Yetersiz hisset(tiril)mek

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.920
3.296
133
Herkese selam.
Ben şu an üniversiteye gidiyorum. Liseyi uluslararası bir sistemde okudum. Bu sistemde okuldan hem bu programın diploması hem de MEB diplomasıyla mezun oluyorsunuz. Uluslararası diploma da dünyanın her yerindeki üniversitelerde geçerli.
Gel gelelim ben bu programdaki diploma ortalamasını tutturamadığım için sadece MEB diplomasıyla mezun oldum. Bu programda üç dönem sınava girme şansınız var. Sınavlar baharda ve sonbaharda oluyor. 2017 bahar sınavında başarılı olamayınca kasımda Türkiye’ye dönüp sınavlara girdim ve ortalamayı yine tutturamadım.
Tabii ki annem hayal kırıklığına uğramış durumda. Her ne kadar LYS puanıyla şu anki üniversiteme yerleşmiş de olsam annem o diplomayı almamı istiyor. Kesin ve net bir dille bana söyledi ben o diplomayı istiyorum diye. Tamam bakın o da haklı ama bu durum beni ciddi strese sokuyor.
Ayrıca babam en başından beri bu sisteme girmeme hiç sıcak bakmamıştı, geçen hafta kavga ederken de anne kız başımı yediniz hiçbir işe yaramadı dedi.
(Annem babam ayrı)
Pes etmek olarak algılamayın tabii ki başladığım şeyi bitirmek boynumun borcu ama benim artık önceliklerim değişmiş, ayrıca bel fıtığı teşhis edilmiş stres yapmam yasaklanmış, sene içinde Türkiye’ye dönmem durumunda geldiğime bin pişman edecek bir babam var, ben daha ne yapayım ? Okulumda seviliyorum, notlarım da iyi neden bu yeterli gelmiyor onlara ? Kendimi neden yetersiz hissediyorum ben ?

baskı kurmaları yanlış olabilir ama elinde böyle bi imkan varken kullanmaman, üzerine düşmemen yanlış olur.
Bu programda dediğim gibi üç hakkım var sınava girmek için. Birincisi zaten asıl sınavlarda kullandım, ikincisini geçen sene kasımda yeniden girerek kullandım. Son bir hak kaldı elimde. Şimdi tabii ki denerim ama son şansı da sabote etmekten korkuyorum. Derslerim biraz farklıydı çünkü. Ama şimdi üniversite durumları varken çok zorlanacağım çünkü ister istemez üniversitedeki dersler daha öncelikli hale geliyor :(

Bu programda dediğim gibi üç hakkım var sınava girmek için. Birincisi zaten asıl sınavlarda kullandım, ikincisini geçen sene kasımda yeniden girerek kullandım. Son bir hak kaldı elimde. Şimdi tabii ki denerim ama son şansı da sabote etmekten korkuyorum. Derslerim biraz farklıydı çünkü. Ama şimdi üniversite durumları varken çok zorlanacağım çünkü ister istemez üniversitedeki dersler daha öncelikli hale geliyor :KK43:

ya sen elinden geleni yap da olursa olur, olmazsa olmaz artık.

yurtdışında üniversite okumak imkanı veya isteği yoksa tabi tek başına bu diploma ne işe yarayacak, tartışılır.

ya sen elinden geleni yap da olursa olur, olmazsa olmaz artık.

yurtdışında üniversite okumak imkanı veya isteği yoksa tabi tek başına bu diploma ne işe yarayacak, tartışılır.
Esasında öyle bir planım vardı fakat bu diploma olmadığı için başvuramamıştım yurtdışındaki okula. Ne olur ne olmaz diye MEB sınavlarına girmiştim onların sonucuyla çıkan okuldayım şu an. Olursa yüksek lisansta gitmeyi düşünüyorum.
Tek bildiğim şu ki ben çok sıkıldım.

