- 10 Haziran 2018
- 1.401
- 2.349
- 133
- Konu Sahibi maydanozsuyu
-
Nerede oturuyorsunuz şehir olarak. Büyükşehirse emzirme danışmanı bulma olasılığiniz çok yüksek. Muhakkak araştırın. Mamayla beslemek kötü birşey değil ancak muhtemelen biraz çaba ile emebilecektir. Emmesse de acabaniz olmaz ilerdeEds ile veriyordum mamayı ama 2 gündür asla kabul etmiyor... ne şırınga ne kasik ne katater... asla...
Allah bağışlasın evladınızı.
Her anne evladına yeter. Sizin bu hisleriniz lohusalıktan ve emmediği için bence.
Tekrar memeye dönebilir. Birlikte banyo yapın mesela. Havalar sıcak onun üstünde sadece bez sizin de üzeriniz çıplak göğsünüze yatırın, bol ten teması yapın. Bir de çocuk doktoruna kontrol ettirirken dil bağı/dudak bağı olup olmadığına baktı mı, emmeme durumunu söylediniz mi? Çünkü bu bağlar emmeye engel olabiliyor. Çözümü de çok basit.
Ayrıca sizi emmese dahi sütünüzü 2 saatte bir sağarsanız bebeğiniz sütünüzden faydalanabilir. Kaşıklı biberonla verirseniz normal biberona alışmadığı için memeye dönüş daha kolay olur.
Facebook ve instagramda pek çok emzirme destek sayfası var, takip etmenizi öneririm.
Meme reddiyle 2. Aydan 7-8. Aya kadar mücadele etmiş biri olarak söylüyorum, hiç kolay değil ama kendinize ve bebeğinize güvenin. Bir günden bir güne biberon vermedim. Uykusunda emzirdim, uyanıkken damlalıkla sonraları kaşıklı biberonla verdim sağdığım sütü. Çok şükür kilo alımı hep normal gitti, mama vermeme gerek olmadığını söyledi doktorumuz, ben de vermedim. Bol bol ten teması yaptım, birlikte banyoya girdim ve 8. Ayda tam olarak memeye dönmüştü, şu an 14 aylık meme delisi bir kızım var çok şükür.
İnşallah siz de mücadele etmeyi bırakmazsınız, ama diyelim ki olmadı, annelik sadece emzirmek değil.. Siz evladınıza yetersiniz, siz çok iyi bir annesiniz..
Kuzum hepsi lohusaliktan bende 1 ay erken doğum yaptım 2100 kg doğdu oğlum kuvezde kaldı sürekli göğsümü reddetti gücü olmadığı için emmeyince sütümde gitti malesef...Merhabalar 10 gün önce doğum yaptım...
Ve hayatım tamamen değişti...
Minicik bir oğlum oldu...
2480 gram...
Dünya tatlısı biblo gibi dedikleri türden...
Gelgelelim ben çok kötü hissediyorum kendimi...
Lohusalık hüznü mü depresyonu mu yoksa tamamen bana özel bir hal mi anlayamıyorum...
Bebeğim emmiyor...
Sütüm ise ona yetecek kadar vardı...
Ama memeyi tutamadı vs derken ben o kadar stres yaptim ki ağlamaktan helak oldum..
Hatta hastaneye bile götürdüler surekli ağlıyorum diye.... sakinleştirici verip yolladılar tabi...
Mememdeki sütte çekildi zaten tutamadığı için yeterince ememiyordu ve sinirleniyordu.
Dün tamamen beni red etti...
Mama ile devam edicez beslenmesine...
Ben ise yıkık haldeyim...
Beceriksiz, kötü ve yetersiz bir anne olduğumu düşünüyorum sürekli..
Bebeğimin yüzüme bakamıyorum sanki dile gelip sen kötüsün diyecek gibi geliyor...
Bu bi süreç mı?
Yani geçiyor mu?
Ben mama olayına cok fena takıldım...
Kafam almıyor neden emmiyor... neyine yetemedim diye düşünmekten kurdeşen döküyorum..
Ağlamaktan yorgun düştüm...
Lohusalık hüznü mu bu?
Geçecek mı?
Ya da cidden yetersiz bi anne miyim?
Merhabalar 10 gün önce doğum yaptım...
Ve hayatım tamamen değişti...
Minicik bir oğlum oldu...
2480 gram...
Dünya tatlısı biblo gibi dedikleri türden...
Gelgelelim ben çok kötü hissediyorum kendimi...
Lohusalık hüznü mü depresyonu mu yoksa tamamen bana özel bir hal mi anlayamıyorum...
Bebeğim emmiyor...
Sütüm ise ona yetecek kadar vardı...
Ama memeyi tutamadı vs derken ben o kadar stres yaptim ki ağlamaktan helak oldum..
Hatta hastaneye bile götürdüler surekli ağlıyorum diye.... sakinleştirici verip yolladılar tabi...
Mememdeki sütte çekildi zaten tutamadığı için yeterince ememiyordu ve sinirleniyordu.
Dün tamamen beni red etti...
Mama ile devam edicez beslenmesine...
Ben ise yıkık haldeyim...
Beceriksiz, kötü ve yetersiz bir anne olduğumu düşünüyorum sürekli..
Bebeğimin yüzüme bakamıyorum sanki dile gelip sen kötüsün diyecek gibi geliyor...
Bu bi süreç mı?
Yani geçiyor mu?
Ben mama olayına cok fena takıldım...
Kafam almıyor neden emmiyor... neyine yetemedim diye düşünmekten kurdeşen döküyorum..
Ağlamaktan yorgun düştüm...
Lohusalık hüznü mu bu?
Geçecek mı?
