• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeter artık bıktım.Benimle aynı durumda olan yokturr :@Bunun çaresi yok.

Elittt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
696
59
53
İstanbul
Gerçekten bıktım artık.Hem de kaç senedir.Ben açmasam kardeşim açacaktı burda konuyu. Bu insanlar ne kadar düşüncesiz ya.
Özellikle bazı abone komşularımız..Sürekli bizdeler.Kardeşim üniv. hazırlık okuyor.Ben tekrar ygs-lys çalışıyorum.
Evimiz de çok büyük değil ve çalışacak yerlerimiz sınırlı.Yarın sınavı var bunun için okuldan erken geldi ama bunu bile bile oturmaya geliyorlar.Ben de uyumuştum sabah erken kalkıp ders çalışırım diye.Zaten uykum kolay gelmez geldiği zaman da onlar gelir mutlaka.Kız gelmiş odama kadar ışığı da yaktı beni kontrol ediyor.
Bazıları bize günde 2 kere uğruyor abartmıyorum.Gerçekten.Evimiz giriş kat ve evde olup oldığımız anlaşılıyor.Zatenm bizim sokakta hesap vermeden bir yere gidemezsin bilirler yani nereye gidip geldiğini.
Annem her seferinde ders çalıştığımızı vurgulayıp uyarıyor ama anlamıyorlar.
Küçüklüğümüzden beri durum aynı.Ben misafirler yüzünden sınava çalışamayıp ağladığım için gözlerim şiş gittiğimi bilirim okula.
Kadın az önce gelmiş (bu arada bizimle yaşıt falan da değil annem de şehir dışında niye geliyosun ki) keşke gemeseydik sınavın varmış diyor.Sinir oluyorum ya her seferinde mi söylenir bu.Eve gelen arkadaşlarımız bile şaşırıyor sizin ev yol geçen hanı gibi diye.
Bir önerisi olan var mı.Yaşamayan bilemez.Of sinirden klavyeyi parçalayasım geliyor.:14:

Gerçekten bıktım artık.Hem de kaç senedir.Ben açmasam kardeşim açacaktı burda konuyu. Bu insanlar ne kadar düşüncesiz ya.
Özellikle bazı abone komşularımız..Sürekli bizdeler.Kardeşim üniv. hazırlık okuyor.Ben tekrar ygs-lys çalışıyorum.
Evimiz de çok büyük değil ve çalışacak yerlerimiz sınırlı.Yarın sınavı var bunun için okuldan erken geldi ama bunu bile bile oturmaya geliyorlar.Ben de uyumuştum sabah erken kalkıp ders çalışırım diye.Zaten uykum kolay gelmez geldiği zaman da onlar gelir mutlaka.Kız gelmiş odama kadar ışığı da yaktı beni kontrol ediyor.
Bazıları bize günde 2 kere uğruyor abartmıyorum.Gerçekten.Evimiz giriş kat ve evde olup oldığımız anlaşılıyor.Zatenm bizim sokakta hesap vermeden bir yere gidemezsin bilirler yani nereye gidip geldiğini.
Annem her seferinde ders çalıştığımızı vurgulayıp uyarıyor ama anlamıyorlar.
Küçüklüğümüzden beri durum aynı.Ben misafirler yüzünden sınava çalışamayıp ağladığım için gözlerim şiş gittiğimi bilirim okula.
Kadın az önce gelmiş (bu arada bizimle yaşıt falan da değil annem de şehir dışında niye geliyosun ki) keşke gemeseydik sınavın varmış diyor.Sinir oluyorum ya her seferinde mi söylenir bu.Eve gelen arkadaşlarımız bile şaşırıyor sizin ev yol geçen hanı gibi diye.
Bir önerisi olan var mı.Yaşamayan bilemez.Of sinirden klavyeyi parçalayasım geliyor.:14:

Bahsettiginiz gibi bir apartmanda yasayan tanidigimiz kapisina bir yazi asmisti:Uc kere kapiya vurun acilmazsa bilinki mesguluz.Anlayisiniz icin tesekkur ederiz diye:)) Ise yaramisti bizde onlara gittigimizde uc ten fazla kapiya vurmaz, musait olmadiklarini dusunur geri giderdik :)) Gercekden musait olmadiginizda isiniz oldugunda acmayin kapinizi, vurup vurup giderler.

