- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
bunun sevmek ile alakası yok ki. seviyordur. ama ikinizde birşeyleri de beceremiyorsunuz o yuzden sorunlar yaşıyorsunuz.Öncelikle herkese merhabalar.İşte konu başlığında yazdığım cümleyi 2 yıllık eşim bana söyledi ve dünyam başıma yıkıldı.Ailesinin eşimi doldurmalarına, gerçekten çok farklı iki ailede yetişmemize,annesi ve babasının herşeyimize karışmasına rağmen evliliğim için herşeyi yapıp geldiğim nokta konu başlığında okuduğunuz gibi.Sevseydi böyle düşünmezdi.İnsanlar farklı dinden ırktan insanlarla evlenip mutlu olurken sevgileri için herşeyle mücadele ederken eşimin aileler arasındaki siyasi görüş farklarına kadar herseyi sorun olarak görmesi beni cok yordu.Kv Kp okumamış benim ailem üniversite mezunu kv kp x partinin görüşleri ile bir ideoloji benimsemiş benim ailem y.Eşim ve ailesi hiç kitap okumayı sevmez ben ve ailem çok severiz bunlar ilk anda aklıma gelenler.(Bu farkları konu daha iyi algılansın diye acıkladım).Eşimin annesi babası eşimi itaat kültürüyle yetiştirmişler.Anne baba ne derse doğru diğer fikirlerin hiç önemi yok.Tabi ki bir kadınında eşinden farklı görüşleri olamaz kadın robot zaten insan değil çalışsın eve para getirsin evi temizlesin yemek yapsın kocasına tam itaat etsin tek amacı kocasını mutlu etmek başka türlüsü düşünülemez.Bir de kv kp geline sürekli kendi görüşlerini empoze etmeye calıssın gelin ağzını acıp da en ufak bir yorum yapamasın çünkü kadınların ve gelinlerin beyni yok.Arkadaşlar gördüğünüz gibi çok doluyum ve anlatmaya calısıyorum yasadıklarımı benim yetişme tarzım evet bu saydıklarımın tam tersi. Malesef ben de anlayamadım eşimle bu kadar farklı yetişme tarzlarımız olduğunu ama ANLADIĞIM ZAMAN DA HİÇ DÜŞÜNMEDİM keşke bu adamla evlenmeseydim diye ama eşim düşünmüş şimdi siz söyleyin beni gerçekten sevseydi dermiydi konu başlığındaki gibi.Dünden bu yana içim yanıyor.
ayrıca cok da kötü laf etmemiş. aslında dogru bile demiş.
şöyle ki : her aile aşagı yukarı aynı da olsa belli şeylerde farklıdır. ve cocuklarını da bildikeri dogruda yetiştirirler. sizde bunu ilk görmüş fakat üzerinde durmamışsınızdır nede olsa aşıgız ( hormonlar ) dediniz. ve herşey size toz pembe göründü.
eşin bunu durduk yere söylemez. sen muhakak birşey dedin ve derdini anlatamadın. oda bunu anlamadıgı için durrup bunu dedi.
eşinize sıkıntınızı ( neyse sıkıntınız) anlatabileceginiz bir dil geliştirin.
tabi o da.
kv ve kp yide boşverin.