• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yenidoğan uzayan sarılık

teacherlife

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2024
269
191
18
kızlar bebeğim 3 günlükken 14.9 değerle yattı sarılıktan 24 saat ışık tedavisiyle 12.2 ye düştü değeri ve taburcu olduk. 6 günlükken kontrole gittik değeri 16 ya çıktı doktor besle bakalım takip edelim dedi. bugün tekrar gittik kontrole 8 günlük bebeğim ve değeri 19.2 olmuş ilk yattığımızda uyku hali vardı zor uyandırırdık çişini yapmazdı ama taburcu olduktan sonra çişinide yapıyor 2 saatte bir kendi düzenli olarak da uyanıyor mememide alıyor emiyor neden yükseldi bu sarılık? doktorumuz tüm kanlarına baktı tiroid ve guatrden şüphelenmişti onada baktı idrar ve kültür testide yapıldı hepsi temiz çok şükür. nasıl yardımcı olabilirim bebeğime, 2 saatte bir emziriyorum güzel de emiyordu oysa ki, böyle sarılığı tekrar yükselen var mı ne yapıcam ben çok üzülüyorum bebeğimi tekrar yatırdık.

Mama veriyormusunuz bazen anne sütüde yapıyormuş
ilk yatıp çıktığımızda mamayla destekledim ama 2 gün sonrakş kontrolde doktor gerek yok sen anne sütüyle besle dedi mamayı kestim emzirmeye devam ettim ve düzenlide emiyordu 2 saatte bir kendi uyanıyor emiyor ilk yattığımızdaki gibi uyku hali yoktu ama yinede sarılık oldu

Canım benim oğlum da aynıydı biz yatmadık hiç ama sarılığı vardı ve uzamış sarılıktı iki ay kadar sürdü hiçbir şey yapmadım çünkü tahliller temizdi doktor anne sütü yapıyor demişti emzirmeye devam etmemi söyledi öyle yaptım kilo aldıkça büyüdükçe geçti 21 aylık şu an

Canım üzülme, bazen anne sütü sarılığı denilen durumlarda değerler tekrar yükselebiliyor 💛 önemli olan emzirmeyi sürdürmen ve doktor kontrolünde kalman, kısa sürede toparlar inşallah. Sürekli Takipte ol. Allah nazarlardan saklasın . Öpüyorum ikinizi de.

Canım benim oğlum da aynıydı biz yatmadık hiç ama sarılığı vardı ve uzamış sarılıktı iki ay kadar sürdü hiçbir şey yapmadım çünkü tahliller temizdi doktor anne sütü yapıyor demişti emzirmeye devam etmemi söyledi öyle yaptım kilo aldıkça büyüdükçe geçti 21 aylık şu an
Allah sağlıklı ömür versin bebeğinize 🙏🏼 🥰 kanda çıkıyor muydu sarılığı yoksa sadece rengi mi sarıydı, benim oğlumda her ikiside var

Canım üzülme, bazen anne sütü sarılığı denilen durumlarda değerler tekrar yükselebiliyor 💛 önemli olan emzirmeyi sürdürmen ve doktor kontrolünde kalman, kısa sürede toparlar inşallah. Sürekli Takipte ol. Allah nazarlardan saklasın . Öpüyorum ikinizi de.
çok teşekkür ederim🙏🏼inşallah kısa zamanda atlatırız💝

Kan uyuşmazlığınız var mı bebekle

Kan uyuşmazlığınız var mı bebekle
hayır yok ben eşim ve bebeğim A+
akşam hastanede sağım yaptılr sütüm 85 cc çıktı sol mememden çok az geldi tıkalı oldugunu söylediler sağ memem akışkan oradan süt geliyor
bebeğime orada mama veriyolar kaç cc verdiklerini sordum 100 cc alıyomuş hatta fazla aldıgıda oluyomuş çok şaşırdım 8 günlük bebek o kadar cc alabilir mi? oğlum iri bir bebek 4 kilo doğdu ödemini attı bi ara 3900 oldu şu an 4035 kilo, iri bebeklerde beslemek böyle olabiliyormuş ama bana 100 cc fazla gibi geldi bilmiyorum cünkü kusuyormuş bide orda demek ki fazla geliyor mama ki kusuyor

