Bence yenidoğan bebeği olup anayı danayi kaynanayi vs eve sokup aynı evde yaşamak daha zor..
Benim ablam da sezaryen oldu, evde kimseyi istemedi, kocasıyla beraber baktı çocuğuna. Yeri geldi emzirme kampına girdi (anne çocuğun bütün gun çıplak tentene temas halinde olduğu bir çeşit seans) yeri geldi başka şeyler, çocuğuyla kendi düzenini kurdu. 'sütün yok' diyen yok, 'bu çocuk sari' diyen yok, 'biz üç çocuk büyüttük' diye kendi bildiğini okumaya çalışan yok, sana kendini yetersiz hissettiren yok... Tamamen çocuğuyla kendine özel bir ritüel kurdu, şimdi 3 yaşında, saat 9 dedi mi yatakta olan bir çocugu var:)
Bence de nerede çokluk orada b.kluk.
O yüzden siz en iyisini yapacaksiniz eve kimseyi sokmayarak. Kocanız da evdeymis, harika bir şey bu. Bol bol ona da sorumluluk verin, çocuk ona da alışsın,bağ kurulsun aralarında, her şey hallolur.
Benim annem de iki çocuğunda kimseyi çağırmamis yanına, ananemler falan tatildeymis hatta benim dogumda, 'gitmisken dönmeyin,biz iyiyiz' demiş annem, kocasıyla başbaşa verip bir güzel büyütmüş.
Koca altın faktor, adamlara da sorumluluk verince çocukla aralarında özel bağ oluyor . Benim çok arkadaşım ,eşim dostum var çocuklu. Gözlem yapıyorum, yeni doğan çocuk, evde bebeğin annesi, onun annesi, belki kız kardes falan,kadınlar ordusu var. Meme isterse anne kucağına alıyor, alt degisecekse anane hallediyor, kucakta dolasacaksa yine kadınlar ordusu dolastiriyor. Baba da dış kapinin dış mandalı gibi, çocuğu işten gelince şöyle tepeden sevip hayatına,telefonuna dönüyor. Bu tarz durumlarda (tamamen benim gozlemime göre) baba ve çocuk arasında babamla benim aramda olan türden bir bağ kurulamıyor. Misal bizi babam yikardi kaç yaşına kadar. altimizi değiştirirmis, akşamları göğsünde uyuturmus, annemin hastalık dönemine denk geldiğinde öğlenleri eve gelip bize yemek yedirip ise gittigi dönemler olmuş. En başından beri eşit sorumluluk aldığı için aramizda derin bir bağ var. Ama sorumluluk verilmeyen babalar bir süre sonra ister istemez çocuğa yabancilasiyorlar.
O yüzden hiç tasalanmayin, iki kişi gayet de üstesinden gelirsiniz bu işin