YENİDEN EVLİLİKTE VELAYET

Nur_5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
21
7
86
37
Selamlar esimle 2 yil önce anlaşmalı boşandık ve oğlumun velayetini ben aldım 4 buçuk yaşında şuan ikinci kez sehirdisina evlilik durumum var böyle bisey olursa eski eşim muhtemelen velayet davası açacaktır peki eğer dava açarsa oğlumun velayetini benden alabilir mi sırf bu yüzden böyle bisey başına gelen varmi Not:Avukata da danisacagim ama öncesinde ön fikir amaçlı sizlere sormak istedim belki emsal davalar vardır diye şimdiden teşekkür ederim

Babası çocuğuyla ilgili mi? Ne sıklıkta görüyor? Uzak bir yere mi taşınacaksınız?

Yargıtay kararlarında, "velayet kendisine verilen anne veya babanın yeniden evlenmiş olmasının, tek başına, velayetin değiştirlmesi için yeterli olmadığı" açıkça sürekli yazılır.
Velayet görevini yerine getirmediğiniz, çocuğa yeterli ilgi göstermediğiniz, görevlerinizi ağır bir biçmde ihmal ettiğiniz ıspatlanmalı.

Avukat değilim.

Çok uzak değil 2 saat lik mesafede olacak babası tabi görüyor her haftasonu istediği zaman alıyor görüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…