Yeterince "anne" olamamak...

keşke sağıp verseydiniz kaşıkla veya küçük şırıngalarla.benim sağ göğsümden pek süt gelmiyordu bebeğimde emmek istemiyordu her gün sağıyordum.Keşke sağsaydınız.Bende ilk başlarda çok üzülmüştüm mama veriyorum diye,ben vermek istemiyordum baskı yaptılar aç fln diye çocugum kayınvalidemin yanına ağlayıp aç bu mama ver deyip durcaklar diye ödüm kopuyordu.Tabiki geçici bir durum bu haliniz ama bende lohusalık depresyonu yaşadım

Yaşadığınız şeyler normal . Emziren mama verenlere göre daha iyi anne diye bir şey yok. Ayrıca kendinize bir göğüs pompası alın yine biberonla verirsiniz ama az çok anne sütü alır belki. Ayrıca göğüs masajı yapmayı öğrenin %40 oranında sütü arttırır çünkü kanalları açıyor. Bebeğinizin çene kasları çok zayıf normal . Herşeyi yaptınız yine de emmiyorsa bu sizin kötü anne olduğunuzu göstermez .

Benim bebeğim de 2800 gram doğdu nasıl emziricem emecekmi diye gergin endişe doluydum ilk bebeğim nasıl emzirilir onu bile bilmiyorum allah on hastanedeki hemşirelerdrn razı olsun bebek Tutana kadar biri geldi biri gitti başımda dakikalarca beklediler tutsun diye tutmadığı zaman sagıp verdim sütum azalmasn ya da ceklmesn diye en azndan daha çok küçük pes etmeyin bence sağlık ocakları emme için bi aparat veriyor bi arkadaşın bebeği 10 gün hastanede yattı memeyi reddetti onunla alıştı ve tekrar emdi 9 aylık hala emiyor bi görüşün isterseniz emmedikçede panik yapmşssnz oda strese dönüşmüş ayrıca bebeğinden canı herşeyden mühim emmezsede napalım yani siz elinzden geleni yapmşsnz bi anne olarak mamayla beslenir dünyanın sonu değil üzülmeyn.

Yeterince anne olamamak diye birşey yok canım önce böyle düşünceleri kafandan at. Sonra kendini rahatlat emzirmeye sürekli aralıklarla devam etmeye çalış sütun vardır özellikle gece emzir ki daha da artsın. Bol su iç yapabilirsin.

Daha çok yeni Baktin olmuyorsa üzülme sen herşeyi denediysen mama ile büyüse de bebeğin yine onun annesi sensin. Bu süreçte bol bol dinlen strese girmemeye çalış sağlıkla büyüsün bebeğin.

Ah benim güzel arkadaşım .Bebek senin gerginliğini hissediyor ve o da dünyaya yeni gelmenin şaşkınlığını yaşıyor.Benim ilk kızım beni bir hafta kabul etmedi.Bebek beni emmemek için elleri ile gogsumu itiyor feryat figan mücadele ediyordu....ben de ağlıyordum o esnada.O günlerden birinde belgeselde bir maymunun yavrusunu emzirisini gördüm.Allahim ben onun kadar anne olamadım diye nasıl ağlıyorum İlk kez bir hafta sonra çocuk doktorumuzun emzirme odasinda emzirdim kızımı ...odada hafif bir müzik vardı,tekli berjerde oturmustum,etrafımda "emiyor mu..süt var mı...Allah Allah niye emmiyor...benim gogsumdemden bir süt akardı duvara sicrardi " samatasi yoktu...sadece eşim ben ve bebeğimiz..o gün kabul etti bebeğim ve kucağımda emerek uyudu

öncelikle saglıkla mutlulukla buyusun bebeğiniz..hayırlı olsun size de..sakın pes etmeyin şimdi cevrenizdeki kalabalık da başınuzda stres altındasınızdır da..kimseyi dinlemeyin özellikle moralinizi bozanlardan uzak durun.çıkın hava alın yuruyun eger durumunuz ıyıyse cok ıyı geliyor acık hava

emziremeyenler kervanında ben de vardım yalnız değilsinşz demeye geldim.. benim de kızım sadece uykuda emdi yoksa uyanıkken emmedi tam 14ay sagıp verdim..biberonudur yıkaması kaynatması hep devam ettim ta ki ıkınci hamileliği öğrenene kadar...en kötu sağıp verin..aciz hiç değilsiniz o guzel bebegin bir tanecik annesisiniz..emzirme sabır işi ten tene temas göz göze gelme ninniler turkulerle beraber bas basa zaman geçirdikçe onu anlayacaksınız..o da sizi hissedecek..

Yeterince iyi bir annesiniz :)
Arkadaşlar yazmış hemen hemen herkes yaşamış bu sıkıntıları. Bana geçecek dediklerinde yalan geliyordu ama gercekten geçiyor sadece biraz sabır.

