• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetemiyorum

evkurun çok güzel kampanyaları var gecen ay bir yatak örtüsü aldım mükemmel fransız danteli inci işlemeli falan 350 tl birde taksitle yani dışardan peşin para ile alsam bile bu kadar uyguna alamam

evet evkur çok iyi oluyor ben sözlendiğim zaman çeyizim yoktu hiç bir şey alıp koymamıştım ama annem benim için biriktirmişti çalıştığım paradan. Gittik o zamanlar bin liralık alışveriş yaptık 2006 yılında yatak örtüsü perdesiyle takım, nevresim takımı, iki tane uyku seti, mutfak örtü takımı, bayan erkek bornoz havlu takımı, iki tane tek kişilik pike almıştık 100 lira taksitle ödedik hem kasmadı hem de baya bir şey çıkarmıştık. Ayrıca 600 tl ye de misafir yemek takımı, çatal kaşık bıçak takımı, kahvaltı takımı, 3 tencere bir tava kampanyası vardı almıştık tabii o zamanların fiyatı da şimdide vardır öyle toptan kampanyalar çok uyguna geliyor.

Hayatımda kahvaltı takımı kadar gereksiz bir eşya daha görmedim.Kullanılmıyor bile.
Misal ben valla kullanmaya üşeniyorum.6 tane hoş servis,güzel bir fincan takımı birde ağzı kapaklı reçellik,zeytinlik,peynirlik tamamdır.Gidipte 300-400 tl ona vereceğinize çalışacaksanız düdüklü tencere alın daha iyi yani.

evet evkur çok iyi oluyor ben sözlendiğim zaman çeyizim yoktu hiç bir şey alıp koymamıştım ama annem benim için biriktirmişti çalıştığım paradan. Gittik o zamanlar bin liralık alışveriş yaptık 2006 yılında yatak örtüsü perdesiyle takım, nevresim takımı, iki tane uyku seti, mutfak örtü takımı, bayan erkek bornoz havlu takımı, iki tane tek kişilik pike almıştık 100 lira taksitle ödedik hem kasmadı hem de baya bir şey çıkarmıştık. Ayrıca 600 tl ye de misafir yemek takımı, çatal kaşık bıçak takımı, kahvaltı takımı, 3 tencere bir tava kampanyası vardı almıştık tabii o zamanların fiyatı da şimdide vardır öyle toptan kampanyalar çok uyguna geliyor.
aynen ben çatal kaşık setimi yemek takımımı kahvaltı seti pike takımı tencere kristal setimi uyku setimi falan mahallede taksitciden aldım 50 tl taksitle halen ödüyorum

ailenin durumu nasıl bilmiyorum ama bir kısmını da annen alamaz mı acaba sen yetişemiyorsan?

2500 liranın neyini harcıyorunuz ki o kadar para kalıyor ayrıca daha önemli ihtiyaçlarınız varken neden zaten pahalı satılan saklama kabı alıyorsunuz ki o markadan. Sonuç olarak bir şekilde almanız gerekiyor ama harcıyorsunuz. Bence gidin bir yerden toptan ihtiyaçlarınızı alın taksitlendirin ve zamanı gelince de ödemek zorunda olacağınız için paranızı başka fuzuli yerlere harcayamazsınız paranın yeri belli olduğundan hem de ihtiyaçlarınızı giderirsiniz çünkü tek yaşıyorsunuz ve maaşınız oldukça iyi bir insan ev geçindiriyor da arttırıyor o paradan. Tutumlu olmanız lazım bu dönemde.
Elimden geldiğince tutumlu olmaya çalışıyorum zaten yeri geliyo ihtiyaçlarımı bile erteliyorum kredi kartım yok olsa da bulaşmazdım heralde korkuyorum çevremdeki örneklerden

Önem sıralaması yapın ve acil ihtiyaçlardan başlayın. Kredi kartıyla taksitlendirmeye giderseniz, hangi şehirde olduğunuzun bir önemi kalmaz. Sizden daha çok maaş alanlar bile peşin almaya cesaret edemiyor bu dönemde maalesef.

