• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeter artık gerçekten...

leavemealone

her yerde karşıyaka
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
86
1
96
İzmir
aşırı utangaç bir insanım ben bıktım artık...
siz söyleyin ne yapayım? karamsar ve gereksiz bir insanım intihar etsem mi acaba?
diğer insanlar rahatlıktan kırılırken bir tek ben problemliyim.
hayat neden bu kadar acımasız?
ya da insanlar mı desem?
bence ben acımasızım.
neden insanların yanında bir şaka yapıp gülüşemiyorum? böyle olması çok saçma çünkü ben normalinde şakacı bir insanım
neden dertleşebileceğim bir dostum yok?
neden biriyle konuşurken saçma sapan şeyler söyleyip de salak durumuna düşüyorum?
çok acizim çook. ne yapsam bilemiyorum gerçekten.
o ne der bu ne der korkusu ahh bitirdi beni senağlama
kankam vardı onunla kavga edip küstük 3 aydır küsüz o hemen başkalarıyla takılmaya başladı ben her gün yalnızım.
hatta o hayatımdan çıkınca sosyal fobim daha da arttı.
hiç bir çare göremiyorum bulamıyorum. buldum diyelim uygulayamıyorum.
işkencem sadece kendime böyle olsun hiç istemiyorum.
off canım çok sıkkın :(

Son düzenleme:
Allah sağlık derdi vermesin canım gerisi inan boş
bu yaşadıklarımız gün geliyor geçip gidiyor
geçmişe baktığımızda gülüyoruz bile üzüldüğümüz şeylere

İnsanın kendinden başka büyük düşmanı olmazmış biliyormusun..
Sende şuan içindeki o düşmanın seni yenmesine izin veriyorsun....
Herşeyi ve herkesi takar gereğinden fazla değer verirsen kendini aciz hissedersin...
Neyin eksik...?
Etrafı göremeyecek yada kitap okuyamayacak gözleremi sahip değilsin..?
Yada yürüyememene dokunamamana sebep olan el ve ayakların mı yok..?
Bence şükretmelisin canım.Bırak hayat sana rağmen seninle birlikte aksın..
Sporla ilgilen ve kitap oku en iyi arkadaştır kitap...
En yakın arkadaşınla konusmuyorsan üzülme..
Çünkü gerçek dostlar ne olursa olsun asla sırt çevirmez birbirine..
Başka arkadaş edinirsin.Ve şunu hiç birzaman unutma...
Hayat herşeye rağmen yaşamaya değer...

15 yaşındasındelikafadulden

ve yaptığın hiçbir şeyden memnun değilsin sanki:olmaz:

intihar falan 15 yaşında gencecik bir kızın ağzına hiç yakışmayan bir kelime:olmaz:

utangaçlık aşılabilir bir durumkaydirigubbakcemile5

arkadaşların veya dostların çokluğu değil nitelikleri önemli. her insandan ne dost olur ne de arkadaş. zemuszemus

kavga ettiğin arkadaşınla neden kavga ettin bunun sebebplerini irdele ve sonra hatan varsa özür dile?

bende senin yaşında utangaç,konuşmaktan çekinen biri idim taa ki tek başıma kalıncaya kadar,yani hayatımın bir döneminde yaşamla tek başıma boğuşana kadarsempatiksalakcinni

ne yapacaksın, öncelikle kendini kabul etmeye çalışkaydirigubbakcemile5

yanlış yapmaktan korkma , yanlış bir kelime söylemekten korkma . her insan yanlış yapabilir değil mi?bayanssulusmile

bir ortamda bir şaka yaptn veya bir sözünden dolayı birileri sana güldü mü ,sende gül kendine :lepi:

kızarıp bozarmaya gerek var mı Allah aşkınakaydirigubbakcemile2

her insanın hata yapma,yanlışa düşme hakkı varolumunekankayizsmile

Ah be güzelim, bu yaşta ne bu karamsarlık...Pozitif ol, yaşının kıymetini bil gibi klişe cümlelerle giriş yapmak isterdim, ama ben de senin yaşlarında benzer sorunları çok yaşardım.
Sürekli bir memnuniyetsizlik, mutsuzluk, insanlara güvensizlik, sosyal fobi, platonik aşk acıları, insanların davranışlarına gereğinden fazla önem yükleme, her an ne düşünüyorlar benim hakkımda, acaba rezil mi oldum gibi bir sürü saçma sapan düşünce.

Bu hislerinin hepsi geçicek, yavaş yavaş büyüyeceksin, kendini çok hırpalamadan büyü, acılarından, problemlerinden, yalnızlığından bile kazanımlar elde etmeye bak.
İnsanlara çok bel bağlama, önce kendine yetebilmeyi öğren. Çevrendeki herkes gelip geçici olabilir, kalıcı olan sensin. Sen kendini inşa ederken, farkında olarak, kendi kıymetini bilerek büyümeye bak.

Öyle bir zaman gelicek ki, seni bu buhranlara sürükleyen arkadaşları, aşkları hatırlamıcaksın bile.

Değişerek büyüyeceksin, belki de bu sıkıntıların senin kişiliğinde sağlam yapıtaşlarının oluşmasına sebep olacak. Benim öyle oldu.