Benimde 10 aylık bebeğim var.
40. Günden sonra sol mememi emmedi.
Ucu yoktu, o emmeyi bende emzirmeyi bilmiyordum.
3 ay boyunca sol mememi sağdım. Sağar sağmaz, hic bekletmeden kaşıkla vermeme rağmen sütü içmiyordu. Süt hemen çekilen bir sey değil. Özellikle duzenli sağdığınız zaman az da olsa süt hep geliyor.
Benim sağdıkça mememin ucu da çıkmaya başladı. Sürekli teklif ede ede 4. Ayda tekrar emmeye başladı.

10 gün bu kadar üzülmeniz için cok erken bir süre. Üzmeyin kendinizi. Bence düzenli sağmaya devam edin ve bir süre hep emzirmeyi teklif edin. Alışırsa güzel olur. Alışmazsa da asla dünyanın sonu değil. Kadınlar üzerinde emzirme konusunda çok fazla baskı var. Tamam emzirmek güzel bişey ama ya olamıyorsa ne yapalım. Ben sadece 1 ay emmişim kardeşim de öyle. Ölmedik emmedik diye. Ona vereceğiniz sevgi herseyin üstünde. Allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin.

Benim sütüm de çok azdı kizim emmek istemezdi. Sonra da tamamen reddetti zaten. Kendime dunyayı dar etmiştim. Çok ama çok uzulup depresyona girdim. Üstelik herkes sagdikca artar emdikce gelir diyordu ve herşeyi yapmama rağmen asla ama asla artmadı. O zaman da kendimi suçladım arttiramadim diye. Şimdiki aklım olsa asla yapmam kendime bu eziyeti. Bağ kurmak sadece emzirmekle olmaz. Mamasini kaşıkla verin emzirmeye devam edin. Olursa ne ala olmazsa yapacak birşey yok. Yanınızda yatırın doya doya sarılın inanın daha güçlü baginiz olacak. Süt tek yol değil. Mama ile beslendi kızım ve ne bagisikliginda sıkıntı var ne de baglanmamizda. Siz iyi olursanız o da iyi olur

Allah bağışlasın evladınızı.

Her anne evladına yeter. Sizin bu hisleriniz lohusalıktan ve emmediği için bence.

Tekrar memeye dönebilir. Birlikte banyo yapın mesela. Havalar sıcak onun üstünde sadece bez sizin de üzeriniz çıplak göğsünüze yatırın, bol ten teması yapın. Bir de çocuk doktoruna kontrol ettirirken dil bağı/dudak bağı olup olmadığına baktı mı, emmeme durumunu söylediniz mi? Çünkü bu bağlar emmeye engel olabiliyor. Çözümü de çok basit.

Ayrıca sizi emmese dahi sütünüzü 2 saatte bir sağarsanız bebeğiniz sütünüzden faydalanabilir. Kaşıklı biberonla verirseniz normal biberona alışmadığı için memeye dönüş daha kolay olur.

Facebook ve instagramda pek çok emzirme destek sayfası var, takip etmenizi öneririm.

Meme reddiyle 2. Aydan 7-8. Aya kadar mücadele etmiş biri olarak söylüyorum, hiç kolay değil ama kendinize ve bebeğinize güvenin. Bir günden bir güne biberon vermedim. Uykusunda emzirdim, uyanıkken damlalıkla sonraları kaşıklı biberonla verdim sağdığım sütü. Çok şükür kilo alımı hep normal gitti, mama vermeme gerek olmadığını söyledi doktorumuz, ben de vermedim. Bol bol ten teması yaptım, birlikte banyoya girdim ve 8. Ayda tam olarak memeye dönmüştü, şu an 14 aylık meme delisi bir kızım var çok şükür.

İnşallah siz de mücadele etmeyi bırakmazsınız, ama diyelim ki olmadı, annelik sadece emzirmek değil.. Siz evladınıza yetersiniz, siz çok iyi bir annesiniz..

Bebeğiniz korkularınızı, endişenizi, mutsuzluğunuzu hissediyor. Lütfen sakin olmaya çalışın. Bence lohusa depresyonunun en büyük çaresi bol bol bebeğe sarılmak. İlk doğum yaptığımda kendi gitgellerimden kızıma doğru dürüst bakmamıştım bile emzirmek dışında. Sanki benim kızım gibi gelmiyordu.

Arkadaşlar önermiş beraber banyoyu. Mutlaka deneyin, ten tene temas o kadar önemli ki.

Memeyi reddetmesi geçici bir süreç olabilir, olmayabilir de. Çok güzel, sağlıklı, anne sütüne yakın devam sütleri var. Lütfen kendinizi paralamayın emziremeseniz bile.

