yeri deil tmarhane

ister koca ister patron ister başka bişi. bu erkeklere ona muhtaç olduğunu hissettirmeyeceksin demekki.

benim de kısa iş tecrübelerim oldu, laubali insanlarla da karşılaştım. ama şimdi seninki 5 sene olunca farklıdır belki.. demişsin ki erkek arkadaşımı astederek baban seni sattı diyor.. kusura bakma ama ben bir erkek arkadaşım olduğunu hayatta paylaşmam ordaki insanlarla. gerek yok. ha, çalıştığım yerlerde paylaşanlar vardı. ama ondan sora adamlar abuk subuk bunların espirisini yapıyolar, kız odadan çıkınca koca adamlar dedikodusunu yapıyolardı. odadan kim çıkıyosa koskoca patron onun aleyhinde konuşuyordu. ben de biliyordum ki ben o an wc için dışarı çıksam benim hakkımda da konuşuyo. ama ben taviz vermedim, bir de arasıra babamdan dem vurdum.. geç kaldığımda babam arardı, ben de bağırarak bilerek de sesimi duyurmaya çalışarak onun varlığını öne sürerdim.

hatta ilk işimden ayrıldım kendim istedim okula devam etcektim. işte bikaç ay sora pastamı aldım ziyaretine gittim. nasılsınız falan die konuşuyorum hal hatır soruyorum, bana sordular sen napıyosun die. o sıra okula vermiştim kendimi bi yandan da kuran kursuna gidiyodum. patronlarım da abdestinde namazında şahane insanlardır lafım yok ama yine patronlukları vardı işte her neyse. ben dedim okula gidiyorum, e okul bikaç gün gel devam et dediler. yok dedim başka ilgilendiğim şeyler de var dedim artık. aa neki bilmemne diyince dedim . herkesin yanında sölenmez böle şey ama o konuda saygı duyacaklarını ve artık orada çalışmam için ısrar etmeyeceklerini düşündüğüm için kurana gittiğimi söledim, kendi çapımda bişeyler öğrenmeye çalışıyorum dedim. aldığım cevap "boşver gel biz sana burda öğretiriz eki eki" oldu. çaktırmasam da şok oldum. hiç beklemiyodum en azından bu konuda böle bi lafı. ondan sora bi daha semtlerine uğramadım. okul bittikten sora gel demişlerdi ama banane ne gitcem.

diyeceğim o ki, kendi minicik tecrübelerimden öğrendiğim, özeline dair patronuna hiç bişi anlatmıcaksın. ne kadar iyi insanlar da olsalar, seni kendinin astı olarak gördüğü için özgürce saçmalama hakkını kendinde görüyo. bundan sora en azından hiç bişi söleme belki durulurlar.

son 2 aydır da bi yere gidip geliyorum patron çok neşeli bi adam, çalışanlarıyla da fazlaca laubali. bunu çaktığım anda çok soğuk davrandım. valla ne adam bana iş vermekten vazgeçti ne de ben bişi kaybettim. ha belki onlar gülüp konuşurken katılmadım ama zaten ben geçici elemandım. mesafe çok mühim gerçekten..

Seviyesizlige hic tahamülüm yoktur....az cok tahmin edebiliyorum durumunu!!

Kesinlikle emeklerim burda bosa gitmesin katlanayim zihniyetinde kalma arkadasim...ne yap et ordan attir kendini!

Her allahin günü gitmek zorunda oldugun bazi yerde ailenden fazla vakit gecirmek zorunda oldugun insanlarla anlasamiyorsan huzurun yoksa cok af edersin tükür o isin icine...neye yarar....bu gidisle sagligin bozulur hasta olursun allah etmesin...

Istedikten sonra inanki heryer istanbul....is bulmak mesele degil aslinda....insan bulmak mesele olmus bu zamanda....

Umarim en kisa zamanda ordan kurtulur her sabah güle oynaya gidecegin bir isin olur canim....Allah yardimcin olsun

Bencede bırak o iş yerini. Değer mi tüm bu sıkıntılara. Erkek arkadaşını da bence söylemen iyi olmuş. En azından hayatında biri oldugunu bilmişler. Bilmeselerdi daha cok sululuklar yapabilirlerdi bence. Daha da canını sıkabilirlerdi.En azından o insanla ciddi düşündüğünü ciddi bi ilişkin oldugunu bilmişler. Yaptıklarıda kendi akıllarınca söyledikleri kendi deyimlerince espri. Kendi kendilerine saçmalamışlar. Benimde rezil bir işim vardı. Gece gunduz çalışıyordum belki senin kadar yani 5 yıl kadar çalışmadım o şirkette ama dengem düzenim bozuluyordu, hiç değer vermiyorlardı. 1-2 dakika molanın bile hesabını yapıyorlardı. Robot gibiydim rezaletti. Bıraktım arkadaşım. Bırak herşey para demek değildir. Emek diyorsun ama onca emeğin neden boşa gitsin. Bir çok tecrüben var neden daha iyi bi yer bulamayasın. Bir süre kendine gel, kafanı dinle olmadı, bi ay sonrada iş bakmaya başlarsın ki senin boş kalacagını sanmıyorum. Orada sinirlerini harap etmek bu kadar sıktın yaşamaktansa bırak gitsin. ışkence resmen bunlar. Attırmayada ugrasma bence sürtüşme o saygısız insan olmayanlarla.

