- 23 Haziran 2014
- 4.727
- 9.821
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman bu kapali-acik meselesi ne ise yariyor ya? Sacma sapan kendinizi sikintiya sokuyorsunuz. Sonra da kapali acik farketmiyor degil mi , hepsi taciz etmeyi hak gordukten sonra???Sacimin acik olduğu fotoğraf ama ben kapaliyim zaten milletin görmesini istesem acarim
Konuyu nereye bağladin ya ben ne diyorum sen ne diyosun hak gördüm demedim bayan kimseye hak değil bu olanlar siniflandirma yapmiyorum kendinize gelimO zaman bu kapali-acik meselesi ne ise yariyor ya? Sacma sapan kendinizi sikintiya sokuyorsunuz. Sonra da kapali acik farketmiyor degil mi , hepsi taciz etmeyi hak gordukten sonra???
Kardeşime alırım seni evde bırakmam ben![]()
Yeter ya artik diyorum kizlar sizlerin etrafındaki erkeklermi böyle bendemi sıkıntı var anlamadim gitii .sorun şu ki kimle artik görüşecek olsam tek dertleri başka şeyler. Çok olmadi kisa bir zaman önce de konu açmistim birisini seviyodum ama derdi cinsellikti sadece olmadi bitti gitti artik zaten.simdi ise ondan sonra ilk defa birisiyle konuşmaya basladim ama arkadaş olarak henüz ortada bise yok adam saçma sapan konuşmaya başladı benden fotoğraf istedi ya ne alaka anlamiyorum benim onla ilişki anlamında başlayan biseyim yokki neden ben anlamiyorum lütfen biseler söyleyin![]()
Bakin muhafazakar bacilarim. Benim bir fikrim var. Bir gozluk yapacagim erkekler icin. Kadinlar baslarina hafif bir tac takacaklar. Cepte bir dugme, ona basinca belli bir isindan kalkan olusacak. Erkelere zorla bir gozluk takilacak y ada lens.
Gozlugu'lensi giyen erkek, karsidan gelen kadini bir karalti olarak gorecek. Ta ki kadin dugmeye basip gorunmezlik kalkanini kaldirana kadar. Mumya gibi sarilip kendi ruhunuzu sikacaginiza erkeklerin gozlerini teknolojiyle karartmak daha mantikli degil mi? Problem erkeklerin nefsiyse sorumlulugu onlara yukleyin bence!
Yeter ya artik diyorum kizlar sizlerin etrafındaki erkeklermi böyle bendemi sıkıntı var anlamadim gitii .sorun şu ki kimle artik görüşecek olsam tek dertleri başka şeyler. Çok olmadi kisa bir zaman önce de konu açmistim birisini seviyodum ama derdi cinsellikti sadece olmadi bitti gitti artik zaten.simdi ise ondan sonra ilk defa birisiyle konuşmaya basladim ama arkadaş olarak henüz ortada bise yok adam saçma sapan konuşmaya başladı benden fotoğraf istedi ya ne alaka anlamiyorum benim onla ilişki anlamında başlayan biseyim yokki neden ben anlamiyorum lütfen biseler söyleyin![]()
İns canim benimCanım sen dileğini tam tut . Dua et. Çıkar inşallah karşına.
Acele etmek değil canim aslında zaten kendi gelip beni buldu benim çevredeki bi insan sima olarak taniyorum birkaçkez merabamiz oldu ancak yasadigim yer zzaten çok küçük kimseyle görüsemem arti yeni taniyorum hic böyle saçma muhabbete girmemişti böyle olunca sasirdim bide resim göstermedim diye küstü çok sacmaInternetten tanıştınız galiba, genelleme yapmayayım ancak sanal alemde bu kadar oluyor ilişkiler. Zamanini bekleseniz acele etmeseniz keşke olacağı varsa zaten olur yahu
Yasagin nesini anlamiyorsunuz anlamiyorum. Dini yorum yasak.Peki cenneti kazanmak için kadının imtihanı ne olacak?
TESETTÜR ÖNCE ERKEKLERE FARZDIR: NUR suresi'nde önce "mümin erkeklere", sonra "mümin kadınlara" hitap edilir.
Sûrenin 30. ayeti, "Mümin erkeklere söyle..." diye başlar, 31. ayeti ise "mümin kadınlara söyle..." diye başlar. Erkeklerin tesettürü ile kadınların tesettürü arasında bir ayetlik öncelik farkı var demek ki...
Tesettür önce bakışla ilgilenir, bakılan şeyle değil: Nûr suresinde "mümin erkeklere de mümin kadınlara da öncelikle "bakışlarını haramdan kısma"ları söylenir.
"Mü'min erkeklere söyle: gözlerini sakınsınlar..." "Mümin kadınlara söyle gözlerini sakınsınlar..."
Tesettür sadece başını örtmek değildir: Nûr suresinde başörtüsü sorumluluğu olmayan erkeklere de, başörtüsü sorumluluğu olan kadınlara da "ırzlarını korumaları" söylenir ki, ırzı korumak başı açık erkeklere de başı kapalı kadınlara da farzdır, başını kapatmış olsa da kadınlar ırzını korumuyor olabilir, başını ört(e)mese de kadınlar ırzını koruyor olabilir. Başının açıklığı dert edilmeyen bir erkek de "ırzını korumayarak" tesettürsüzlük yapabilir.
Tesettür önce iman etmektir: Nûr sûresinde "iman eden" erkeklere ve "iman eden" kadınlara tesettür emredilir.
NUR SÜRESİ 31. AYET
“Mü'min kadınlara da söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünen kısım müstesna, açmasınlar. Baş örtülerini yakalarının üzerine salsınlar. Süslerini kocaları veya babaları veya kayınpederleri veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya Müslüman kadınları veya câriyeleri veya erkekliği kalmamış hizmetçiler ya da kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar! Saadete ermeniz için hepiniz tevbe ederek Allah'ın hükmüne dönün.”
Aptal iste tabiki vermedim fotomu bide üstüne bana küstü çok aptalca zaten ciddi biseyimiz yok ortada en çok ona kiziyorum arkadasiz şuan içinhadi bislerr olsada aramzda ona dayanarak istese neyseAaa yazmissim cnm pardon. Kapalisin ve senden acik halinin fotosunu istiyorsa kabul etme tabiki salla onu cunku her kapalinbir bayanla evlenen oncrden onu acik gormek zorunda degildir.