• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yer yön duygusu

bi kac ay once ailecek Lunapark gibi bir yere gittik baya buyuk bir yer butun gun icinde gezdik aksama Dogru ben ufaklikla takildim esim bazi adranalin dolu aletlere binmek istedigi icin ayrildik ve ben resmen parkta kayboldum Sabah onunden en az 10 kere gectigim yolu asagi yukari yurudum kaldigimiz hotelin yolunu bulamadim ve cocuk gibi bir kenara oturup hem aglayarak Hemde bizi birakti diye esime kizarak beni bul diye Telefon ettim:KK67: bide o anki heyecan stres :confused:daha kaybolmadan kaybolucam diye korkuyorum kaybolunca daha cok heyacanlaniyorum herseyi birbirine karistiriyorum:mad:

Bende yön ve yer bulmakta zorlanırım.İyi araba kullanırım.Bir yeri aramam gerektiğinde tüm dikkatimi topladığım başka şey düşünmediğim zaman sora sorada olsa bulabiliyordum.

bi kac ay once ailecek Lunapark gibi bir yere gittik baya buyuk bir yer butun gun icinde gezdik aksama Dogru ben ufaklikla takildim esim bazi adranalin dolu aletlere binmek istedigi icin ayrildik ve ben resmen parkta kayboldum Sabah onunden en az 10 kere gectigim yolu asagi yukari yurudum kaldigimiz hotelin yolunu bulamadim ve cocuk gibi bir kenara oturup hem aglayarak Hemde bizi birakti diye esime kizarak beni bul diye Telefon ettim:KK67: bide o anki heyecan stres :confused:daha kaybolmadan kaybolucam diye korkuyorum kaybolunca daha cok heyacanlaniyorum herseyi birbirine karistiriyorum:mad:
haha aynen benim de kaybolma anılarım meşhur. neyse ki etrafımdakiler biliyor. bazen iyi oluyor hep turistmişim gibi aval aval geziyorum:)

Öncelikle hafızanla ilgili doktora gidip vitamin takviyesi yaptır bence. Yani 5 gün boyunca evin yerini şaşırmak bana pek iyi düşündürmedi. Eksik olan B12 veya folik asit olabilir bunları öğrenmelisin.

Ayrıca navigasyon çok büyük kolaylık.

Kadınların yön duygusu erkeklerden daha zayıftır. Gözlemlerime göre bazıları sağ sol diye bazıları da kuşbaşı düşünerek yönlerini kolay buluyorlar.

Ben yanımda eşim olduğunda gittiğim yeri pek takip etmem. Geçen sene taksiyle gittiğimiz evi sokak ve binaya kadar kendisi şak diye buldu. :KK59:
Yalnızsam algılarım daha açık olur tabi.

aynen bende de yön duygusu 0 artı bi arkadaş demiş ya mesafe kestiremiyorum..bu durum beni çok üzüyor:( geçenler de b.çekmeceye gidicez ben tarif ediyordum enee bi baktım çatalca yolundayız:(

ben en bildiğim yerde bir magazaya giriyorum çıkınca yonumu karistirip tam tersine gidiyorum. pazarda tezgaha ugrayinca cikica yine geldigim yone yuruyorum. etrafimdaki herkes bildigi icin magazadan falan cikinca direkt benim enseme yapisip dogru yere cekiyor:KK53:

Hafizayla ilgili muhtemelen internetten hafiza güçlendiren besinleri arastirip bi kac ay deneyin belki probleminiz az cok düzelir. . :)

Yıllar önce duyduğum bir melodiden tutun da , bir kaç saniyelik duyumsadığım kokuyu hafızama kaydedecek kadar hafızam güçlüdür. Çok da güzel yol tarif ederim; ama imkanı yok bir gittiğim yere en az 20 defa gitmeden bir başkası olmadan gidemiyorum . O an bilincim kapanıyor sanki ,elim ayağım titremeye başlıyor düşündükçe bile ... Değil araba kullanmak bu nedenle araba kullanmayı düşünmek bile istemiyorum. :KK43:

Bir kere, beş kere gitmem yetmez. Sağa dönmem gerekiyorsa sola dönerim. Şehirdeki tüm çıkmaz yolları en az bir kez ziyaret ettim. Gideceğim yer rutin gittiğim yerlerden biri değilse mutlaka bir kaç U dönüşüm vardır. 40 yıllık taksiciler bile benden iyi, benden az hamleyle U dönüşü yapamaz. Bütün bunlar beni durduruyor mu asla... Stres yok, korku yok, eğlenceye maceraya devam : ))

Bu arada navigayon cihazına karşıyım. Ne o öyle, sağa dön, sola dön... Ben bulurum yolumu.. Bir şekilde..

