• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeter artık bıktım.Benimle aynı durumda olan yokturr :@Bunun çaresi yok.

Kapiyi acinca direkt daliyorlarsa sen de kapinin onunde dur, yana ceklime, ya da sonuna kadar acma, oradan dersin veya sinavin oldugunu ve misafir kabul edemeyeceginizi, baska bir sefere insallah deyip kapiyi da yavasca itmeye basla. Yuzunuzu yumusak bulmuslar ondan geliyorlar. sizden once baskalarina da yapmis, kovulmuslardir muhtemelen..

Şu an resmen kardeşimle bu dediğini hayal ettik.Bİr kere şu kapıdan döndürebilsek keşke

Nekadar yapınız yumuşak olsada bukadar rahatsız oldunuz konuyu çözmeniz lazım sizin geleceginizden kıymetlimi hayatınıza HAYIR ı ekleyin çok çekersiniz :34: mesela bende insanları kıramam ama yeri geldimi çok sinirlendim veya rahatsız oldugum bişey varsa öyle bi laf sokarımki şok :53::53: olurlar kimse benden kıymetli dil ben kırılcama onlar kırılsın

misafirler annene geliyor anladıgım kadarıyla bi şekilde ilgi görüyor ki geliyor,bu konuyu annen çözmek durumunda

Insan depresyona girer, ne zaman gelecekler diye:))

En iyisi basta yazdim sizede kapiya yazi asin, ailecek ortak karar alin kapiyi hic acmayin.Yazinizi gorunce sasiracaklar belki ama zamanla alisacaklardir.Birkac kez calip acilmazsa onlarda
geri donerler.Yuz verilmezse kapi acilmazsa bacadan dalacak halleri yok.

Kaba saba olduklari icin sizin ders calisma isteginizi anlamayabilirler.Bu sizin geleceginiz ve bundan ciddi anlamda etkileniyorsunuz.
O yuzden anne-baba cocuklar karar almali ve uygulanmali.Uyari kagidi size tek care.Babaanne dedelerde gelince ilk geldiklerinde gorsunler sonrasinda onlarida bu sisteme gecirin.

Konusarak ortak cozum getirmeniz lagzim.Geleceginizi calmalarina izin vermeyin.Cene calacak, dert anlatacak bir yer olarak bellemisler evinizi ki cikmiyorlar.Durumu tersine cevirmek sizin elinizde canim.Allah kolaylik versin sizlere.

Bizde de vardı böyle bir komşu, kardeşim küçüktü gelmese bile iki çocuğunu gönderirdi geceye kadarda arayıp sormazdı. Annem işten gelip birde onun çocuklarıyla uğraşırdı. çocuklarda yaramazdı ve sürekli kardeşimi hırpalıyorlardı bi gün sinirlenip hadi evinize bi daha da geldiğinizi görmicem dedim tabi gidip annelerine anlattılar. kadın küstü falan bize sonra yine gelmeye başladı.
Bir gün babama dediki çocukları size gelirken apartmanda terlik giymiyor ayakları pisleniyor araya halı sersek dedi. babamda siz nasıl isterseniz, hatta kapıları sokelim yerine tül takalım diyince bozuldu ama yine gelmeye devam etti. Sonunda taşındılar da kurtulduk.
Bu işin çözümü ima falan değil direk söylemeniz gerekir çünkü sizinkiler laftan anlayan tipler değil anladığım kadarıyla...

Son düzenleme:
Ben dgsliydim ve dgsliler bilirler intibak dönemi bazen bi'günüme 4-5 sınav denk geliyodu oturup ağlıyodum nasıl yetiştircem diye. Annemin de bi'arkadaşı vardı hiç abartmıyorum sabah 8:30 ev teli çalar "çay koy kahvaltıya sana geliyorum" annem uykulu uykulu kahvaltı hazırlar 12ye kadar çay içer eve gider akşam 5-6 yine gelir kendine türk kahvesi yaptırır akşam yemeğe kalır sonra evindeki çocuklarına da yemeklerden bölüp götürür geri gelir 12ye kadar otururdu. Kendi oğlu össye hazırlanıyodu ders çalışıyomuş ee ben napıyorum bunu duyunca bana bi'dellenme geldi kızım sana söylüyorum gelinim sen anla deyip odamın kapısını açtım ve en tiz sesimle "yeter anneee! kahkaha sesinizden ben burda ders mers çalışamıyorum parka bahçeye gidin orda yapın dedikodunuzu" dedim çaat çarptım kapıyı. Böyle dedim çünkü kadın bildiği halde dakika başı kahkaha atıyo, sesli sesli konuşmalar.
Sonra annem bi'iki kere kızlar ders çalışıyo haftasonu gelin gelcekseniz dedi diye küstü:27: Barışcaklar diye ödüm kopuyo:18:

