Yeniden evlenmek

boşanmanızın üzerinden çok kısa zaman geçmiş yeniden evlenmek için acele etmeyin derim.
1 de evladınızın var, alacağınız karar da hepinizin huzuru ve mutlu olması öncelikli olsun.

hakkınızda hayırlısı.

valla bravo 10 yıl oldu hala cesaret edemiyorum

canım anlıyorum, artık mutlu olmak istiyorsun ama bu acele niye..
sana ömrünü hayatını evladına ada, hayatını sil diyemem ama daha önce 1 düşündüysen şimdi en az 10 kere düşün...
sütten ağzın yanmış zaten...yoğurdu iyice üfleyerek ye derim...

valla bravo 10 yıl oldu hala cesaret edemiyorum

hahahaha yazdığınızı okuyunca çok güldüm :) ben de en son "bir daha beni nikah masasına oturtacak bir adam hayatta çıkmaz" demiştim :) mümkün değil sanırım uzuuuuuunca bir süre hayatıma birisini sokmam hele bi evlatlarım büyüsün belki keyfine flört filan ama bir daha mı evlilikkkkkkkk asla! :)

Bu arada boşanmanın üzerinden bu kadar kısa süre geçmişken bir arkadaşınızla yakınlaşmanız bana ilginç geldi, bu kadar canınız yansın sonra kalkın ben evleneceğim ama nasıl diyin... Bu ne bencilliktir?! Çocuğunuzu hiç mi düşünmezsiniz! Bu hayatınızı kurmanıza engel olmamakla birlikte alacağınız her kararda çocuğu düşünerek adım atmalısınız.

Ayrıca elin adamı neden çocuğunuza babalık yapsın ancak abilik yapar iyi de olsa kötü de olsa sizinle arası kötü de olsa bırakın herşeyi geçtim katil herifin teki de olsa o çocuğun bir babası var, öz ve biyolojik! İleride kendi karar verir babası ile görüşüp görüşmeyeceğine.

Babalık konusu biraz göreceli, öyle insanlar çıkıyor ki, öz babasından daha sahip, daha bir "baba" eşinin çocuğuna. Onun için bu konuda fazla ahkam kesilmemeli yok olmaz şöyle böyle diye.

Evlilik için karar verdiysen "iddet müddeti kaldırma" davası açar, kaldırma kararı alırsın aile mahkemesinden, hamile değilsen zaten karar çıkıyor, o belgeyle evlenebilirsin. Yalnız anladığım kadarıyla boşanman yeni gerçekleşmiş, bunalsan da bıksan da evlilikten, o mahkeme, soğuk duvarlar... Bir olup çocuk yaptığın adamın yabancı olması, yıpratıcı bir süreçtir. Bence sen evlilik için acele etme, yasal süre olan bir yılı bekle, bir süre kafanı dinle, sonra arkadaşınla görüş, adamdan emin olursan evlen. Neden yalnız bir ömür geçiresin ki?

Son düzenleme:
Evlenirsen mutlu olurmusun , çocuğuna baba olur mu bilmem ama şuan düşündüğün kişiyle mutlu olamazsın o belli.
Çünkü bu insanı önceden tanıdığını söylüyorsun.Muhtemelen evlilik sürecine şahit oldu ve ileride kıyaslamalarla çevrili bir evliliğin olur.
Şimdi her ne kadar vazgeçmem vs gibi görünse de ileride durum değişir.
Çok yeni boşanmışsın ve çok büyük bir sorumluluğun çocuğun var.
Normalde evlenirken 10 kere düşünülüyorsa senin 100 kere düşünmen gerekir.
Ve şuan sağlıklı karar verebilecek bir süreç değil seninki.
Bende boşandıktan 1 seneyi geçtikten sonra evlendim.Ama aradaki farklılıklar önemli.
Ben de 1,5 sene boşanmak için uğraştım şuan ki eşimle dava sürerken tanıştım hatta boşanma kararım kesinleştiği gün adliyenin kapısında eşim bekliyordu.
Çocuğum yok ve eşim daha önce evlenmedi.
Ama benim evlilik sürecimde beni tanımıyordu ya da boşandığım adamı. İnan bu çok önemli.
Geçmişi bilmekle geçmişe şahit olmak aynı şey değildir.
Tabi ki evlenmek en doğal hakkın.
Boşanmakta ayıp günah değil.
Ama biraz ruhunu dinlendir bence ve önce çocuğun sonra kendin için en doğru kararı ver.
Ben üvey babayla büyüdüm.
Ve inan kötü eş seçiminde sende oluşacak yaralarla kötü üvey babayla çocukta oluşacaklar aynı olmuyor.