kızlar bebeğim 3 günlükken 14.9 değerle yattı sarılıktan 24 saat ışık tedavisiyle 12.2 ye düştü değeri ve taburcu olduk. 6 günlükken kontrole gittik değeri 16 ya çıktı doktor besle bakalım takip edelim dedi. bugün tekrar gittik kontrole 8 günlük bebeğim ve değeri 19.2 olmuş ilk yattığımızda uyku hali vardı zor uyandırırdık çişini yapmazdı ama taburcu olduktan sonra çişinide yapıyor 2 saatte bir kendi düzenli olarak da uyanıyor mememide alıyor emiyor neden yükseldi bu sarılık? doktorumuz tüm kanlarına baktı tiroid ve guatrden şüphelenmişti onada baktı idrar ve kültür testide yapıldı hepsi temiz çok şükür. nasıl yardımcı olabilirim bebeğime, 2 saatte bir emziriyorum güzel de emiyordu oysa ki, böyle sarılığı tekrar yükselen var mı ne yapıcam ben çok üzülüyorum bebeğimi tekrar yatırdık.
Emzircen bol bol bebeğini birde eskiler sarı tülbent bez koyarmış hep sarılık olmasın diye yastığınin üzerine koy bir sarı tülbent

akşam hastanede sağım yaptılr sütüm 85 cc çıktı sol mememden çok az geldi tıkalı oldugunu söylediler sağ memem akışkan oradan süt geliyor
bebeğime orada mama veriyolar kaç cc verdiklerini sordum 100 cc alıyomuş hatta fazla aldıgıda oluyomuş çok şaşırdım 8 günlük bebek o kadar cc alabilir mi? oğlum iri bir bebek 4 kilo doğdu ödemini attı bi ara 3900 oldu şu an 4035 kilo, iri bebeklerde beslemek böyle olabiliyormuş ama bana 100 cc fazla gibi geldi bilmiyorum cünkü kusuyormuş bide orda demek ki fazla geliyor mama ki kusuyor
Her öğünde mi 100cc ve kaç öğün içiyor acaba mama tek öğünde 8 günlük bebeğe fazla tabi alıyorsa içsin şifa olsun maşallah sütün durumu nasıl benim ilk su gibiydi bebek doymuyordu bnde mama veriyordum

Her öğünde mi 100cc ve kaç öğün içiyor acaba mama tek öğünde 8 günlük bebeğe fazla tabi alıyorsa içsin şifa olsun maşallah sütün durumu nasıl benim ilk su gibiydi bebek doymuyordu bnde mama veriyordum
evet her öğünde
3 saatte bir veriyolar mamayı bide benide çağırıyolar emzirmeye, kustugunuda söylüyolar demek ki fazla geliyor verdikleri miktar
benim sütüm hafif sarımtırak akışkan, koyu kıvamlı değil

100 mama fazla benim bebeğim 4 küsür şuan anne sütü + 60 cc mama veriyorum fazlasını vermemi istemedi doktorum tolere edemez dedi. Fazla verince kusuyor.
Sarılık nedeniyle bizim de yoğun bakım sürecimiz oldu o zaman anne sütü+30 cc verdiriyorlardı 8 günlükken taburcu olduk.
Mama ölçüsü kiloya göre ayarlanıyor ama sizinki fazla geldi bana.
Tıkalı olan göğsünüze elle masaj yapıp sonrasında günde 3 kez sağım yapın mastit olmasın.
Uzayan sarılık olabiliyor endişe etmeyin bol bol anne sütü en etkili tedavi geçmiş olsun. Sağlıkla büyütün🌸

kuzenimin bebeğinde 3 ay sürdü sarılık. çişi iyiyse, besleniyorsa, halsizlik, iştahsızlık yoksa ve güzel kilo alıyorsa dert etmeyin

evet her öğünde
3 saatte bir veriyolar mamayı bide benide çağırıyolar emzirmeye, kustugunuda söylüyolar demek ki fazla geliyor verdikleri miktar
benim sütüm hafif sarımtırak akışkan, koyu kıvamlı değil
Maşallah iştahlı bebekmis kusması iyi ama doyurur yarıyor içtiği süt mama çıkarıyor aslında biraz daha azaltsalar hem sende emdiriyormussun birde süt bırakıyorsun extra sen eve gelince kndin dengelrsin mama miktarını Yenidoğana göre çok fazla mide kapasitesi ne ki onların

Anne sütü sarılığı olabilir. Siz eğer çok basit karbonhidrat ağırlıklı besleniyorsanız ondan kaynaklı sütünüz proteinden fakir kaldığı için benekte uzamış sarılık dediğimiz durum görülebilir. Sütünüzü sağladığınızda bakın yoğun kıvamlı sarımtrak renkliyse beslenmeniz güzel. Ama daha sulu açık renkliyse beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Her öğünde kaliteli protein almalısınız. Bebeğinizin kilo alımı iyi olabilir hatta şaşırabilirsiniz o kadar emziriyorum besliyorum kilo da çok iyi almış ama sanki beslenmemiş gibi sarılık değerleri neden yükseliyor ya da uzuyor diye düşünebilirsiniz ama dediğim gibi yanlış beslenmekten kaynaklı oluyor çoğu zaman uzamış sarılık dediğiz şey tabi karaciğer de herhangi bir problem yoksa

Back
X