Doğuma Hazırlık Yenidogan bebek bakimi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Annelik direkt güdüsel bir durum, kaldı kı yenıdogan bakımı degıl cevrenın vırvırı daha cok yoruyor bu konuda sanslısın bence
 
Hem ev hem bebek hem kendinle ilgilenmek zor. Ben yapamazdım mesela yardım almadan. Yapsamda çok yıpranırdım. Kendini yıpratmak bana göre değil. İlk adaptasyon döneminde hem annemden hemde kayınvalidemden destek aldım. Onlar bebeğe baktı,ben sadece emzirdim ve dinlendim. İmkanınız yoksa yapacak bişey yok,mecbur bakacaksınız.
 
Bence yenidoğan bebeği olup anayı danayi kaynanayi vs eve sokup aynı evde yaşamak daha zor..
Benim ablam da sezaryen oldu, evde kimseyi istemedi, kocasıyla beraber baktı çocuğuna. Yeri geldi emzirme kampına girdi (anne çocuğun bütün gun çıplak tentene temas halinde olduğu bir çeşit seans) yeri geldi başka şeyler, çocuğuyla kendi düzenini kurdu. 'sütün yok' diyen yok, 'bu çocuk sari' diyen yok, 'biz üç çocuk büyüttük' diye kendi bildiğini okumaya çalışan yok, sana kendini yetersiz hissettiren yok... Tamamen çocuğuyla kendine özel bir ritüel kurdu, şimdi 3 yaşında, saat 9 dedi mi yatakta olan bir çocugu var:)
Bence de nerede çokluk orada b.kluk.
O yüzden siz en iyisini yapacaksiniz eve kimseyi sokmayarak. Kocanız da evdeymis, harika bir şey bu. Bol bol ona da sorumluluk verin, çocuk ona da alışsın,bağ kurulsun aralarında, her şey hallolur.
Benim annem de iki çocuğunda kimseyi çağırmamis yanına, ananemler falan tatildeymis hatta benim dogumda, 'gitmisken dönmeyin,biz iyiyiz' demiş annem, kocasıyla başbaşa verip bir güzel büyütmüş.
Koca altın faktor, adamlara da sorumluluk verince çocukla aralarında özel bağ oluyor . Benim çok arkadaşım ,eşim dostum var çocuklu. Gözlem yapıyorum, yeni doğan çocuk, evde bebeğin annesi, onun annesi, belki kız kardes falan,kadınlar ordusu var. Meme isterse anne kucağına alıyor, alt degisecekse anane hallediyor, kucakta dolasacaksa yine kadınlar ordusu dolastiriyor. Baba da dış kapinin dış mandalı gibi, çocuğu işten gelince şöyle tepeden sevip hayatına,telefonuna dönüyor. Bu tarz durumlarda (tamamen benim gozlemime göre) baba ve çocuk arasında babamla benim aramda olan türden bir bağ kurulamıyor. Misal bizi babam yikardi kaç yaşına kadar. altimizi değiştirirmis, akşamları göğsünde uyuturmus, annemin hastalık dönemine denk geldiğinde öğlenleri eve gelip bize yemek yedirip ise gittigi dönemler olmuş. En başından beri eşit sorumluluk aldığı için aramizda derin bir bağ var. Ama sorumluluk verilmeyen babalar bir süre sonra ister istemez çocuğa yabancilasiyorlar.
O yüzden hiç tasalanmayin, iki kişi gayet de üstesinden gelirsiniz bu işin
 
Sürekli ağlayan, uyumayan, kolik vs bebekse elbet zor olur.
Ama bu demek değil ki yapılamasın.
Evde 3 çeşit değil tek çeşit yemek olur, dağınık olabilir, tertemiz olmaz vs.
Eşiniz de evdeyse çok çok daha kolay, hiç korkmayın hatta.
Bu bebek bakmak çok zor deyip kendini annesinin yanına atan ya da anneleri eve uzunca süre getiren kadınlar bana hep premses gibi geliyor.
Çocuk yani bu, eskisi gibi deliksiz 6 7 saat uykular olmayacak, hayat biraz da kayacak, çok normal.
 