Senın ve karadesinin gelecegı bu kadar ucuz olmamalı bence mutlaka annen degılde sen hır şeklide bunu anlat aslındacok net kapı çaldı komşu geldı ağzında kalem elinde kıtapla yüzüne bakmadan ac kapıyı ders çalışıyorum onemlı sınavım var yarın vaktımde com az bıseymı ısteyecektın komşu teyze abla gribi bır kaç tanesıne böyle yapana ınan anlarlar baktın anlamıyorlar bu defa dırek sınav zamanı malum eve sakınbır ortam olması gerek gribi sozletlerle dırek anlat canım sınır oldum he bu saygısızlıktırya anlayışın ınsanlar

lanet olsun bendede var o dert. seninki kadar vahim olmasada. ablamın dınkoff sevgilisi. hiç haber vermeden pat diye geliyor. kurtlar vadisini açıp izliyo. ulan sen nişanlı felanda değilsin niye geliyosun? hiç mi düşünmüyosun kolu komşu ne der? adam gelmiş 40 yaşına hala bebek bebek konuşmuyor ağzının ortasına yapıştır bi tane o derece. şuan evde saatrdir oturuyor ve ben salonda oturmaktan kıçım ağrıdı yeminlen. görmek istemiyorum suratını felanda. misafir dediğin kendini özletecek.

annen o kadar uyarıda bulunmuş. artık terbiyesizlik yaparak çözülecek bu sorun başka yolu yok. artık laf mı çarpıtırsın,bağırır çağırır mısın ,kapıya not yazıp asar mısın bilemem ama. psikolojisi kötü bilirim :(

e açma kapıyı, çalsın çalsın gitsin. bir gelir iki gelir üçüncüsünde gelmemeye başlar. biraz hayır demeyi bilelim.

Arayi acma calismalarina baslayin.
Bir yerde karsilastiginizda cok sohbet etmeyin, cok icli disli olmayin.
Geldiklerinde "ders calisiyorduk, evden cikacaktik, disardan geldik uyuyacaktik" turunden bahaleler bulun. Sonra agziniz alisir, eve kabul etmemek daha kolay olur. Onlarin da biraz ayagi kesilir sizin evinizden diye umuyorum.

çook eskiden beri alıştılarsa biraz zor aslında şimdi vazgeçirmek ama mesela

ayrı bir oda varsa kapınıza kılıt taktırın ve geldıklerınde kesınlıkle cıkmayn odadan annenız falan kımsede cagırmasın sizi kapınızı tıklatırlarsa hemen cıkmayın bekleyın cok dersım var bı cay alıp oturcam dıyın gerı gecın kıtleyın kapınızı...

ve geldıklerınde annenız mesela sessız konussun , kahkaha atılınca aman aman sessız olalım kızlar cok streslı bu sene sınavları agır gurultu ıstemıyorlar hıc desın... sureklı bır baskı altına alsın tabakları falan sessız getırsın gotursun onlar annenızı yada evdekılerı böyle görünce çekıneceklerdır...

insan kendi evınde misafır olur mu... en buyuk sorumluluk annenıze düşüyor sürekli lafını edip baskı altına almalı gerekırse yarın konusalım kızlar okulda veya dershanedeyken desın sız olmaynca yapsınlar ne yapıyorlarsa..

gerçekten çok sinir bozucu bir durum ama bunu başta size gelen komşularınızın düşünmesi gerekiyor insanları rahatsız etmekte neyin nesi üstelik çok önemli sınav için ter döküyorsunuz. ben üniversite sınavına hazırlanırken annem misafir almıyordu ve bunu komşularımıza açık açık söylemişti hatta gelmesinler diye kendiside onlara gitmiyordu.. bence sizde kırmada açık açık söyleyin geleceğiniz için zor bir sınava hazırlanıyorsunuz.

gerçekten çok sinir bozucu bir durum ama bunu başta size gelen komşularınızın düşünmesi gerekiyor insanları rahatsız etmekte neyin nesi üstelik çok önemli sınav için ter döküyorsunuz. ben üniversite sınavına hazırlanırken annem misafir almıyordu ve bunu komşularımıza açık açık söylemişti hatta gelmesinler diye kendiside onlara gitmiyordu.. bence sizde kırmada açık açık söyleyin geleceğiniz için zor bir sınava hazırlanıyorsunuz.

senelerdir istediğim anne modeli

canım başka çaresi yok
açmayacaksınız banyodaydım ağda yapıyodum uyuyodum duymadım falan diyeceksin
tabi bilecekler yalan olduğunu
birsüre sonra sonra anlar gelmezler
küserlerse küssünler
dost olsalar böyle yapmazlar
hiç acıma
kimse geleceğinden daha önemli değil

