Yeniden hamileyim ama Üzgünüm

fenci25

Kun fe yekün
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
332
257
73
35
Merhabalar kızlar.
18 aylik bir oglum var ve eşimle 2. Cocugumuz olsun istedik. 2 çocuk arasında 2 yas olsun birlikte büyüsün ler istiyorduk. 3 ay korunmladik ve ben bu ay hamile olduğumu Ogrendim. Bebebegim nisanda doğacak oğlum o zamanlar 2 yaşını 2 ay geçmiş olacak. Tam istediğimiz gibi ama gelin görün ki ben bu kadar istememe rağmen çok mutsuzum. Keşke oğlum biraz daha büyüsyedi diyorum şimdi. Üzerimde sorumluluk artacak diye çok üzülüyorum kaldırabilir miyim diye düşünüyorum. Oysaki bütün bunları kabul ederek kardeşi olsun çok istiyordum. Neden böyle mutsuzum şimdi bilmiyorum. Doktorum hamilelik hormonları olabilir dedi ama inanin ben çok Üzgünüm :110:

Allah verir kolaylığını. Ne güzel tatlı minik bi bebeğiniz olacak ona odaklanın. Oldu bitti artık o çocuğun bi doğması kaldı. Şöyleydi böyleydi düşünmenin anlamı yok. Hayat işte hepimiz bi şekilde yaşıyoruz hem azcık küçük ele avuca gelince birlikte oynarlar o kadar zor olmaz en kötü yardımcı alabilir misin ilk bi kaç ay eve yada annelerden biri?

Allah verir kolaylığını. Ne güzel tatlı minik bi bebeğiniz olacak ona odaklanın. Oldu bitti artık o çocuğun bi doğması kaldı. Şöyleydi böyleydi düşünmenin anlamı yok. Hayat işte hepimiz bi şekilde yaşıyoruz hem azcık küçük ele avuca gelince birlikte oynarlar o kadar zor olmaz en kötü yardımcı alabilir misin ilk bi kaç ay eve yada annelerden biri?
Annem var yanımda o gelecek. Ben de ona odaklanıyorum ama bazen içim sıkılıyor erken davrandım diyorum. Beni en çok şaşırtan çok istediğim bir şey konusunda fikrim tam zıttına dönmesi. Doktor 12 haftaya kadar hormonların etkisi böyle düşündürün. Bakalım ben de geçmesini bekliyorum

Allah verir kolaylığını üzülmeyin şimdiden..

O 2.bebeği hasretle bekleyip kavuşamayanlar var.. çok şükür deyin.. bol bol dua edin. Gebelerin duası makbul olurmuş..

Gebelik hormonlarından kaynaklı bi durum muhtemelen. Oğlumda ilk bebek olmasına ve çok istememe rağmen bende sizin hissettiklerinizi hissettim. Ama zamanla geçti gitti hepsi. Doğurduğunuzda iyi ki doğurmuşum diye sevceksiniz :)) adım gibi eminim..

Annem var yanımda o gelecek. Ben de ona odaklanıyorum ama bazen içim sıkılıyor erken davrandım diyorum. Beni en çok şaşırtan çok istediğim bir şey konusunda fikrim tam zıttına dönmesi. Doktor 12 haftaya kadar hormonların etkisi böyle düşündürün. Bakalım ben de geçmesini bekliyorum
Olan oldu bence düşünmenin alemi yok onu anlatmaya çalışıyorum. Şuandan sonra aralıksız 9 ay da düşünsen o çocuk dünyaya gelecek Allahın izniyle rızkı varsa. Bu yüzden kafana takma diyorum düşünüp kendini üzmen hiç bişeyi değiştirmez. Çocuğu olmayan insanların konularını okumalısın belkide forumda arayıp anne bebek kısmı filan varsa oralarda gez oku. Eminim bu minik mucizelerine şükür ediceksin ve derdin tasan kalmayacak canım

Oğlum 5 yaşında ikinci çocuğum gelecek inşallah. Ama düşündüm de senin gibi olsaydı şimdi 3 yaşında olacaktı. Beraber oynayacaklardi.tek başına geçmeyecekti yılları. Yine de şükürler olsun allahım kızımı da veriyor.allah benim cocuklarima da sizinlerinkilere de uzun ömürler versin.dip not öğretmenim çalışıyorum da.

