Yetebiliyor Musunuz ?

Vanilya Bitter

Akrep Kadını 🦂
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
1.682
1.766
333
Bebeğinizle ilgilenmeye , evinize , eşinize , eşinizin ailesine (aynı apartmandayız) kendi ailenize (kendi ailemle aynı apartmanda değiliz ) hepsinin altından dört dörtlük kalkabiliyor musunuz ? Ne yaparsam yapayım sanki iyi bir anne değilmişim iyi bir eş iyi bir gelin değilmişim gibi geliyor gün sonunda geriye dönüp baktığımda neden böyle diye sorguluyorum kendimi siz yapabiliyor musunuz ? Yada nasıl yapıyorsunuz cevaplar için şimdiden teşekkürler :KK51:

Gunun sonunda, evdekiler tek parca ve karni doymussa yetebiliyorum demektir.
Bu düşünceyi benimde kendimde oturtmam gerek sanırım yoksa böyle uykusuz kalıyorum asla huzurla uyuyamıyorum İnan’ın herşeye yetişmeye çalışıyorum buna rağmen evimi görün dağınık , pis değil ama sadece dağınık yani bide herşeyin altından tek başıma kalkmaya çalışıyorum eşim ev işi yapmaz yaparsa baştan sağma yada ödül vermiş gibi olur çocuğum pek duran bir çocuk değil ben odadan çıksam ağlar arkamdan 8 aylık ama emeklemiyor henüz ne bilim hep bir sorgu halindeyim nerde yanlışım var diye

Bende bazen kendime bu soruyu sorarım ne kadar yetebiliyorum aileme evime diye bir buçuk yaşında oğlum var ev hanımıyım evde isler bitmiyor bir turlü sürekli iş yapsam çocukla ilgilenmek kalacak vs.ama eşim baskıcı değil çok şükür beni rahat bırakır evde neden yemek yok yada neden burası dağınık vs.karişmaz bana böyle olması bana en büyük desteği veriyor bana aksini yapsa zaten çocuktan yetişemiyorum her işe vs.diye kendi kendimi iyice yiyip bitirmiştim..ev işleri dört dörtlük bitmez hem eve hem çocuğa çocukla da ilgilenirken eşimide ihmal etmem..ortayı bulmaya çalışın

Valla ben buraya sıkıntılı günlerimi yazım dedim çok uzun oldu ama kısaca dersem bir süre önce farkettim ki herkes için yaşamışım kendimi unutarak kimse dememiş bu kadın neler yaşıyor diye. Bundan sonra benim adım hıdır elimden gelen budur deyip çekiliyorum kenara :halay:

Çocuğunuza yetmek dışında hiç kimseye yetmek zorunda değilsiniz. (süper anne olmaya çalışmadan ama) Diğer insanlar da paylarına düşenle idare etmek zorundalar ya da bunu öğrenmek zorundalar. Onlar da sizin kadar düşünüyor mudur, acaba Vanilya Bitter Vanilya Bitter 'e yetebiliyor muyuz diye? Bir de bunu düşünün. Eve yetebilmek de olduğu kadar artık. Eşiniz de yardımcı olacak, koşturacak, malikanede yaşamıyorsanız o da büyük bir iş olmaktan çıkar. Biraz rahat olmayı öğrenmeniz gerekir. Yoksa hayat çok yıpratıcı olabilir.

Bebeğinizle ilgilenmeye , evinize , eşinize , eşinizin ailesine (aynı apartmandayız) kendi ailenize (kendi ailemle aynı apartmanda değiliz ) hepsinin altından dört dörtlük kalkabiliyor musunuz ? Ne yaparsam yapayım sanki iyi bir anne değilmişim iyi bir eş iyi bir gelin değilmişim gibi geliyor gün sonunda geriye dönüp baktığımda neden böyle diye sorguluyorum kendimi siz yapabiliyor musunuz ? Yada nasıl yapıyorsunuz cevaplar için şimdiden teşekkürler :KK51:
sadece iyi bir anne olabilmek için özel çaba harcıyorum. İyi gelin olmaya çalışmayın zaten zira ağzınızla kuşta tutsanız adınız gelin daha ötesi yok ve olmaz.

