yeter artık kaynana yeter!!!

Neden mecbur gibi konuşuyorsunuz ,gitmeyin .Kimin kalbi kırılacaksa kırılsın,sizin canınız sıkılacağına.
Sanıyorum ben farklı dünyada yaşıyorum ya da Rabbime sonsuz şükürler olsun hiç eş ailesi dertlerim olmadı.
hiç biriyle ben istemezsem görüşmeme şartı koydum başta, kabul edildi.
Bekara karı boşamak kolay gibi oldu yazdıklarım ama kaynana ile görüşüp onun isteklerini yapmayan çok da tanıdığım var,O kadar da zor değil yani.

Çok etmiyor sorun eşim. Ama o tarafa da pek sert durduğu söylenemez. Evet bundan sonra sürekli bahane bulmak gerek yoksa bir ömür taşınacağım oraya... Hayır yarın öbür gün bebeği bahane edecek. Şu geldi görmek istiyor getirin diye. Of offf :KK43:
Ben olsam bir suratimi asarim bir daha asla cagirmaz,
Siz kaynananiza esiniz tepki koysun istiyorsunuz ama bence cok yanlis, madem esin araniza girmiyor siz cozeceksiniz, cunku esiniz bugun annesine tepki koyar belki ama ileride de baska konuda annesi icin size tepki koyar, esinizi hic karistirmayin

3 yıldır her aradiginda gitmişsin ne diye gıcık oluyorsun ki?

Kusura bakmayın bir insana yüz verirseniz astarini ister yani.

Bunu 3. Yılda değil ilk yılda düşünecektiniz.

Müsait değilim gelmiyorum.

Bu kadar yani.

Es baskısı ne olursa olsun beni istemedigim bir yere kimse zorla götüremez.
Kolumdan tutup sürüklemesi lazim.

Hatalı taraf sizi gördüm.

Şuanda bile hala gitmek istemiyorum diye üzülüyorsunuz
E gitmeyin o zaman?

gitme ya bırak ne halı varsa gorsun .senın altınlarını nasıl caldı?

Sinirim bozuluyor valla...

Altınlarımı düğün gecesi tüm akrabalar gelin odasına doluşup saydılar bir güzel... Sonra da hırsız girer evinize diyerek balayında bizde dursuna getirdiler... Neyse balayından döndük, eşime diyorum gidip alalım. Yok benim ailem hırsız mı, yok ne olacak. Böyle böyle 6 ay geçti. Bu arada da kayınvalidem sürekli kızım merak etmeyin, emanetiniz bizde, şöyle böyle beni oyalıyor utanmadan...

Sonra ben dedim yeter gidip alalım, bir gittik ki ohoo altınlar çoktan harcanmış, bir güzel yemişler. Takılan gramlıkları da kayınvalidem konu komşunun düğününde takmış, çok işime yaradı valla diyor...

Donup kaldım, resmen dondum... Eşim hala ezikliğini yaşıyor bu durumun, tek laf edemiyor yani bana savunamıyor onları...

Sinirim bozuluyor valla...

Altınlarımı düğün gecesi tüm akrabalar gelin odasına doluşup saydılar bir güzel... Sonra da hırsız girer evinize diyerek balayında bizde dursuna getirdiler... Neyse balayından döndük, eşime diyorum gidip alalım. Yok benim ailem hırsız mı, yok ne olacak. Böyle böyle 6 ay geçti. Bu arada da kayınvalidem sürekli kızım merak etmeyin, emanetiniz bizde, şöyle böyle beni oyalıyor utanmadan...

Sonra ben dedim yeter gidip alalım, bir gittik ki ohoo altınlar çoktan harcanmış, bir güzel yemişler. Takılan gramlıkları da kayınvalidem konu komşunun düğününde takmış, çok işime yaradı valla diyor...

Donup kaldım, resmen dondum... Eşim hala ezikliğini yaşıyor bu durumun, tek laf edemiyor yani bana savunamıyor onları...
Iste bu sana tecrube olsun cocuguna gelen altinlara sahip cik bari

Sizi misafire hizmet edin diye mi çağırıyor?Eşiniz sorun etmiyorsa ağız birliği edin doktor risk var dedi yorulduğum üzüldüğüm için oluyormuş deyin.
Bileziği anladım gösteriş yapıyor da şunu giy bunu giy derken açık giyinmeyin anlamında mı söylüyor yoksa onlar da mı gösteriş için?Çok enteresanmış.
Siz kendi evinize akrabaları davet ediyor musunuz o zaman da illa ben de geleyim diyor mu?

