Yerimde sayıyorum

melisa128

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2017
4
3
1
29
Herkese iyi günler. 21 yaşında ailesinin yanında okuyan bir üniversite öğrencisiyim. Çevreme bakıyorum da, bütün arkaşlarımın hayatında değişen bir şeyler var. Ya çok iyi bir üniversitededir, ya sevgilisi vardır hatta bazıları nişanlandı, ya yurtdışına yerleşmiştir ya da eğitimi için erasmus, wat gibi projelerde yer almıştır. Bense hala liseye başladığımda neysem oyum. Ne karakterimde ne de kişiliğimde ne de hayatımda gram değişme yok. Aynı tas aynı hamam lisedeki gibi hayatıma devam ediyorum.

Erasmus için 2 kere denedim hibe çıkmadı, wat için öğrenci halimle para biriktirmeye çalışıyorum doların hali malum, sevgili meseleleri de kısmet işi ama yaş ilerledikçe kadın erkek ilişkilerine dair hiçbir tercübemin olmaması ileride ilişkim olursa olumsuz etkiler diye korkuyorum. Belki abartıyorum bilmiyorum ama ilkokuldan beri sürekli kurduğum hayalleri benim dışımda bütün çevrem yaşarken benimkilerin hayallerde kalması beni gerçekten çok üzüyor. Yaşım daha küçük biliyorum ama ben de hayatımın bir dönüm noktası olsun istiyorum, bu yaşlarımı daha fazla kayıp vermeden mutlu hatırlamak istiyorum. Benden büyükler olarak bu umutsuz kardeşinize ne önerirsiniz?:110:

ya sevgilisi vardır hatta bazıları nişanlandı,
Şu iki şeyi boşver. Yaşıtız benim de çok değişmedi hayatım ama lisedekilerden iyi durumdayken şimdiki arkadaşlarımdan kötü durumdayım çünkü yurtdışına ben de çıkamadım. Neyse canım son gülen iyi güler hırslan biraz ;)

Herkese iyi günler. 21 yaşında ailesinin yanında okuyan bir üniversite öğrencisiyim. Çevreme bakıyorum da, bütün arkaşlarımın hayatında değişen bir şeyler var. Ya çok iyi bir üniversitededir, ya sevgilisi vardır hatta bazıları nişanlandı, ya yurtdışına yerleşmiştir ya da eğitimi için erasmus, wat gibi projelerde yer almıştır. Bense hala liseye başladığımda neysem oyum. Ne karakterimde ne de kişiliğimde ne de hayatımda gram değişme yok. Aynı tas aynı hamam lisedeki gibi hayatıma devam ediyorum.

Erasmus için 2 kere denedim hibe çıkmadı, wat için öğrenci halimle para biriktirmeye çalışıyorum doların hali malum, sevgili meseleleri de kısmet işi ama yaş ilerledikçe kadın erkek ilişkilerine dair hiçbir tercübemin olmaması ileride ilişkim olursa olumsuz etkiler diye korkuyorum. Belki abartıyorum bilmiyorum ama ilkokuldan beri sürekli kurduğum hayalleri benim dışımda bütün çevrem yaşarken benimkilerin hayallerde kalması beni gerçekten çok üzüyor. Yaşım daha küçük biliyorum ama ben de hayatımın bir dönüm noktası olsun istiyorum, bu yaşlarımı daha fazla kayıp vermeden mutlu hatırlamak istiyorum. Benden büyükler olarak bu umutsuz kardeşinize ne önerirsiniz?:110:
Kesinlikle bu sekilde dusunme.Biz insanlar kendimizi hep buzden iyi olan kisilerle kiyaslariz evet ikerlemek ve hurslanmak icin de bir miktar bu gerekli.

Birde soyle dusunsen?Kazandigin bir universited var ve ins 1 kac yil sonra wline alacagin bir meslegin.

Bence seviyesini bilmiyorum ama kotu ise yabanci dilini gelistirsen ing iyisede yeni bir dil mesela almanca igrenmeye calissan.Ek olarak kisisel gelisim kitaplarina yonelsen kisisel anlamda cok cok gelisirsin inan

Yolun acik olsun simdiden:))

senın için donum noktaların uni'yi bıtırdıkten sonra baslayacak. dahaa cook erken

Kesinlikle bu sekilde dusunme.Biz insanlar kendimizi hep buzden iyi olan kisilerle kiyaslariz evet ikerlemek ve hurslanmak icin de bir miktar bu gerekli.

Birde soyle dusunsen?Kazandigin bir universited var ve ins 1 kac yil sonra wline alacagin bir meslegin.