Valla aöf derslerime ve bu yıl kpss'ye hazırlanmama.. 36 yaşında koskoca kadın olmama rağmen
Ailem, arkadaşlarım konu komşu dahi ders çalıştığım dönemlerde çok hassas davranırlar.
(biraz abartıyorum ama bilerek yapıyorum:37:)
Yoksa ciddiyetini kimse anlamıyor napayım. Geçerken uğradım durumlarına hiç müsaade etmiyorum.
Kimse bu durumdan dolayı küsmedi bana.
Hatta ilk yılım kayınvalide ile birlikte geçti o bile kapımı çalmıyordu ders çalışırken rahatsız olmayayım diye.
Misafir geleceği zaman bile çayı hazırlayınca sana haber veririm diyodu:27:

Ben çok sabırlıyım ama soğuk yapıya sahibim. Soğuk nevale derler.
Ancak söyleyeceğimi çok net ifade ederim. Süsleyemem lafları. Bunu da beni tanıyanlar biliyor.
Sanırım bundan kaynaklanıyor.

Elbette müsait olduğum saatlerde davet ediyorum kahveye.
Ya da birşey hazırladıysam arkadaşlarımı çağırıyorum.
Ama hiç geniş geniş oturduklarını bilmem.
Ders çalışma saatim geldiğinde geçerim kitabımın başına,
siz açın interneti tv yi keyfinize bakın derim yani. Yapmışlığım vardır

Siz de net olun.
Anlıyorum ki anneniz geldiklerinde fazla iyi niyet gösteriyor.
Misafir güzel birşey ama herşeyin bir usulü adabı var.
Sizin bu döneminiz çok önemli.
O insanlar sonsuza kadar hayatınızda olmayacaklar..
Ama sizin bir yıl kaybınız hem maddi hem manevi bütün ailenizi etkiler.
Kimse de ya biz rahatsız ettik tüh sinir sistemlerini bozduk çalışamadılar demez.

Usulünce söylemeye ima etmeye çalışmışsınız. İlk önce olması gereken de budur zaten.
Ama sınır aşılmış. Artık bu insanları kırmızı çizginin gerisine atma zamanı gelmiş....
:34:
Ve bu görev annenize düşüyor... Net olmalı...

ah canım ah senden beter olanlar var ne diyosun misal ben bizım yandakı resmen çocuklarını bızde büyùttù kapıyı açar açmaz çocuklar hücum ediyo eve her öğlen eve gidiyorum yemeğe bizdeler evde kırılmadık eşya bırakmadılar o kadarki gecen gün çamaşır makınesinın düğmesinı kırmıslar annelerinin söyledıgı bu eve eşya almayın çocuk var biliyosunuz bende dedm çocuklar bizım değl kusura bakma dedm bundan 2 ay öncesine kadar kedı besliyoduk ay kadın kedıyı görünce bize bı küstü siz benım çocuklarım gelmesin diye kedı aldınız çocukları korkuyo anneme bide mılletın ıçinde ben bıdaha size gelmem sizdn bırsey yemem demış annemde gelene kapım açık demış sonra ben duydum bunu bu dışarda benımle konusmaya filan çalısıyo direk dedm anneme böyle böyle demıssın gelmeyen gelmesın yemeyen yemesın böyle düsùnenler zıkkımın kôkünü yesin bıdahada anneme böyle şeyler söyleme dedm ben evimde ister kedi beslerim ister köpek kimseyi ilgilendrmez dedm anneme kızıyo sen kızının huyunu biliyosun niye sôylüyosun bende dedm tabı söylıcek neyse bu olaydan sonra 2 ay falan gelmedı bayramda kôye gittk gıderken kedışımızıde götürdk oda közü pek bi sevdı babanemde bakarım diyince bıraktk orda tabı sonrasında ben çok depresyona fılan girdm ama bu bayram gıdıyoruz kuzuma kavusucam :34: neyse kedıyı bırakınca yine gelmeye başladı bunlar dün bi gittm küçük velet zırlıyo zaten 1 saat zamanım var yemekmı yedm ne yapm anlamadm kasığı yere atıyo sofrada herşeye uzanıyo delrdm resmen kadında diyokı bayramda gidince kedıyı getırcekmısınz dedm düşünüyorum getırmeyı aman ıkıncı bı sorun yasamayalm demezmı dedm valla bızım ıçın sorun yok sen düşün :1: velhasılkelam canım beterın beterı var:ssz:

