yeri deil tmarhane

allah herkese huzurlu mutlu saygı görebileceği işler nasip etsin inşallah.. son günlerdeki tek dileğim duam bu arkadaşlar...
ayrıca bütün patronların taa...... neyse bozmiyim ağzımı ramazan ramazan..

Patronların hepsi aynı değil ki canım :teselli:
Nasıl densizleri varsa seviyeli ve kendini bilenleri sınırı iyi koruyanlarıda var genelleme yaplayalım istersen vereliniortak opuyorumnanaktan

canımm ya ankarada yaşıyorsun sanırım ulusta çalışıyrsun
bende ulustayım.buranın insanları hep böyle seviyesizler

umarım senin başına bunlar gelmez amacım moral bozmak değildi herkesin yaşantısı iş hayatı farklı karşılaşılan durumlarda farklı katlanabileceği şeylerde..

allah herkesin gönlüne göre versin arkadaşım ama son dediğinde çok haklısın kötükedihüso

tek merak ettiğim bütün bunlar olup biterken siz tepkisizmi kalıyorsunuz yani azınızı açıp tek kelime etmiyormusunuz.
patronlarınıza görevinizin ne olduğunu hatırlatmıyormusunuz

canımm ya ankarada yaşıyorsun sanırım ulusta çalışıyrsun
bende ulustayım.buranın insanları hep böyle seviyesizler

ankaradayım evet canım ama çankayada
doğru dedin ulusta olsam tamamda ben çankayanın göbeğindeyim
burdan anlaşılıyo ki
seviyesiz saygısız insanlar heryerde var
klava:

tek merak ettiğim bütün bunlar olup biterken siz tepkisizmi kalıyorsunuz yani azınızı açıp tek kelime etmiyormusunuz.
patronlarınıza görevinizin ne olduğunu hatırlatmıyormusunuz

aksine arkadaşım
o kadar çok tepki gösteriyorum,ima ediyorum,yeri geliyor tartışıyorum
sanırım bu yüzden daha çok üstüme geliyorlar anlamadım açıkcası
tepki göstersemde aynı sussamda aynı durumdayım. bizim çalışma sistemimiz bu diolar çıkıyorlar işin içinden kısacası beğenmiyorsan defol git demeye getiriyorlar klava:

Çalışma sistmeleri bel altı muhabbet yapmak mı akannehir

Amin... yok estagfurullah moral falan bozmuyorsunuz aksine sizin tecrübelerinizden faydalanıyorum.
ama sizde takmamaya çalışın bırakın işleri akışına siz düzeltemezsiniz yaa... salla başını al maaşını yapan o kadar çok insan var kii o yüzden sizde rahat ve umursamaz olun

seni çok iyi anlıyorum ama iyi patron bulacam diyede işten çıkma benim yaşım 43

ve inanki bu yaşıma kadar iyisine rastlamadım ve 18 yaşımdan itibaren çalışıyorum

neler görmedikki ne aşağılanmalar nekadar arkadan bıçak yemeler

ne kadar haksızlıklar ama iş hayatı okul gibi değil yani seviyeli işyeri düzgün patron çok

zor demeliyim ancak derim ki oradan ayrıl yeni bir yere gir nasılsa bilgilisin

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar yalnız olmadığımı hissettim birazda olsa belki rahatladım,bilemiyorum
mesaim bitti biran evvel burdan çıkmak istiyorum yoksa bağıra bağıra ağlayacam
herkesin allah yardımcısı olsun
herkesin gönlüne göre versin

canım; ya o iş yerinden çıkarsın yada benim gibi böyle stresten kel kalma durumuyla karşı karşıya kalırsın ...

küçük işletmelerin hepsimi böyle? Laubali, bel altı kanuşmalar, küfürün-hakaretin biri bin para, herkes birbirinden bir haber Allah yardımcımız olsun canım...

paraya ihtiyaç varken işten ayrılamıyorsun piyasanın durumu malum çalmadığım kapı kalmadı yeni de Allah a şükür 3-5 kuruşta olsa kazanıyor hayatımızı idame ettirebiliyoruz ....

bende 4 seneden fazladır burdayım dayanacağız artık mecburen !

5 yıllık deneyiminiz var, siz bence daha iyi şartları olan bir iş aramaya başlayın, bulduğunuzda da bu seviyesiz yerden kurtulun... parası az olur belki ama huzurlu olursunuz. özeliniz kalmamış bu şirkette yahu!

vallahi canım ne diceğimi şaşırdım çok zor şartlar altında çalişiyorsun gerçekten.ama benim bildiğim terbiyesizlik ya da taciz gibi olaylar varsa işveren seni cıkarmadan sen kendin cıkıp tazminatını da alabiliyorsun araştır muhakak bence

olmadı bezdirme taktiğine git.işlerini aksat surekli rapor al

canim turkiyede isizlik parasi varmi ?? biraz acamisin , ben turkiyede isizlik parasi diye birseyin olmadigini saniyordum:bbo:

konu sahibi arkadasimizin sorununa gelince tatlim her isin kendine gore buyuk yada kucuk sorunlari vardir bende uzun yilar insanlarin emrinde calistim piskopatindan tutda sapigina kadar benim calistigim yerde her sene 3 patron degisirdi bir biz kalirdik en sonunda pes etdim ciktim ama inan bana bu yasadiklarin az yada cok her yerde yasaniyor !!, sadece sana tavsiye edebilecegim sey kimseyi senle lalubali olmasina izin verme (cinsellik adina) insallah hakkinda hayirlisi olur....

