• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan Emzirme&Mama Hk

Rose4134

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2025
5
1
1
28
Merhaba, ikiz çocuk annesiyim henüz 15 günlükler emziriyorum ve sürekli sağım yapıp besliyorum doktorum sürekli mama vermemi söylüyor kilo almışlar ama yeterli değil senin sütün yetmez diyor. Çocukların gayet doyduğunu düşünüyorum hatta çıkartıyorlar fazla geleni ben mi yanlış düşünüyorum niye sürekli mama diye zorluyorlar gayet güzel emiyorlar

Merhaba, ikiz çocuk annesiyim henüz 15 günlükler emziriyorum ve sürekli sağım yapıp besliyorum doktorum sürekli mama vermemi söylüyor kilo almışlar ama yeterli değil senin sütün yetmez diyor. Çocukların gayet doyduğunu düşünüyorum hatta çıkartıyorlar fazla geleni ben mi yanlış düşünüyorum niye sürekli mama diye zorluyorlar gayet güzel emiyorlar
Sizde belirtmissiniz kilo almışlar ama yeterli değil diye kilo alımları yetersiz olduğu için mama diye zorluyorlar. Tabi ki anne sütü en iyisi ama ilk aylar bebeklerin kilo alımı çok önemli çünkü en hızlı kilo aldıkları en hızlı geliştikleri dönem. Kilo alımını takip edin yeterli kiloyu alamadıklarında lütfen mama vermekten korkmayın mama zehir değil çünkü günümüze kadar milyonlarca mamayla beslenen bebek vardır hala da var

Canım sadece kilo almaları doymalari için değil yenidoğan sarılığını önlemek için de anne sütü ve beslenme çok önemli, özellikle iki bebekte süt yetmeme problemi daha çok görülüyor olabilir, ama bunu stres haline getirirsen sütün daha çok azalır, süt arttırıcı gıda ve çaylar var kullanmayı dene, bol bol su iç. Bir de kız kardeşim doğduğunda annemin sütü çok azdı ve tansiyon için diyet yapıyordu bol bol dereotu yedirmiştik, faydasını gördük 14 ay emdi

baska bür doktorla da görüsün. benim bebeğim ilk 20 gün 2 günde 100 gram alıyordu. çişli bez sayıları iyi mi?

ikiz oldukları için belki yetmeyeceğini düsünüyor doktor. ama bebeklerin doyup doymadığını siz anlarsınız. kaldı ki emzirdikçe artacak sütünüz zaten. memede akış oldukca vücudunuz daha çok süt üretecek. ama mama verirseniz ister istemez bebekler daha az emecek.

gercekten doymuyorlarsa tabii ki mama verilmeli. ama bence baska bir doktora da sorun

Mama vermekten korkmayın. Yeterince kilo alamıyorlarsa yeterince beslenemiyor olabilirler. Doktor size kötü bir şey söylemiyor.

korkum mama vermek değil alışıpta emmeyi bırakmaları gayet güzel emiyorlar hatta az emdiklerini hissedersem sağıp tekrar veriyorum bitirene kadar istemeyene kadar veriyorum bezlerinide sürekli dolduruyolar bu kadar şeyin üstüne bide mamayı nasıl içsinler emzirmemim üstüne 90 cc mama vermemi söyledi zaten memeden hemen çekmiyorum emin olmadan doymasa uykuya geçer mi ağzını sımsıkı kapatıyorlar doktora emzirmenin üstüne sağıp versem bu miktarı diye sordum siz yinede mama verin diyor 200 gr kilo alımları olmuş 1 hafta içersinde doktoru eleştirmiyorum anne sütü öneminden bahsedip ben bu kadar sağımlarla uğraşırken mamaya yönlendirmesini anlayamıyorum

korkum mama vermek değil alışıpta emmeyi bırakmaları gayet güzel emiyorlar hatta az emdiklerini hissedersem sağıp tekrar veriyorum bitirene kadar istemeyene kadar veriyorum bezlerinide sürekli dolduruyolar bu kadar şeyin üstüne bide mamayı nasıl içsinler emzirmemim üstüne 90 cc mama vermemi söyledi zaten memeden hemen çekmiyorum emin olmadan doymasa uykuya geçer mi ağzını sımsıkı kapatıyorlar doktora emzirmenin üstüne sağıp versem bu miktarı diye sordum siz yinede mama verin diyor 200 gr kilo alımları olmuş 1 hafta içersinde doktoru eleştirmiyorum anne sütü öneminden bahsedip ben bu kadar sağımlarla uğraşırken mamaya yönlendirmesini anlayamıyorum
Haftada 200 gram iyi aslında. Ayda 800-1000 gram arası alırlar normalde. Başka bir doktora da danışın aklınızda soru işaretleri kaldıysa.

