Yeterince "anne" olamamak...

Eds ile veriyordum mamayı ama 2 gündür asla kabul etmiyor... ne şırınga ne kasik ne katater... asla...
Nerede oturuyorsunuz şehir olarak. Büyükşehirse emzirme danışmanı bulma olasılığiniz çok yüksek. Muhakkak araştırın. Mamayla beslemek kötü birşey değil ancak muhtemelen biraz çaba ile emebilecektir. Emmesse de acabaniz olmaz ilerde

Şırınga ile veriyordum mamayı...
Bazen sağdıgim az bi sutum oluyordu onu da o şekilde verdim.
2 gündür siringayi surekli ittiriyor ve ağlıyor.
Mememi sabah aldı. Süt tazyikli ve güzel akarken içiyor ama sonrasında yok...
Gerisini sağdım bi kenara koydum...
Dil dudak bağı yok....
Sorun ağzını açmaması...
Kahverengi kısımları almıyor ağzına sadece uç alıyor ve kahverengi kısımları ağzına soksak bile geri çıkarıyor midesini bulandirip.
Yani kendimi o kadar hazırlamıştım ki emzirmeye...
Olmayınca resmen hayallerim suya düştü.

Kuzum hepsi lohusaliktan bende 1 ay erken doğum yaptım 2100 kg doğdu oğlum kuvezde kaldı sürekli göğsümü reddetti gücü olmadığı için emmeyince sütümde gitti malesef...

Bende mamayla büyüttüm yapacak birşey yok sağlıklı olsunlarda bak şimdi 4 yaşi bitecek.

Senin elinde olan birşey değil sıkma tatlı canını sen gergin olursan yavrunda huysuzlanır sağlıkla büyüsün InşAllah.

şimdi biraz farklı bir şey söyleyeceğim.
şu an senin bebeğine karşı yaptığın şey annelik değil içgüdüsel bakım..
annelik çocuğun eğitimi, terbiyesi, gerçek manada beslenmesi vs vs zamanlarında düşünülecek şeyler.
uyumuyorsa da annesin, emmiyorsa da annesin, çok ağlıyorsa da annesin, çok gazı varsa ve çıkaramıyorsa da annesin.
bunu hiçbir şey ve hiç kimse değiştiremez.
sen bu çocuğun bu dünyadaki en önemli varlığısın.
mama alıyor diye kötü anne olmuyorsun.
önemli olan bebeğin sağlıklı mı, sen sağlıklı mısın? gerisi her şekil hallolur.
bebeğin için önemli olan tek şeyi söyleyim sana; huzurlu ve mutlu bir anne. mama alınca değil sen ağlayınca stres yapınca bebeğin bundan etkilenir.
sakin ol. bol bol kucağında tut sev kokla. bundan güzel bir duygu yok. bunu üzülüp de heder etme.

On günlük bebe mi? Allah size bağışlasın, uzun mutlu bir ömrü olsun yavrunuzun.

Ya çoğu anne iç güdüsel olarak bebeğini emzirmek ister, bu değişik bir tatmin hissi oluşturuyor, anlıyorum sizi. Amaaa anneliğimizin yeterliliği sütümüzün mililitresiyle ölçülebilecek bir şey değil. Ve emzirmek de bebeklerimizle bağ kurmanın tek yolu değil. Emzirmek güzeldir ama olmuyorsa da olmuyordur, öyle karalar bağlamanın size ya da bebeğinize bir faydası var mı? Düşünün bazı kadınların hiç sütü olmayabiliyor. Olabiliyor böyle durumlar ve o bebekler de başka yollarla sağlıkla büyüyorlar.

Yine de daha 10 gün olmuş. Bazı yargılara varmak ve vazgeçmek için çoook erken. Bebeğiniz emmediğinde süt pompası kullanın, böylece süt üretiminiz devam eder. Göğsünüzü tutamıyorsa biberon deneyin ama meme vermeye de devam edin. Hatta bunu çok sık yapın ki sadece biberona alışmasın. Sağlık ocaklarında ya da hastanelerde emzirme konusunda size yardımcı olacak hemşireler var, onlara danışın. Şimdiden emmiyor deyip, tamamen mamaya yönelmek için çok erken ama. Biraz daha deneyin mutlaka.