Yok canım hizmet için değil, hizmetçileri ayrı geliyor komşu kızları emrine amade... Ben sadece giyinip süslenip öyle duracağım, güleryüz vs. Bu daha sinir bozucu...

İlk 3 ay riskim vardı zaten, risk geçince, bulantım geçince hemen başladı çağırmalar...

Yok yok açıklık falan değil. Abartmıyorum günü falan olunca abiye elbise aldırdı bana 150 tlye. Sadece gelinim şık giyiniyor bakın havası. Ben artık yeni gelin değilim yeterr :KK43:

Eşimin tarafı çok nadir gelir evime, o zamanlarda o da gelir. Yine süzer şöyle bir giyimimi...

Gitmeyin tabiiki..
Kararlı olum gitmeyin.. Eşiniz de kessin önünü bu zoraki davetlerin.
3 yıllık evliliğe takı getiren insanı görmeseniz de olur, ne alaka bu saatten sonra.. Saçmalamacalar

3 yıldan sonra ne altını? Düğün gecesi altınlarınızı çalan kadın bunları da iç eder, sizi eli boş gönderir evinize. Siz de kalkıp giyinip kuşanıp (sipariş verildiği şekilde tabii ) oraya gidip dekor olarak oturduğunuzla kalırsınız. Eşinizle ciddi ciddi konuşun. Zırt pırt sizi arayıp saçma sapan talimatlar vermesin.

Gitmeyin...ev onun evi misafir onun misafiri...üstünüzden prim yapıyor etrafa anlaşılan...
Eşinize de konuşun annesine izah etsin durumu...ne bu gel sütoğlan git sütoğlan gibi...

Kaynana kendi nasıl giyinir peki?
Özenli midir, marka takıntısı filan var mıdır, sever mi makyaj bakım filan:KK48:

Bunu dedim esim üzüldü demissin.
Eger bu anlattigin deve kulak ise. Gerisini dusunemiyorum.
Birak esin uzulsun. Sen uzulmuyor musun? Esin senin halini gormuyor mu?
Birsey demiyor mu?
Esin arkandami sen neden her dediklerini yapiyorsun?
Yok artik.
Be
Bizde bi seferinde esimin halasina bayram ziyaretine gidiyorduk. Spor giyindim.
Esim bunlarimi giydin degistirseydin orasi zengin muhit dedi. Dedim eee ne olmus. Ben bunlari giymek istedim giydim. Ayakkabalrini degisseydin barim dedi hic tinlamadim surat astim. Baktim giderken araba onune atlayip gulnsatiyorlar yam esim bi anneme bi babana aldi. Aldim kenara koydum suratimi astim. (Istemsiz)
Esim kizdin demi falan dedi. Evet dedim ben 30 yasindayim ne giyip giymecegimi biliyorum. Oraya gittik. Dedim burasimi zengin muhit? Zira hic benzemiyordu (meger oraya gitmemissiz evde yoklarmis)
Dedim ben kimseye uyamam onlar bana uysunlar.
Birakirsan sacinada basina makuajinada karisir.
Birakmayacaksinn o gunden sonra birdaha karismadi.
Kaynanam zarf atar onunyaoma bununyaoma yada ya ben izin vermezsem tarzi konusmlara bakar ki eşim birsey demiyor bende izin vermiyorum. Karistirsam devam edecek.

Eşim genelde bana hak veriyor, arkamda ama ailesine çok da birşey demiyor. Ne onları kırma peşinde, ne beni...

Ya yaşattıklarını yazsam, o kadar uzun olur ki kimse okumaz. Bu en basit şey inan. İlk evlendiğimde 1,5 yıl sinir hapı aldım, laçka ettiler sinirlerimi :(

Bu konu bazında benim hatam baştan tavır koymamak oldu. Keşke ben de senin gibi kayınvalideme yapsaydım, süper yapmışsın valla. Eşimi ben de asla tınlamam, eşim dese hiç umrumda olmaz. O hep rahat giyin boşver diyor. Ama bu kadın beni çileden çıkarttı. Giymesem dediğini, bütün gün konuşur, git giyin diye bir sürü saydırır. Cinnet kadın!