Bencede bırak o iş yerini. Değer mi tüm bu sıkıntılara. Erkek arkadaşını da bence söylemen iyi olmuş. En azından hayatında biri oldugunu bilmişler. Bilmeselerdi daha cok sululuklar yapabilirlerdi bence. Daha da canını sıkabilirlerdi.En azından o insanla ciddi düşündüğünü ciddi bi ilişkin oldugunu bilmişler. Yaptıklarıda kendi akıllarınca söyledikleri kendi deyimlerince espri. Kendi kendilerine saçmalamışlar. Benimde rezil bir işim vardı. Gece gunduz çalışıyordum belki senin kadar yani 5 yıl kadar çalışmadım o şirkette ama dengem düzenim bozuluyordu, hiç değer vermiyorlardı. 1-2 dakika molanın bile hesabını yapıyorlardı. Robot gibiydim rezaletti. Bıraktım arkadaşım. Bırak herşey para demek değildir. Emek diyorsun ama onca emeğin neden boşa gitsin. Bir çok tecrüben var neden daha iyi bi yer bulamayasın. Bir süre kendine gel, kafanı dinle olmadı, bi ay sonrada iş bakmaya başlarsın ki senin boş kalacagını sanmıyorum. Orada sinirlerini harap etmek bu kadar sıktın yaşamaktansa bırak gitsin. ışkence resmen bunlar. Attırmayada ugrasma bence sürtüşme o saygısız insan olmayanlarla

Sevgılı arkadaslar ,

Bende su an ArkadSHE ile benzer sikintilari yasamaktayim. Ne yazik ki o isi birak demek kolay da birebir konunun icindeyken bunu yapmak zor. 4 -5 senedir calistigim sirket ve sirket krizde iceride aylardir birikmis maasim var neredeyse 2nci el kucuk bir araba parasi.Ha bugun isler duzeldi ha yarin hepsini yatircaz diye oyaliyorlar.

Sirkette calisan personel kalmadi para sikintisindan herkes gitti. sadece idari kadroda ben ve birkac bayan arkadasim daha kaldik. yapmadigimiz is kalmadi.Universite mezunuyum nafile her ise kosar oldum. kac kisinin isini yapiyorum. .Butun bunlari gectim babam yasindaki patrondan agiza alinmayacak asilma icerikli konusmalar igrenc belalti cumleler .Normal sartlarda agzima geleni sayar cekip giderdim .icerde param var gidemiyorum.Oyle bir sinir bozuklugu icindeyim cikmazdayim ki neyapacagimi sasirdim. Burada bunu yaziyorum cunku ayni durumu yasayabilecek arkadaslarimiza bayanlara ornek olsun. Agzima geleni sayip cekip gitsem icerdeki paramin tek kurusunu vermezler. Ayrilan kimse parasini alamadi.Bazilari dava acti.Birde ustune yalandan sebep uydurup karsi dava aciyor serefsizler.

birincisi diger arkadaslardan farkli olarak bekar olmam 30lu yaslarin basinda olmam mi sebep bilmiyorum. kendi halinde sessiz sakin isinde gucunde bir insanim.benim sessiz kalmam, utanmam ,rahatsizligimi belli etmem uzak durmam surat asmam,konusmalardan hoslanmadigimi belirtmem konuyu degistirmeye calismam patronum icin bisey ifade etmiyor. ustelik ben rahatsiz oldugumu soyledikce belli ettikce iyice usteliyor konusmalarini . kendisi sirket sahibi gidip sikayet edebilecegim kimse de yok.diger arkadaslarimin yaninda bana bunu yapiyor onlarda diyorlarki eger seni korursak cevap verirsek bize de soylemeye basliyor.Onlarinda evliliklerine ozel hayatlarina karisiyor.Cinsellikle yemis kafayi. Babam yasinda adam beyin hucreleri olmus tek derdi uckuru olmus. Kizi yasinda torunu yasinda insanlara erkek erkege dahi konusulmayacak igrenc sakalar asilmalar anlatamam o cumleleri.

En son evlenmeden once cinsel hayat yasamak istersem musait oldugunu belirtti. Artik saf gorunup anlamazdan gelmekte cozum olmuyor.Oyle konusmalarki agzima alamiyorum cumleleri.Rahatsiz oldugunu belirtince sen kotu niyetli oluyorsun...daha neler neler anlatsam kimligim anlasilir diye buradan soylemek istemiyorum.Ailemi bu ise sokmak istemiyorum sonucta yetiskin bir insanim.Oyle sevgilim nisanlim arkadasim falan da yok gelip gozkorkutsun.Zaten buda ise yaramaz.zihniyet bozuk ne yapsan fayda etmez.

