yasını tutacak değilsiniz ama güven duygunuz tazelenmeden, sizde evlilik heyecanı uyandırmayan bir adamla ilişkiye başlarsanız sonu bundan farklı olmaz, hüsran olur, ne bekliyordunuz ki?..

Siz sadece onu değil, kendinizi de mutsuz ettiğiniz için "karışıksınız"... Duygularınız netleşmedikçe bir ilişkiye başlamayın, "laf olsun" yahut karşınızdaki istedi diye değil, siz istediniz diye, yeniden güveneceğiniz birini alın hayatınıza... O zamana kadar da kalbinizi dinleyin... Aksi halde bu karmaşa, pişmanlık, boşluk hissinden asla kurtulamazsınız... :68:

.vicdan azabı duymalımıyım,bu çocuğun günahına mı girdim içim bi garip :50: sanki ah aldım hayatım boyunca mutlu olamayacam gibi gel,iyor :59:

Vicdan azabı duymanıza hiç gerek yok. Bir ilişki başlarken illaki evlilikle bitecek diye bir şey yok. Siz, sizin açınızdan bu ilişkiyi yürütemeyeceğinizi anladığınız ilk anda bu işi bitirmekle karşınızdakinin günahına girmiş olmaz, tam aksine onun boş yere ümitlenip size daha da fazla bağlanıp, daha da derin bir hayal kırıklığı yaşamasına engel olmuş olursunuz. O size aşık olmuşsa acı çekebilir, ama en baştan ne siz ne de o bunu bilemezdi ki. Evlilik öncesi görüşmelerin, hatta nişan dönemin de amacı zaten karşılıklı birbirini tanımak. Siz de bu tanıma aşamasında bu ilişkinin size göre olmadığını anlamışsınız, e bu durumda da işi uzatmak karşınıdakine haksızlık olurdu.

evet doğru ben hatayı burda yaptım sırf gülümsedi ve gülümsedim diye bi ilişkiye başlamak yanlıştı

herşey çok farklıydı..

umutlu ol

teşekkürler aylar öncede yine yazmıştınız,bana aktarmaya çalıştıklarınız çok güzel şeylerdi..

teşekkürler umarım senin bu bakış açına,olayları yorumlama gücüne bi gün bende ulaşabilirim :31:

hani askerde olsaydı yada nişanlıyken bu durum olsaydı suçlu ve günahkar taraf olabilirdin. keşke ah'lar yerine gelse. ben acı çektim adam hala eli yüzü düzgün birinden bahsediyo gerizekalı işte arkamdan 4 4 lük kızdı diyeceğine elinde tutsaydın öküzz.. bak sinirlendim gece gece yaa:47::47::47:

kızlar biliyorum eski sevgiliden arkadaş,dost vs hiçbişey olmaz ben bu fikirdeyim.ama artık kırmak isteme isteme nereye kadar çocuk naz yaptığımı düşünecek nerdeyse artık sert bi tavır koymalımıyım sizce de :31: bana öyle geliyor ki arkadaş kalalım diyecek arkadaşça görüşelim diyecek bende bi olasılık kabul edecem sonra bu görüşmelerin birinde benim zayıf anımı kollayıp sevgililiğe ikna etmeye çalışacakmış gibi 1 hafta geçti ayrılalı mesaj atıyor halen ama ben çok bunaldım böyle işte daha büyük dertleri olan arkadaşlara Allah yardım etsin.ama zaman geçtikçe o hissettiğim suçlşuluk duygusu kaybolmaya başladı :61: iyi hissediyorum kendimi cidden zaman iyi hissetmek için en gerekli şey her konuda..

Back
X