• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeşil pasaport sorunu

canım yıllar önce öyle olduğunu biliyorum. ama her gün bir şey değişiyor yenilenmiş olabilir.
10 yıldan fazladır yeşil pasaportum var ilk defa sizden duydum böyle bir şeyi. Schengen vizesinde oluyor o sıra beklememe, eu kapısından basıp geçiyorsunuz da, pasaporta özel bir uygulama diplomatik olanlar haricinde duymamıştım.

Ahahhahah kocalarının rütbeleri ya da meslekleri ile sırada öne geçen hatunlar bana da ilginç gelmiştir ama vip olayı beni o kadar germedi sonuçta adamlar bir ton para verip business ya da first class alıyorlar, onun da getirdiği bazı ayrıcalıklara sahip oluyorlar.
Bu da bir bakış açısı tabi..
Ne kadar para o kadar çok mama gibi:KK59:

Yeşil pasaportun süresi 5 yıl geçerlidir.
Eğer yasa değişirse zaten en fazla 5 yıl kullanmış olacaksınız.
Ama yakın tarihte yurt dışına gideceksiniz,gittiğiniz ülke de yeşil pasaporta vize istemiyorsa avantajlıdır.

Yani kim ne tartisiyor ben anlayamadim bu topikte, vize alma denen cile AB ulkeleri icin yok, daha ne olsun ?

Firsatiniz varken alin bence, yasalar degisirse zonk olmayin sonra :) Her gun yasalar degisiyor malum artik takip edemiyorum.

Bu arada ben yesil pasaport isine karsiyim, bence ayrimcilik. (bu da gorusum,, yeri gelmisken soyledim )
Katılıyorum, vize kaldırma anlaşması yapılacaksa tüm vatandaşlar için geçerli olmalı, ama imkanım varsa da alırım tabi ki.

10 yıldan fazladır yeşil pasaportum var ilk defa sizden duydum böyle bir şeyi. Schengen vizesinde oluyor o sıra beklememe, eu kapısından basıp geçiyorsunuz da, pasaporta özel bir uygulama diplomatik olanlar haricinde duymamıştım.
Schengen vizesi almak zaten çok zor değil ki. Bordo da olsa 1 haftada alır tatilini yaparsın.
Ama yeşille vize istemiyorsa Schengen güzel tabi.
Benim olmadığı için yeşil bilmiyorum detaylarını.

Canım beklememe imkanı olup da bekleyen saygılı insanlar demek ki.

Yok canım sıra beklememek gibi bir durum yok yeşil pasaportta, diplomatik çıkıştan da çıkamıyorsun. Sadece birkez uçağımız kalkmak üzere diye apar topar işlemlerimizi öne alıp farklı bir çıkıştan geçmemize izin vermişlerdi bizim. Orada da görevlinin iyi niyetindendi.

normal bordo ile de çıkabilirsin yani sana katacağı artı ne sana göre?
Kolay vize almak mı onu soruyorum sana.
Bence sen de sadece rengine yanıksın artılarını bilmiyorsun.:KK59:
Annemin yeşil pasaportu var Avusturya gibi tüm AB ülkelerine sadece bilet alarak gider. Hiç vize almadı daha. Vizesiz yılda altı ay konaklama hakkı veriyor.

Yok canım sıra beklememek gibi bir durum yok yeşil pasaportta, diplomatik çıkıştan da çıkamıyorsun. Sadece birkez uçağımız kalkmak üzere diye apar topar işlemlerimizi öne alıp farklı bir çıkıştan geçmemize izin vermişlerdi bizim. Orada da görevlinin iyi niyetindendi.
Canım sıra beklememekten kastım şu benim: işlemlerini yapmak için kuyruğa girdiğin sıranın en sonunda olsan bile pat diye en öne geçebiliyordun. İnsan haklarına göre yeni uygulaması var mı bilmiyorum.

Bu da bir bakış açısı tabi..
Ne kadar para o kadar çok mama gibi:KK59:

Yani etrafımızda sürekli bizden daha ayrıcalıklı insanlar olacak. Minicik bir ülke sırf avrupa birliğine girdi diye benden çok daha rahat gidebilecke pek çok ülkeye. Ben de belki başkalarından ayrıcalıklıyım. Yeşil pasaport bana sadece bir hak gibi geliyor. Yani yeşil pasaportu olan biri şanslı bir kerata benim için yoksa ondan başka bir konumda değil. Hani rengine yanık olunacak bir durum yok.

Yani etrafımızda sürekli bizden daha ayrıcalıklı insanlar olacak. Minicik bir ülke sırf avrupa birliğine girdi diye benden çok daha rahat gidebilecke pek çok ülkeye. Ben de belki başkalarından ayrıcalıklıyım. Yeşil pasaport bana sadece bir hak gibi geliyor. Yani yeşil pasaportu olan biri şanslı bir kerata benim için yoksa ondan başka bir konumda değil. Hani rengine yanık olunacak bir durum yok.
Tabi benim öyle bir hakkım olsa ben de alırdım herhalde çok seyahat ediyor olsam. Ama evde duracaksa da anlamı yok.

Schengen vizesi almak zaten çok zor değil ki. Bordo da olsa 1 haftada alır tatilini yaparsın.
Ama yeşille vize istemiyorsa Schengen güzel tabi.
Benim olmadığı için yeşil bilmiyorum detaylarını.

Benim için en güzel yönü havaya 80-120 euro vermemek.

Kocam eski memur ve yeşil pasaport alma hakkına sahip ama onu bir türlü pasaport almaya ikna edemiyorum ne desem kabul etmiyor çıldırmam yakındır .Nasıl ikna edebilirim .
Nasıl yani? Tatile ikna ettiniz mi? Önce tatile ikna edin, ayarlayın herşeyi, sonra mecbur pasaport çıkartmak zorunda kalacak değil mi?
Onsuz mu tatile gitmeyi planlıyorsunuz?

Nasıl yani? Tatile ikna ettiniz mi? Önce tatile ikna edin, ayarlayın herşeyi, sonra mecbur pasaport çıkartmak zorunda kalacak değil mi?
bu değine yorum yapasım var ama yapmıyacağım. konu dağılır.

bu değine yorum yapasım var ama yapmıyacağım. konu dağılır.
Yap yaw, aramızda :KK25:

Ama yok ortada ortak planlanmış bir tatil bile yoksa, adam tabii ki pasaport falan istemez. Şimde vize yok, daha kolay yurtdışına çıkılacak nasılsa, eşim bir sürü gereksiz tatil ayarlayıp, masraf çıkaracak diye hesaplıyordur. Yada hatun tek başına gezmesin diyordur...
Yoksa pasaport iş mi? Sırf eşi artık konuşmasın diye 2 günde alır.

onsuz da gidebilirim .Onlu da giderim onsuz da giderim .Kızımla giderim .Zamana ve şartlara göre değişir.Kocamdan dolayı benim de hakkım olacak o sebep istiyorum .Hakkımız gitmeden faydalanalım .

Back
X