Benim yapamam çekinirim karakterime uygun değil dediğim tek şey insanları kovmak ya da benzeri şekilde gelmeyin şu an vs demek.Bunu yapamamak da çok normal bence.Herkesin yapabileceği bir şey değil.Birine yüzümüzü karartıp direk dolandırmadan gelme dedik küstü birkaç gün sonra kendi kendine tekrar geldi bu andan sonra da ne yapılabilir ki dediğiniz gibi bağırılıp çağrılabilir evet ama bunu da herkesin yapabileceği bir şey gibi görmek yanlış bence.Siz bence böyle insanlarla karşılaşmadığınız için şu anki durumu anlayamıyorsunuz ama bilen bilir.Tamam eve kapıyı kırıp zorla girmiyorlar ama her gün bazıları günde iki kere olmak üzere geliyor (bizi rahatsız ettiklerini bile bile) açmasan bu onu durdurmuyor yine gelir birkaç saat sonra (zaten genelde evde olduğumuz da bilinir) eve cafe muamelesi yapılıyor.Yaşamadığınız ve bu insanları tanımadığınız için bu açıdan bakmanızı normal görüyorum.çok sevimsiz bir durum ama bu durumda sizin de payınız var.
ne önerilse yapamam,çekinirim,karakterime uygun değil diyorsunuz.
hazır anneniz yokken bu işi çözebilirsiniz,son derece basit.
keşke küsseler diyorsunuz,sevmediğinizi belirtiyorsunuz,o zaman kaybedecek hiçbir şeyiniz yok.
kapıyı açmayacaksınız,açarsanız eve almayacaksınız,bu kadar net!
hiçbir şey yapılamıyorsa bağırıp çağıracaksınız,kendi kendilerine küsemiyorlar belli ki ,siz küstüreceksiniz.
karşınızdaki insanlar sizin karakterinizi anlayabilecek yapıda değiller,
siz onların karakterine göre hareket edin.
yaşınızın küçüklüğüne veriyorum başka bir şeye değil.
kimse kimsenin evine yüz bulmadığı sürece gelmez,
kaldı ki kimse kimsenin evine zorla girmez,kendilerince bir şey buluyorlar ki geliyorlar.
hayat çok kısa,
biraz tecrübe sahibi olunca anlarsınız,bu dış kapının mandalları yüzünden ziyan edilemeyecek kadar kısa olduğunu.
kendinizi üzdüğünüzle kalırsınız ilerde.
Sadece bir komşudan değil bir kaçından bu şekilde çekiyorsanız bence hata SİZDE...Hadi bir komşu olsa yüzsüz diycem ama hepsi aynıymış.Siz sert çıkamıyorsunuz.Arkadaşım açmayın kapıyı.Kıracaklarmı? Döveceklermi sizi ? Polis mi çağıracaklar...Açmayın yahu kapıyı....Bilmiyorum ya kendinize yazık...Hayatınız sürekli bu şekilde mi geçecek.İnsanın en huzurlu olduğu yer evidir...SSiz bunlara acayip şekilde yüz vermişsiniz.Sen dğilse annen...Çözüm gerçekten basit...AÇMAYACAKSINIZ KAPIYI...HER SEFERİNDE HEM DE...SORUNCADA AÇIK AÇIK SÖYLEYECEKSİNİZ...DERS ÇALIŞIYORDUK AÇMADIK DİYE.TAA Kİ ONLAR BIKANA KADAR....Başka çözümünüz asla yok...
Bir sonraki sefer için açmamayı deneyeceğiz.Ama babaannemler gelince mecbur açılacak o kapıBırak kolu yorulana kadar kapıyı yumruklasın ben bi'kere annemin halasına yaptım onu. Kaç yaşında kadın annemler yok sabahın köründe geliyo tüm köyün dedikodusunu bana yapıyo hiç birini de tanımıyorum yani artık bi'gün iki gün derken anneme ya söyle ya da kapıyı açmam ders mi çalışıcam tanımadığım adamların lafını mı dinliycem dedim. Kadın geliyodu annem hasta uyuyo diyodum olsun kaldırırım diyodu sabah 8:30taBu arada amcam yapıyo aynısını 10 yaşında kız kardeşim var ve yat deyince yatmıyo oyüzden annemler 10 buçukta yatarlar hep amcamlara babam geliyosanız erken gelin dediği halde kaçtır durup durup 9 buçukta geliyo bi'de "yatıyo musunuz" diyo ee o saatte gelince 1e kadar gitmiyolar.
Valla ben kapı açmıyorum geçen yengem de komşusunu almış gelmiş annem yoktu ve biliyorum ki girip saatlerce bana laf anlatacaklardı ben de açmadım ve inanır mısın rahat 20 dakika evin bütün camlarını yumrukladı. Akrabalarla samimi de değiliz gidip gelmeyiz bayram, askerlik, düğün, dernek vs dışında ama gel gör ki böyleler.
