Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sende kadın yürü dese yürümüş dur dese durmuşsun. Kv suçu%30 senin %70
nenem zamanından kalan adetler. gelini süsler püsler ya gelin gezmelerine götürürlermiş ya da gelen misafirlere sergilerlermiş. hoşlanmıyorsan gitme. kusura bakmayın gelemem, müsait değilim de. polemik olmayacak şekilde net ol ki, devamını getiremesinler. 3 yıldır durumdan rahatsızsın ve tepki vermiyorsun öyle mi? anlaşılmayı beklersen daha çok beklersin. net bir şekilde kendini ifade edeceksin. kabalaşmaya gerek de yok. müsait değilim veya ilk başlarda yeni gelindim geldim ama artık sıkıldım, lütfen kendi misafirinizi kendiniz ağırlayın çinkü artık ben gelmeyeceğim. bitti gitti.
Ah canıım bir görsen manken dersinyok pee hiç işi olmaz. Modern giyiniyor ama bakım, marka hak getire. Misafir gelir kendi kendine içeri geçer, oturur bu içerde atlet don hazırlanmaya çalışıyor.
senin yaptığın sabır göstermek değil, kendine zulmetmek olmuş canım. seninle birlikte k.valide de sana zulmetmiş. dur demek senin elinde. biraz soğuk ve net ol. inşallah düzeltebilirsin.Aslında 5 yıldır rahatsızım ve dile getiremiyorum! Biliyorum hatanın çoğu bende. Hep sabrettim boş yere. Ama artık bir bebeğim olacak, bir sürü hayaller kuruyor şimdiden bebekle ilgili. Tavrımı koymazsam biteceğim, biliyorum. Bu konuyu açınca da hepten anladım.
Evet, normal bir dille anlatmam gerekiyor artık. Yıllarım stresle geçti resmen!
Iyide beni.esimde annesine birsey demez ama banada neden yaptin yada yapmadin demez.
Sen esinin seni korumasini beklemiceksin. Sen ne istiyorsan onu yapacaksin.
Bana kv oyle dedi diye kalkip esim annesine birsey demez ki...ama ben istemedigimi dedigimde banada birsey demez.
Yani sorun yok ozaman. Sende oyle yap zararin neresinden donersen kârdir. Senimi cagiriyor? Deki isim var bugun gelemicem. Esin birsey demez yada neden gitmedin derse kendimi iyi hissetmiyorum. Ayrica hissetsemde ben gitmek zorunda degilim. Canim istemedi dersin. Zorundamiisin?
Degil.
Kv sunu bunu giyin dediginde. Ben onlari bugun giymek icin uygun bulmadim. Ne giyecegime kendim karar verebikecek yastayim de.. esinde boyle boyle yavas yavas anlisr. Kv de alisir. Madem esin zorlamiyor artik boyle davranma. Omur gecmez oyle ne o oyle robot gibi.
Ben esimle konusip anlastim.arkadasimin dugunune gidecektim komsum ile. Kv geleyim gelmeyeyim derken gelmemeye karar verdi buyuk bir ic mudacelesi sonucunda. Israr edelim istiyor.etmedikm sen bilirsin dedik. Sonra kendi gelemiyor ya... sifradaydik. Diyorki ya ben izin vermezsem gitmenize? Bende dedim ben kocamla konustum anlastim. O dugune gidecegim nokta dedim. Kafaya koydun yani illa gideceksin dedi. Evet dedim.
Esim hic birsye demedi.
Ama su bir gercek uslubumu yumusaltmam gerek. Esimin zoruna gitmesini istemiyorum. Zaten arkamda biliyorum. Arkmada olmasada yanimda.
Artik kendimi torpilemeye karar verdim. Sert cikislar yapmicam. Yine dedigimi yaparim ama ters seyler demicem. He he diyip gecicem. Cunki esim aileme karsi hem cok saygili hem cok yardimci. Esimin hatirina.
Ama tabiki kv her dedigini yapmam yinede isime geleni yaparim.
Ama kirmam artik.
Ya boşverin bi 25yıl daha dile getirmeyin bence sonra da ölürsünüz zaten nolcak ki?Aslında 5 yıldır rahatsızım ve dile getiremiyorum! Biliyorum hatanın çoğu bende. Hep sabrettim boş yere. Ama artık bir bebeğim olacak, bir sürü hayaller kuruyor şimdiden bebekle ilgili. Tavrımı koymazsam biteceğim, biliyorum. Bu konuyu açınca da hepten anladım.
Evet, normal bir dille anlatmam gerekiyor artık. Yıllarım stresle geçti resmen!
"bakııın, bu halimle nasıl güzel gelin buldum" demek için seni süslüyor zaar
![]()
Kendin olmaktan vazgecme. Iyi gelin diyecekler diye 4 yil nasil katlanirsin boyle yasamaya? Varsin kotu gelin desinler bana yeterki esim benim nasil biri oldugumu bilsin. ALLAH zaten biliyor.Evet hatırladım cnm seni, konuşmuştuk bu olayı da seninle. Benim eşim de aynı, onlara tepki vermez fazla ama beni de ezmez. Benim de eşim aileme bir evlat gibi, inkar edemem. Zaten eşim iyi olmasa bu delilerin içinde yapamazdım, tek yolum ayrılıktı...