Kilo alımları iyiymiş haftada 200 gram gayet yeterli. Kilo alımlarını takip edip ona göre hareket edersiniz ilerleyen süreçte. Memeyi bırakır diye korkmayın. Emzirmede eds diye araştırma yapabilirsiniz mamayi biberonla direkt vermediğiniz surece sıkıntı olmaz. Dere otu soda bulgur pilavı tahin helvası sütümü arttırıyordu benim anne çayları ve malt içecekleri de biliyorsunuzdur zaten

Şuan doğum kilolarını yakalamislarsa süper. sorun değil emzirmeye devam edin. Eğer mamayla doyarlarsa emme süreleri uzadigindan sutunuzde azalma olabilir. Bu yüzden sık sık emzirip hatta aynı anda ikisini emziririseniz daha iyi olur. Aylikda 1 kilo civarı kilo alırlarsa gayet iyi doyuyorlardir. Ayrıca biberon kullanımı varsa emme süreleri azalıp reddede neden olabilir. Mamaya alismaz bebekler biberonu rahatligina alısiyor Bu yüzden kaşık biberon veya eds yontemlerine yönelebilirsiniz ekstra verdiğiniz mama ve sutunuzde. Bol bol da su için ,( 3-4 litre)

Şuan doğum kilolarını yakalamislarsa süper. sorun değil emzirmeye devam edin. Eğer mamayla doyarlarsa emme süreleri uzadigindan sutunuzde azalma olabilir. Bu yüzden sık sık emzirip hatta aynı anda ikisini emziririseniz daha iyi olur. Aylikda 1 kilo civarı kilo alırlarsa gayet iyi doyuyorlardir. Ayrıca biberon kullanımı varsa emme süreleri azalıp reddede nede olabilir. Bu yüzden kaşık biberon veya eds yontemlerine yönelebilirsiniz ekstra verdiğiniz sutunuzde. Bol bol da su için ,( 3-4 litre)
Evet şuan doğum kilolularına geldiler kız oğlana göre bi tık aşağıda bir dahaki kontrole kadar devam edeceğim aynı şekilde biberonla sağdığım sütü veriyorum kaşık biberonu denememiştim araştıracağım hemen

Siz aldırış etmeyin
Anne sütü gibisi yok ama emzirmek daha kolay olur meme reddi mi var

Evet şuan doğum kilolularına geldiler kız oğlana göre bi tık aşağıda bir dahaki kontrole kadar devam edeceğim aynı şekilde biberonla sağdığım sütü veriyorum kaşık biberonu denememiştim araştıracağım hemen
Biberon meme reddine sebep olabilir. Kaşık biberon daha iyi olur. Emme refleksleri biraz daha güçlenince sağıp vermenize gerek kalmaz. Arkadaşın dediği gibi ikisini aynı anda emzirirseniz beyne ikiz bebek var sinyali gider ve daha çok süt üretilir.

Kilo alımları iyiymiş haftada 200 gram gayet yeterli. Kilo alımlarını takip edip ona göre hareket edersiniz ilerleyen süreçte. Memeyi bırakır diye korkmayın. Emzirmede eds diye araştırma yapabilirsiniz mamayi biberonla direkt vermediğiniz surece sıkıntı olmaz. Dere otu soda bulgur pilavı tahin helvası sütümü arttırıyordu benim anne çayları ve malt içecekleri de biliyorsunuzdur zaten
Siz aldırış etmeyin
Anne sütü gibisi yok ama emzirmek daha kolay olur meme reddi mi var
Hayır emziriyorum doktorum sürekli mama vermemi söylüyor bende sağıp ek olarak tekrar veriyorum

Back
X