• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetişkinlerde hiperaktivite???

Gocmenkizi33

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2018
48
46
3
33
Yeni evliyim eşi 28 yaşında. Kendisinin hiperaktivite bozukluğu olduğunu düşünüyorum. Çünkü;
*Ellerimi oynatmadan asla duramıyor. Ya parmak çıtlatıyor ya saçıyla oynuyor ya sakalıyla ya telefonla...
*Sabit duramıyor sürekli hareket halinde. Sıra beklemek sakince oturmak asla ona göre değil.
*Ayrıntıları dinlemeyi hiç sevmiyor. Tahammülsüz. hatta direkt dinlemeyi sevmiyor diyebilirim.
*Çok unutkan. Telefonunu cüzdanını her şeyini bir yerlerde unutur peşini hep ben toplarım
*Bir gün çok mutluyken ertesi gün sebepsiz yere mutsuz sinirli agresif ve kavga etmeye bahane arıyor moda girebiliyor
*Ufak tartışmaları hemen kavgaya dönüştürüyor
*Tartışma esnasında aklına ilk geleni söylüyor düşünmeden konuşuyor
*Kararlarını düşünmeden fevri alıyor hızlı kararlar alıp çok çabuk fikir değiştirebiliyor.
*İşe sürekli geç kalıyor. Düzensiz uyuyor. Uykuyu aşırı seviyor.
*Bir işe odaklandığında dünyadan kopuyor. Bir işle uğraşırken asla başka şeyi görmüyor duymuyor
Tabi ki ben bir uzman doktor değilim teşhis koyamam sadece tahmin yürüyebilirim. Eşimin hiperaktivite bozukluğu olduğunu düşünüyorum.. Eğer sorun bu değilse bile bu belirtilerin mutlaka psikolojik bir rahatsızlığın ürünü olduğunu düşünüyorum. Kendisi bunları asla kabul etmiyor. Gayet sağlıklı olduğunu düşünüyor. Dolayısıyla tedavi olmayı asla kabul etmiyor. En vahimi de eşim psikolojik danışman. Aynı okulda öğretmenlik yapıyoruz. Okulun rehber öğretmeni. Hayatı kimi zaman kendine de bana da zindan ediyor. Ne yapabilirim bu durumu aşmak için? Onu tedaviye nasıl ikna edebilirim? Ve asıl soru bunun bir tedavisi var mı... Biraz uzun oldu ama.. Çözüm önerilerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkür ederim

olabilir. hatta bu yazdıklarınıza bakınca sanki bi ihtimal...
tedavi olur geçer durumu söz konusu değil ama yardım alabilir

Evet bir farklılık var, ama hiperaktivite değil sanırım.
Psikiyatriye gitmeye gönülsüz mü?

Söylediklerinize bakılırsa sorun bu gibi duruyor. Danışman ama kendisine faydası yok. İnsan önce kendini görmeli. Zorla götürmekten başka çareniz yok gibi duruyor.

Adam aynı ben
Zayif mi esiniz fizik olarak ?
Cok terler mi
Aboo adam ayni benmis ha :D

Yeni evliyim eşi 28 yaşında. Kendisinin hiperaktivite bozukluğu olduğunu düşünüyorum. Çünkü;
*Ellerimi oynatmadan asla duramıyor. Ya parmak çıtlatıyor ya saçıyla oynuyor ya sakalıyla ya telefonla...
*Sabit duramıyor sürekli hareket halinde. Sıra beklemek sakince oturmak asla ona göre değil.
*Ayrıntıları dinlemeyi hiç sevmiyor. Tahammülsüz. hatta direkt dinlemeyi sevmiyor diyebilirim.
*Çok unutkan. Telefonunu cüzdanını her şeyini bir yerlerde unutur peşini hep ben toplarım
*Bir gün çok mutluyken ertesi gün sebepsiz yere mutsuz sinirli agresif ve kavga etmeye bahane arıyor moda girebiliyor
*Ufak tartışmaları hemen kavgaya dönüştürüyor
*Tartışma esnasında aklına ilk geleni söylüyor düşünmeden konuşuyor
*Kararlarını düşünmeden fevri alıyor hızlı kararlar alıp çok çabuk fikir değiştirebiliyor.
*İşe sürekli geç kalıyor. Düzensiz uyuyor. Uykuyu aşırı seviyor.
*Bir işe odaklandığında dünyadan kopuyor. Bir işle uğraşırken asla başka şeyi görmüyor duymuyor
Tabi ki ben bir uzman doktor değilim teşhis koyamam sadece tahmin yürüyebilirim. Eşimin hiperaktivite bozukluğu olduğunu düşünüyorum.. Eğer sorun bu değilse bile bu belirtilerin mutlaka psikolojik bir rahatsızlığın ürünü olduğunu düşünüyorum. Kendisi bunları asla kabul etmiyor. Gayet sağlıklı olduğunu düşünüyor. Dolayısıyla tedavi olmayı asla kabul etmiyor. En vahimi de eşim psikolojik danışman. Aynı okulda öğretmenlik yapıyoruz. Okulun rehber öğretmeni. Hayatı kimi zaman kendine de bana da zindan ediyor. Ne yapabilirim bu durumu aşmak için? Onu tedaviye nasıl ikna edebilirim? Ve asıl soru bunun bir tedavisi var mı... Biraz uzun oldu ama.. Çözüm önerilerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkür ederim
Sizi daha önce 'aşırı sinirli eş' adlı konunuzdan hatırlıyorum.
Eşinizin öfke kontrol problemi de vardı yanılmıyorsam.
Sizin durumunuz extra zor çünkü eşiniz sözde psikolojik danışman.
Sizin gibi eğitimli birinin evlilik öncesinde eşini tanıyamamış olmasına ise ne desem bilemiyorum.
Eşiniz; Kendi söküğünü dikemeyen terzi misali.
Tedaviye ikna olmadığı sürece biz ne yazsak,
ne tavsiye versek boş ne yazık ki...