Ayrıca çeyiz setleri oluyor uygun fiyatlı. İçinde tenceresi de oluyor tabağı da...Ve bence de düdüklü tencere ile kahvaltı takımı zamanla da alınabilecek şeyler...

Ekleme: Siz sınırınızı bildikten sonra kredi kartının korkulacak bir yanı yok...

Daha çok bu hazırlıkları yapanlar nasıl herşeye yetişti neler tavsiye eder çok merak ediyorum beni çok zorluyo çok yoruluyorum hem maddi hem manevi

Kizlar su ceyiz isini cok abartmayin ya, ben 10 senelik evliyim hala evimde bir kere acip kullanmadigim mutfak esyalari, nevresim takimlari falan var. Siz oncelikli olanlari alin gerisini evlenince ihtiyac duydukca alirsiniz.
Mesela duduklumu evlendigimden beri tas catlasin 10 kere kullanmisimdir, olmasa da olurmus yani. Kati meyve sikacagim var 1 kere kullandim, paketinden cikmamis fincan takimlarim var, yazik gunah valla :(
simdi biri cikar ben her gun duduklu kullaniyorum der, ihtiyac meselesi iste, onu zamanla goruyorsunuz. O yuzden daha evlenmeden evinizi doldurmayin.

Kolaylıklar dilerim, Allah tamamına erdirsin.
Çok acil ihtiyacları alın tava, tencere, tabak, bardak vs. Diğerlerini aydan aya bütçe ayırıp alırsınız evlendikten sonra.
Eksiksiz istiyorsunuz muhtemelen ama inanın evin eksiği hiç bitmiyor,4 yıllık evliyim ceyizimde herşey vardı ama hala alıyorum ufak tefek.

Nişanlıyım mayısta düğünüm var çeyiz hazırlıkları malum.. İstanbulda çalışıyorum ailem nişanlım Ankara da. Alacaklarımı kafamda az çok belirledim öZellikle mutfak gereçlerini ama istediğim gibi olmuyor her ay maaşım uçup gidiyo sanki kafamda sıraya koyduklarımı yapamıyorum hep başka bi masraf çıkıyo moralim çok bozuluyo bugün 200 lira kalmış hesabımda istediğim bi tencere vardı ama akbilim bitmiş onu doldurdum 150 lira yine ayın 15 ini bekliycem cebimde 50 lirayla 950 ev kirası veriyorum evim eşyalı daire. 2500 maaş alıyorum ufak tefek beğendim şeylerde çıkıyo mesela mutfak önlüğü tupper dan bikaç saklama kabı aldım bu ay çeyiz için büyük parçalar yine kaldı :KK43: düdüklüsü kahvaltı takımı hepsi belli beni bekliyo bu ay bilgisayarın şarj aleti bozuldu 200 lira ınu bile almadım daha aileme yük olmak istemiyorum ama bu gidişle sonum o moralim çok bozuk..

Öncelikle önemli şeylerden başlayın derim .Küçük bir şey görüp de almayın zaten hep böyle gidiyor para .Düzenli bir liste yapın en önemlilerden başlayarak ,gerisi zamanla gelir tatlı telaşlar bunlar :KK68:

Ben de bi benim 2500 tl ile geçinemeyen sanıyordum :) allah yardımcımız olsun biz biraz fazla harcama yapıyoruz herhalde.

Tekbaşına kiradasınız 2500 maaş 950 kira daturalarınızda mutfak masrafınızda az olur nası para kalmıyo anlamadım

Evden çıkıp yurda geçin bence çok daha Karda olursunuz

Tuppera dünya para harcadım sadece rondosunu kullanıyorum

20liraya 5li Çelik saklama kabı aldım onları kullanıyorum dolaptan çıkartıp hemen ısıtabiliyorum

Düdüklü tencere olmasada olur kutusunda duruyo hiç kullanmadım

Indirimleri takip edip taksitle alın

Tekbaşına kiradasınız 2500 maaş 950 kira daturalarınızda mutfak masrafınızda az olur nası para kalmıyo anlamadım

Evden çıkıp yurda geçin bence çok daha Karda olursunuz

Tuppera dünya para harcadım sadece rondosunu kullanıyorum

20liraya 5li Çelik saklama kabı aldım onları kullanıyorum dolaptan çıkartıp hemen ısıtabiliyorum

