Yeşillikleri taze tutmak lütfen yardım edin

fitblack

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
6.477
9.873
148
Her gün salata yapıyorum kendime ama bizim buzdolabında mı sorun var anlamadım 3 gün sonra mahvoluyor her şey,ne maydanoz kalıyor ne tere ne roka hiçbir şey.ben bol çeşitli az az yapmayı seviyorum salataları ama bu şekilde imkan olmuyor.pazardan 1 marul alıp salata niyetine onu yemem lazım o gün bitirmem lazım o zaman :( 1 hafta nasıl dayanır ki bunlar? gazeteye sarma fikrini okudum ama ondaki boya da çok zararlıymış.kurutma makineleri falan da alamam öğrenciyim zaten,var mıdır başka pratik fikirleriniz?

Maydanoz ve dereotunu iyice yıka dalları altına gelecek şekilde hemen kurumadan cam kavanoza koy üstüne streç film yap ben bu şekilde 2 haftadan uzun süre saklıyorum. Her seferinde streç filmi hava almayacak şekilde kapatmalısın.
Yeşil soğanı yıka biraz kurusun çok az nemli kalabilir. Geniş uzun dikdörtgen bir saklama kabının altına havlu kağıt koy üzerinde soğanı koy kapağı kapat bu şekilde iki hafta bu da dayanıyor.
Ama marul bu şekilde en fazla 1 hafta dayanıyor.
Diğer yeşillikler için birşey diyemem maalesef.
Bu şekilde hazır yıkanmış da olduğu için rahat oluyor.

Cam kavanozda buzdolabında daha uzun süre dayanıyor.

Gazete yerine kağıt havlu kullanabilirsin.

Ben kullanmıyorum ama şu tapırlar da uzun süre muhafaza ediyormuş arkadaşım didi

Maydanoz ve dereotunu iyice yıka dalları altına gelecek şekilde hemen kurumadan cam kavanoza koy üstüne streç film yap ben bu şekilde 2 haftadan uzun süre saklıyorum. Her seferinde streç filmi hava almayacak şekilde kapatmalısın.
Yeşil soğanı yıka biraz kurusun çok az nemli kalabilir. Geniş uzun dikdörtgen bir saklama kabının altına havlu kağıt koy üzerinde soğanı koy bu şekilde iki hafta bu da dayanıyor.
Ama marul bu şekilde en fazla 1 hafta dayanıyor.
Diğer yeşillikler için birşey diyemem maalesef.
Bu şekilde hazır yıkanmış da olduğu için rahat oluyor.
yıkamayın kurutup koyun diyorlar bozulurmuş,siz kesin yıkayın diyorsunuz değil mi? deneyeceğim bunu o zaman,bütün yeşilliklerde olmuyor mu? absürt gelebilir ama kuzukulağı için falan mesela?

Saklama kabının içine kağıt havlu koyup yeşillikleri öyle saklıyorum.
Ağzı açık oluyor. Marul da bu şekilde dayanıyor benim dolabımda.
Yıkamıyorum.

Evet bende maydanozu yıkayıp cam kavanoza koyuyorum kapağını sıkı kapatıyorum rahat bi 20 gün kadar sağlam duruyor .
Marula falan bişey yapmıyorum sadece açık bırakmamaya çalışıyorum 2 tane posete koyuyorum hava almayacak şekilde . aşağı yukarı bi 10 güne yakın gidiyor . zaten bitiyor öbür haftaki pazara çıkana kadar yeniyor .

Saklama kabının içine kağıt havlu koyup yeşillikleri öyle saklıyorum.
Ağzı açık oluyor. Marul da bu şekilde dayanıyor benim dolabımda.
Yıkamıyorum.
en kolayı bu gibi duruyor bir deneyeyim umarım işe yarar ya cidden bıktım. o kadar para veriyorum uğraşıyorum alıyorum 2 gün içinde vıcık vıcık olmuş çöp :(

Evet bende maydanozu yıkayıp cam kavanoza koyuyorum kapağını sıkı kapatıyorum rahat bi 20 gün kadar sağlam duruyor .
Marula falan bişey yapmıyorum sadece açık bırakmamaya çalışıyorum 2 tane posete koyuyorum hava almayacak şekilde . aşağı yukarı bi 10 güne yakın gidiyor . zaten bitiyor öbür haftaki pazara çıkana kadar yeniyor .
bu kavanoza koyma olayı sadece maydanoz için mi geçerli?

en kolayı bu gibi duruyor bir deneyeyim umarım işe yarar ya cidden bıktım. o kadar para veriyorum uğraşıyorum alıyorum 2 gün içinde vıcık vıcık olmuş çöp :KK43:
Aldığınızda çok ıslak oluyorlarsa biraz havlu üstünde bekletin, suyu aksın. Birkaç saat sonra kaldırırsınız.