İnşallah en kısa zamanda alışırsınız bebeğinize. Kendinizi yetersiz hissetmeyin lütfen, herkes kendi bebeği için mükemmel annedir. Şu an sadece size ihtiyacı var ve sizi her şekilde seviyor o.

oncelikle memeyi reddetti diyip konuyu kapatma su meshur sosyal medya sitesinde emzirme gruplari var le lache leaque turkiye ismi oraya katil sana yardimci olurlar
kendini yetersiz hissetme emzirememek bir yetersizlik degil
sıkınti yaptikca sutun iyice gidecek emmiyorsa sutunu sağıp vermeye çalış ve lutfen stres yapma bunlar hep lohusaliktan
ben kizimi hem emziriridim hemde hickira hickira aglardim sebepsiz bir sekilde kolay degil ne kadar evlat sahibi olmak istesende ne kadar hazir hissetsende kucagina aldigin an sudan cikmis baliga donuyor insan ne yapacagini sasiriyor tamamen savunmasiz bir insan kucaginda yatiyor ve sana muhtac oldugunu biliyosun zaten hersey bundan sonra basliyor ihtiyacini giderecegim diye el ayak birbirine dolaniyor
olabilir emziremeyebilirsin saglik olsun yetimhanedeki cocuklar ne yapiyor anne sutu alamadilar diye dunyanin sonu gelmiyor sonucta sen elinden geleni yap olmuyorsa olmuyordue bunun icinde kendini yipratma daha simdiden
cocugu babasina ver kendini banyoya kapat aglayacaksan agla dus almak istiyorsan dus al olmadi bir bardak sicak cay ic ve lutfen rahatla cocuk senin stresinide aliyor cunku

Allah bağışlasın.
Sizin dertleriniz hep üstüste geldi, kafanız zaten hamilelik boyunca da rahat olmadığı için şimdi fiziksel ve ruhsal yorgunluktan dolayı biraz hüzünlü bir kraliçe oldunuz.
Bu süreç geçecektir, siz iyi olursanız yavrunuz da iyi olur, şu an duygu durumunuzdan emin olun etkileniyor.
Lütfen toparlayın bakın bir sürü insan çocuk sahibi olmaya uğraşıyor.
Yardım alabileceğiniz birileriyle alıştırmaya çalışın olacaktır..

Kizim 2200 dogdu meme tutacak gücü yoktu ilk 15 gün nerdeyse sagip verdim sonra tutabildi memeyi 2 yaşında zor bıraktım. Sürekli sagin ve hep ilk önce memeyi teklif edin pes etmeyin emicektir mutlaka

bebeğiniz sağlık ve sıhhatle büyüsün inşallah
pes etmeyin memenizi sağmakla başlayın işe
arkadaşların dediği gibi süt öyle hemen çekilmez
inşallah tekrar gelir ve siz de emzirmeye devam edersiniz

ama olmazsa da ne yapalım kısmet
bu arada bunlar hep lohusa psikolojisi

Sağlıkla büyüt bebeğini inşallah, Rabbim bahtını güzel eylesin
Emziremiyorsun diye üzülme asla, biz dört kardeşiz annem hiç birimizi emzirememiş, sütü yokmuş ama bununla ilgili bir sorun yaşamadık hiç birimiz. Senin varlığın, kokun, sevgin onun için gerekli olan ve şu an dünyada senden kıymetli kimsesi yok, ömrü boyunca da olmayacak, emzirerek anne olunmuyor, lütfen üzme kendini

Sağıp vermeyi neden denemediniz? Mama yerine
Bi de bazı yiyecekler/içecekler falan sütün tadını bozabilirmiş. Öyle bir durum mu var acaba

Bir emzirme uzmanindan yardim almanizi tavsiye ederim. Evlere kadar gelip destek veriyorlar. Henuz cok yeni bebeginiz tekrar emebilir.

2.825 gr dogdu kizim.
Emme refleksi gelismemisti.
2.5 ay sagarak biberonla verdim.
Aralarda emzirme denemeleri yaptim.
2.5 ay zarfinda grip oldum,
3-4 gun hic sagmadim bile sütümü...
2.5 aydan sonra tuttu memeyi.
Sonra da biberonu red etti :)
26 aylik kizim suan
Temmuzda kestim memeden.
Bebeğiniz biraz toparlansin kesinlikle emer.

Siz sabirla sagin sütünüzü.

Logusalik depresyonu yasamadigim icin o konuda yardımcı olamayacagim.

evet emzirmek güzel bir şey ama emmemesi dünyanın sonu değil.

O bebek beslenir büyür ama siz psikolojinizi bu kadar harap ederdeniz kolay kolay toplanamazsınız.

Hem bu kadar psikolojinizi bozunca daha mı iyi olacak? Bebeğinizin size ihtiyacı var sütün yerine mama geçebilir ama annesinin yerine hiçbir sey gecemez.

Lohusa depresyonu yaşamanız normal bende yaşadım ama bu kadar kendinizi bırakıp harap etmeyin.

Siz kötü anne değilsiniz. Sütü olmasına rağmen emzirmeyip huylanıyorum diyip mama veren tanıdığım var. şimdi kızı boyu kadar ve ne kendisi ne de cevresindekiler onun kötü anne olduğunu düşünmüyor. Zira annelik sadece emzirmeye indirgenecek kadar basit bir olgu değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…