Yeterince "anne" olamamak...

maydanozsuyu

My little sunshine🌞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
3.482
6.195
78
32
Merhabalar 10 gün önce doğum yaptım...
Ve hayatım tamamen değişti...
Minicik bir oğlum oldu...
2480 gram...
Dünya tatlısı biblo gibi dedikleri türden...
Gelgelelim ben çok kötü hissediyorum kendimi...
Lohusalık hüznü mü depresyonu mu yoksa tamamen bana özel bir hal mi anlayamıyorum...
Bebeğim emmiyor...
Sütüm ise ona yetecek kadar vardı...
Ama memeyi tutamadı vs derken ben o kadar stres yaptim ki ağlamaktan helak oldum..
Hatta hastaneye bile götürdüler surekli ağlıyorum diye.... sakinleştirici verip yolladılar tabi...
Mememdeki sütte çekildi zaten tutamadığı için yeterince ememiyordu ve sinirleniyordu.
Dün tamamen beni red etti...
Mama ile devam edicez beslenmesine...
Ben ise yıkık haldeyim...
Beceriksiz, kötü ve yetersiz bir anne olduğumu düşünüyorum sürekli..
Bebeğimin yüzüme bakamıyorum sanki dile gelip sen kötüsün diyecek gibi geliyor...

Bu bi süreç mı?
Yani geçiyor mu?
Ben mama olayına cok fena takıldım...
Kafam almıyor neden emmiyor... neyine yetemedim diye düşünmekten kurdeşen döküyorum..
Ağlamaktan yorgun düştüm...

Lohusalık hüznü mu bu?
Geçecek mı?
Ya da cidden yetersiz bi anne miyim?

Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Üzülmeyin lütfen.
Kızımı 2 yasina kadar emzirdim zor ayırdım ama oğlumu emziremedim hiç istemedi emmek,1 yaşında gayet sağlıklı,mutlu bir bebek su an.
Bende üzüldüm çok hatta haksızlık ettim gibi hissettim ama şu an diyorum ki boşa üzülmüşüm.
Geçecek emin olun.
Sağlıkliysanız ikinizde gerisi inanın önemsiz

lohusalık ve anneliğin verdiği bir hassasiyet bence , üzme bukadar kendini , emmemesinin seninle ne alakası var , etrafımda bilerek bebeklerini emzirmeyen anneler tanıyorum , hem her çocuk anne sütü emecek diyede bir kural yok , emseydi iyi olurdu ama emmemiş , düşünki o emiyordu ama allah korusun senin bir sağlık sorunun oldu ve emziremedin . bende hiç emmemişim ama hiç bir sorunum yok ve çokta sağlıklı bir bireyim , yıpratma kendini , mevlam evladına sağlıklı , mutlu , huzurlu bir yaşam nasip etsin hayırlı elat olsuninşallah

Bebeğin hayırlı olsun. Yetersiz bi anne değilsin tabiki. Süt veremiyo olman seni eksik yapmaz. Mamayla büyüyen bi sürü bebek var. Canını bunun için sakın sıkma. Lohusalık 40 gün derler ama aslında hep devam ediyo bi nevi. Bebeğin daha çook yeni. İlk defa anne olmak ne yapcagını bilmemek etraftan cıkan bi sürü ses, uykusuzluk, kendine vakit ayıramamak.. İnan bana bu geçici bi süreç. Suan sana 40 gün geçmez gibi geliyo eminim. Ama bi bakcaksın 3 aylık 5 aylık 1 yaş 2 yaş o kadar hızlı büyüyo ki. Sana koşup anne diyip sarılacak oyunlar oynucaksınız. Bebekliği o kadar özleniyo ki. Bu günler bidaha geri gelmiyo o yuzden tadını çıkar. Etraftan hep bi ses cıkar sakın kulak asma. Mama ya da süt ile sen annesin. Onu aylarca taşıdın fedakarlık yaptın uyku nedir unuttun. Bu süreç geçicek ağlama güçlü ol bebeğinin sana ihtiyacı var.

Anne değilim. O yüzden sizi anlamıyorum.

Emmesin. Mama alsın ne olacak ki? Bazı şeyler olmuyordur. Olamıyordur.

Her bebek emecek diye bir kaide yok. Neticede aç kalmıyor ya.

Her bebek büyürken birtakım istenmeyen şeyler yaşanmıştır.

Bence lohusalık psikolojisi bu.

Bir bebek emmiyor diye üzülmeyi anlarım da çılgınlar gibi ağlamayı hiç anlayamiyorum.

Postnatal depresyon yaşıyor olabilir misiniz ?

Bebeğin emmesi güzel bir sey ama emmemesi dünyanın sonu değil üzmeyin kendinizi. Tanıdığım çok fazla bebek mama ile büyüdü ve hicbir sağlık problemleri de yok.

Sizin yetersizliginiz falan değil bu hamilelikte tavan yapan degerlerimiz doğumdan sonra bir anda inişe geciyor yani vücudun, ruhun anormallesmesi bana çok doğal geliyor.

Lütfen üzülmeyin,bebeğinizin size ihtiyacı var. O sütten daha fazla ihtiyacı var hatta.

Aynını yaşadım. Marka verebilir miyim bilmiyorum da silikon göğüs ucu koruyucusu aldım. Bebeğim emmediği için sütüm gitmişti. Kilo kaybı fazla olmuştu. Ağlamaktan canım çıktı ve bu Silikonla dört beş kez denedikten sonra emmeye başladı. Bir günün sonunda sütüm de tekrar geldi çok şükür. Şimdi 32 günlük bebeğim, bir iki gündür de silikon olmadan emmeye başladı. Pes etmeyin ama tek çözüm mama olursa da lütfen üzülmeyin.

