Artık yoruldum.Ne yapacağımı bilmiyorum.Konuşacak kimsem kalmadı.Bir tek buraya yazınca rahatlıyorum.Annem benim derdim.Hayatım boyunca tek derdim annem oldu.Hala da öyle.23 yaşına geldim halen aynı davranmakta.Sürekli beni azarlıyor.Sürekli dövmese ile kolumu cimcikliyor.Aşağılayıcı laflar söylemekte.Ne yapsam yaranamıyorum.Ne yapsam,beceriksiz,salak oluyorum onun gözünde.Keşke benimle beraber üniversite okuyacağım yere gelmeselerdi.Belki bu kadar çok üzülmezdim.Psikolojim bozulup sürekli aklımdan saçma düşünceler geçirmezdim.Sürekli ağlamazdım.Sürekli ellerimi yıkmazdım sinirden.Keşke okul bitse de alıp başımı gitsem diyorum.Ben çok yoruldum.Ben istemediğim halde zorla peşimden geldiler.Bunu istemedim.Okulum bitecek halen yapmak isteyip yapamadığım o kadar çok şey var ki.Kendilerinden soğutuyorlar iyice.Ne yapacağımı bilmiyorum.Annedir diyorum ama bu kadar da insanın üstüne gelinmez ki.İş yapıyorum yaptığım şeyi beğenmiyor.Bazen resmen bana bakarak sinirlendiğinde bana aynı şeytan gibisin diyor.Yeter artık çok yoruldum.Okul olmasaydı belki bir dakika bile durmazdım.Elim kolum bağlı birşey yapamamak çok zor.Konuşsan anlamıyor.Bir gün iyi bir gün kötü.Benim psikolojimi de bozdu.
annenin pskoljk srunları felanmı var canım? babanla ilgili? yada sana hamilyken felan olan bazı sorunlarmı var?
Annen yasli mi yani bakima muhtac mi ? Bak ben sana ne anlatayim.
Benim halam 40 yasinda ve 6 kardesten tek kiz. Babaannem de 80 yasinda. Halam yillarca tek kiz oldugu icin babaanneme bakti hala da bakiyor. İzmir'de cok da güzel imkanlari olan bir lojmanda oturuyorlar. Babaanneme evin en büyük odasini verdiler icine güzel de bir televizyon koydular babaannem ne istediyse yaptilar. Halamin esi ve 2 cocugu var cocuklardan büyük olan gectigimiz yil üni. hazirlaniyordu kardesiyle kaldigi evin en kücük odasinda. Daha rahat hazirlansin daha rahat calissin diye son iki ay babaannemin kaldigi odada calismasi gerekiyordu ama babaannem izin vermedi. Rahatsiz olurum dedi! Kücücük odada tüm yil calisip kazandi ve gitti. Babaannem namazini kilar yemegini yer odasinda yatar tv izler. Ama her seyden sikayetcidir. Halam ve enistem inan ki kendilerinden bile daha iyi bakiyorlar babaanneme ama bir türlü yaranamiyorlar. Diger cocuklarinin yaninda kaldigi kisa zaman süresinde onlari sikayet eder bana soyle dediler ben odada tikilip kaldim beni azarladilar parami aldilar vs. halbuki yok yani öyle bir sey. Halamin gecip karsimiza agladigini bilirim ben caresizlikten. Konusmalari dinler mesela asil siz bana bunu dediniz sunu yaptiniz vs. konusur.
Yaslandikca insanlar hicbir seyden memnun olmazlar hep en iyisini isterler en iyisi oldugunda bile bulurlar bir sey. Canim o yüzden cok da sıkma canini elinden geleni yap.. Umarim atlatirsiniz bu dönemi..
yaşlandıklarında da düzelmesini bekleme, uzak kaldığında da. benim annem de aynıydı, şimdi 60 küsür yaşında ve farklı şehirlerde yaşıyoruz. ayrıyken iyi, özlüyor besbelli ama ne zaman bir araya gelsek birkaç gün sonra tekrar eski günlere dönüyoruz. uzak duruyorum, bu sefer gelmiyorsun göremiyoruz diye isyan ediyor. geçmişi anlatıp "bunu düzeltelim, anne artık annem ol nolur" dediğimde de geçmişi hatırlamadığı gibi bana bir de "sen herşeyi çok büyütüyorsun diyor". bazen anne kızları iyi anlaşırken gördüğümde içim yanar, gözlerim dolar. üzülme dicem ama sözde kalacak biliyorum, bana kalırsa ayrı bir şehirde iş bul ve kendi hayatını kur. bu biraz zor gibi gelebilir ama korkma, cesur ol. o zaman hayatının kontrolü elinde olacak. tuhaf olan ne biliyor musun, uzaktayken telefon konuşmalarınızda onları özlediğini hissedeceksin:) ben ailemi özlemem diyordum, özlüyorum. belki onlar da ben kadar olmasa bile özlüyordur. onların yanında geçirdiğin zaman da 2-3 günden fazla olmasın. özlem bitince peri masalı da bitiyor :) sevgiler canım.
çoğumuzun annesi böyle sanırım. ben evliyim 27 yaşındayım. annem hala bana karışır. hatta eşimi görmezden gelir. bende çok çektim. değişir diye bekleme. sen hayatına bak. sınırlarını koy. bazen onlar yokmuş gibi dvran. arkadaşlarınla vakit geçir. belki part tıme bi iş bulabilirsin. hem harçlığın olur hemde farklı ortam farklı arkadaşlar. yada biraz pembe yalanlar söyle. bölümüne göre staj yapmam lazım filan diyerek birşeyler bak. çoğu firma para vermeden ofis elemanı destek elemanı filan bakıyor. yani o ortamdan uzaklaş.
Canım merhaba
Ne kadar zor günler geçirdiğini tahmin edebiliyorum . Sabır dilemekten başka elimden bir şey gelmez . Aslında hiçbir işe elini sürmesen , odandan çıkmasan acaba farkeder mi yokluğunu ?
aaaaaaahhhhhhh ahhh anneler hemen hemen hepimizin annesi aynı olmasada benzer yanları çok bende evin en büyük kızıyım bir ben okumadım liseden bıraktım kız kardeşim ankarada güzel bi üniversitede erkek kardeşim att oldu yeni atandı bizim evde kız kardeşimin lafı geçer yıllarca küfürlerinide yedim dayaklarınıda evin büyüğü ben fedakarlık yapıcam ya çalıştım durdum vardiyalı çalışırdım gece 12 de gelirdim 1 de tacizlere maruz kaldım ağlardım sabahlara kadar bunların üstüne annemde sen o....bsn gibi hakaretler küfürler havada uçardı öyle olmammasına rağmen hep ben suçlu namussuz terbiyesiz ben evden uzaklaştım dayanamayıp 2 ay uzakta arkadaşımda kaldım çalıştım kafamı dinledim bi akşam dayanamayıp aradım annem ağlıyo sürekli gel tamam hata yaptım olmaz bi da dedi durdu ama içimden inanmak bi türlü gelmiyodu ama döndüm 1 kaç ay çok iyidik sonrası yine aynı şimdi evlendim arada yine kavga çıkarmıya kalkıyo ama eski ben değilim ezdirmiyorum zamanla insanla bu tür olaylarla güçleniyor mücadele edebiliyosun bunlar hepimize birer ders canım yoksa hayat hep güzel değil öyle olsaydı nasıl kıymet bilirdik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?