Şekerim neden bu kadar taviz veriyorsunuz ki ? Ev sizin neticede;istediğinizi alırsınız..istediğinizi almazsınız! bu kadar gözünüzde büyütmeyin..alt tarafı komşu! gelmeyiversin? dedikodusunu başka zaman yapsın hayret birşey..ay ne sinir insanlar var:47:

Arkadaşlar tavsiyeleriniz gerçekten çok güzel ve birçoğunu da uyguladık
Bilmiyorum,dışarıdan nasıl görunuyor ama bu dert gerçekten çok büyük ve çözümü yok
Ama gerçekten abartmıyorum
Az önce olanları anlatayım:evde sadece kardeşim ve ben varız ben uykumdan kaldırıldım kardeşim ders çalışıyordu(bunlar kapı ve pencere kırılacak gibi çalındıktan sonra gerçekleşti) ve kardeşim sınavı olduğnu söyledi çalışmaya devam etmeye çalıştı hatta ben ona ezberinde yardımcı oluyordum kelimeleri tutyordum bu durumu göre göre hala konuşuyor birşeyler anlatıyor bunun gibi olaylar bizde her gün yaşanıyor.Annem zaten direk gelmeyin bize dedi 2-3 gün küstü işte 4. gün yine dayanamadı 13 yaşındaki psikolojisi bozuk kızlarının canı sıkılıyor diye bize geliyorlar biz zaten samimi değliz yılda toplasan 2 kere gitmeyiz o da zorla çağırıyorlar evden alıyorlar biz hep geliyoruz siz gelmiyorsunuz diye.Yolda selam vermeyi bırakın yüzlerine bile bakmıyoruz hatta bundan şikayetçiler bu durum çok anormal zaten insanlar da normal insanlar değil.Kapıyı açmayacak olsak kapı pencere kırılacak gibi çalınır afedersiniz ama tuvalete bile giremiyoruz nerede kaldınız diye biz ne kadar soğuk olursak olalım bierşey değişmiyor bunun çözümü yok en azından paylaşıp biraz da olsa rahatlamak içimi dökmek istedim.

canım başka çaresi yok
açmayacaksınız banyodaydım ağda yapıyodum uyuyodum duymadım falan diyeceksin
tabi bilecekler yalan olduğunu
birsüre sonra sonra anlar gelmezler
küserlerse küssünler
dost olsalar böyle yapmazlar
hiç acıma
kimse geleceğinden daha önemli değil

banyodayken teyzemle kocası geldi pat diye haber vermeden (ki onlarda eksik olmaz evden) valla kuşandum havluyu bilerek odanın önünden geçtim hiç utanmadılar yaa

bazen hayır demeyi bilmelisiniz ima vs olmaz anlamıyolarsa misafir kabul etmiyoruz demeli ailen, onlar yokken gelene de sen kusura bakmayın alamam ders çalışıyoruz diyceksin, küsen yatağını ayrı sersin, sizin geleceğiniz söz konusu kimin küsüp alınması vs hiç umrunuzda olmasın aileniz yapamıyosa siz yapın

bi tanede bizde vardı ondan. zamanlı zamansız sürekli gelir. müsayitmiyiz diye hiç düşünmezdi. bi gün sabahın köründe yine geldi. annem hastaydı o zaman yataktan kalkamıyordu. bu yine geldi oturdu müsayit değilsiniz ama gitcem zaten diyodu sürekli. ama yine konular açıp dırdıra devam ediyodu. en sonunda canıma tak etti.

gitcem gitcem diyosun deminden beri gideceksen git dedim. kalktı gitti benlede küstü. çokda umrundaydı...

İşte böyle yüzsüzler ve yapacak hiç birşey yok :14:

valla bı cinnet herseyı cozer bırakın kırılan kırılsın sız boyle kendı kendınızı sınır edıcenıze onlar kusup gıtsınler yoksa daha cok ugrasırsınız:19:

canım bırak kırsınlar camı pencereyı kapıyı... öyle şey mi olur...

dediğim gibi kitleyin odanızı çıkmayın 10dk çalar 1 saat çalar gider onlar madem inat sizde inat edin... niye hemen kapı pencere kırılcak diye açıyorsunuz...

böyle kendınızı yemekle olmaz kararlı olun özelıkle annenıız dayanamıyorum falan demesın giden sizin 1 yılınız olur az birşey değil..

Azcık gaza geldim ama bakalım işte onnlara gelme dendi daha ne diyeceğim bakalım kadın da farkında istenmediğinin ama cesaretimi toparlayım çok daha ilerisini yaparsam olur inşallah bize gelmeden önce burayı okurum artık

Back
X