Esasında öyle bir planım vardı fakat bu diploma olmadığı için başvuramamıştım yurtdışındaki okula. Ne olur ne olmaz diye MEB sınavlarına girmiştim onların sonucuyla çıkan okuldayım şu an. Olursa yüksek lisansta gitmeyi düşünüyorum.
Tek bildiğim şu ki ben çok sıkıldım.
şu an hani ünide hangi bölüm okuyosun?

Kıbrısta mütercim tercümanlık okuyorum üniversitenin adını vermek istemiyorum belki tanıyan çıkar. Tam bursluyum orada.

dilden devam etmek istiyorsanız yurtdışı sizin için iyi olabilir. yani dediğim gibi elinizden geleni yapın ve o diplomayı almaya bakın derim. zaten son hakkınızmış. alamazsanız bi daha bu stresi yaşamayacaksınız.

dilden devam etmek istiyorsanız yurtdışı sizin için iyi olabilir. yani dediğim gibi elinizden geleni yapın ve o diplomayı almaya bakın derim. zaten son hakkınızmış. alamazsanız bi daha bu stresi yaşamayacaksınız.
Alamazsam benim bir ömür temcit pilavı gibi ısıtıp önüme getirecekler bunu :(

şimdi girmezseniz o 3 . sınav hakkınız ne zamana kadar saklı? Bir de aradan zaman geçerse bilgiler de tazeliğini kaybedecek di mi?

Türkiye dönersem demişsiniz, üniversiteniz nerede ve geçerliliği olan iyi bir bölüm mü?

şimdi girmezseniz o 3 . sınav hakkınız ne zamana kadar saklı? Bir de aradan zaman geçerse bilgiler de tazeliğini kaybedecek di mi?

Türkiye dönersem demişsiniz, üniversiteniz nerede ve geçerliliği olan iyi bir bölüm mü?
Evet kaybedecek işte. Kendi kendime çalışmam da zor çünkü dediğim gibi artık üniversite gibi bambaşka bir önceliğim var :(
Kubrısta mütercim tercümanlık okuyorum. Aslında uluslararası ilişkiler istiyordum fakat sonra asıl istediğim bölümün mütercim tercümanlık olduğunu anladım.

Herkese selam.
Ben şu an üniversiteye gidiyorum. Liseyi uluslararası bir sistemde okudum. Bu sistemde okuldan hem bu programın diploması hem de MEB diplomasıyla mezun oluyorsunuz. Uluslararası diploma da dünyanın her yerindeki üniversitelerde geçerli.
Gel gelelim ben bu programdaki diploma ortalamasını tutturamadığım için sadece MEB diplomasıyla mezun oldum. Bu programda üç dönem sınava girme şansınız var. Sınavlar baharda ve sonbaharda oluyor. 2017 bahar sınavında başarılı olamayınca kasımda Türkiye’ye dönüp sınavlara girdim ve ortalamayı yine tutturamadım.
Tabii ki annem hayal kırıklığına uğramış durumda. Her ne kadar LYS puanıyla şu anki üniversiteme yerleşmiş de olsam annem o diplomayı almamı istiyor. Kesin ve net bir dille bana söyledi ben o diplomayı istiyorum diye. Tamam bakın o da haklı ama bu durum beni ciddi strese sokuyor.
Ayrıca babam en başından beri bu sisteme girmeme hiç sıcak bakmamıştı, geçen hafta kavga ederken de anne kız başımı yediniz hiçbir işe yaramadı dedi.
(Annem babam ayrı)
Pes etmek olarak algılamayın tabii ki başladığım şeyi bitirmek boynumun borcu ama benim artık önceliklerim değişmiş, ayrıca bel fıtığı teşhis edilmiş stres yapmam yasaklanmış, sene içinde Türkiye’ye dönmem durumunda geldiğime bin pişman edecek bir babam var, ben daha ne yapayım ? Okulumda seviliyorum, notlarım da iyi neden bu yeterli gelmiyor onlara ? Kendimi neden yetersiz hissediyorum ben ?
Bana biraz Size yarış ati muamelesi yapiliyomus gibi geldi :stop: daha ziyade Ego tatmini gibi. Ama hiçbir şey sizin sagliginizdAn önemli değil diplomayı alırsın ya da alamazsin iki ihtimal ama sağlık gidince ikinci bi ihtimal yok o yüzden kulak kapamayi tercih edip gonlunuzce hareket etmeniz uygun buluyorum sonuçta çocuk değilsiniz neyi istediğinizé neyde iyi oldugunuza karar verebilecek durumdasiniz