Allah yardımcınız olsun bunları okudukça ne kadar doğru hareket ettiğimi anlıyorum. Evlendim evime taşındım yaklaşık 2 yıl olacak ne birinin evine gittim (toplam 10 daire) ne kimse bana geldi. Üst komşu ilk zmanlar gel de gel diyip duruyodu bir kere bile gitmedim, gel demeyi de kesti ondan sonra.. demek 1-2 gitsem birdaha benden çıkmayacaktı 2 küçük çocukla.
hatta 1 gün kapıya en alt komşu geldi bişey soracak ama nasıl uzatıyor kapının önünde sohbeti ben daha yeni işten gelmişim resmen içeri buyur etmemi bekledi ama demedim içeri gel diye.. Böyle böyle herkesle mesafeliyim dışarda görünce konuşuyorm ama gel git olaylarına girmedim..İnşallah böyle devam edebilirim.
Sizede gelince konu sahibi ders çalışıyoruz zile basmayın notu bana da mantıklı geldi yada zili yerinden sökün en azından kapıya vurur vurur gider. Gitmezse de kendi bilir otursun kapının önünde. Ne cins insanlar var ya kimsenin özeli kalmıyor.

Ben dgsliydim ve dgsliler bilirler intibak dönemi bazen bi'günüme 4-5 sınav denk geliyodu oturup ağlıyodum nasıl yetiştircem diye. Annemin de bi'arkadaşı vardı hiç abartmıyorum sabah 8:30 ev teli çalar "çay koy kahvaltıya sana geliyorum" annem uykulu uykulu kahvaltı hazırlar 12ye kadar çay içer eve gider akşam 5-6 yine gelir kendine türk kahvesi yaptırır akşam yemeğe kalır sonra evindeki çocuklarına da yemeklerden bölüp götürür geri gelir 12ye kadar otururdu. Kendi oğlu össye hazırlanıyodu ders çalışıyomuş ee ben napıyorum bunu duyunca bana bi'dellenme geldi kızım sana söylüyorum gelinim sen anla deyip odamın kapısını açtım ve en tiz sesimle "yeter anneee! kahkaha sesinizden ben burda ders mers çalışamıyorum parka bahçeye gidin orda yapın dedikodunuzu" dedim çaat çarptım kapıyı. Böyle dedim çünkü kadın bildiği halde dakika başı kahkaha atıyo, sesli sesli konuşmalar.
Sonra annem bi'iki kere kızlar ders çalışıyo haftasonu gelin gelcekseniz dedi diye küstü:27: Barışcaklar diye ödüm kopuyo:18:

Bizim bu komşu da küstü annem gelmein bu sene ders çalışıyorlar dedi diye.Ama 1 hafta sonra yine kendi kendine barışıp gelmeye devam etti.Nasıl sevinmiştik ama hevesimiz kursağımızda kaldı:50:

Valla aöf derslerime ve bu yıl kpss'ye hazırlanmama.. 36 yaşında koskoca kadın olmama rağmen
Ailem, arkadaşlarım konu komşu dahi ders çalıştığım dönemlerde çok hassas davranırlar.
(biraz abartıyorum ama bilerek yapıyorum:37:)
Yoksa ciddiyetini kimse anlamıyor napayım. Geçerken uğradım durumlarına hiç müsaade etmiyorum.
Kimse bu durumdan dolayı küsmedi bana.
Hatta ilk yılım kayınvalide ile birlikte geçti o bile kapımı çalmıyordu ders çalışırken rahatsız olmayayım diye.
Misafir geleceği zaman bile çayı hazırlayınca sana haber veririm diyodu:27:

Ben çok sabırlıyım ama soğuk yapıya sahibim. Soğuk nevale derler.
Ancak söyleyeceğimi çok net ifade ederim. Süsleyemem lafları. Bunu da beni tanıyanlar biliyor.
Sanırım bundan kaynaklanıyor.

