• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yerimde olsaydınız napardınız?

Bunları eşin düşünsün sen değil.

bunları düşünecek yapıda olsa olaylar taa buralara kdar gelmezdi ztn.
Erkek olanın düşüncesi
Şuan belki bilmiyorsunuz bir evladın nasıl yetiştiğini ne fedakarlıkla meşakatle büyüdüğünü evladınız olup onu yetirtirdiğinizde 25 30 yıllık evladınız size arkasını döndüğünde nasıl bir acı olduğunu anlarsınız
Bunu unutmayın tamam mı?

Ben eşimin ailesi yüzünden tedavi görüyorum.
neler yaptıklarını tek tek anlatmadım.
kendileri bizi evlerinden cıkartıp , altlarına araba çektiler.
3 ay da bir kere bile naptınız diye aramadılar.

ben ailesine küsmedim. ikimizi birden evden cıkarttıkları için konuşmak içimden gelmedi.
ki kaldı ki ben ameliyat oldum. oglu ile annesi tartıstı diye ameliyatdan sonra bırak gelmeyi aramadılar bile.
o zaman da benim sucum yoktu annesi ile eşim tartışmıştı ama geçmiş olsun kızım bile demedi bana. o olayın üstüne bile eşimi ikna edip ailesine gitmiştik..

25-30 yıllık evladıma bencillik yapıp , sdece sömürsem içim yanmaz.
bunları yapan insanları bencillik kaplamış zaten.

beni de ailem büyüttü. bizde dogduk . ama ailem benim huzurumdan başka bişey istemedi.

İşte asıl sorunuz bu. İlk mesajımda yazdım, sonra vazgeçip sildim. Kalbiniz kırılmasın diye. Ama inanın boşverin , araları iyi olsun , sıkı fıkı olsunlar. Sizin kocanızla aranız iyi olsun onları boşverin. Zaten umursamamayı öğrenirseniz mutlu olursunuz. Diyorum sonra bu takıntı olacak , sürekli onları düşünecek, eşinizle siz yanlarında olmadan görüştüklerinde kafayı yiyecek duruma geleceksiniz. Yazık etmeyin kendinize , bu kadar düşünüp dert edeceğiniz bir konu değil.

ailesiyle eşim tabi ki konuşck.
sdce bu zamana kadar bi ihtiyaclrı dısında bizi aramayan insanların su an aramalarını beklemem ütopikmiş daha net anladım .

üst ölçekten bakmaya calışıyorum fazlasıyla üst ki hatalarını görmeyeyim diye ama mümkün degil.
onlar alışmışlar bencillik etmeye.
Hepiniz haklısınız naparlarsa yapsınlar.

Anne olmak kutsal bir şey ama anne oldular diye herkesin herseye hakkı yok.

keşke bunu tüm insanlık bilse.

Erkek olanın düşüncesi

ben ailesine küsmedim. ikimizi birden evden cıkarttıkları için konuşmak içimden gelmedi.
ki kaldı ki ben ameliyat oldum. oglu ile annesi tartıstı diye ameliyatdan sonra bırak gelmeyi aramadılar bile.
o zaman da benim sucum yoktu annesi ile eşim tartışmıştı ama geçmiş olsun kızım bile demedi bana. o olayın üstüne bile eşimi ikna edip ailesine gitmiştik..

beni de ailem büyüttü. bizde dogduk . ama ailem benim huzurumdan başka bişey istemedi.
kesinlikle.
ağac kavuğundan cıkmadık bizimde ailemiz var nedense erkek anneleri hep bi sizde yasayın size görün modundalar...

eger bebeğim erkek olursa yandınız gelecegin kv si olarak bende sahalara cıkıcam :KK53:

Erkek olanın düşüncesi

Yaşattıklarınızı yaşamanız dileği ile siz eşiniz kv kp niz fark etmez
Ya bide şuna çok takılıyorum burada %99 ne hikmetse dişilerin aileleri cennetten çıkma erillerin aileleride cehennemden :KK53:

Bu mesaj ve burada açılan konular
Yaşattıklarınızı yaşamanız dileği ile siz eşiniz kv kp niz fark etmez
Ya bide şuna çok takılıyorum burada %99 ne hikmetse dişilerin aileleri cennetten çıkma erillerin aileleride cehennemden :KK53:
inş yaşattıklarımın 10 katını yasarım efenimm...çok mutlu olrum
bye byee

Eşimin ailesiyle ciddi problemler yüzünden konuşmuyoruz. Daha dogrusu onlar bize küstüler bizim barışmamızı bekliyor gibiler.
Öncesinde de büyük bir problem vardı. Eşimi ailesine götürmüştüm. Hiç bir şey olmamış gibi seviyeli şekilde ilişkimizi devam ettirirken yine bir problem cıkardılar ve bu sefer ipler koptu.2 ayı geciktir de napıyosunuz nereye tasındınız demediler(onların evinde oturuyorduk taşındık) .