Sutu sagip verebilirdiniz bukadar aglama krizine girmek falan abarti degilmi? Bir emzirme danismanindan yatdim alabilirdiniz hala da alabilirsiniz sonucta o mmalara verilecek para yerine emzirme danismanina verilebilir diye dusunuyorum onlar sorun neyse cozuyor. 10 gunluk anneyim diyorsunuz benim sutum dogru duzgun nerdeyse bir haftada geldi hersey dah cok yeni asiir tepki vermeyin

Evet ben de şırınga da kullanmıştım.
Daha çok küçük annesi alışır zamanla emmeye, siz de emzirmeye; birlikte öğreniyorsunuz çünkü.
Ben emmeyeceğini düşünmüyorum.
Farklı emzirme pozisyonları denediniz mi?

Sağ memeyi koltuk altı pozisyonunda aldı doğduğunda. Sonra kucak pozisyonuna geçti...
Sol hep kucak pozisyonundaydı...
Yatarak denemedik hic...

Sağ memeyi koltuk altı pozisyonunda aldı doğduğunda. Sonra kucak pozisyonuna geçti...
Sol hep kucak pozisyonundaydı...
Yatarak denemedik hic...

Daha küçük olduğu için yastığın üzerine yatırıp siz de yanına uzanıp yatarak deneyebilirsiniz. Direkt üzerinize yatırıp deneyebilirsiniz.

Ağrıda yaşıyorum.
Sağlık ocağına gittik...
Ebelere dedim yardımcı olun falan...
Sadece emzirirken baktılar o daha tutar dediler gittiler....
Asla mama verme aç kalsın ama verme falan dediler...
Sarılığı var deyince de bir şey olmaz dediler...
Öyle yani...
Facebooktaki gruplara üye oldum yardım istedim...
Bakalım...
Sadece ucunu tutuyor ve gerçekten süt akışı yok ağzındayken...

Lohusalık depresyonu kadar kötü ve gereksiz başka bir üzüntü hali yoktur herhalde.. ota b.ka ağlıyor insan. Tam 2ay kendimi mahvettim,üstelik emzirme sorunum dahi yokken, sonra bıçak gibi kesildi ve normale döndüm. Emmeği reddede bilir, kilosu düşük doğduğu için çene kası kuvvetsiz olabilir ve biberon kolayına geliyor annesi sakın bunun için üzülme. Bir anda büyüyorlar tadını çıkar bebeğine senden iyi kimse bakamaz. Bu üzüntü halide geçiyor merak etme. Ama o emmiyor diye sen boşlama. Yinede emziriyor gibi 2-3saatte bir sağ, süt üretimi durmasın. Mama yerine o sütüde içire bilirsin. Ara ara ısrar etmeden memeyi teklif et zamanla alır. Oldu ki almadı boşver mamayla beslenen onca bebek var,bunu kafaya takıp kendini üzüp bebeğede verimli olamazsın. Allah bağışlasın bebeğini ❤

Ne kadar abartmissiniz. Sonucta verdiginiz mama yani zehir degil bir bebegin bagisiklik kazanmasini ve buyume hormonlarini saglayan butun vitamin ve mineralleri iceriyor. Avrupada bir cok kisi kendi tercihiyle emzirmiyor ilk dogdugu gunden itibaren mamayla buyuyor cogu cocuklar hepside hem fiziksel hem saglik hemde zeka olarak tas gibiler. Yeni dogum yaptiginiz icin duygusal olmaniz normal ama bu kadar paralamayin kendinizi. Bebeginize yazik.

Ya tabiki eksik bir anne değilsin. Emip uyuyan bebeğe biberonla mama veren eşin yuzunden bu sorunları yaşıyor olabilirmisin. İlk konuna da yazmıstım. Anne sütü bebek için mucize. Senin meleğin de bu mucizeyi elbette hakediyordur dimi. Mamayla beslenen bebekler de büyüyor evet. Hatta benim bebekliğimde mama da yokmuş bilmiyorlar ış patatesin nisastasını pirincin nişastasını çıkarıp vermişler emmediğim için. Ben de büyümüşüm sonuçta. Sen emziremicemi çoktan kabullenmişsin. 10 günde bu kadar bayrakları yere düşürme. Savaşı bırakma. Sen o meleğin tek koruyucusun unutma. Allahın izniyle burda bir sürü emzirebilmen için tavsiye verilmiş. Onları uygula. Teselli eden de çok olmuş ama sen savaş önce sonra olmuyorsa olmuyordur. Buradaki tavsiyeler olmadı emzirme danışmanları var. Yardımcı olurlar sana da. Tavsiye edilen face gruplarına üye oldun mu. İlk konunda sana yazılmıştı.

Benim kızım da 2450 doğdu doğar doğmaz dili aranıyordu. Ama ben acemi oldugum için bi emzirememiştim. Hemşire gelip gösterene kadar. Sonra ustası olduk tabi ikimizde.