Karar verdim yillik izne cikana kadar sabredip is arayacagim. zaten yaz donemi isler durgun.isterlerse gorsunler is aradigimi umurumda degil. is bulsam da bulmasamda nasil bir yol izleyecegime tatil donusu karar verecegim. Allah kimseye cektirmesin.

Canım sende bendensin bende bu haziranda tam5 yılımı doldurdum geçen nisan ayında namaz kılmak için 5dk izin istedim onu bile vermediler bende resti çektim çıkarım dedim umrumdada değildi namazım işten daha önemliydi zaten ama çıkarmadılar yburda yakın bi camide namaz kılıyorum yarım saat geç çıkıyorum ama aynen dediğin gibi mobing uyguluyorlar burda bana sabrediyorum Yüce Rabbim 3 şekilde cevap verirmiş kuluna: 1- evet der istediğini verirmiş 2- hayır der daha iyisini verirmiş 3- bekle sabret der en iyisini verirmiş
yaklaşık 3 senedir sabrediyorum Yüce Rabbim dualarımızı kabul eder inş.

evet seni anlayabiliyorum annemle babam ben 10 yaşındayken boşandılar 2008de annem ağır bir ameliyat geçirdi ve artık çalışamıyor yaklaşık 5 senedir tek başıma ev geçindiriyorum bu çalıştığım işyerinde Allah var yukarda bizde böyle sapkın patronlar çalışanlar falan yok ama ne çektiğimi bi ben bi Allah bilir. burdaki en çok çalışan eleman olmama rağmen patron ve müdüre sanki tam tersiymiş gibi imalı cümleler kuruyorlar iş yapmamaya başladım artık nasıl olsa değer bilen yok başkası yapmayınca suç olmayan şey ben yapmayınca suç oluyor kendini müdafa ettiğinde de özellikle müdüre benle uğraşmak için yoktan bahaneler yaratıyor herşeyi geçtim kızlar ben kaç tane iş değiştirdim bu işyerindeki kadar haset fesat insanlar görmedim aynı sodexo parasını herkes alıyor ama herkesin birbirinin rızkında gözü kalıyor bende senin gibi düşünüyorum yıllık izinde iş arayacağım kısmetse , gece gündüz dua ediyorum hayırlı bir iş için Allah yar ve yardımcımız olsun arkadaşlar

ah canım ah aynı dertten muzdaribiz bende muhasebeciym 4 yıl bi yerde çalıştk iki bayandk muhasebede beraber çalıştığm bayan benı o kadar ezdiki düşün 1 haftalık izne çıkmıştm insan tek bir evrak kaldırmaz mı döndüğümde hepsini bana yaptırdı giyimİmden yemek yememe herseyime karısırdı hep alttan aldm alttan aldıkça ezdı.Big8n çok kötü kavga ettk ben normalde ctsi ôğledn sonra çıkıyodum pazar gelip çalısıodm bıde sipariş olayı vardı o ctsi cıkmadım işler yoğun diye aksam 6 ya kadapa çalıştım bide pazarda gelıcem düşùn patronu aradm dedm ben islerimi bıtırdm çıkablrmym çık dedı tam hazırlanıyorum bu hanfendi nereye gidiosun mesai bıttımı demezmı dedm işimi bitırdm bılıosun 1 de cıkmam gerekıodu bu saate kadar çalstm yarında gelıcem bıde dedm yok gıdemezsin dedı dedm patrondan ızın aldm hayır gitmiceksın dedı dedm öyle bi giderım kı aldm çantamı kıyamet koptu arkamdan nasıl bağırıyo ne o...luğumu bıraktı ne kötù yola düşeceğimi ama malesef ùzgünüm öyle bısı olmadı hala namusumla çalışmaktaym sonrasında ne oldu dıye merak ednler 6 ay aynı odada küs durdk inat ettm çıkmadm işten ettığı laflardan pısmanlık duyacağı günù bekledm çünki benım ona ettğm tek laf benden kac yas büyüksün yazıklar olsun oldu.sonra o ayrıldı başka bı şirkete gittı bana yaptıklarının aynısını ordaki kadın ona yapmış:=)bende çıktm ordan üç senedr baska bı yerdym burada da çok sorun yaşadm internet kablommu sökülmedı kameradan izlendm her hareketm lafmı olmadı en sonunda başımızdaki patronun yiğeni oluck bozuntuyla bi kavga çıkıs verdm patron aradı aynen anlattm dedm ya bu köpeği sustur ya çıkışımı ver konusmus şimdı bana pek yanaşamıyo tersliyorum hemen:=)demem o ki canım beterin beteri var ama inatçı sabırlı ve acımasz olucksn iş hayatı bana bunu öğretti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…