Eşim kısmetse mayıs da askere gidecek. belge falan almaya gittiklerinde de nerdesiniz naptınız tarzında konuşma olmamış. Yine kendileri için yaptıkları şeyleri anlatmışlar eşime. Ben bilerek tek gitmesini istedim belki benim yanımda konuşmak istemediği şeyler varsa oglu ile rahatca konuşsunlar diye.

Eşimin askere gidecegini de tahmin ediyorlar . belgeleri o yüzden aldıgını da biliyorlar fakat yine o gün dememişler böyle olmaz bi akşam eşini de al gel bize. ya da biz tasındıgınız yere ziyarete gelelim diye. yani konuşma adına hiç bir cabaları yok.

Şimdi ben şöyle düşünüyorum ; Eşim askere gidince illa ki arayacaklar , illaki yerini ögrenip gidip görecekler. Bu durumda sanki olayları ben bu noktaya getirmişim gibi bir tablo cıkacak ortaya. Hani bizim senle bi problemimiz yok herseyi gelin yaptı . Bizi bu hale o getirdi askerde biz senin hasretine dayanamadık dicek ailesi.Demese bile bu tarz bir görünüm olacak. Asıl problemleri eşim ve ailesi arasında geçmişken. Ben de bu zamana kadar susup evlenince biz bi aileyiz demeye başladım diye de bana da tavırları vardır. Ama asıl sebep eşi ile ailesi . Cnkü evlenmeden önce de anlaşamıyorlardı ailesiyle.

Bu durumda eşim tecilini bozdurunca eşimi alıp ailesine gitsem mi diye düşünüyorum. Hiç bir şey olmamışcasına?
Onların hayatımızda olmaması bizi olumlu etkiledi fakat. Bir yandan da küs şekilde askere gitmesini içim almıyor. Sonucta annesi babası. Düğününü askerliğini ne biliyim görüp bilmesi uygun diye düşünüyorum.

Ailesine karsı cook cook kızgınım. Bir kere dahil arayaıp sormadıkları için . Çünkü annesi onlara önceden gittigimizde oğlunu rüyalarda gördügünü uyanınca agladıgını yokluguna dayanamadıgını anlatıyordu oglunun yokluguna (eşime) . ki her hafta gidip görüşüyorduk.
Bu denli düşkün insanların aramaması zoruma gidiyor. Hadi beni arama oglunu ara. O da yok.

Öncesinde barıştırdıgımda da yine iyi olmadım. Gelinimiz getirdi konuşmaya başladık diye düşünmediler. hep o bilindik senaryo oglum bozmadı aramızı, gelin bozdu. barışmaya oglum geldi diye düşündüler

Başından buna benzer seyler gecen insanlar sizlerin fikri önemli benim için.

istiyorsan git eşinle kısa bi süre oturur kalkarsınız ama kurtulmuşsun boşver en iyi kaynana ölü kaynana diye boşuna demiyorlar :D

Annenizin oğlu var mı? Annen içinde aynı şeyi söyleyebilirmisin?
sen hala burdamısın?
evet annemde gelinine aynılarını yapacaksa , gelini için ölmüş olabilir.
Not ; erkek kardeşimde var hadiiiiiii...

