Bebek Beslenmesi Yenidoğan bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

btlyur

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
1.420
788
123
Merhaba kızlar bebegim daha 25 günlük yatırırken cok endişe ediyorum dogru yatırdım mı kusar mı yutabilir mi diye. Bebek ölümleri oluyormuş kafası dik oldugunda lohusa oldugum icin fazla korumacıyım su an. Bir de bebeğinizi yatırdıgınızda ne giydiriyorsunuz. İnce bi battaniye örtüyorum siz hangi kıyafetle yatırıyorsunuz sıcaklık ayarını da anlayamamıyorum üşür hasta olur diye

Canım öncelikle hayırlı olsun bebişin sağlıkla büyüt:)Bende senin gibiydim ilk bir ay resmen başında bekliyodum.Yan çevirip sırtına yastık koyuyordum yani yan yatırıyordum.Beslendikten sonra mutlaka gazını çıkart öyle yatır kusmaması için bu arada.Ama sonra baktım olmuyor yan yatış yastıkları var onlardan aldım rahat ettim.Keşke doğumdan önce alsaydım.Fiatı da uygun hatta hala onda yatırıyorum bebeğim 4 aylık bu arada daha bir ay daha yatırırım.Üzerini battaniyeyle örtüyorum canım kolları açıkta kalıcak şekilde yani koltukaltına geliyor battaniye kolları dışarda kalıyor ve battaniyenin kenarlarını ve ayakucunu beşiğin kenarlarına sıkıştırıyorum ki yüzüne kapanmasın uyurken diye.Benim evimin sıcaklığı 25-26 derece oluyor ondan içine uzun kollu çıt çıtlı badi üstüne yine uzun kollu çıtçıtlı badi altına ayaklı zıbın ayağına patik giydiriyorum yetiyor ev sıcak olduğu için.Birde uykudan kalkınca sabah mutlaka yelek giydiriyorum sonra çıkartıyorum.Bu kadar canım yine merak ettiğin birşey olursa sorabilirsin

Canım cok sagol baya yol gösterici oldu. Bebegimi nerdeyse fanusa koycam etrafa kaplan kesildim. Yan yatırmayın diyorlar sırt üstü yatırın diyorlar ama ben yine de yan yatırıyorum. Emzige alıstı benimki bıraksan sürekli meme istiyor bende mecbur emzik verdim onu da eleştiren cok.

Boşwer ya kimsenin lafına bakma en iyisini sen bilirsin içgüdüsel olarak çünki onun annesi sensin iç sesine güven:)Bana da doktorumuz sırtüstü yatır demişti ama bende hep yan yatırdım yalnız hep bir tarafa yatırma bir sağ bir sol yap uyanıkkende sırtüstü yatır birde tıkanırsa boğazına kaçarsa ters çevir hemen sırtına vur korkma Walla bende senin gibiydim uyurken başında bekliyodum kimse kucağına alsın istemezdim bide kafasını tutamıyor ya sanki benden başkası tutarken zarar vercekmiş gibi geliyordu.Gerçi hala biraz öyleyim laf aramızda:))Emziğin bir zararı yok ver ne olcak ki şuan onu emmekten başka birşey rahatlatmıyor zaten birde anne kokusu tabii:) Bende verdim emzik almadı bıraktım bende zaten meme de emmedi ne yaptıysam olmadı

Ben yan yatma yastığı almıştım, gözüm hiç arkada kalmadan güvenle uyuttum. Bilirkişi değilim ama yan yatarken boğulma riskinin olduğunu düşünmüyorum. Gündüz yüzüstü uyurken bazen kusuyor ve boğulacak gibi oluyor oğlum ama kendini hemen toparlıyor benim müdahale etmeme gerek kalmadan. Başlarda çok korkmuştum ama artık alıştım sanırım.
Oda sıcaklığını 23-25 civarında tutuyorum, bir atlet bir uzun kollu giydiriyorum, üstüne polyester örgü battaniye örtüyorum fazla bile... Doktorum bebeği aşırı sıcak tutmak terletir ve su kaybı yaşatır demişti.
Siz çocuğunuz için en iyisini bilirsiniz, başkalarının sizi üzmesine izin vermeyin.

Merhaba bugün oglum üc bucuk aylık. Yan yatırma yastığından sonra rahat ettim. bir de zaten bebeğinizi siz tanıyorsunuz su an bakıyorum öksürüyor müdahale etmiyorum bakalm yutcak mı diye. Şükür kendisi kafasını ceviriyorlar rahat kusuru gelince yutuyor. İlk baştaki endişeler bebek büyüdükce kayboluyor.

kızların dediği gibi yan yatış yastığı çok işe yarıyo ben 1,5 ay kulllandım. ama elleriyle yüzüne dokunup kendini uyandırdığı için ve çok gazı olduğu için çok amaçlı yatış yastığı aldım ve ona yüzüstü yatırdım şimdi 5 aylık oldu sadece yüzüstü uyuyabiliyor,yan da yatırsam dönüyo. Ayrıca battaniye örtmek istemiyorsan uyku tulumu giydirebilirsin.Ayakları serbest bırakan sadece kollarını saran kundaklar da var onda da rahat edebilir.

Yan yatış yastığı ne pek bilmiyorum ancak ben reflü yastığı aldım hiç kusması olmadı yan yatırıyordum ancak hep bir tarafa yatırmamak lazımmış ben 1 ay sonra ögrendim hoş düzeliyomış kafa yapısı ama bilginiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…