Allahım bende bu levele gelmek istiyorum :(. Keşke bende hamile olsam da tek derdim bu olsa. Allah çocuklarınızı size bağışlasın zor olur belki ama iyi olur bence

Bunu düşünmek için biraz geç olmuş :) ama olsun şimdi zorlanirsin ileride iyi ki doğurmuşum dersin en azından beraber büyür giderler hayırlı olsun sağlıkla gelsin güle güle büyüsün :)

Bnmkilerin arasi 3 yas, ilk zamanlar zordu ilk 6 ay ozellikle.
Oglum kabullenemedi vs.
Simdi kizim abisinin arkasindan ucarak emekliyor, oyun kuruyorlar cok sukur.
2 yas biraz az ama yapcak bisey yok kucuk olan yola koyulmus bile :)
Yaninzda aileden biri olursa ustunden ilgi eksilmez kucuk emekleyip yuruyunce arkadss olurlar.
Uzulmeyin

Benim de ablamla aramda 18 ay var. İnanılmaz güzel bir şey. Bence annemin hayatı boyunca verdiği en isabetli kararlardan biri. Sizin adınıza çok sevindim

Bence bu psikolojide annelikten kaynaklaniyor.
1.si minik olduğu için ona karşı suçluluk hissi.ilginin bölüneceği ve yetemeyecegim korkusu.
Bence annelerin gücü ve şevkati herşeye yeter.

Zaten olan olmuş artık, üzülmekle bir şey değişecek mi? Hayır. E o zaman pozitif yanlarını düşünün ki moraliniz düzelsin.

Kardes olcaksa bence yaş farki az olmali. Cok yas farki olunca kucukken pek paylasimlari olamiyor.
Kuzenim 8 yasindayken bir kardesi olmustu. Suan kuzenim 22 yasinda ve yeni yeni kardesiyle birlikte vakit gecirmeye basladilar ama hala catisma var tabi yas farkindan dolayi.
O kuzenle ikimizin arasinda ise 2 yaş var. Daha cok biz abla kardes gibiydik. Ayni donemleri birlikte gecirdik hemen hemen.
Yas farki olunca bu olmuyor.

Bizde sizin gibi dusunduk benim kizimda 18 aylikti ve ben hamile kaldim bu nisan ayinda dogum yaptim cok sukur bebegimizi aldik kucagimiza ama bazen bende acelemi ettik diye dusunuyorum ve oturup cok fazla agliyorum iki bebegim icinde haksizlik diye dusunuyorum buyuk kizim bana cok duskun bazen agladiginda kardesinden icin bunu birak beni kucagina al diyo bazen parka cikmak istjyo cikaramiyorum k bu arada park evimizin hemen karsisinda camdan disarda oynayan cocuklara bakiyo icim parcalaniyo gecen hastalandi gece agliyo onun sesine kucuk bebegimde uyandi o da aglamaya basladi kendimi o kadar kotu hissettimki birine ben digerine esim bakiyo artik ama kucuk bebegimlwde cok fazla ilgilenemiyorum bunun icinde cok fazla uzuluyorum ama inaniyorum bu gunlerde gececek insallah bunlara hazirlikli ol diye anlattim sadece ama evlat kokusu bambaska

Merhabalar kızlar.
18 aylik bir oglum var ve eşimle 2. Cocugumuz olsun istedik. 2 çocuk arasında 2 yas olsun birlikte büyüsün ler istiyorduk. 3 ay korunmladik ve ben bu ay hamile olduğumu Ogrendim. Bebebegim nisanda doğacak oğlum o zamanlar 2 yaşını 2 ay geçmiş olacak. Tam istediğimiz gibi ama gelin görün ki ben bu kadar istememe rağmen çok mutsuzum. Keşke oğlum biraz daha büyüsyedi diyorum şimdi. Üzerimde sorumluluk artacak diye çok üzülüyorum kaldırabilir miyim diye düşünüyorum. Oysaki bütün bunları kabul ederek kardeşi olsun çok istiyordum. Neden böyle mutsuzum şimdi bilmiyorum. Doktorum hamilelik hormonları olabilir dedi ama inanin ben çok Üzgünüm :110:

Hormonlardandır. Benim 2. Kızım olucak inşallah ve doğduğunda ilk kızım 21 aylık olcak. Ve o kadar mutluyumki. Çünkü kızıma hem kardeş hem arkadaş geliyor. Yalnız büyümicekler beraber büyücekler. Sizinde aynı şekilde beraber büyücekler. Evet sıkıntı tabii ki olucak ama büyüdüklerinde birden de rahatlıcaksınız.

Back
X