• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğanda yaş akciğer, solunum sıklığı ve kanda enfeksiyon..

Canım bu yazdığına göre senin bebişin daha erken çıkacaktır Sütün geliyor mu benim hiç gelmiyordu mama veriyorlardı
Biz 20 gün kalınca hastane değiştirmek istedik ama sen biraz daha bekle ve izle tabi ki çok zor biliyorum İçine kurt düşürmek istememiştim sadece hatırladığım şey oydu ama belki de biz hastane değiştirdiğimiz gün çocuğun nefes alıp vermesi düzeldi tesadüf oldu bilmiyorum ki
Sütüm geliyor her gün sağıp buzluğa atıyoruz. Anladım biraz daha beklemekten başkası gelmeyecek elimizden. Doktorlar gerçekten neredeyse hiçbir şey söylemiyorlar.

Benim bebeğimde aynı sorundan kuvezde yattı 8.gün çıkardılar çok şükür cuma günü çıktık herşey yolunda endiselenmeyin sizin bebeginizde sağlıkla çıkacak insallah

7 Mayıs günü sezaryen doğumla bebeğimi kucağıma aldım. Ameliyathaneden bebeği güle oynaya çıkardılar. Çok iyi maşallah kocaman vs vs.. Çocuk doktoru da oradaydı o da baktı. 39+2'de 4200 kg ağırlığında oğluşum dünyaya geldi.
Beni odaya getirdiklerinde bebiş yarım saattir odadaymış. Babasi iki kez kustu dedi. Hemşire bu önemli, ben bir götürüp göstereyim dedi. Önce yogunbakimda biraz oksijen vereceğiz, hızlı nefes alıp veriyor dediler. Birkaç saate doktor geldi yogunbakima yatış yapacağız dedi. O geceyi hastanede yogunbakimda geçirdi. Ertesi sabah doktor şehirdışı başka hastaneye sevk etmemiz gerek, buradaki ünite yetersiz dedi. (Küçük bir yerde yaşıyoruz)
Bebisimi ambulansla evimize 3 saat uzaklıkta bir hastaneye sevk ettiler.
Yaş akciğer diyor doktor. Doğum esnasında ciğerdeki suyu boşaltamamış. Nefesi olması gerekenden hızlı. Beslenmesi hortumla mideden yapılıyor. Dün anne sütü almaya başladı ve beş dakika kucağıma aldım. Günde bir kez görebiliyoruz.
Kanında enfeksiyon varmış. Doktor korona geçirdin mi dedi. Doğumdan dört hafta önce grip olmuştum ama test yaptırmamıştım. Veya son haftalarda idrar yolu enfeksiyonu mu geçirdim? Çünkü kötü koku vardı ve pek üzerinde durmamıştım. Veya hastanede mi kaptı diye düşünüyorum.
Ayrıca neden doğumda fark edilmedi?
Doktor şuan iyileşme sürecinde diyor. Antibiyotik tedavisi uyguluyor, nefesi geldiği zamana göre iyi ama hala hızlı. Toparlıyor ama yavaş diyor.
Bu durumları yaşayan var mı arkadaşlar? Beklemek çok zor, bebeği doğduğu andan itibaren üç kez kucağıma aldım. Hiç tanımadığım insanlara emanet. Ne kadar zormuş...
Üzülmemeyi calis canim senin hissettiğin hersey sütüne gececek sen ne kadar iyi olursan guzel bebegin o kadar hızlı toparlar sezeryan sonrasi bu tarz durumlar daha sık görülebiliyor anne karninda ki bebegin akcigerlerinde bir miktar su olur hava olmaz normal doğumda kanaldan geçerken bebek sıkıştığı icin bu sıvıyı disari rahatlıkla atar fakat sezeryan da bazen tam olarak atamayabilir ayrica gebelikte gecirilen idrar yolu enfeksiyonlari da bebekte gorulecek enfeksiyonlari tetikler bunun icin bir sure solunum desteği ve antibiyotik alip insaallah sağlıcakla evine gelecek bebegin. Ben bir sure yenidogan hemşireleri yaptim ve bir sürü boyle vaka gordum korkma, sakin ve umutlu ol. Bebegini gördüğün zaman onla bol bol temas et konus eger kucagina alabilirsen göğsüne yatir ten tene temas et. Insaallah kisa sürede taburcu olur💕

Back
X