Açma sonra sorunca da uyuyodum, banyodaydım, ders çalışıyodum açmadım de. Bi'kaç kere yap emin ol kesilcek. Başlamasına fırsat verme ki kesilsin ayakları.
Çekiniyorum dediğiniz şeyleri yapamam diyorsan eczaneden kendine kulak tıkayıcısı al ders çalışırken tak . Etrafındaki sesleri baya azaltır.
Evinin yakınında yada sana uzak gelmeyecekse kütüphanede ders çalış tekli masalar var termosuna koy çayını yada kahveni veya su al yanına ara da yemek içinde meyve al git orda ders çalış daha verimli olur daha çok ders çalışabilirsin üniversiteler kütüphaneleri gayet ideal oluyor halk kütüpheleri de güzeldir
Bahaneler üretmenize gerek yok ki kapıyı açacaksınız ve "Kusura bakmayın ders çalışmak zorundayım" diyeceksiniz.
Ben çocuklarımın sınav yıllarında bir çok defalar komşularımı kapıdan döndürdüm; önceleri bozulsalar da hiç küsen komşum olmadı bu sebepten.
Bunun için size küsüp alınacak komşunuz varsa da eksik olsun öyle komşular.
Hiç kimsenin keyfi için sinirlerinizi harap edip geleceğinizi riske atmanıza gerek yok.
çatkapı gelen insanlardan nefret ederim müsait mi işi var mı diyen yok.habersizce çıkıp gelirler.bazen hayır demeyi bilmeyenlerin basına geliyor bu.kesin tavır koymakta gerekli ama bazı insanlar da ne yaparsan yap anlamaz böyle tiplerde var gece gündüz saate bakmadan gelenler edenler.
Ay canım sen de mi gördün konumu.Sorma Bu tiplerle Allah kimseyi karşılaştırmasın.Tavır mavır işe yaramıyor bunlarda, yüzsüzün teki hele biri var.Benden de yaşça büyük babaannemle yaşıt nasıl kovayım kalk git diyeyim zaten annem gelme dedi(üstü kapalı olarak da demedi).Daha ne diyelim:/ Böyle şeyleri kolay söyleyen insanlar olmadığımız halde geldiklerinde yeterince şey söylüyoruz.Artık kapıyı açmamaya çalışacağız ama gelmekten vazgeçeceğini sanmıyorum. Babaannemler gelince hiç çıkmaz artık bizden.
açık açık gelmeyin diyeceksiniz öyle ima etmekle olmuyor
ben nefret ederim öyle çatkapı çıkıp gelen ve yüzsüz yüzsüz oturmaya devam eden insanları gerekirse de kovarım o konuda hiç utanmam yoktur sizinde yapmanız gereken budur önce insan gibi uyarınızı yapın baktınız olmuyor anlayacakları dilden konuşacaksınız yapacak birşey yok böyle birşey için ağlamaya hele hiç gerek yok
bizdede var bu dert yeni taşınan bir kadın var sürekli bize gelmeye başladı sürekli birşeyler istiyor süpürge vs. bıktırdı resmen geçen bizi çağırdı bahane bulup gitmedik anladı sanırım bir kaç gündür gelmiyor dünde merdivenden çıkarken duymuş babam sandı beni 20 tl borç almıştım babandan deyip verdi ne ara aldı anlamadım ve bana bu çok yanlış geldi birde buna alışırsa yandık babam asla hayır demez çok saftır
İşte bazıları bize suç sizde diyor ama bence onlar böyle yüzsüzlerle karşılaşmamışlar.Ne diyim inşallah karşılaşmazlar hiç.
İyiyim.Sen de iyisindir inşallah canım.Artık daha fazla tepki vereceğiz yani kapıyı açmayacağız gidin hadi diyebileck insanlar değiliz.Annem denebilecekleri söyledi zaten.İşlemiyor hele biri var laftan anlamıyor kadın.KÜstün madem niye barışıyorsun ki?Yİne geliyor yine geliyor.canım benim konu açmışsın.epeydir koşturmaca içindeyim.nasılsın?kimler sıkıyor senin canını bakiim.sana bi şey diyeyim mi?misafirperverlik,komşuluk da bir yere kadar.seni rahatsız etme noktasına geldiyse böylesi durumlar güzel bir dille ve ya çeşitli bahanelerle bu kişiler geri çevrilebilir.sınav konusu,okul konusu sekteye uğruyorsa buna izin vermemelisin.annen de ona göre bir tutum sergilemeye çalışmalı..
komşuluk bitti diyorlar birde e tabi biter hemen yüz bulup astarını istiyorlar herşey dozunda olmalı vıcık vıcık ilişki bu devirde riskli malesef
Sadece ima etmiyoruz.Gelmeyin dedğimiz biri 2-3 gün küstü sonra yine gelmeye devam etti.Laftan anlamıyor bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?