Annenizin oğlu var mı? Annen içinde aynı şeyi söyleyebilirmisin?
evet annemin oğlu var annemde bu şekilde davransa kesinlikle doğru olan kişinin tarafında olurum çok şükür olayları haklı ya da haksız diye değerlendirebilecek olgunluktayım en iyi kaynana ölü kaynana lafı gerçek değil mecaz olarak yazdım ama mümkünse oğlundan bi türlü elini eteğini çekememiş onun aile olmasına izin veremeyen her fırsatta oğluna duygu sömürüsü yapıp oğlunun evli olduğu kadını çekemeyen kayınvalideler ölsün

Sorun sizden öncede varmış. Siz niye karışıyorsunuz?
Kazık kadar insanlar kendi ilişkilerinde ne yapacaklarınız bilirler.
Siz zorlama ittirme yapınca düzelecek değiller.
Eşin zaten ailesinin huyunu suyunu biliyor. Yarın iyi olurlarsa sana kötü olacaklarsa eşinde bunu görecektir. He görmezse o zaman dertlenirsin.
Gelin olarak yaranmaya çalışmayın.
Nasıl ki siz kendi evliliğiniz ile ilgili bir 3.kişilerin müdahil olmasını istemeyecekseniz, anne baba kardeş arasına girmenizi onlarda istemez.
Sen bu konuda tarafsız bölge olmalısın.
Eşin sana danışırsa sorarsa fikrini söyle diğer türlü karışma.

Erkek olanın düşüncesi

Bu kadar kötüler madem neden hala yaranmaya çalışıyorsun?

Evet anne babalar çocuklarına destek olabilir ama okutup büyütüp evlendirdikleri çocuklarına ölmeden herşeyini vermek zorunda değil. Bu onların tasarrufunda. Evleri vermişler geri almış.
Evet eşiniz üzülebilir gönül koyabilir. Fakat sizin bu konuda söz hakkınız yok.
Evlenmeyi bilen insanların başının çaresine bakması gerekiyor.

Hastalıkla ilgili durumda haklısınız.
Böyle küslüklerde dahi hastalık ya da ölüm söz konusuyken arayabilirlerdi.
Onlar bu konuda bir duruş sergilemişler. Sizde bunu kabul edin böyle davranın. Hala daha kalkıp eşini çocuk gibi götürüp barıştırmaya çalışman mantık dışı geliyor.
Ne biliyorsun belki eşin ailesi sana böyle davranıyor diye tavır koydu anlasınlar diye. Bir karışma gör.

Bu kadar kötüler madem neden hala yaranmaya çalışıyorsun?

Evet anne babalar çocuklarına destek olabilir ama okutup büyütüp evlendirdikleri çocuklarına ölmeden herşeyini vermek zorunda değil. Bu onların tasarrufunda. Evleri vermişler geri almış.
Evet eşiniz üzülebilir gönül koyabilir. Fakat sizin bu konuda söz hakkınız yok.
Evlenmeyi bilen insanların başının çaresine bakması gerekiyor.
Hastalıkla ilgili durumda haklısınız.
Böyle küslüklerde dahi hastalık ya da ölüm söz konusuyken arayabilirlerdi.
Onlar bu konu da bir duruş sertgilemişler. Sizde bunu kabul edin böyle davranın. Hala daha kalkıp eşini çocuk gibi götürüp barıştırmaya çalışman mantık dışı geliyor.
Ne biliyorsun belki eşin ailesi dana böyle davranıyor diye tavır koydu anlasınlar diye. Bir karışma gör.
haklısınız..
ev konusunda durumlar cok farklı gelişti. o yüzden onu burda cok acmıcam .
o konuda da ev verdiler diye hayatımızı hipotek altına almaya calıştılar...
Çok haklısınız son cümlelerinizde aynen bu sekilde insanlık bilmeyen insanlara insanlık yapmamam gerek .
duygusal olarak düşündüm...

verdiğimiz kurban etlerini bile , oglu ile gecen ilk ciddi tartışma sonucu ,
biz evde yokken kardeşi ile gönderip kapımızın önüne koydurmuştu.
Bu duruma eşimin çekirdek ailesinden hiç bir üye öyle şey mi olur gönderilmez dememişti.
Babası bile...

haklısınız. daha neyi düzeltmeye çalışıyosam...

Illaki gidecekler diyosun da belkide gitmeyecekler daha önce de sen götürmüşsün hasretine daynamasalar o zaman çıkıp gelirlerdi

Ömrüm yeterse bir 20 25 yıl sonra buradaki gelinlerin halini görmek isterim doğrusu
Aynen onlarında gelinleri her konuda üzenlerine vazife gibi önce eşi ailesinden soğutma çabaları sonra barıştırma çabaları sergileyince ah ah kızlar gelinim çok fena napsak diye sorarlar...ama iş işten geçmiş olur.

Back
X