benim eşim dul hatta bir çocugu oldu halde benim dul ve çocuklu oldugum için ailesi kabul etmedi halende istemiyolar eşim naptı etti aldı bende senin gibi erken davrandım bir psikolojiden çıkmadan digerine atladım şimdide afallıyorum zor durum hele biraz çocugunla hasret gider şimdi cnm cicim herşeye tamam sonra erkek milleti degişiyo arkadaşımm tabi anlında ne yazılıysa onu yasarsında kaderide elinle yönetmek senin elinde

hayat ıste herkeze baska baska seyler yasatıyor

benım esım ıse bekar hatta daha once cıddı hıc bır ılıskısı olmamasına ragmen benıde aıle kabul ettı , oglumun dogum gunu ıcın hem maddı hem manevı yardım bıle ettıler tabıkı dogum gunundede oradalardı bakıs acısı sanıyorum trakyalı benımkıler
halbukı sız evladınızdan ayrısınız bu cok acımasızca bırsey, konu sahıbı ne yapar bılmıyorum ben baska bır arkadasa daha soylemıtım evlılık hayatını bılen bır kısıyle evlenmeyı dogru bulmuyorum dıye
neyse konu sahıbı kendı bılırde cocugunu bırakmasın ne olursa olsun

bunun şehirle alakası yok be arkadaşım beyinle alakası var :))) kendini begenik küçük dagları ben yarattım havası olursa böle sorunlar çıkabiliyorr benim çocugum yanımda olmadıgı halde neler çektim şimdi kendi çocukları sorun yaratıyolar

bılıyorum bılıyorum ben sadece sehır ıcın ornek verdım kendı cocukları sorun yaratıyor derken ne oluyor sımdı?

bılıyorum bılıyorum ben sadece sehır ıcın ornek verdım kendı cocukları sorun yaratıyor derken ne oluyor sımdı?

bakarım bakmam mevzusu annede velayet eşim benim şuanki bebegimle ilgileniyo die kıskanılıp çocugu kullanmaları neymişte eşim çocuguyla ilgilenmiyomuş napsın bir baba altınımı degişsin bazınımı beslesin işi bırakıp basından ayrılmasınmı maddi açıdan yardımcı oluyo zatenn eski eş kıskanıo göndermeler yapıyo aman aman sorun bitmez 3 4 yıl sonra velayeti vercekmiş bilmem ne laf kalabalıgı

3-4 sene sonra cocugu sızemı verceklermıs versınler
bır arkadasın daha konusu var oda kocası ıstemedıgı ıcın kendı evladını goremıyor fakat oglunun eskı evlılıgınden olan cocukla aynı ev de yasıyorlar:S
sızın eskı esınızı cocugu gosterıyormu oglunuzu?

ewt gösteriyor haftada bir gün kesin alıyorum yazında 1 hafta kalcak yanımda eşimin çocugu magdur bakamam ki hemde bana bırakacaklarını sanmıyorum sonuçta analık her zaman göze batar ama ben asla o çocun ahını alamam o çocu kullananlar utansın...

çocuğumsuz aslaaa zaten ben onun için nelere katlandım neler çektim çekmeyede devam ederim onu canı huzuru sağlığı için benim için çocuk herşeyin başında annemdirrrr ooooo kuzumdurrr....

benim ablam 2. evliliğini hiç evlenmemiş biriyle yaptı. ilk eşinden 4 sene önce boşanmişti. evlenmeyi de düşünmüyordu aslında birden gelişti. eniştemin ailesi hiç sorun etmedi ablamın daha önce evlilik yapmiş olmasını. çoook mutlu şuan. bi de bebek bekliyor.

Maşallah. Ne kadar güzel. Allah daha iyi etsin.

Size küçük bir ipucu: Olgun bir erkek annesinin fikrini sormaz, sadece durum bildirir.

Evlenmek en doğal hakkın bence ama,
çokkk iyi düşün.Benimde 2 çocuğum var
ve hiç evlilik yapmamış birisi istiyor ve ailesi istemediği için
hiç yüz vermedim hala bekler 10 sene oldu
sizin ki iyi cesaret hemen evlenmek isteyişiniz.

hayat sizin hayatınız karar sizin kararınız, bna göre hiç anormal bir durum değil hiç evlenmemiş biriyle hayat kurmak. Önemli olan müstakbel eşinizin tutumu, sizi her duruma karşı sarıp sarmalayacak bir yapıdaysa ve mutlu olacağınıza inanıyorsanız daha ne olsun. Aileye karşı da azcık sabırlı olcaksınız..eşinizın tavrı doğru ve yerinde olduktan sonra kabullenmek zorundalar zaten durumu.. bu ne yaa dul bir adam her şeyi yapabiliyorsa sorun olmuyorsa kadınlar için de geçerli olmalı ama yok sıyrılamıyoruz toplum olarak bu ön yarhılardann (!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…