Ben de ayni sizin gibiyDim. Araba kullanmaya başladıktan sonra epey gelisti bu duygum. Cunku esek gibi dikkat etmek zorundaydim:KK53: Diger turlu hep yanimizdakine guveniyorsunuz. Bence o yuzden oluyor. Acemi donenlerde bir de bilmediğiniz bir yere gidecekseniz fena oluyor. O yuzden bir an once ogreniyorsunuz. Navigasyonu acemiyken kullanmak bence daha zor

Çok takılacak bir durum yok, kadınların % 95'i seninle aynı durumda. Bu araba kullanmalarına engel değil. Bolca kaybolursun sadece.

Bu konuda görümcemden beterini tanımadım. Bir kaç kez yol tarif etmesi gerekti bana, stresten saçlarım diken diken oldu. İzmir turu attırdı kadın bana resmen.

Çok büyük bir yüzde olmamış mı yaa:KK35:
Ben geri kalan %5te miyim yaniii:KK64:
Taşındığım her şehre 1ay içinde alışırım hatta atıyorum A noktasına varmak için 2-3 tane kestirme de öğreniyorum fln...
Bildiğim sürekli gittiğim yerlere asla şaşırma gibi birşey olmaz:cool:

Çok büyük bir yüzde olmamış mı yaa:KK35:
Ben geri kalan %5te miyim yaniii:KK64:
Taşındığım her şehre 1ay içinde alışırım hatta atıyorum A noktasına varmak için 2-3 tane kestirme de öğreniyorum fln...
Bildiğim sürekli gittiğim yerlere asla şaşırma gibi birşey olmaz:cool:
Hiç bir kadından yol tarifi aldınız mı? İnanın çok büyük bir yüzde değil. % 5 bile değilizdir yolunu bulan kadınlar. Bir arkadaşım var. Durağına götürüp otobüsüne bindiriyorum, kendi evine giderken kayboluyor yine de. Artık arabayla bırakıyorum çünkü her seferinde alakasız bir yerden aramasından bıktım. Bu derece şapşik olanlarımız var. Düşünün artık.

Bende de nedense yıllar önce bile gittiğim yeri unutmama gibi bir problemim var. :D Diyorum ki keşkese şuraları unutsam da ilk defa gelmişim ilk defa görmüşüm gibi bir heyecan sarsa. :D Yeni yerlerden yeni sokaklardan geçmesi beni heyecanlandırıyor.

Ben de bir hafta üst üste gittikten sonra öğreniyorum, stressiz gidebiliyorum aynı yolu nihayet..
Gittiğim bir yere 2 ay gitmezsem hiç gitmemiş gibi olurum :)

Araba kullanmadım ama heralde kullansam uzun da olsa bildiğim yolları tercih ederim korkudan :D

Hiç bir kadından yol tarifi aldınız mı? İnanın çok büyük bir yüzde değil. % 5 bile değilizdir yolunu bulan kadınlar. Bir arkadaşım var. Durağına götürüp otobüsüne bindiriyorum, kendi evine giderken kayboluyor yine de. Artık arabayla bırakıyorum çünkü her seferinde alakasız bir yerden aramasından bıktım. Bu derece şapşik olanlarımız var. Düşünün artık.
Ay istemsiz güldüm arkadaşınıza:KK48::KK48::KK48:
Bu denli yolunu şaşıran kadınlar olduğunu hiç tahmin bile etmiyodum valla..

Böyle pat diye sorunca aklıma gelmedi şimdi bir kadından yol tarifi aldım mı almadım mı diye..
Ama düşününce erkekten aldığımı bile pat diye sorunca hatırlayamadım şimdi..
Geneldede pek yol sormam aslında ya kendim kaybola kaybola bulurum sonrada hiç unutmam yada acelem varsa ilk defa gidiceksem telden navigasyon kullanırım

Back
X