Yeter artık sinir hastası oldum. Bu ne biçim bayram :(

Birkadiningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
554
529
18
33
Bu bayram güzel geçmiyor. Sebebi ise tabiki tahmin etmişsinizdir, eşim. Bana araba kullanma konusunda baskı yapıyor. Eskiden kullanırdım suan cok ciddi boyutta anksiyetem var anlamıyor. Araba diyince kalbim agzimda atmaya başlıyor. Bu durumu anlatmaya çalışıyorum anlamak istemiyor. Zamanla kullandikca gecer diyor. Ama ben arabaya oturunca kimseyi, hicbir sesi duymuyorum o kadar ciddi boyutta bir anksiyete. Sonra kızıyor bana yine bir ton laf söylüyor duymadın sana şuradan dön dedim diyor. Dün araba kullan diye ısrar etti hayır dedim durumu anlattım. Bana salaksın kullanmazsan, kuzenlerin kullanıyor, arkadasların kullanıyor senin onlardan eksigin yok, eger kullanmazsan salaksın,eziksin diye sesini yukseltti. Ben de sözlerine dikkat et beni gaza falan getirmeye çalışıyorsan ben ozguvensiz biri degilim bu sekilde gaza gelmem dedim. Aksine senden soğurum dedim. Sinirlendim odaya geçtim. Bir yere gitmek gerekiyordu. Yine bana kullan dedi ve hayır dedim. Yol boyunca ısrar etti. Israrla hayır dedim. Durdu yolda ve surekli hayır cevabını aldı. Hayır ise hayırdır. Ben neden birilerinin canını tehlikeye atayım. Zaten korkuyorum, panik oluyorum... Esimi gormeniz lazimdi yolda yürürken önden yürümeler, geriden geliyorum diye bana bağırmalar. Eve girmeden kapiyi ac diye bağırdı. Bende tüm gün birikti, birikti. Yeter diye bağırdım artik sabrım taştı çünkü resmen cinnet geçirdim. Bayram bayram demediği kalmadı b.k ye, bir seyin b.knu ye gibi laflar bile söyledi. Bayram bayram hayatımda duymadığım şeyler işittim. Yeter dedim kendime yetsin artık gitmem lazim bu evden. Ama kapanma var... Nasıl ne şekilde gidecegim ayın 17 sinde kapanma açılır mı acaba. 17 sine kadar ne yapacağım aynı evin içinde

Bu nasıl bi terbiyesizlik nasıl bi laftan anlamazlık, eşinizin yaptığı kabul edilebilir şey değil saygıdan da psikolojiden de bi halt anladığı yok terbiyesiz adam. Kesinlikle taviz vermeyin valilik izniyle seyahat yapabiliyorsunuz galiba ona bi bakın hemen, evde olduğunuz süreçte de bu davranışlarını sakin sineye çekmeyin, eğer fiziksel şiddet söz konusu değilse siz ondan daha asabi davranın, sessiz kalmayın ki bak nasıl da sineye çekti diye düşünmesin. Ama bu, bu adamın ilk vukuati değildir diye tahmin ediyorum?

Psikolojiden de anlamıyor. Eskiden bu kadar saygısızlık yapmazdı sinirlenirdi arada ama boyle bir saygısızlıkta bulunmamıştı. Sessiz biri degilim sineye de çekmiyorum ama ev icinde dayanma gücüm kalmadı. Bu yaptıkları bana cok ağır geldi bunları hak edecek bir sey yapmadım. E devletten izin alındığını ögrendim, iznin bazı şartları var

Psikolojiden de anlamıyor. Eskiden bu kadar saygısızlık yapmazdı sinirlenirdi arada ama boyle bir saygısızlıkta bulunmamıştı. Sessiz biri degilim sineye de çekmiyorum ama ev icinde dayanma gücüm kalmadı. Bu yaptıkları bana cok ağır geldi bunları hak edecek bir sey yapmadım. E devletten izin alındığını ögrendim, iznin bazı şartları var

Araba kullanmanın nesi bu kadar önemli ki? Yani ne bileyim yemek yemeseniz açlıktan ölseniz baskı yapılır ama gene hakeret edilmez. Bayram gününde eşinizle nereye çıkıp eve gelmişsiniz? Doktor değildise gene de izin yok izinsiz mi çıktınız? Eğer öyleyse 17ni beklemeniz hiç samimi değil

Acile gitmek icin çıktık hastane bizim mahallede ve polis çeviriyor zaten. Normalde çıkmamız imkansız. Sehirler arasi yolculukta 17 sini bekliyorum

Acile gitmek icin çıktık hastane bizim mahallede ve polis çeviriyor zaten. Normalde çıkmamız imkansız. Sehirler arasi yolculukta 17 sini bekliyorum
Acile giderken eşiniz tutturdu ki araba kullanmayı öğren dimi? Çok acilmiş ya. Siz evden filan gitmek istemiyorsunuz yasak bahane, bal gibi de çevirirlerse acil deriz diye çıkıyorsunuz evden. Maksat size küfür edip karşılık vermediğiniz eşinizi burda millete sövdürmek.

Bizim bu ilde kimsemiz yok birine gitme ihtimalimiz zaten yok.

bende bir sene öncesine kadar asla kullanamam diyordum ilk kullandığımda park edili bir arabaya çarpmıştım. anksiyete hastasıyım. eşimin bu şekilde bir ısrarı olmadı ama otomatik araba aldı, istediğin zaman dene kullanmayı dedi. bir iki kere benimle geldi sonra tek başıma çıkıp, kendime güvendiğimi görünce kullanmaya devam ettim. şu an tamamen alıştım tabi. insanın hayatını kolaylaştıran bir şey. ama sorun burada eşinizin baya zorba olması. bir insan bir şeyi yapamayacağım derse, yapamıyordur. ve ya tercihen yapmıyordur. bu kadar ısrarın, zora sokmanın sebebi ne yani. bende sizin nickinizi hatırlıyorum zaten sorunlu bir evlilikti herhalde, hakkınızda hayırlısı olsun. kaygı bozukluğu için terapi alabilirsiniz. -kendiniz için -

Yasaklarda ne araba kullanması anlamadım sadece yürüme mesafesinde ihtiyaç varsa markete falan gitmek serbest. Bir yere gitmek gerekiyordu diyorsunuz yorum gelince acile gittik diyorsunuz o kadar rahatsız bir hastalık varsa kavga mı ettiniz.maşallah herkes bir geziyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…