• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetişemiyorum yetemiyorum

Obsesifanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2017
66
45
88
34
Arkadaşlar merhaba
Öncelikle durumumu anlayayım. Biz eşimle doğuda sağlık görevlisi olarak çalışıyoruz. 1 yasinda oğlum var. En başından beri beraber bakma taraftarıydik. Burda olduğumuz için çalışma saatlerimizi ona göre ayarladık. Bebeğimize dönüşümlü bakıyoruz. Eşim benden daha yoğun tabi ben sadece haftada iki gün 16 saat çalışıyorum. Evde hastaneye yakın olduğu için hiç skinti olmadı çok şükür. Ama benim asıl sorunum artık herşey çok ağır geliyor. Çalışmayı seviyorum. Bebeğime en aktif şekilde ilgilenmeye çalışıyorum. Ama bunun evi yemeği var. Çok şükür eşim bu konuda çok yardımcı asla ondan şikayetim yok. Bebegimizede çok uyi bakıyor. Hatta bebegim benim değil eşimin arkasından ağlar. Ama diyorum acaba ailelerden yardım alamk daha mı iyi olur bu şekilde çok mu yıpratıcı oluyor?

Eşiniz de çok yardımcı oluyorsa neden zorlanıyorsunuz anlamadım pek. Ben tercih etmezdim aileden yardım almayı. Ev temizliği için yardımcı tutun en azından o enerjinizi bebeğinize harcarsınız

Kendini yetersiz hissedeceğin bi durum görmüyorum. Kocanla beraber aslanlar gibi çalışıp bebenize de mis gibi bakıyormuşsunuz işte. Çok bunaldığın vakit bi yakınını çağırıp yardım almakta bi sakınca yok elbet ama bana zaten kotarıyormuşsunuz gibi geldi.
Aynen devam ;)

Bence herşey gayet güzel görünüyor, kafanı karıştırma hiç. Beraber güzel bakıyormuşsunuz işte, ailelerin karışması herzaman iyi olmuyor

Yorucu geliyorsa maddiyatınız el veriyorsa birini tutun ev işleri ve yemek için .

Eşiniz yardımcı oluyorsa hiç ailelere bulaşmayın. Kendi ağzınız ile söylüyorsunuz " eşim çocuğumuza çok iyi bakıyor" diye. Eh tamam işte ne guzel.. yemekleri akşamdan yaparsınız, ev temizliği isin içinden çıkılmaz hal alırsa bir tane yardımcı kadın alırsınız size yardımcı olur bu gibi durumlarda.

Eşiniz yardımcı oluyorsa hiç ailelere bulaşmayın. Kendi ağzınız ile söylüyorsunuz " eşim çocuğumuza çok iyi bakıyor" diye. Eh tamam işte ne guzel.. yemekleri akşamdan yaparsınız, ev temizliği isin içinden çıkılmaz hal alırsa bir tane yardımcı kadın alırsınız size yardımcı olur bu gibi durumlarda.
Haklısınız çünkü evde biriyle yaşamak aileden bile olsa bi süre sonra rahatsızlık vereceğine inanıyorum.

Kendini yetersiz hissedeceğin bi durum görmüyorum. Kocanla beraber aslanlar gibi çalışıp bebenize de mis gibi bakıyormuşsunuz işte. Çok bunaldığın vakit bi yakınını çağırıp yardım almakta bi sakınca yok elbet ama bana zaten kotarıyormuşsunuz gibi geldi.
Aynen devam :KK66:
Aynen sadece nöbet çıkışı olduğum zaman biraz kafam karışır gibi oluyor işte.

Keske herkesin sizinki gibi sansi olsa.
Bence haftada 1 temizlik için yardimci alin, sizi yoran 2 gun de disarida yemek yiyin yada onceki aksamdan yapin. Pratik olmasi için buzluga biseyler koyun.

Arkadaşlar merhaba
Öncelikle durumumu anlayayım. Biz eşimle doğuda sağlık görevlisi olarak çalışıyoruz. 1 yasinda oğlum var. En başından beri beraber bakma taraftarıydik. Burda olduğumuz için çalışma saatlerimizi ona göre ayarladık. Bebeğimize dönüşümlü bakıyoruz. Eşim benden daha yoğun tabi ben sadece haftada iki gün 16 saat çalışıyorum. Evde hastaneye yakın olduğu için hiç skinti olmadı çok şükür. Ama benim asıl sorunum artık herşey çok ağır geliyor. Çalışmayı seviyorum. Bebeğime en aktif şekilde ilgilenmeye çalışıyorum. Ama bunun evi yemeği var. Çok şükür eşim bu konuda çok yardımcı asla ondan şikayetim yok. Bebegimizede çok uyi bakıyor. Hatta bebegim benim değil eşimin arkasından ağlar. Ama diyorum acaba ailelerden yardım alamk daha mı iyi olur bu şekilde çok mu yıpratıcı oluyor?

Vaktinizi iste, kalani evde cocuk ve isiyle geciriyorsunuz.
Bir de esle calisma saati ayarlayip birbirinizi gorme surenizi de minimuma indiriyorsunuz.

Fizikseli gec baya bir manevi yorgunlugunuz oldugunu dusunuyorum.

Bebege ortak bakmak cok guzel ama birbirinizi ne zaman nasil goruyorsunuz ki?

Bu sartlarda gezme eglenme yeme icme de olmaz. Parayi napiyorsunuz? Kazandiginiz para hayatinizi kolaylastirmiyorsa calismayin. Zorlugunuza yeni zorluk eklemeyin bence.

Arkadaşlar merhaba
Ne sacma.

Böyle nöbetleşe çocuk bakma fikri bana çok soğuk geliyor, eşinizle hiçbir ortak noktanız kalmıyor... böyle bakan arkadaşlarım var gerçi onlar hallerinden memnun ama bana çok uzak bir fikir..

Back
X