Yetersiz değilsiniz ,kendinizi üzmeyin ,40 yaşındayım sütü azmış annemin 1 aylıktan itibaren mamayla büyümüşüm gayet sağlıklıyım,
Süt az olunca bazı bebekde emme refleksi zayıf oluyor üşenip emmiyor,
Talihsizlik ,pompa denetseydiler keşke size sağıp biberonla verseydiniz ,bunlar tecrübe üzmeyin kendinizi

Canım hepsini alamıyordur küçük çünkü. Kahverengi kısmın hepsini vercem diye uğraşma belli ki midesi bulanıyor. Ne kadarını tutabiliyorsa o kadarını tutsun. Benim kızımda ilk zamanlar hepsini tutamıyordu. İncelterek sokuyorsun dimi. Senin de onun da en rahat oldugu pozisyonda emzir. Yastık vs destekleri koy ben hep yastıgın üstüne koyuyordum minişimi emzirirken çok küçüktü tutulcak tarafı yok gibiydi. 2400dü işte benimki de aynı kiloda doğmuşlar.

Sütünüzü sağın mutlaka aventin bi ürünü vardı 2 kızkardeşimde çalıştığı için sürekli onu kullandılar sağıp sağıp difrize attılar bebeğiniz küçük doğduğu için çene kasları tam kuvvetli değil sanırım o yüzden çekemediği için bırakmıştır vazgeçmeyin sakın 3 kg üstüne çıkınca emer sağın biberonla verin alsın mutlaka sütünüzü hertürlü hastalığın çıkğı şu çağda anne sütü 2 kat daha önemli bence

Bebeğim yeni doğduğu zaman emiyor ancak sütüm kilo aldırmıyordu. Kaç ay mama vermemeye direndim. Dr önemli olan çocuğun doyması dedi ve beni daha fazla dinlemedi. Lohusa depresyonunda insan her yaptığını sorguluyor. Ancak büyükler ve dr lar eğer seni doğru anlıyorsa iyi bir şekilde yönlendiriyor. Ben bu şekilde biraz meme biraz mama olarak devam ettim. 1 yaşına 1 ay kala memeyi kendisi reddetti şimdi gayet de sağlıklı. Mama takviyesi sanıldığı kadar kötü bir olay değil. Yeter ki dozajı iyi ayarlansın.
Bebiş sağlıkla büyüsün, sen iyi ol o da iyi olsun.

Kahverengi kısmın tümünü vermeye çalışın. Geriye doğru yaslanin. Bebeğin üzerine eğilmeyin. Yoksa yara olabilir. Bebeğinizin dudakları dışa dönük olmalı. Bir de bebeğin dil dudak bağına bakıldı mi? Herhangi bir sorun var mı?
Ben yaklaşık 15 aydır emziriyorum. 8-9 aylık olana kadar ağzında hiç süt görmedim, hiç yutkunma sesi duymadım, memeden öyle süt sızmadi, çok çabuk terbiye oldu memeler öyle dolu dolu gezmedim. Bunları niye söylüyorum çünkü birileri çıkıp yukarida söylediklerimden birini öne sürerek sütünuzun olmadığini söyleyecektir.
Facebook'ta emzirme ile ilgili doğru olan grup emzirme sanatı isimli grup. Yöneteciler emzirme danışmanı.
Sizin şanssızliginiz çevrenizde sizi destekleyecek kimse yok sanırım

Eds ile veriyordum mamayı ama 2 gündür asla kabul etmiyor... ne şırınga ne kasik ne katater... asla...
Üzülmeyin lütfen, kızım oğlunuz gibi zayıf doğdu ama doğar doğmaz emmeye başladı, ben kilosu yerinde bir bebek olarak doğmuşum ama asla anne sütü almamışım, emmeyi reddetmişim ki annem çok uğraşmış, evet bebeğinizi kendi sütünüzle beslemek çok güzel ve en sağlıklı olanı, siz yine deneyin pes etmeyin ama bebeğiniz emmek istemezse de kötü ve yetersiz anne olduğunuzu düşünmeyin, anneliğin tek ve olmazsa olmaz kriteri değildir emzirme, bu bir süreç, 10 günlük annesiniz ve sanırım ilk bebeğiniz, birbirinize alışma, ilk defa anne olmanın acemiliği derken başlarda ne yapacağınızı bilmemeniz normal, annelik zamanla öğreniliyor, bebeğe göre şekilleniyor, sağlıkla büyütün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…