Bir şekilde ikna olmalı.
Kendimi iyi hissetmiyorum benimle muayeneye gelir misin desen?
Sen git der. Gururuna yediremez. Kendinde bir problem olduğunu düşünmüyor. sinirlenince küfür ediyor kendini insana zorla küfür ettiriyorsun diyerek savunuyor. Telefonu fırlatıyor senin yüzünden telefon kırılabilirdi diyor. Öfke kontrol problemi var bence kendisi de farkında. Ancak hep karşısındakini suçlama meyilinde.

Peki siz bunlari evlenmeden farketmediniz mi?

Evet var bir tuhaflik ama birden mi cikti bunlar?

Sizi daha önce 'aşırı sinirli eş' adlı konunuzdan hatırlıyorum.
Eşinizin öfke kontrol problemi de vardı yanılmıyorsam.
Sizin durumunuz extra zor çünkü eşiniz sözde psikolojik danışman.
Sizin gibi eğitimli birinin evlilik öncesinde eşini tanıyamamış olmasına ise ne desem bilemiyorum.
Eşiniz; Kendi söküğünü dikemeyen terzi misali.
Tedaviye ikna olmadığı sürece biz ne yazsak,
ne tavsiye versek boş ne yazık ki...
Öyle ya da böyle bir şekilde tedaviye ikna edebilsem acaba biraz olsun düzelme kaydeder mi... Malesef evlenmeden önce gerçeklere gözlerimi kapattım. Ailem de birçok şeyi sezmişti beni hep uyardılar ama ben üstesinden gelebileceğimizi zannettim. Mantığım değil duygularımla hareket ettim. Şimdi de cezasını her ikimiz de çekiyoruz..

50 kilo aşırı zayıf hem de. Ve evet çok terler çabuk yorulur hemen sinirlenir. Nedir bunun sebebi yok mu bir çözümü :')
Iste sinirli ya ici icini yiyor kemiriyor kilo alamiyor
Kesin ailesiyle problemleri vardir,cocuklugunda gencliginde eminim yuzde 80

Tiroid hormonlarina baktirsin. Ve D vitaminine baktirsin D vitamini eksikligi depresyon sebebi gunese cikmayi da sevmiyordur simdi esiniz

Ailesiyle de geçmişte çok büyük kavgalar etmiş. Bazı yerlerinde dikiş izleri var. Nasıl oldu diyorum lisede babamla kavga ederken kapının camına yumruk atmıştım diyor. Güneşe çıkmaktan nefret ediyor sıcağa hiç gelemiyor. Biz bi de Urfada öğretmeniz. Urfa nasıl sıcak anlatamam. Betonda yatıyor. Klimanın yanından ayrılmıyor. Memlekete gidince de ailesiyle birlikte yüksek noktalara yaylalara çıkıyorlar ve yaz mevsimini orada geçiriyorlar. Gerçekten eşimi tanıyormuş gibi bildiniz her şeyi.

İlk işim tiroid ve d vitaminine baktırmak olacak Keşke sebep bu olsa da hemen ilaç takviyesiyle çözüme kavuşsa.. Psikolojik hastalıklar tamamen geçmiyor ne yazık ki :(

Öyle ya da böyle bir şekilde tedaviye ikna edebilsem acaba biraz olsun düzelme kaydeder mi... Malesef evlenmeden önce gerçeklere gözlerimi kapattım. Ailem de birçok şeyi sezmişti beni hep uyardılar ama ben üstesinden gelebileceğimizi zannettim. Mantığım değil duygularımla hareket ettim. Şimdi de cezasını her ikimiz de çekiyoruz..[/QUOT
Öyle ya da böyle bir şekilde tedaviye ikna edebilsem acaba biraz olsun düzelme kaydeder mi... Malesef evlenmeden önce gerçeklere gözlerimi kapattım. Ailem de birçok şeyi sezmişti beni hep uyardılar ama ben üstesinden gelebileceğimizi zannettim. Mantığım değil duygularımla hareket ettim. Şimdi de cezasını her ikimiz de çekiyoruz..
Tedaviye ikna ettiniz diyelim kendisi sorunu olduğuna inanmadıktan sonra nasıl ilerleme kaydedecek?
Psikolojik danışmadan fayda görmenin ön koşulu kişinin psikolojik anlamda sıkıntı yaşadığını kabul etmesidir.
Eşinizin bu mesleğin inceliklerini bilmesi ise bu konudaki en büyük handikapınız.
Başkalarının hayatı konusunda ahkam kesmeyi sevmem, bununla birlikte bir meslektaşınız ve PDR uzmanlığı olan artı uzun yıllardır evli biri olarak sizin adınıza bu evlilikten çok umutlu değilim.
Ya bu adamı çekip sürekli idare edeceksiniz
ki bu durumda sizi sıkıntılı yıllar bekliyor ya da eşinizi tedaviye ikna etmek için kendinizi fazlasıyla yıpratacaksınız.
Sizin yerinizde olsaydım ne yapardım?
Diye düşünüyorum.

-Ya tedavi olursun ya da bu evlilik biter, derdim tabii bitmesini de göze alarak.
Çok gençsiniz Hocam, önünüzde uzun ve güzel bir hayat var, lütfen iyi düşünün.
Elbette bir evliliği yıkmak hiç kolay değil ama böyle bir adamla yaşamak da en az onun kadar zor.

Senin için endişeliyim en azından kuruntu yaptığımı görmüş olayim içim rahat eder diyerek konuşsan?

Back
X