Kendinden başka hiç kimseye gereğinden ve hakettiğinden fazla değer vermemeyi öğreniceksin.

Bol bol kitap oku, film izle, vizyonunu genişlet ve ailenin kıymetini bil. Bunların hepsi geçicek.

Arkadaşın yok ,espri yeteneğin yok diye intihar etmek istemek olur mu hiç ...

Gencecik bir kızsın daha yakışır mı ağzına bu kötü laf...Talihsiz bir laf olmuş diyeyim ben buna :delphin:

Arkadaşların çok olması değil az ve öz olması önemlidir güzelim.Çok arkadaşın olur ama hiçbiri de bir işe yaramazlar kötü gününde yanında olmazlar...

Ama birkaç tane olur senin yanında olurlar kötü günlerinde destek olurlar.

Hem daha çok ufaksın ilerki zamanlarda olur elbet arkadaşların kankaların :hulya:

Sakın kafana takma böyle basit şeyleri :olmaz:

Kendine çeki düzen verip başka şeylere yoğunlaşmayı dene.

bugün tramvay kazasında 2 genç öldü 1 genç ağır yaralı,oturup ağladım,kimbilir ne hayalleri ne umutları vardı...şimdi burda intihar kelimesini duyunca sinirim bozuldu,sana tek bir önerim var,yaparmısın bilmiyorum ama beni gerçekten çok çok çok mutlu edersin.

birgününü ayarla,çık git yetimhaneye,ve hastanelerin acil servisine,şöyle bir gezin,öyle bir değişirsinki...
işte o zaman ne sosyofobin kalır ne utangaçlığın ne yersiz konuşmaların,kendine güvenin gelir,ne kadar şanslı olduğunu anlarsın.

çok teşekkür ederim size yazdıklarınız beni kendime getirdi. ama çok kötü bir huyum var birine bir şey söylemek istiyorum terslenirsem gülerlerse falan diye bir düşünce susturuyor beni. eskiden en azından yakın arkadaşlarım vardı. şimdi sınıfın en sessiziyim uzaktan bakınca belki saçma sapan bir dert gibi gelebiliyor ama bu beni çok yıpratıyor ve değersiz hissediyorum kendimi. yapmamam gerek biliyorum ama vazgeçemiyorum ki bu huyumdan... insanlarla yüz yüze asla tartışamıyorum ama bir örnek vereyim eski sınıfımda havalı bir kız vardı onunla msnde kavga ettik uzunca bir süre. kavgadan sonra anlaşmaya başladık ve benden özür diledi. asla tahmin etmezdim bunu. beni daha da küçük düşürecek sanardım ama özür diledi...
keşke insanların yanında olunca bu kadar kasmasam. buna hiç gerek yok biliyorum ama insan engellemeye çalıştıkça daha çok yoğun hissediyor... :S

Bu intihar lafıda amma moda oldu he:umursamaz:

İntihar et tabi, ama yemekten sonra tok karnına, yemekten önce edersen dokunur.sempatiksalakcinni

Delirme güzel kızım, ne intiharı allasen.:teselli:

insanlar acımasız diyorsun peki sen çokmu insaflısın
bence kendinde acımasızsın kendine haksızlık yapıp intiharı düşünüyorsun.
senin anlattıkların bir intihar sebebiyse........ne sıkıntı çekenler var....her aklına gelen intihat etse her sıkıntı çeken intihar etse insan kalmaz manım ya
ve üstelik senin sebeblerin inanki çok basit ve aşılabilir şeyler
15 yaşında bunları düşünmen tuhaf senin cıval cıvıl olmam gerekirken söyledigin şeye bak.....

ah ah o 15 yaşı bana bir verseler..bak bende birden karamsarlaştım......bari bir yerden atayım kendimi

yA onu bunu bırakında sempatiksalakcinni heyecanın varsa dideral al. ben okulla münazaralara katılıodm ve çok heycanlanıodum. kalbim ağzımdan çıkıcakmış gibi oluodu,kasarak konuşuodum falan... sonra diderali keşfettim... münazaradan önce 2 tane alıodm. gayet relax oluodm

canım benim gençliğimde senin anlattığın şekilde geçti. hatta lise birde 1 yıl kimseyle konuşmamıştım ve öğretmenim benden ümidi kesmişti. kendimle barışmam çok uzun zaman aldı.(yıllar diyelim biz ona .) bunu başardığımda herşeyin beyinde bittiğini anladım. etrafımızda espirili, konuşkan sempatik insanlar olabilir. kıskanabiliriz onları. ama bizde öyle olmak zorunda değiliz. herkesin bi kişiliğ vardır. sen şu an kişiliğini oluşturma çabasındasın ama bunu illa gereksiz konuşmalar, yersiz espiriler yaparak oluşturacak değilsin. kendine zaman ayır. acele etme. hayat aceleye gelmiyo. çok gençsin. önce kendine bi dön kendini tanı. kimsin sen. nelerden hoşlanırsın. kendini yetiştir. kitap oku bolca. frene basılmış araba gibi kasma kendini. zamana yaya yaya kendini, etrafını insanları tanımaya çalış. geriye dönüp baktığımda yıllarımı boşa harcadığımı görüyorum. keşke kendime daha çok güvenip insanları gözümde olduğından büyük görmeseymişim. yerimseniben

Back
X