Evle ben pek ilgilenmem diye düşünüyorum..Eşim temizlik yapar. Yemek için de buzluga bir şeyler koydum..kolay yemekleri yine eşime devredebilirim. Sakin biriyimdir. Belki bebeğimiz de sakin olur. 🙂 Esime ara ara söylüyorum bebek bakımından ikimiz yanı anne baba sorumludur diye. Doğduğu andan itibaren esimi de işin içine katmak niyetindeyim. Öyle dış kapının dış mandali gibi durmasın.
 
Ben de hamileyim endişelerinizi anlıyorum. İnstagramda doğum hemşirelerinin çok güzel videoları var, bazı markalar ücretsiz uzmanlarla çok güzel eğitimler yapıyor ben sürekli izliyorum, katılıyorum. Her şeyi o kadar net anlatıyorlar ki. Hastanede hemşireler emzirme konusunda çok yardımcı oluyor (yeğenimden biliyorum ) ve hiç korkmuyorum. Sağlıklı bir doğum süreci geçirirseniz 9 ay karnınızda taşıdığınız canlıya bakamama ihtimaliniz yok bence. Tabi ki her bebek farklıdır ama eğer sağlık problemi yok ise bebeğin kendisine rahatlıkla bakarsınız. Ev işlerinde ve yemek işlerinde eşiniz yardımcı olursa bu süreci çok rahat atlatırsınız. İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız 😇
 
Bebekten bebeğe değişir bu.
Sizin ruh halinize göre de değişir.
Kimi yanında destek ister, kimi ihtiyaç duymaz; bazı bebekler çoğunlukla uyur, bazısı ise çoğunlukla ağlar.
Ama normal şartlar altında 2 kişi gayet iyi götürürsünüz, hatta yalnız bakmak daha iyi bile olur.
 
Iyi günler. Yenidogan bebek bakimi çok mu zor? Hamileyim yeni bebeği olan bir tanifgimla konuştum. Çok zorlaniyordum yapamadim annemin yanına gittim fln yazdı. Eşim de evden çalışıyor bir şekilde bakarız diyorum. Zorluğu ne tam olarak.
Bir de doğum sonrası kv gelemeyecek kendi annem de müsait değil gelip bende kalamaz. Eşimle ben olacağız. Böylesi daha iyi aslında ama bilmiyorum hiç.
Daha önce annem 10 gün olmadığında kardeşime baktım kardeşim engelli benim. Yemegi yapar onun bezini değiştirir sonda vs yapardım. Diyorum bebek bakması da bir miktar ona benziyor.
Siizn öneri tavsiyeniz var mı nasıl bir süreç bekliyor beni
Hiç te öyle zor değil. Sadece ilk zamanlar uykusuzluk insanı çok yoruyor. Gaz sancısı olan bebek zor olur. İlk bebegim gazsizdi. Kuzu gibiydi. Yer içer emer uyur cinsten. İkinci çok gazlı çıktı. İlk aylar zordu. Ama gözün korkmasın. Bol bol koynunda uyut. O kadar güzel bişey ki. Allah'ım biraz uyusun diye dua edersin. Biraz fazla uyusa nefesini kontrol edersin. O uyurken resmini falan seversin. Annelik çok başka bişey. Tadını çıkar. Asla gelecekte bunu yasarmiyim diye kaygilanma. Hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim. Ayrıca yanında eşin olması sülalen olmasindan iyidir. Herkes bidi bidi akıl verir. Sinir bozucu oluyor. Eşinle yalnız inan daha sakin ve kolay olur sürec. Birde doğumdan önce buzluğa hazır yemek hazirla. Poğaça börek sarma köfte yap. Pratik olur elinin altında. Doğumdan sonra aç kalio insan 🤣🤣. Kendine fırsat bulamio. Senin doğumun bebeğin çok kolay ve sakin olcak gibi geldi bana. Öyle hissettim. Hayırlı evlat olsun inşallah. ♥️
 
X