Elbette müsait olduğum saatlerde davet ediyorum kahveye.
Ya da birşey hazırladıysam arkadaşlarımı çağırıyorum.
Ama hiç geniş geniş oturduklarını bilmem.
Ders çalışma saatim geldiğinde geçerim kitabımın başına,
siz açın interneti tv yi keyfinize bakın derim yani. Yapmışlığım vardır

Siz de net olun.
Anlıyorum ki anneniz geldiklerinde fazla iyi niyet gösteriyor.
Misafir güzel birşey ama herşeyin bir usulü adabı var.
Sizin bu döneminiz çok önemli.
O insanlar sonsuza kadar hayatınızda olmayacaklar..
Ama sizin bir yıl kaybınız hem maddi hem manevi bütün ailenizi etkiler.
Kimse de ya biz rahatsız ettik tüh sinir sistemlerini bozduk çalışamadılar demez.

Usulünce söylemeye ima etmeye çalışmışsınız. İlk önce olması gereken de budur zaten.
Ama sınır aşılmış. Artık bu insanları kırmızı çizginin gerisine atma zamanı gelmiş....
:34:
Ve bu görev annenize düşüyor... Net olmalı...

Kadın hiç diyemeyecek biri olmasına reğmen gelmeyin dedi.Küstü sonra yine geldi.Artık ne yapılabilir ki ne denilebilir.Sen böyle insanlarla karşılaşmamışsın canm ne güzel.İnşallah karşılaşmazsın.Biler bilir böyle yüzsüz tipleri:/

Benim annem ben ÖSS'ye, kardeşim de geçen yıl LYS'ye çalışırken bütün konu komşuya derdi, kızım sınava çalışıyor, alınmaca küsmece yok, müsait değiliz misafir kabul etmiyorum diye. Herkesin de buna saygı duyardı, çat kapı gelmezlerdi. Bence anneniz de bu şekilde tavrını koysun.

ah canım ah senden beter olanlar var ne diyosun misal ben bizım yandakı resmen çocuklarını bızde büyùttù kapıyı açar açmaz çocuklar hücum ediyo eve her öğlen eve gidiyorum yemeğe bizdeler evde kırılmadık eşya bırakmadılar o kadarki gecen gün çamaşır makınesinın düğmesinı kırmıslar annelerinin söyledıgı bu eve eşya almayın çocuk var biliyosunuz bende dedm çocuklar bizım değl kusura bakma dedm bundan 2 ay öncesine kadar kedı besliyoduk ay kadın kedıyı görünce bize bı küstü siz benım çocuklarım gelmesin diye kedı aldınız çocukları korkuyo anneme bide mılletın ıçinde ben bıdaha size gelmem sizdn bırsey yemem demış annemde gelene kapım açık demış sonra ben duydum bunu bu dışarda benımle konusmaya filan çalısıyo direk dedm anneme böyle böyle demıssın gelmeyen gelmesın yemeyen yemesın böyle düsùnenler zıkkımın kôkünü yesin bıdahada anneme böyle şeyler söyleme dedm ben evimde ister kedi beslerim ister köpek kimseyi ilgilendrmez dedm anneme kızıyo sen kızının huyunu biliyosun niye sôylüyosun bende dedm tabı söylıcek neyse bu olaydan sonra 2 ay falan gelmedı bayramda kôye gittk gıderken kedışımızıde götürdk oda közü pek bi sevdı babanemde bakarım diyince bıraktk orda tabı sonrasında ben çok depresyona fılan girdm ama bu bayram gıdıyoruz kuzuma kavusucam :34: neyse kedıyı bırakınca yine gelmeye başladı bunlar dün bi gittm küçük velet zırlıyo zaten 1 saat zamanım var yemekmı yedm ne yapm anlamadm kasığı yere atıyo sofrada herşeye uzanıyo delrdm resmen kadında diyokı bayramda gidince kedıyı getırcekmısınz dedm düşünüyorum getırmeyı aman ıkıncı bı sorun yasamayalm demezmı dedm valla bızım ıçın sorun yok sen düşün :1: velhasılkelam canım beterın beterı var:ssz:
İşte bilen anlıyor beni.Bu arada bizim mahallenin çocukları da bizde büyüdü.Biz ortaokuldayken falan hep onların ödevleri gelirdi her gün düzenli ödev yapardım anlayacağın.Aynı ödevden 4-5 tane.O zamanlar küçüktük bir şey de diyemiyorduk.Sonraları söylemeye başladık tabi.Ama anlamayan yine anlamıyordu.Gelen yine geliyordu.Geçen sene kadına annem benim kız sınava hazırlanıyor çocunun ödevini yapamaz demiş kadında benim çocuğum da not alacak bbu ödevden demiş cevaba bakar mısın ya:53::@ Ödevi de neydi biliyor musun test kitabını o çözecekti bende kontrol edecekmişim doğru mu diye o çözdükçe.İlk gün annesiyle geldi 15 dk falan baktım işte.Sonra her gün tek gelmeye başladı öylesine bakıyordum.Çocuk kitabı sen bitir diye tutturmaya başlamaz mı.Yok ya dedim başka derdin var mı.Oh kontrol etmiyordum aslında bakmış gibi yapıyordum ben bitirsem kendi kitaplarım var orda o kadar da değil.

