- 12 Temmuz 2006
- 57.904
- 221.278
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Yaşlanmak mı??? Kızkardeşim 41 yaşında, evlenmeden önce iyi bir yerde çalışıyordu, o zamanlar yaş 20'ler, sonra evlendi, eşi çalışma boşver, evle çocukla ilgilen dedi, yıllarca çalışmadı, 2 çocuk büyüttü, he bu arada dipnot üniversiteyi de bırakmıştı, 5-6 sene evvel aftan yararlanıp üniversiteye devam etti bitirdi, işe girdi, ki işe girdiğinde yaş 39'du, 19-20 yılda işiyle ilgili çok şeyler değişmiş olmasına rağmen azmetti, herşeyi sıfırdan öğrendi, kadın azimli, 4 yıllığı bitirince üstüne birde 2 yıllık başka üniversite okuyor:)) çalışıyor, İngilizce kursuna gidiyor, evi çekip çeviriyor, 2 çocuğa yetiyor.Merhaba yine ben. İş bulamadım ve bununla ilgili bir konu açmıştım zaten. Bir iki olumlu görüşmem oldu, haber bekliyorum ve çok umutuyum hakkımda hayırlısı. Ama bu kez de yapamam korkusu sardı beni. Dört kedimiz var, çocuğum yok evim 3+1 şu an aldığım bir yardımcım yok o da ayrı bir sıkıntı konusu ya neyse. Ve ben çalışınca eve yetememekten korkuyorum. Ha evdeyken börekler açıp her gün çamaşır ütü yapmıyorum zaten öyle hamarat bir kadın değilim ama korkuyorum işte. Sanırım mükemmeliyetçilik de var hep derli toplu istiyorum evi. Eh dört kedi ile imkansız.
Çalışınca yardımcı alacağım tabi bulursam ama yaşım 37 oldu acaba yaşlandım mı diyorum kafamda deli sorular.
Kisa ve oz yapabilirsin.
4. kediyi neden veriyorsun o kismi anlamadim.
Hardal' ı Ağustos ayında sokakta buldum tedavi ettirip sahiplendirmek amacıyla aldım. İyileşti dünya güzeli oldu ama onu sahiplenecek kimse çıkmadıŞu an ilanları açık yani Hardal evin kedisi değildi misafirdi. Şu an tahmini 7-8 aylık oldu kısırlaştırmasını da yapıcam kimse aramazsa o da bizimle kalacak :)
Vermeni oneremem o da alismistir size Ha 3 ha 4 farketmez. Ismi de guzelmis.
Hayvanlar insana ayak bagi olmazlar aksine insanin kisisel ve ruhsal gelisimine katkida bulunurlar. O yuzden calismana engel degil hic biri.
Elbette değil. Zaten ben onları ayak bağı görmüyorum öyle mi algılandı acaba ?Ben uzun süre ara verdiğim için organize olamamaktan korkuyorum ama dediğim gibi kedilerim olmasaydı da endişe ederdim çünkü yapım mükemmeliyetçi ve endişeli :)
Zaten bunun çamaşırı var, temizliği var, yemeği var organize olmam gereken olay sadece kediler değil aslında.
Senden o frekansi almadim zaten ama 4. yu de vermee bee.
Bir isi tam yapmanin endisesi olabilir sen de ama her sey sirayla.
Temizlik zaten nefret ettigim kisimdir. Minimum duzeyde olmasi yeterli. Yeter ki sevdigin ise gir sen.
Yaşlanmak mı??? Kızkardeşim 41 yaşında, evlenmeden önce iyi bir yerde çalışıyordu, o zamanlar yaş 20'ler, sonra evlendi, eşi çalışma boşver, evle çocukla ilgilen dedi, yıllarca çalışmadı, 2 çocuk büyüttü, he bu arada dipnot üniversiteyi de bırakmıştı, 5-6 sene evvel aftan yararlanıp üniversiteye devam etti bitirdi, işe girdi, ki işe girdiğinde yaş 39'du, 19-20 yılda işiyle ilgili çok şeyler değişmiş olmasına rağmen azmetti, herşeyi sıfırdan öğrendi, kadın azimli, 4 yıllığı bitirince üstüne birde 2 yıllık başka üniversite okuyor:)) çalışıyor, İngilizce kursuna gidiyor, evi çekip çeviriyor, 2 çocuğa yetiyor.
Yaparsın holavida, ilk başlarda evin düzeni konusunda bocalarsın ama zamanla herşeyi rayına oturtursun, haftasonları bir günü yemek yapma, alışveriş işlerine ayırırsın, bulabilirsen iyi bir yardımcı bulursun evin temizliğini yapar, olmaz diye birşey yok, sen yeter ki içindeki azimli kadını bul çıkar
Kardeş değil atom karıncaAllah uzun ömürler versin benim anneciğim de 35 yaşında almış beni kucağına. O zaman böyle metro, metrobüs yok her gün Büyükçekmece' den Çapa'ya giderdi hastaneye, eve gelir bana ödev yaptırırken kendi de ders çalışırdı. Sonra emekli oldu ama özel hastanede devam etti ve iki sene önce sağlık sorunları yaşayana dek çalıştı yani 68'e kadar. Ki babam da sağlık nedeniyle kendini frenlemeden evvel çok seçici bir adamdı her gün çorbadan meyveye, tatlıya yemeklerimiz eksiksizdi. Ama şu var mune annem rahat bir kadındır benim gibi titiz de değildir yerdeki saçtan irite olmaz amaan süpürürüm der geçer. Ben kendimi didikliyorum işte de iyi olayım, evde de kafasındayım. Bir de şimdi çalışmıyorum ya kuruntu yapmaya yer arıyorum. Bakalım hakkımda hayırlısı olsun.
Maşallah annene
Benim kardeşimde aşırı titiz bir kadın, her yer düzenli temiz olacak, saatinde yemek hazır olacak vs titizlik konusunda kardeşimle çok benzeşiyorsun, bende senin annen gibiyim, rahatımdır ama şu var, bu kadar rahatlığıma bu yaz içime titizlik kaçmıştı bir araelimde her dakika bez dolanmaya başladım ki 44 yıllık yaşamımda vaki değildir böyle birşey, o dönem şunu gördüm insan bir kere kendini kaptırınca yapmadığında rahatsız hissediyor kendini, neyse ki benim titizlik gelip geçiciydi kurtuldum:))) belki çalışınca kafan sadece ev, ev işleriyle meşgul olamayacağından kurtulursun kuruntularından.
Mükemmeliyetçilik hem bedenen hem ruhen seni çok yıpratır, ben böyle aşırı titizliğinde sağlığı kötü etkilediğini düşünüyorum zira ben 44 yaşındayım çok şükür hiçbir rahatsızlığım yok ama kardeşimde fıtıklar, kireçlenmeler, aşırı hassas olmasından kaynaklı bir sürü hastalık başladı, o da mükemmeliyetçi bir yapıya sahip.
Nasıl yaparsın bilmiyorum ama kendini frenlemeyi öğrenmen lazım, sağlığın için kendini biraz sal, rahat davran, biliyorum yapı meselesi, öyle rahat ol denince olunmuyor ama insan bedeni de etten kemikten, 2 damla makine yağı sürüp devam edeyim diyemiyor, yıllar içerisinde yıpranıp yoruluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?