Bana biraz Size yarış ati muamelesi yapiliyomus gibi geldi :stop: daha ziyade Ego tatmini gibi. Ama hiçbir şey sizin sagliginizdAn önemli değil diplomayı alırsın ya da alamazsin iki ihtimal ama sağlık gidince ikinci bi ihtimal yok o yüzden kulak kapamayi tercih edip gonlunuzce hareket etmeniz uygun buluyorum sonuçta çocuk değilsiniz neyi istediğinizé neyde iyi oldugunuza karar verebilecek durumdasiniz
Annem böyle durumlarda bana bir tavır alıyor ki sormayın gitsin, keşke bağırsa çağırsa dersiniz :( bu programdaki sınavlar da paralı. Kasım sınavında da ortalamayı tutturamadığımı söylediğimde bana iki kez şans tanıdığını ama üçüncüyü tanımayacağını paramı biriktirip kendim girmemi söyledi

Siz şu anki okula odaklanın en iyisi. Zaten iyi bir bölümde okuyorsunuz. İş konusunda önü açık. Sonra lisans için bu hakkı kullanırsınız. Okuş varken sınava hazırlanmak zor olur ayrıca. Belki bitince kendiniz kazanırsınız 3. sınav parasını da. Söz hakkı vermemeye çalışın hayatınızla ilgili. Kesin bir karar alıp onu bildirin. Tartışma, kavga sonu olmayan şeyler.

Siz şu anki okula odaklanın en iyisi. Zaten iyi bir bölümde okuyorsunuz. İş konusunda önü açık. Sonra lisans için bu hakkı kullanırsınız. Okuş varken sınava hazırlanmak zor olur ayrıca. Belki bitince kendiniz kazanırsınız 3. sınav parasını da. Söz hakkı vermemeye çalışın hayatınızla ilgili. Kesin bir karar alıp onu bildirin. Tartışma, kavga sonu olmayan şeyler.
Ama okulu bitirmeme üç sene var daha. Üç senede de sistem çok değişir dolayısıyla ben takip edemem ki :(

Herkese selam.
(Annem babam ayrı)

Ben zaten aileleri anlayabilmis degilim bu konuda. Tamam diploma guzel ama diploma hersey demek degildir. Sen hic takma benimde ailem onem verirdi notlarabundan bir 10 yilonce. Benim problemim var mi sikintim var mi anlayamazlardi ki o zamanlar ergenlik cagindaydim. Baski kurarlardi. Sonra ne mi oldu okuldan bir kiz intihar etti aile baskisi yuzunden. Annem 180 derece degisti. Aerik onemli degil dememeye basladi. Sonrasinda kiz kardesim cok basarili biri asiri caliskandir onun notu neden 100degilde 95 diye aglattigini bilirim. Simdi guzel bi universite guzel bi bolumde okuyo is kaygisida olmayacak gelecek icin. Ama yeterli gelmiyor. Taaki sinav donemi ciddi bir sekilde zona gecirinceye kadar. Simdi artik anladi not hersey degil en azindan sinifi gec moduna girdi. Ailelerin evlatlarinin isteklerini onemini anlamasi icin illa musibet mi gerek bir turlu cozebilmis degilim. Sanirim hicbir zamanda anlamayacagim...

Back
X