Peki cam.kavanozu buzdolabinami koyuyorsunuz disaridami bekliyor

Her gün salata yapıyorum kendime ama bizim buzdolabında mı sorun var anlamadım 3 gün sonra mahvoluyor her şey,ne maydanoz kalıyor ne tere ne roka hiçbir şey.ben bol çeşitli az az yapmayı seviyorum salataları ama bu şekilde imkan olmuyor.pazardan 1 marul alıp salata niyetine onu yemem lazım o gün bitirmem lazım o zaman :KK43: 1 hafta nasıl dayanır ki bunlar? gazeteye sarma fikrini okudum ama ondaki boya da çok zararlıymış.kurutma makineleri falan da alamam öğrenciyim zaten,var mıdır başka pratik fikirleriniz?
Ben yrşillikleri aldığım gün yıkıyorum hepsini, kurutup kağıt havlu yada bez üstünde bekletiyorum bi süre. İyice kurusun diye. Sonra saklama kabının altına kağıt havlu koyup yeşilliği koyuyorum bir de üstüne kağıt havlu koyup kapatıyorum. Normalde Çabuk çürüyen marul bile 2 hatta 3 haftaya yakın tazecik duruyor. Yıkanmış olunca da salata yapmak çok rahat oluyo;) buarada her açışımda üstündeki kağıt havluyu değiştiriyorum nemlenmiş oluyo çünkü.

Kuzukulağı, tere, roka bunlar çok dayanıklı olmuyor zaten. Ben hepsini yıkayıp suyu süzüldükten sonra kağıt havlu serdigim plastik kapta saklıyorum. En az 5 gün dayanıyor. Maydonoz ve yeşil soğan da ayni yöntemle bir hafta dayanıyor. Marulu da ayiklayip yıkayıp aynı yöntemle saklıyorum. Ama marul köküyle durunca daha uzun gidiyor. Yine kağıt havluya sararak tabi. Direkt poşet içinde vıcık vıcık olur. Zaten bir hafta kadar gitsin yeter. Pazardan pazara. Yıkayıp saklamak benim için büyük kolaylık iki çocuk var çünkü. Vaktim var derseniz yıkamadan aynı yöntemle saklayın.

Ben maydonozu yikayip ayiklayip iyice kurutuyorum kurutucuda cevirip.
Sonra bir kabin icine rulo havlulardan koyupmaydonozu koyuyorum. 2-3 hafta hic sararmadan kaliyolar. Hemde yikama derdi olmuyo.
Iceberg aliyorum normal marul yerine tupper tipi( tupper olmasi sart degil) hava almayan kaplarin icineyine rulo havlu koyup iceberg iicine koyuyorum 1 ay durdugu bile oldu ama yumusamiyo. Ayni sekil de havucu da boyle bekletirsen yumusamiyo. Salataligi denedim kuflendi. Diger tum yesillikleri de rulo havluya sarip hava almayan kapta saklarim daha uzun sure dayanir

Hepsini bir güzel yıkayıp kağıt havlunun üzerine serip kurutuyorum. Sonra yine tek kat havlulara sararak tupperware kaplara koyuyorum. Bir ay geçse bişey olmaz. Marul yerine iceberg alırsan daha uzun dayanır.

Ben yrşillikleri aldığım gün yıkıyorum hepsini, kurutup kağıt havlu yada bez üstünde bekletiyorum bi süre. İyice kurusun diye. Sonra saklama kabının altına kağıt havlu koyup yeşilliği koyuyorum bir de üstüne kağıt havlu koyup kapatıyorum. Normalde Çabuk çürüyen marul bile 2 hatta 3 haftaya yakın tazecik duruyor. Yıkanmış olunca da salata yapmak çok rahat oluyo:KK66: buarada her açışımda üstündeki kağıt havluyu değiştiriyorum nemlenmiş oluyo çünkü.
havlu üzerine serip kendi kendine mi kurumasını bekliyorsunuz yoksa kurutma makinalarıyla mı?

Back
X