- 31 Ocak 2025
- 3
- 1
- 1
- 26
- Konu Sahibi eseskelebek
Merhaba,
Çocuğum 17 gün önce doğdu doğduğunda nefes almıyor ve rengi mosmordu,doktorlar anında tüp ile tedavi uyguladı ve o an rengi düzeldi ve 2/3 dk içinde yogunbakıöda Hipotermi tedavisine başlanıldı,ben çocuğumun doğumdan 2 saat sonra gördüm eeg cihazına bağlı ve solunum cihazıma bağlıydı ve 72 saat sürecek Hipotermi tedavisine başlanıldı ,tedaviden 12 saat sonra solunumu kendisi yapıyordu cihaz bağlı değildi,72 saatlik Hipotermi tedavi sonrası herhangi bir atak nöbet vs olumsuz bir durum geçirmedi,yoğun bakıma girdikten 7 gün sonra anne sütü içebilecek durumda olduğunu söylediler ve emzirdim.2 gün önce MR,kan gazı,ve crp ye bakıldı enfeksiyona rastlanılmadı,kan gazı herhangi bir sorun yok ama mr sonucunda ön tanı yazılmış tanıda yazan,
Difüzyon MR
Çocuğum 17 gün önce doğdu doğduğunda nefes almıyor ve rengi mosmordu,doktorlar anında tüp ile tedavi uyguladı ve o an rengi düzeldi ve 2/3 dk içinde yogunbakıöda Hipotermi tedavisine başlanıldı,ben çocuğumun doğumdan 2 saat sonra gördüm eeg cihazına bağlı ve solunum cihazıma bağlıydı ve 72 saat sürecek Hipotermi tedavisine başlanıldı ,tedaviden 12 saat sonra solunumu kendisi yapıyordu cihaz bağlı değildi,72 saatlik Hipotermi tedavi sonrası herhangi bir atak nöbet vs olumsuz bir durum geçirmedi,yoğun bakıma girdikten 7 gün sonra anne sütü içebilecek durumda olduğunu söylediler ve emzirdim.2 gün önce MR,kan gazı,ve crp ye bakıldı enfeksiyona rastlanılmadı,kan gazı herhangi bir sorun yok ama mr sonucunda ön tanı yazılmış tanıda yazan,
Difüzyon MR
- Sol MCA (orta beyin atardamarı) ön bölgesinde (frontal lobda) difüzyon kısıtlılığı görülüyor. Bu, akut iskemiyi (yeni gelişmiş damar tıkanıklığı/kanlanma sorunu) düşündürüyor.
- Korpus kallozum (beyin iki yarım küresini bağlayan yapı) posterior kısmında da benzer ama daha hafif bulgular var.
- Rapor, takip ve kontrol MR öneriyor.
- Sol frontal lob ön tarafında sulkus ve fissürlerde (beyin kıvrımlarında) silinmeye neden olan T2 FLAIR’de parlak sinyal artışı var. Bu, iskemi (kanlanma azlığı/damar tıkanıklığı) şüphesi ile uyumlu olabilir.
- Beyin toplardamar sinüslerinde (özellikle superior sagittal sinüs ve transvers sinüslerde) anormal parlaklık artışı var, bu da venöz akımda yavaşlama / olası damar patolojisi düşündürüyor.
- Ekstra sıvı birikimi ya da yapısal anormallik görülmemiş.