Kayınvalidemi tanıdığımdan beri, her yüzünü gördüğümde siniri bozulan biriyim. Yani 5 yıldır... Sinirimi sürekli bozmayı başarıyor sağolsun sağlı sollu...

Olaylar yaz yaz bitmez sadece son olayı yazacağım. Bana yaşattıklarının yanında bu olay devede kulak belki ama şu an inanılmaz gıcık oldum.

Her misafiri, hatta dış kapının dış mandalı biri evine gelse beni çağırır. Ameliyatlı halimle bile beni yatağımdan, sürekli telefonla taciz ederek kaldırmış ve misafir karşısına çıkartmış bir kişilik. Bununla kalsa iyi. Telefonu açıp bak şu şu elbiseni giy, altına şu ayakkabıyı giy. Saçına da mutlaka fön çektir, makyajını yap öyle gel diyor. Düğünümde çaldıkları altınlardan kurtarabildiğim 3 bileziğim var. Misafir gelince utanmadan o bilezikleri de tak diyor.

Neyse... Şu an hamileyim. 4 ay bulantım olduğu için çok rahattım, şimdi çok az ayaklandım. Hemen eşimle haber yollamış, haftasonu çok ama çok alakasız birileri gelecekmiş evine. Hiç tanımadığım insanlar, akraba falan değil. Eşimle haber edip gelsin demiş. Tabi ki kıyafet, saç, makyaj kurallarına uyulacak, bilezikler takılacak. Neymiş düğüne gelmemişler, takı getireceklermiş... Ve eşimle haber göndermesi ayrı bir saçmalık.

3 yılı aşkındır evliyim, hamileyim. Yeni gelinliğim mi kaldı Allah aşkına? Takıyı öne sürerek kandıracak aklı sıra. Ya hu sen benim 30 bin liralık altınımı düğün gecemde çaldın, 2 tane çeyrek alsam nolur almasam nolur şimdi? Ben de eşime ee alsın takıyı, biz sonra ondan alırız dedim. Sonra da aa ama iradesine sahip çıkamayıp onları da mı harcar yoksa dedim... Eşim üzüldü.

Şu an giyinip, süslenip misafir ağırlayacak halim yok, gerçekten. Hem de artık yeter. Gel deyince gelip, süs bebeği gibi oturtulmaktan sıkıldım. Sizce ne yapayım, gideyim mi? Lütfen bir akıl verin bana...

Dunyanin bu gerzekliginden ve sacma kurallarindan cok sıkıldım!!! Neden esimizin ailesini de sevmek ve gorusmek zorundayiz ki? Artik bu sacmaliklar yetti artik. Benim de ailem bana tek kelime edememistir simdi kvden bi iki sey duymaya tahammulum yok bide ne var o senin kv n. Olcak o kdr diyenler yok mu!!! Arkdas ruh hastasi misiniz. Bi tanecik omrumuz var elalemin kadinina mi heba etcez. Herkes isine baksin!!

ne isin varya gitme insanlari anlamiyorum valla birbirini yonetme cabasindalar ben olsam gitmezdim inadina suslenir puslenir disariya cikardim bide foto cekip yollardim en nefret ettigim seydir birilerinin beni yonetmek istemesi

Neden mecbur gibi konuşuyorsunuz ,gitmeyin .Kimin kalbi kırılacaksa kırılsın,sizin canınız sıkılacağına.
Sanıyorum ben farklı dünyada yaşıyorum ya da Rabbime sonsuz şükürler olsun hiç eş ailesi dertlerim olmadı.
hiç biriyle ben istemezsem görüşmeme şartı koydum başta, kabul edildi.
Bekara karı boşamak kolay gibi oldu yazdıklarım ama kaynana ile görüşüp onun isteklerini yapmayan çok da tanıdığım var,O kadar da zor değil yani.

Çok şükür maşallah, şanslıymışsınız. Tabi ki zor değil. Ama benimki tam kaynanatör, laf geçmiyor kadına. Eşim ne onları kırabiliyor ne beni. Dediği tek şey sen haklısın, herşeyin farkındayım. Küs olma bana yeter diyor, geri kalanı sen bilirsin. Ama kadın oğlunu da takmıyor.

Küfür onda, kavga onda. Her türlü çirkeflik var kadında.

Benim bu konu için yapabileceğim tek şey bahaneler bulmak, gitmemek...

Back
X