Önce sizin sorunuza cevap vereyim. Evet Türkiye'de işsizlik parası var, 6 ay müddetle ödüyorlar. Arkadaşımın oğlu yeni almaya başladı parasını.
Konuya gelirsek, güzel arkadaşım evet iş hayatı zor, densiz ve kendini bilmeyen patron müsveddeleri ile daha zordur. (ben devlet memuru olduğum için öyle patron matron olayını bilmem) Ancak benim takıldığım konu size böyle bel altı muhabbet yapan insanlara (patron dahi olsa) neden ağzının payını vermiyorsunuz. Tamam ekonomik özgürlük diyoruz ama ekonomik özgürlük adına bel altı muhabbetleri çekmek zorunda mıyız? Tövbe haşa büyük konuşmayayım ama ben ilk lafta işi bitirir, ağzının payını veririm. Bu lafları sineye çekmek zorunda değilsiniz. Siz insansınız, kendini bilmeyenlerin egosunu tatmin edecek bir şey değilsiniz.
Elbet iş bulursunuz bulamazsanızda en azından reglinizi soran hayvanlarla muhatap olmak zorunda olmazsınız.

Slinn ,Türkiyede işsizlik parası var..

Patron olsun mesai arkadaşın olsun..
Seninle hoşlanmadığın tarzda konuşuluyorsa..
Ben böyle cümlelerden rahatsız oluyorum dersin kibarca..

canım yokmu senin arkanda şöyle yapılı bir amca dayı falan
bir gözüksün şunlara, gözlerini korkutsun.
sahipsiz sanmasınlar seni.
ya da arada erkek arkadaşın gelsin en sert tavrını takınıp,
etrafta da bahset kabadayı bir dayım var, nüfuslu bir amcam var,
erkek arkadaşım çok sinirli, densizin biri bana laf söyledi elinden zor aldılar gibi cümleler kur.
bu tür herifler paralarıyla herşeyi yapabileceklerini sanırlar.
yani karşısındaki muhtaç, paraya ihtiyacı var,
memlekette kriz var, başka iş de zor bulur.
ben buna istediğim gibi davranırım.
yeri gelir çay yaptırırım, yeri gelir yer sildiririm,
keyfim yerine gelsin diye de belden aşağı muhabbetler bile ederim
yine de sesini çıkaramaz. zihniyet bu yani kötükedihüso.
onun için onları sindirip, korkutacak ve sana karşı davranışlarını dizginlemelerine sebep olacak bir yöntem ya da birini bul.
ya da oradan çıkamadan başka bir iş ara ve iş bulunca da hemen ayrıl.

Annemin ilk işyerini hatırlattı bana..
6,5 sene çalıştı, evlenmeden önce çalışmış ama o zmnlar bilgisayar olmadığı için ilk başladığında fare yi bile hareket ettiremiyordu.
6 patron vardı, aile şirketi, zamanında bu işe bisiklet arabası ile küçük bir depo ile başlamışlar.. O kdr sıkıntılı o kdr kötü günlerdi ki, eleman almazlardı,annem gece gündüz pazar günleri bile çalıştı, onlar akşam söylediği pideye laf ettiler ..
Yeni binaları yapıldı annem ve iş arkadası temizledi, kendi eşleri bile gelmedi..
İşten ayrılma çabaları olmuştu hasta oldu ateşten sayıkladı kimse arkamızda yoktu mecbur geri döndü hiçbir düzelme olmadı..Tek sorun bizim ihtiyacımız olduğunu bilmeleriydi daha doğrusu 3 patronun severiz hala onlar başkaydı diyoruz ama 1 tanesi herkese çok çektiriyor Rabbim bildiği gibi yapsın.
Gecelerce ağladığımızı bilirim, hala nasıl o günlerin nasıl bittiğine şaşırıyoruz ama şu anda orası olmalıydı diyoruz, 3,5 yıl içinde annem 3 iş yeri değiştirdi şu anki yerinden o kdr memnun ki, ve şu an girdiği işe orada tanıdığı bi insan vesile oldu.
Hep korktuk, kardeşim ve ben okuyorduk babamla ayrıyız, annem cıkarsa ben okulumu donduracaktım ama en sonunda annem cok hastalanınca ananem yeter artık dedi aç mezarı yok ya çık oradan bana o destek oldu bi şekilde hepsi bitti.
Hiç korkmayın, birazcık dişinizi sıkın her sıkıntının bi sonu var merak etmeyin
Rabbim kolaylık versin .. opuyorumnanaktan

seninle bu şekilde konuşmaları ne demek oluyor?
böyle konuştuklarında sen hiç tepki vermiyo musun?
bence sert bir dille hoşlanmadığını belirtmelisin.hala devam ederlerse kendine yeni bir iş ara bence.
bulunca da istifanı ver ve çık.
"boğılursan bile büyük denizde boğul" boşuna dememiş eskiler.
küçük işyerlerinde böle olaylar çok duydum ne yazık ki...

caım hayat zr,iş bulmak zor ama ,nsan bu kadar da taviz vermemeli..ne demek baban seni sattı ,ne demek regl den konuşmak ,birileri gelmedi diye sen neden onların işini yapıyorsun..fazla çalıştığın zaman ücretini alabiliyormusun ki
başka bir iş bakmanın zamanı gelmiş te geçmiş bile...Allah aç bırakmaz korka. çık o işteb ,başka bir iş bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…