Son düzenleme:
Benim annem ben ÖSS'ye, kardeşim de geçen yıl LYS'ye çalışırken bütün konu komşuya derdi, kızım sınava çalışıyor, alınmaca küsmece yok, müsait değiliz misafir kabul etmiyorum diye. Herkesin de buna saygı duyardı, çat kapı gelmezlerdi. Bence anneniz de bu şekilde tavrını koysun.

Her zaman dilinde zaten annemin bu.Kadının biri geçen yeter artık gelmiyoruz dedi.Böyle söylediği halde 2-3 günde bir bi uğrar.Normalde sabah ayrı akşam ayrı uğrardı çünkü.

Var canım var .
Bizim evde az önce gelen üst komşu torununu gelinini almış oturmaya gelmiş biz yeni kahvaltı yapıyoruz .
Alt komşu desen yüzünü şeytan görsün pislik kadın .
Bana o... bile dedi hala bize geliyor her gün .

Allah yardımcınız olsun bunları okudukça ne kadar doğru hareket ettiğimi anlıyorum. Evlendim evime taşındım yaklaşık 2 yıl olacak ne birinin evine gittim (toplam 10 daire) ne kimse bana geldi. Üst komşu ilk zmanlar gel de gel diyip duruyodu bir kere bile gitmedim, gel demeyi de kesti ondan sonra.. demek 1-2 gitsem birdaha benden çıkmayacaktı 2 küçük çocukla.
hatta 1 gün kapıya en alt komşu geldi bişey soracak ama nasıl uzatıyor kapının önünde sohbeti ben daha yeni işten gelmişim resmen içeri buyur etmemi bekledi ama demedim içeri gel diye.. Böyle böyle herkesle mesafeliyim dışarda görünce konuşuyorm ama gel git olaylarına girmedim..İnşallah böyle devam edebilirim.
Sizede gelince konu sahibi ders çalışıyoruz zile basmayın notu bana da mantıklı geldi yada zili yerinden sökün en azından kapıya vurur vurur gider. Gitmezse de kendi bilir otursun kapının önünde. Ne cins insanlar var ya kimsenin özeli kalmıyor.

canım sen böyle yapmaya devam et.Biz de böyle yapıyoruz gerçi ama takan yok.GEl gel diye ısrar ediyorlar gitmiyoruz.Yolda selam bile vermiyorum.Kızıyorlar ama yine bizden çıkmıyorlar.dün akşam diyor ki bir de utanmadan ''kızım bana niye gittiniz anneleri yok bişeyleri yok evde dedi'' sinir ya.Bİr de giderken siz de gelin diyor.Ben de kusura bakmayın gelemyiz ders çalışıyoruz dedim.Zaten akşamda o varken ders çalışmaya devam ettik kelime ezberliyordu kardeşim hem ders çalışıyormuşsunuz keşke gelmeseydik diyor hem de bir şeyler anlatmaya devam ediyor biz çalışırken:47:

Back
X