Ya da cidden yetersiz bi anne miyim?
Şırınga ile veriyordum mamayı...
Bazen sağdıgim az bi sutum oluyordu onu da o şekilde verdim.
2 gündür siringayi surekli ittiriyor ve ağlıyor.
Mememi sabah aldı. Süt tazyikli ve güzel akarken içiyor ama sonrasında yok...
Gerisini sağdım bi kenara koydum...
Dil dudak bağı yok....
Sorun ağzını açmaması...
Kahverengi kısımları almıyor ağzına sadece uç alıyor ve kahverengi kısımları ağzına soksak bile geri çıkarıyor midesini bulandirip.
Yani kendimi o kadar hazırlamıştım ki emzirmeye...
Olmayınca resmen hayallerim suya düştü.
Sağ memeyi koltuk altı pozisyonunda aldı doğduğunda. Sonra kucak pozisyonuna geçti...Evet ben de şırınga da kullanmıştım.
Daha çok küçük annesi alışır zamanla emmeye, siz de emzirmeye; birlikte öğreniyorsunuz çünkü.
Ben emmeyeceğini düşünmüyorum.
Farklı emzirme pozisyonları denediniz mi?
Sağ memeyi koltuk altı pozisyonunda aldı doğduğunda. Sonra kucak pozisyonuna geçti...
Sol hep kucak pozisyonundaydı...
Yatarak denemedik hic...
Ağrıda yaşıyorum.Nerede oturuyorsunuz şehir olarak. Büyükşehirse emzirme danışmanı bulma olasılığiniz çok yüksek. Muhakkak araştırın. Mamayla beslemek kötü birşey değil ancak muhtemelen biraz çaba ile emebilecektir. Emmesse de acabaniz olmaz ilerde
Benim kızım da 2450 doğdu doğar doğmaz dili aranıyordu. Ama ben acemi oldugum için bi emzirememiştim. Hemşire gelip gösterene kadar. Sonra ustası olduk tabi ikimizde.Sanirim kucuk dogmus o yuzden ememiyor bilmiyor daha ama zamanla ogrenir yeterki siz yilmayin.benim oglumda 38 haftada dogmustu ama o bile daha ememiyordu yaralarla filan zorla emzirdim yilmadim.kizim 39 hafta dogdu o gayet biliyordu emmeyi fakat.bir hafta bile fark ediyor yani.bence hemen mamaya baslamayin.cok ac kaldigi durumlarda verin ama alistirmayin.denemeye devam edin.o emdikce gelir sut
Canım hepsini alamıyordur küçük çünkü. Kahverengi kısmın hepsini vercem diye uğraşma belli ki midesi bulanıyor. Ne kadarını tutabiliyorsa o kadarını tutsun. Benim kızımda ilk zamanlar hepsini tutamıyordu. İncelterek sokuyorsun dimi. Senin de onun da en rahat oldugu pozisyonda emzir. Yastık vs destekleri koy ben hep yastıgın üstüne koyuyordum minişimi emzirirken çok küçüktü tutulcak tarafı yok gibiydi. 2400dü işte benimki de aynı kiloda doğmuşlar.Şırınga ile veriyordum mamayı...
Bazen sağdıgim az bi sutum oluyordu onu da o şekilde verdim.
2 gündür siringayi surekli ittiriyor ve ağlıyor.
Mememi sabah aldı. Süt tazyikli ve güzel akarken içiyor ama sonrasında yok...
Gerisini sağdım bi kenara koydum...
Dil dudak bağı yok....
Sorun ağzını açmaması...
Kahverengi kısımları almıyor ağzına sadece uç alıyor ve kahverengi kısımları ağzına soksak bile geri çıkarıyor midesini bulandirip.
Yani kendimi o kadar hazırlamıştım ki emzirmeye...
Olmayınca resmen hayallerim suya düştü.
Kahverengi kısmın tümünü vermeye çalışın. Geriye doğru yaslanin. Bebeğin üzerine eğilmeyin. Yoksa yara olabilir. Bebeğinizin dudakları dışa dönük olmalı. Bir de bebeğin dil dudak bağına bakıldı mi? Herhangi bir sorun var mı?Ağrıda yaşıyorum.
Sağlık ocağına gittik...
Ebelere dedim yardımcı olun falan...
Sadece emzirirken baktılar o daha tutar dediler gittiler....
Asla mama verme aç kalsın ama verme falan dediler...
Sarılığı var deyince de bir şey olmaz dediler...
Öyle yani...
Facebooktaki gruplara üye oldum yardım istedim...
Bakalım...
Sadece ucunu tutuyor ve gerçekten süt akışı yok ağzındayken...
Üzülmeyin lütfen, kızım oğlunuz gibi zayıf doğdu ama doğar doğmaz emmeye başladı, ben kilosu yerinde bir bebek olarak doğmuşum ama asla anne sütü almamışım, emmeyi reddetmişim ki annem çok uğraşmış, evet bebeğinizi kendi sütünüzle beslemek çok güzel ve en sağlıklı olanı, siz yine deneyin pes etmeyin ama bebeğiniz emmek istemezse de kötü ve yetersiz anne olduğunuzu düşünmeyin, anneliğin tek ve olmazsa olmaz kriteri değildir emzirme, bu bir süreç, 10 günlük annesiniz ve sanırım ilk bebeğiniz, birbirinize alışma, ilk defa anne olmanın acemiliği derken başlarda ne yapacağınızı bilmemeniz normal, annelik zamanla öğreniliyor, bebeğe göre şekilleniyor, sağlıkla büyütünEds ile veriyordum mamayı ama 2 gündür asla kabul etmiyor... ne şırınga ne kasik ne katater... asla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?