Dediğin gibi, normal bir dille abartmadan dile getirmek lazım. Susunca bizden gidiyor. Tabi ki kavga etmeden. Nereye kadar onların dediğini yapabilirim ki? Eşim yeri gelince lafını sok, çekinme diyor. Dediğim gibi hatanın çoğu bende. Ben hep saygı vs. diye diye sustum. Ah ne terbiyeli, güleryüzlü gelin deyip geçtiler, saygı duydular mı? Hayır. Çok sıkıldım artık, ben de insanım...
Ya boşverin bi 25yıl daha dile getirmeyin bence sonra da ölürsünüz zaten nolcak ki?
Sonuçta 86tane falan daha hayatımız var Nasıl olsa bu hayatınızı kaynanaya yaranmak için heba edin.
GitmeyinKayınvalidemi tanıdığımdan beri, her yüzünü gördüğümde siniri bozulan biriyim. Yani 5 yıldır... Sinirimi sürekli bozmayı başarıyor sağolsun sağlı sollu...
Olaylar yaz yaz bitmez sadece son olayı yazacağım. Bana yaşattıklarının yanında bu olay devede kulak belki ama şu an inanılmaz gıcık oldum.
Her misafiri, hatta dış kapının dış mandalı biri evine gelse beni çağırır. Ameliyatlı halimle bile beni yatağımdan, sürekli telefonla taciz ederek kaldırmış ve misafir karşısına çıkartmış bir kişilik. Bununla kalsa iyi. Telefonu açıp bak şu şu elbiseni giy, altına şu ayakkabıyı giy. Saçına da mutlaka fön çektir, makyajını yap öyle gel diyor. Düğünümde çaldıkları altınlardan kurtarabildiğim 3 bileziğim var. Misafir gelince utanmadan o bilezikleri de tak diyor.
Neyse... Şu an hamileyim. 4 ay bulantım olduğu için çok rahattım, şimdi çok az ayaklandım. Hemen eşimle haber yollamış, haftasonu çok ama çok alakasız birileri gelecekmiş evine. Hiç tanımadığım insanlar, akraba falan değil. Eşimle haber edip gelsin demiş. Tabi ki kıyafet, saç, makyaj kurallarına uyulacak, bilezikler takılacak. Neymiş düğüne gelmemişler, takı getireceklermiş... Ve eşimle haber göndermesi ayrı bir saçmalık.
3 yılı aşkındır evliyim, hamileyim. Yeni gelinliğim mi kaldı Allah aşkına? Takıyı öne sürerek kandıracak aklı sıra. Ya hu sen benim 30 bin liralık altınımı düğün gecemde çaldın, 2 tane çeyrek alsam nolur almasam nolur şimdi? Ben de eşime ee alsın takıyı, biz sonra ondan alırız dedim. Sonra da aa ama iradesine sahip çıkamayıp onları da mı harcar yoksa dedim... Eşim üzüldü.
Şu an giyinip, süslenip misafir ağırlayacak halim yok, gerçekten. Hem de artık yeter. Gel deyince gelip, süs bebeği gibi oturtulmaktan sıkıldım. Sizce ne yapayım, gideyim mi? Lütfen bir akıl verin bana...
Kendin olmaktan vazgecme. Iyi gelin diyecekler diye 4 yil nasil katlanirsin boyle yasamaya? Varsin kotu gelin desinler bana yeterki esim benim nasil biri oldugumu bilsin. ALLAH zaten biliyor.
Gitmeyin
Kalabalıktan hoslanmıyorum deyin
Eşiniz sorun cıkarır mu gtmeseniz
Eşiniz sorun etmıyorsaÇok etmiyor sorun eşim. Ama o tarafa da pek sert durduğu söylenemez. Evet bundan sonra sürekli bahane bulmak gerek yoksa bir ömür taşınacağım oraya... Hayır yarın öbür gün bebeği bahane edecek. Şu geldi görmek istiyor getirin diye. Of offf![]()
İnsan cekinir ya ne gereksiz kv ler varHayır çıkartmaz. En azından şu an için.
Evet gitmeme kararı aldım, bundan sonra da hatalarımı devam ettirmeyeceğim. İyice anladım![]()
senin yaptığın sabır göstermek değil, kendine zulmetmek olmuş canım. seninle birlikte k.valide de sana zulmetmiş. dur demek senin elinde. biraz soğuk ve net ol. inşallah düzeltebilirsin.
Hayir o niyette oldugun icin degil yanlis anlama. Anlatamadim demek istedigimi ben.İnan hiç öyle bir niyetle yapmadım yaptıklarımısadece kalp kırmamak, aile terbiyesi vs. Ama hep benden gitti. Biliyorum hatamı. Bari bundan sonra düzelteyim istiyorum.
Buna siz müsaade etmişsiniz, ortam sağlamışsınız maalesef.
Ben de ameliyat oldum, değil misafir karşısında dikilmek suyumu, yemeğimi bile tepside önüme istedim.
Resti çekmeniz lazım. Kırıcı olmayın elbette.
Rest çekemem, eşimle aram bozulabilir diyorsanız, karşı tarafın kabullenmek zorunda kalacağı mazeretler sunun sürekli.
Mesela, regl sancısı çekiyorum, tuvalete zor gidiyorum.
İshal olmuşum, evden çıkamam.
Hastayım.
Canım sıkkın, moralim bozuk.
Şahsen (normalde) iki üçten fazla reddedilenler bir daha üstelemez. Ancak sizin kayınvalidenizin potansiyelini bilemiyorum.
En son çare eşiniz de size hak veriyorsa, onunla çözüm bulun.