Düdüklü tencere olmasada olur kutusunda duruyo hiç kullanmadım

Indirimleri takip edip taksitle alın
3 ay kaldı şubatta tayinim çıkacak büyük ihtimalle o yüzden yurt düşünmüyorum zaten kira sözleşmem var

Küçük küçük şeyler alırken büyüklere sıra gelmiyo liste yaptım aklımdan ama dedim ya her ay bişey çıkıyo evdeki hesap çarşıya uymuyo elime geçen para az para değil ama inanın neye gidiyo ben de anlamadan bitiyo işte her ay sıfırı görüyorum şimdiye kadar dişe dokunur bişey alamadım battaniye nevresim takımı bıçak seti tepsi fincan takımı cezve takımı aklımdakiler bunlar

aslında para biriktirme topicleri var . şuan hala aktif 2 tane topikte bende varım .inanın onlara katılınca cimri bile olabiliyorsunuz bir çok şeyden ve cidden para birikiyor

Nişanlıyım mayısta düğünüm var çeyiz hazırlıkları malum.. İstanbulda çalışıyorum ailem nişanlım Ankara da. Alacaklarımı kafamda az çok belirledim öZellikle mutfak gereçlerini ama istediğim gibi olmuyor her ay maaşım uçup gidiyo sanki kafamda sıraya koyduklarımı yapamıyorum hep başka bi masraf çıkıyo moralim çok bozuluyo bugün 200 lira kalmış hesabımda istediğim bi tencere vardı ama akbilim bitmiş onu doldurdum 150 lira yine ayın 15 ini bekliycem cebimde 50 lirayla 950 ev kirası veriyorum evim eşyalı daire. 2500 maaş alıyorum ufak tefek beğendim şeylerde çıkıyo mesela mutfak önlüğü tupper dan bikaç saklama kabı aldım bu ay çeyiz için büyük parçalar yine kaldı :( düdüklüsü kahvaltı takımı hepsi belli beni bekliyo bu ay bilgisayarın şarj aleti bozuldu 200 lira ınu bile almadım daha aileme yük olmak istemiyorum ama bu gidişle sonum o moralim çok bozuk..

Şimdiden mutluluklar diliyorum..bende o sıkıntılardan geçtım malesef ve bende tek basıma hallettım hepsını aıleme tek kuruş ödetmeden.tabiki de çok zor oldu ve skntı çektım.üstelik sizden düşük maaş alıyordum.ama herşeyimi borçsuz aldım.eksiğimde kalmamişti :)) size tavsiyem kendinize bir liste yapın.maddeler halinde evde olması gereken temel ihtiyaçlari sıralayın.yatak odasını için kenarda nakit para tutun ve onu en son eve göre alın..
ütü-ütü masası
tencere seti
elekt.supurge
yemek takımı - tepsiler
çatal-kaşik-biçak tk.
battaniye
yorgan-yastık
blendr/mutfak robotu
yatak örtüsü
masa ötüsü-sofra bezi
sehpa
mutfak ve tuvalet için çöp kutulari
banyoya banyo tk.
umarım yardımcı olabilmişimdir :))))

şu parayı nasıl yettiremiosunuz diyenlere şaşıyorum...insan ne kadar kazanıyorsa o kadar da gidiyor...
farzı misal bende aynı parayı alıyorum ve doğunun bi köyüne günde 3saat yol yapıyorum.yol parası 350 tl..kira 500 tl.yakıt (merkezi sistem) 3 ay boyunca 100 dolar=230-240 küsür tl faturalar:150 tl lazere gdyrm:250 tl kredi var:300 tl ayrıyeten de kredi kartı var tabi...yani kısıp da arttırabilecğin bi yer olsa kısarsın..

arkadaşım bende çeyiz dizme aşamasındayım...taksitsiz alamazsın.kartınla al büyük parçaları ve kartını kenarı at...sanırım para biriktrmek de zorlanıyorsun ben gibi...o zmn paranı borca bağlıcan mecburen :KK66:

Back
X