Acaba ben yetebiliyor muyum :-(
3 kucuk cocuk,bitmeyen ev isi ,kocam,ailem kocamin ailesiiiii ufff yazarken yoruldum :-)

Onceden cok pimpirikliydim.Ev asla daginik olmayacak,cocuklarin kiyafetlerinin rengi birbiriyle uyumlu olacak,bunun gibi birsuru seyyy...
Ama baktim kiii cok gereksiz seylere yetmeye calismaya calisiyorum...
Sadece cocuklarima ve.evime odaklandim.
2 haftada bir aileme gidiyorum.Bende kv ile ayni binadayim (maleaef) onlara neden yetmeye calismak gibi bi cabam olsun ki ....
En onemli olan sey yemekk ...
Mutlaka yemegimi yaparim ....cocuklarimin ve bizim karnimiZ doymussa diger hersey ikinci plandadir...

Hergun silemesemde 2 gunde bir ev supururum ...Daginikligimi anlamaya kalksam anlatamam :-) cocuklar uyuduktan sonra toparlar yatarim ... eger biriktirirsem o zaman altindan kalkamam...

Öyle zamanlar olur ki 3 gun bulasik mutfakta birikir vakit bulamam :-)

O yuzden en onemlilerin haricinde kimseye yetmek zorunda degilsiniz.

Mükemmel olmaya çalışmıyorum, önceliğim çocuklarım, eşimde de dahil kimse benden mukemmel olmamı beklemiyor, günde maksimum 3-4 saat ancak uyuduğum şu günlerde çocuklardan sonra en çok kendimi memnun etmeye çalışıyorum :KK25:

Eşiniz, kayın aileniz, öz aileniz diyor mu " Vanilya Bitter Vanilya Bitter e yetebiliyor muyuz acaba?" diye..
Eşiniz ev işi bile yapmazmış. En basit, en dandik yaptığı şey için takdir beklediğini kendiniz söylüyorsunuz. Bu bile ipucu değil mi size?

Çocuğunuz dışında fazladan sorumluluk alıp kendinizi telef etmek sadece ileride size hastalık olarak döner.
Bunun için uykudan feragat edilir mi?

İlla ki yetebilmek zorunda mısınız? Eşiniz ben eşime yetebiliyor muyum, çocuğunuz ben anneme yetebiliyor muyum, eşinizin ailesi biz gelinimize yetebiliyor muyuz diye soruyorlar mıdır?
Nedir bu dört dörtlük olma arzusu.
Elinizden geleni yapın. Siz yetemiyorsunuz diye kimse eksik kalmaz.
Kendinize bu kadar eziyet etmeye ne gerek var.

Niye ona buna yetesiniz ki

Karnımız toksa yeter yorumlarını beğendim de esasen ben doyuramamışsam eşim doyursun

Yani Adam bir parça tavuk alıp pişiremiyorsa bir çorba koyup kaynatmıyorsa öğrensin

Yarınlarda hasta olduğunuzda örneğin kimseye muhtaç olmasın

Eşinizin ailesine dair yükümlülüğünüz yok

O eşinizin sorumluluğu size yıkmasın onun ailesi ilgi alaka gösterilecekse o gösterecek

Bür de ev dağınık oldun pis olsun hatta karnınız da pratik şeylerle doysun ama çocuğunuzun ve sizin ruhunuz doysun

Bırakın oyuncaklar yerde olsun minderler havada uçuşsun ama Mutlu olun

Bu foruma üye olduğumdan beri acaba bir gün evlenirsem ve anne olursam kendimi hep eksik mi göreceğim diye düşünüyorum.

Dört dörtlük bir şekilde her şeye yetişmek mümkün müdür? Yetişen varsa nasıl yapıyor o enerjiyi nereden buluyor bilemedim doğrusu
Evim bal dök yala olamıyor maalesef çok istesem de,bütün çamaşırları ütüleyip öyle kaldıramıyorum ki iki çocukla her gün çamaşır yıkanıyor evde. Ancak ihtiyacım olan kıyafeti ütüleyebiliyorum. Yemek dersen sağlıklı olsun bir iki çeşit yemek olsun karnımızı doyuracak yetiyor öyle mükellef sofralar kuramıyorum.Ayrıca çalışıyorum bu hengamede valla iyi bir gelin olmaya çalışmak en son düşüneceğim şey
Çocuklarımla elimden geldiğince ilgilenmeye çalışsam da ne yalan söyleyeyim şu sosyal medyada evinde sürekli çocuklarıyla ordan oraya zıplayan sürekli oyun oynayıp etkinlikten etkinliğe koşan süper anneler insana kendini yetersiz hissettirmiyor değil.

Back
X