Bu bir eksiklik değil. Çok şükür bebeğinizin yanındasınız, onu ellerinizle besleyeceksiniz. İyi düşünün lütfen, sizi çok iyi anlıyorum.

Bence emzirme konusunda gerekli yardımı alamamışsın. Benim kızım 1800 gr doğdu. Bir akrabamın yardımıyla başardım emzirmeyi. 3 hafta boyunca silikon uçla emzirdim. Uç hiç yoktu, bebek de küçük olduğu için tutamadı. Ara ara pompayla sağım yapıyordum. Süt çıkmasa da uç çıkıyordu en azından. Bu konuda beni yönlendiren hep biri vardı. Yoksa kendim akıl edip yapabilir miydim bilmiyorum. Face'te emzirmeyle ilgili gruplar var. Oralara bir bakın. Kendi sütünü sağıp kaşıkla vermeye çalış. Bir arkadaşımın bebeği de emmedi ama 6 aydır anne düzenli bir şekilde sağıp biberonla veriyor ve hiç mama kullanmıyor. Yanlış anlama ama bu kadar ağlak ve negatif olursan durumda bir düzelme olmaz. Bebeğinle geçireceğin en güzel günlerini zehir edersin. Bunları üzmek için değil kendine gelmen için yazıyorum. Doğum sonrası lohusa depresyonu, hüzün, kaygı, endişe elbette olur. Sonuçta artık bir can bize emanet. Gelip geçecek bu günler. Ve gerekirse mamayla da büyür. Bu seni kötü bir anne yapmaz. Öncelikle dışarıdan gelen gereksiz yorumlar varsa kulaklarını tıka. Hiç kimseye iyi bir anne olduğunu ıspat etmek zorunda değilsin. Senin yavrunun iyiliğini senden daha çok isteyecek kimse yoktur.

10 gunde sut cekilmez. Hemen meme reddide olmaz. Sutunuzu sagin mutlaka. Ve her sagimdan once bebeginize teklif edin. Evinizde kuvetiniz varsa icini su doldurun bebeginizi gogsunuze alin islak ten tene temas yapin. Yoksa eger beraber dusa girin. Sicak su altinda beraber ten tene temas yapip memeyi teklif edin. 10 gun pes etmek icin cook erken. Hicbir bebek zaten emmeyi bilerek dogmuyor. Benim bebegim 40 gunlukken meme reddine girdi. 2 gun emmedi. Israrla mama biberon vermedim. Surekli islak temas ve meme teklif ettim saat basi. Emmiyirdu bende sagip şırınga yada bardakla veriyordum sutumu. Suan 17 aylik tam bir meme asigi biraksin diye gozune bakiyorum canim mömöm diye sariliyor memiklere

Allah anali babami büyütsün size bagislasin bebginizi .. bu kadar erken pes etmeyin daha 10 gün olmus siz aylardir ugrasmis gibi üzülmüssünüz yipratmayin kendinizi bu kadar daha hersey cok yeni alisma süreci hem sizin hem bebeginiz icin ..

Sanirim kucuk dogmus o yuzden ememiyor bilmiyor daha ama zamanla ogrenir yeterki siz yilmayin.benim oglumda 38 haftada dogmustu ama o bile daha ememiyordu yaralarla filan zorla emzirdim yilmadim.kizim 39 hafta dogdu o gayet biliyordu emmeyi fakat.bir hafta bile fark ediyor yani.bence hemen mamaya baslamayin.cok ac kaldigi durumlarda verin ama alistirmayin.denemeye devam edin.o emdikce gelir sut

Hiç panik olma , 10 gunde sut kesılmez. Beslenme kataterı edın Bıcakcılar fırmasından alabılırsın. Kullanıma ıntbak suanda hıc vaktım yok detaylı yazamıyorum . 40 gun bıberon ve emzırme seklınde besledım ben bebegımı . Sonra tamamen emzırdım uzme kendını cozumu var

Sizin diğer konunuza da yazmıştım. Dediklerimi araştırdiniz mi?
Emzirme konusunda çabuk pes etmissiniz. Süt öyle hemen çekilmez.
Facebook'ta emzirme sanatı isimli gruba üye olup yardım isteyin. Hatta şehrinizdeki emzirme danışmanlarini araştırarak birebir danışmanlik alın. Meme reddi yaşayıp 6. 7. Ayında memeye dönen bebekler var.
Siz bu süreçte mamayı biberon ile vermeyin. Eds yöntemini muhakkak araştırıp mamayı bu şekilde verin ki memenizde uyarılsin.
Bir diğeri emzik kullanmayın. Bol bol ten temasinda bulunun.
Emzik biberon meme reddine davetiyedir.
Lohusalık çok zor biliyorum. Git geller, pişmanlıklar, vicdan azablari, kaygılar olan bir süreç ancak siz kendinizi çabuk bırakmış görünüyorsunuz. Gerçekten çözüm arıyorsanız dediklerimi araştırın lütfen

Eds ile veriyordum mamayı ama 2 gündür asla kabul etmiyor... ne şırınga ne kasik ne katater... asla...

Benimki canhıraş emiyordu ama sutum yoktu simdi bakip kendime eziyet etmisim diyorum cok agladim bende kimsenin sana eziyet etmesine izin verme kendinede eziyet etme.emzirme mucadelesinden vazgecme ama kendine eziyet etmeden nwticede mamayla da buyuse memeylede sen yeterli ve iyi bir annesin bunu hicbirsy degistiremez

Sağlıkla büyüsün inşallah bebeğiniz
Benim de bebeğim bir süre zorlandı memeyi alamıyordu sağma makinası ile ucunu iyice çıkartıp emzirmeyi denediğimde alabilmişti ve o şekilde devam ettik uzun bir süre ..
Siz de bu şekilde bir deneyin isterseniz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…