Bence seviyesini bilmiyorum ama kotu ise yabanci dilini gelistirsen ing iyisede yeni bir dil mesela almanca igrenmeye calissan.Ek olarak kisisel gelisim kitaplarina yonelsen kisisel anlamda cok cok gelisirsin inan

Yolun acik olsun simdiden:))
İngilizcem iyi hatta almancam da idare eder ve diğerlerine ek olarak vize problemim bile yok. Ama olmayınca olmuyor işte :(

Maalesef dönüm noktası falan yok yaşadığın anın kıymetini anla ve keyif almaya bak etrafındaki insanlarla kendini kıyaslama. Bulunduğun noktadan çok daha kötü bir durumda olabileceğini düşün ama çabalamaktan asla vazgeçme. İnsanların umutsuzluk verici yorumlarını kaale alma. Herkesin hayalleri vardır senin hayalin başkasının yaşamı olabilir ama belki senin hayatın da bir başkasının hayalidir.
Kendine kısa vadeli gerçekçi hayaller kurmayı denemelisin. Yoksa depresyona girmemek kaçınılmaz. :kahve:

Maalesef dönüm noktası falan yok yaşadığın anın kıymetini anla ve keyif almaya bak etrafındaki insanlarla kendini kıyaslama. Bulunduğun noktadan çok daha kötü bir durumda olabileceğini düşün ama çabalamaktan asla vazgeçme. İnsanların umutsuzluk verici yorumlarını kaale alma. Herkesin hayalleri vardır senin hayalin başkasının yaşamı olabilir ama belki senin hayatın da bir başkasının hayalidir.
Kendine kısa vadeli gerçekçi hayaller kurmayı denemelisin. Yoksa depresyona girmemek kaçınılmaz. :kahve:
Benim hayallerim gerçekçi değil mi diyorsunuz bu durumda? Çok uç şeyler istemiyorum çevremde ne varsa o

öyle aman aman bir bölüm okumuyorum işletme okuyorum ama umarım dediğiniz gibi:KK43:
aman aman deme. eger kendini geliştirirsen bir yerin yoneticisi müdürü olabilirsin... işletmecisi . herşeyin en iyisi yapmaya gayret et- ki önüne gelecek olan fırsatlar ve hayallerin en güzel şekilde olsun.

Üniversite bitmek üzere iken hayatımın ilk ciddi dönüm noktasını, üni bittikten 4 yıl sonra da ikinci ciddi dönüm noktasını yaşadım. Sabır ve gayreti bırakma.

eğitim için daha çok çaba.. Ancak ilişkimin olmaması ileride tecrubesizlige yok acar falan bu düşünceleri atın kafanızdan. zaten ilişki tüm zırhlarını bırakarak o an olduğun gibi, hesapsiz , oncesine bakilmadan davranarak yasinilandir..

Hangi şehirdesin? Büyük bir şehirdeysen zirveleri seminerleri takip et orda karşılaşıp konuşacağın insanlar bile çok şey katar sana. Konuşmacıları dinle. İngilizcenin geliştirmeye ihtiyacı olmadığını düşünüyorsan Almancanı geliştirmek için kursa git veya yeni bir dil öğren. Kendini geliştirmenin sınırı yok o sınırı sen koyarsın ancak. Sevgililik nişanlılık elinde olan bir şey değil düşünme o işleri. Sen kendine odaklan.

Kendim yazsam tamamen aynısını yazardim kelime kelimesine aynı sorunda şikayetçiyim.Lise bittiginden beri hayatimda tek bisey bile degismedi,tüm arkadaslarim hayatlarinda hep ilerledi degisik seyler yasadi ben hala ayniyim bu beni cok üzüyo benim artidan cekingenlik sorunum da var ama orta seviyede.Onu asmadan hayatimda hic ilerleyemicem biliyorum.Ben de 21 yasindayim hic sevgilim olmadi veya hayatimda liseden degisik biseu yasayamadim cok sikayetciyim insan aynı sıralardan gectigi hep beraber oldugu insanlara bakınca daha cok anliyor bu durumu.

21 yaş nedir ki Allah aşkına. Siz daha bebek sayılırsınız. Başkalarına bakmayın. Yok öyle yapmışlar yok böyle yapmışlar. Size ne. Siz kendinizle ilgilenin. Umutsuzluğa kapılmayın. Kitap okuyun, dil öğrenin. Gözünüzü açık tutun, fırstları değerlendirin.

Şu "elalemin çocuğu"nu sık sık övüp, kendi çocuğunu daha başarılı olsun diye yerin dibine sokan anne modundan bi çık önce ..

Senin hayatın ,senin başarıların yada basarisizliklarin. .hepsini BENİM diye bi kabul et ..meselenin özü Bu bence .bana göre mutsuzluğunun sebebi kendini başkalarıyla kıyaslaman ..kıyaslama !

İkinci sebebi de ,ilkokuldan liseye kadar mecburen ailenin yanında okudun .üniversiteye gelince uzak bir yerde okuma düşüncen olmuştur muhakkak ve gerceklestiremedigin için hala lisede okuyor gibi hissetmen normal . Biraz değişiklik iyi gelir .yurtta kalmayı dene ..arkadaşlarınla daha çok vakit gecir.üniversite okumanın yanında getirdiği bütün özgürlüğü yasayamiyorsun aynı evde olunca .ailene bu durumdan bahsedip ,mutsuzluğunun derslerini de etkileyebilecegini anlat ve uzaklaş ..

Sevgili konusuna gelince de ..bu yaşta ciddi bir ilişkiye başlama ..başlarsan da kendine uzun bir süre ver ve pişman olmamak için iyi bir tanı ..

Back
X